geçmiş olsun canım. bende 3 yıldır düzenli spor yapıyorum. bi ara bıraktım sorma hiç heryanım şişti ödem oldu. uykudan uyanamadım. 3 yıldır koşuyordum. şimdi böyle yapıyorum. yağ oranım çok değil. kilom 70. boyum 170. yağ oranım yüzde 24. spor yapınca 3 yıl iyi çıktı. eskiden spor yapmazken yüzde 45 lerdeydi. sporla yağ oranım düştü kasım arttı canım. 13 kilo verdim 10 kilosu yağdı. 3 kilosuda ödem falandı. kas kaybım olmadı hiç. vitamin eksilği oldu ilaçla falan hallediyorum. 4 ayda verdim bende. yordu biraz ama arı poleni kullanmaya başladım iyiyim.
5 kilo versem yetecek. bebek düşünüyoruz allahın izni le 5 kilo daha vereyim inşallah kızlar. 5 kilomuda burda sizlerle motive olarak veririm artık. sporu zaten bırakma şansım yok heryanım ödem oluyo artık 3 yıldır yapınca bırakınca zor oluyor heryanım ağrıyor. eskiden çok koşardım şimdi kilo vermek için yapıyorum. sonrada sağlık için yaparım
çokk tşk ederim koçumm :79: bu aradaa 59 la başlamıştım dün tartıldımm 58 olmuşummmmmbi haftadır burdayım az yiyerek spor yaparak dahada faydasını qörüceemm inşalaahh
vayyyy süpersin valla sporcu arkadaşım :87: çok bilinçli gitmiş kiloların maşallaharı poleninide duymuştum çocuğu olan arkadaşlar alıyodu onlara vermek için mutlaka faydalı bişeydir inş. gücünü toplarsın
bende spor yapmadım zamanlarda çok mutsuz hissettim kendimi spor bambaşka bişey hem fiziksel hemde zihinsel açıdan insanı rahatlatıyo :86:
sağol tatlım allahın izniyle verdim. 8 kilom kaldı. kilo azaldıkça vermekte zorlaşıyor ama yılmak yok. 10 kilo yağ verince canım yordu beni ama işte arı poleni birde keçiboynuzu pekmezi yedim bugün gayet iyiyim şükürler olsun. eşim istiyordu zayıfla diye o da çok memnun artık. çok göbeğimde yağ vardı. pasta ve cola çok yer içerdim. meğer insülin direnci varmış bende. şekeri tatlıyı tamamen bıraktırdı diyetisyenim göbekte gitti şükürler olsun. bazen inanamıyorm 4 ay önce nasıldım şimdi nasılım diye. sizin aranızda inşallah geri kalanda gidecek.
şimdi ev temizliği yapıyorum arada burayada uğruyorum. kuşlarım var 4 tane muhabbet kuşum. onlarada turp pancar havuç kereviz rendeledim brokoli haşlıyorum onları yiyorlar.
sağol bitanem... evet asker bekliyorum... eşim gitti canım... ne zormuş ayrılık hala alışamadım... sizin de son ayrılığınız olsun canım...maibeyaz çıkmışsın sanırım ama dikkatimi çekti asker yolu bekliyorsun sanırım benim nişanlımda kasım ortasında geldi daha yeni sayılır yani tez zamanda kavuşursunuz umarım
canım bende yani şeker ve tatlı mahvetti hayatımı. şimdi pekmez tahin meyve yiyorum geçiyor. birde canım şekersiz sütlü türk kahvesi pişiriyoruz arkadaşlarımda yapıyorlar. o da çok kesiyor. süte kahveyi ekleyip pişiriyoruz o da çok etkili oluyor. diyet bittikten sonrada keklerimi kuru meyveli pekmezli yaparım artık. beyaz un yerine esmer un kullanırım. insülin direnci vardı ama geçti çok şükür. o yüzden o zamnalar ne kadar sporda yapsam yani tatlı yediğimde arkası geliyordu yine yemek istiyordum bi türlü düzenim oturmuyordu. çok şükür bıraktım hiçte canım istemiyor. ama o pekmezli pestiller falan varya onlarda iyi. veya bitter çikolatada iyi. kana hızlı karışıp kan şekerini yükseltmiyor böylece yine tatlı yemek istemiyorsun. biz buraya o yüzden geldik canım. topiğimizde sürekli tatlı resimleri öve öve anlatılan tatlılar vardı. beni etkilemiyordu ancak şeker hastası arkadaşlarımız vardı. onlar etkileniyordu. bir değil iki değil sürekli inadına yapılınca onlar üzüldü. bende baktım onlara haksızlık oluyor bende çıktım geldim buraya canım. böyle oldu işte. sürekli yenilen içilen şeylerin markası veriliyordu bizde rahatsız olduk geldik aranıza. siz maşallah bize göre oldukça çıtırsınız ama aranızda bizde öyle olucaz allahın izniyle canlarımşekeri tatlıyı tamamen bıraktın demek ne güzel benide onlar yakıyo zaten çok sewiyorum tatlıyı hamur işiniçayda kahvede bıraktım şekeri 2 yıl önce ama diğerleri olmuyo ... belki senden ilham alırım bende azaltırım ama 1 haftadır dikkat etmeye başladım bi cuma günü yemeğe çıkmıştık arkadaşlarla o gün yedim tatlı üstelik bugün reglimin 1 günü hiç bişeye saldırasım yok :) hafta içi canım tatlı istediğinde annemin şeker ilavesiz yaptığı üzüm pestillerinden yemiştim ara ara onlar işe yaradı sanırım :87:
hehee onlarda sağlıklı besleniyo ne güzelkolay gelsin sana temizikte bende valizimi toplamaya başlıcam daha tatile 6 gün war ama olsun
ohoo burası tam bana göreymiş. ne güzel spor çizelgenizde varmış. bende artık yarından itibaren yazarım herşeyi. kilo veren sağlıklı beslenen spor yapan arkadaşları çok tebrik ediyorum kızlarçok disiplinli gördüm sizi. bende öyleyimdir burası tam bana göreymişti keşke daha önce gelseymişim.
yeni gelen arkadaşlarımız, biz böyle bir spor listesi yapıyoruz dahil olmak ister misiniz???
aslında ben sizin topiğe gelmiştim ( yani eskliden sizin olan topiğe) bunları paylaşmak için....sonuçta biz çok fayadını gördük diye.... siz neler yapıyorsunuz diye sordum ( hemen kendim atlamamak için) sadece spor yapıyoruz bitki çayı içiyoruz dedi birisi..sizler neler yapıyorunuz desene hemen anlatacaktım bunları paylaşacaktım ama benim kazıyan olmadı :))))
kısmet burayayamış......
isterim istemezmiyim hiç çok sevinirim. ben birgün kardiyo birgün pilates yapıyorum birgün en az 45 dakika en fazla 1 saat tempolu koşu bandında koşarım diğer gün pilates yapıyorum yarım saat. hafta sonu 2 gün dinlenme. cumartesi geziyoruz eşimle pazarda ev temizliyorum. böyle benim düzenim. diyetisyenim ayarladı. eskiden dumbelle kas ağırlık çalışıyordum şimdilik bıraktım diyetten sonra yine çalışıcam ama. sizde maşallah süpersiniz. çok sevindim. banada moral olur daha istekli yaparım böylece.
menümü yazayım
sabah kalkar kalkmaz 1 bardak ılık su 4 kayısı
1 kk peynir
5 zeytin
2 dilim kepek ekmeği
5-6 yaprak marul...
her gün aynı menüyü yemekten de yazmaktan da sıkıldım... inşallah kontrole gidince biraz değiştirir menümü....
arada 1 greyfurt çeyrek portakal yedim
öğle yemeğinde 8 kaşık patlıcan yemeği
2 köfte byüklüğünde haşlama tavuk eti yicem...
sonra plates yapacağım inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?