selam kızlar.ara ara girip ancak okuyabildiğim kadar geçmişi okuyorum.pek sohbetlerinize katılamıyorum evde olamıyorum çünkü.
suleulku koçluğundan yararlanamasam da harika bir koçtun.teşekkürler.
yeni koçumuza hayırlı olsun ...
bu hafta yediklerimi ben de yazacağım.
sabah: kalkınca 2 tane kuru kayısı
öğle: 2 dilim tam buğday ekmeğine hellimli yağsız tost,şekersiz çay
ara: 1 yeşil elma
öğle: 5-6 kaşık ekşili köfte, 1 büyük sb ayran,salata, 1 dilim esmer ekmek
ara: 2 ceviz, 1 tk elmalı turtanın iç malzemesi
akşam: 1 kase mercimek çorbası, 2 yk kereviz yemeği, pancar salatası
ara: ıhlamur
ara2: kefir içeceğim.
kızlar spor konusnda azcık tecrübem azcıkta bilgim vardır. gerçi siz biliyorsunuzdur ancak bilmeyen olabilir diye bilgilerimi paylaşayım dedim. yağ yakmak için kardiyo sporu yapılmalıdır yani bisiklet, yüzme, kürek çekme, tempolu yürüyüş, yürüyüş, merdiven çıkma vs.. sporlar ancak yağ yaktırır. aynı şekilde dansta yani tempolu yapılan danslarda yağ yaktırır. kardiyo kişinin belli nabız ritmi aralığında tutularak yapılır. yani herkeste farklıdır bunu hesaplama ile bulunur. yani mesela 25 yaşında 170 boyunda birinin (120 ile 145 nabız aralığında çalışması kardiyodur bu sadece örnektir gerçek değildir kızlar gerçek hesaplamayla bulunur). veya bulunmazsada tempolu yapılmalıdır çok hızlı veya yavaş değil. kişinin yakabileceği maksimum yağ kapasitesi vardır fazlasını yakamaz. spor yapılırken vücut ilk dakiikalarda şeker karbonhidrat vs.. yakar ancak aşarı yukarı 20 li dakikalardan itibaren yağ yakımı başlar ve 1 saat sürer. 1 saatten sonra yağ yakımı durur o yüzden 1 saatten fazla bir seferde spor yapılmamalıdır. yani ideal olanı en az 45 en fazla 1 saattir bir seferde. yarım saatten önce bırakılmamalıdır çünkü yağ yakımı ancak başlar. daha aşarısı ısınma olur. yani günde 20 dakika sabak 20 dakika öğlen 20 dakika akşam yürünüyorsa günlük 1 saat spor olmuş olmaz sadece 20 şer dakikalık 3 kez olmuş olur ve bu yağ yakımı için ideal değildir.
metabolizma sürekli yapılan spora alışıp daha az kalori yakmaya çalışır bunu engellemek için sporda ufak değişiklikler yapılmalıdır. yani koşu bandı kullanan arkadaşlar farklı tempoda koşşunlar. mesela ben 4.7 ile 5.1 arasında koşuyorum. 4.7 ile başlıyorum bir hafta sonra 4.8 yapıyorum sonra böyle böyle 5.1 bitiyo sonra tekrar 4.7 ye dönüyorum. bazen 45 bazen 50 bazen 55 bazende 1 saat yapıyorum bir seferde. hergün kardiyo çalışmıyorum bir gün kardiyo birgün pilates yapıyorum ve bazen değişiklik ve daha çok kalori yakmak için sırt çantasına dumbell koyup öyle yürüyorum ağırlıkla
Koçumuz mu değişti? Hayırlı olsun :))
Şuleülkü eski koçuummmmmmmm harikaydın.Menüler hemen değerlendiriliyordu. Umarım bundan sonrada öyle yapar yeni koçumuz.
Merhaba kızlar :80:
Misafirimiz gitti, artık spor yapmak için tüm şartlar uygun. Cuma günü tartılamadığımdan kilomu bildiremedim. Bugün tartıldım, kıyafetle 56 çıktım, yani 55 ten bile fazlayım bi kaç yüz gram( O yüzden artık kilo vermek istiyorum.
Şulecim, çok istikrarlısın, tebrikler
Koçumuz mu değişti? Hayırlı olsun :))
Şuleülkü eski koçuummmmmmmm harikaydın.Menüler hemen değerlendiriliyordu. Umarım bundan sonrada öyle yapar yeni koçumuz.
bende menümü yazayım.....
sabah
2 dilim çavdar ekmeği ile yeşillk haşlanmış yumurta peynir ve kahvaltılık sosla kahvaltı
ara
büyük bardak mandalina suyu
öğle
bir tabak etli yeşil fasülye
2 kaşık bulgur pilavı
yoğurt
ara
1 elma
2 çiğ köfte
akşam
iglonun sebzeli kıtılarından 5 tane
ıspanak salatası ( içinde bulgur ceviz lahana nar vardı)
hoşaf
ara
1 portakal
1 kivi
spor yapamadım hava çoksoğuk ve rüzgarlıydı yürüyüşe gidemedim...regli olacam bu hafta sonu evde spor yapmak istemedim.....
kızlar siz kaç kiloya zayıflıcaksınız daha.zaten 50den aşağısı çok az değil mi.
sekkerkiz biz de kalori hesabı yapmıyoruz. Hemen hemen aynı mantık var burda da... Fark olarak saatlere ve sağlıksız şeyler yememeye özen gösteriyoruz (belki sen de aynı şeyleri yapıyorsundur).. Adı da kısaca sağlıklı ve düzenli beslenme :)) Ben o şekilde 7 kilo kadar verip, 4-5 ay boyunca kilomu hiç çaba sarfetmeden korudum. Ama ısrarla kötü beslenince 2 kilo aldım.
Watercım doğru diyorsun, düzene girmek için elimden geleni yapacağım. Yemek olayına bi şekilde el at sen deSen en azından sporu bırakmamışsın. :81:
evt benim boyum da 160.şu an 50-51 kiloyum.47 falan olunca çok kötü oluyo.pantolonlar düşüyo belimden.eşimde hiç beğenmiyo öyle 50nin altına düşünce.dışarda bi yere girerken kimlik lazım olan yerlere öğrenci kimliğinizi görelim diyince sinir oluyodum o zamanlar.şimdi iyiyim.aslında doğıumdan snra böyle oldu. yoksa alamıyodu. bu arada platesim soran arkadaşım netten indirebilirsin ebru şallıyı.en iyi o yapıyor ve gzl anlatıyor yoğun araştırmalarım sonucu bunu gördüm.plates sıkılşamya yarıyor.ben de yapıyordum bayadır yapmıyoru saldım.başlıcam yakında. apartmandaki herkes sendeki göbek kaybolduysa herkesinki kaybolur diyolar. düşünün artıkNugya menün gayet güzel, bol çeşitli... tebrikler.
Burdakilerin çoğu genelde 1,60 civarında, öyle olunca 50 kilo ideal oluyor. Hedef de kişinin boyuna ve zevkine göre değişiyor, bence de 50 den aşağısı az oluyor baya.
Nugya menün gayet güzel, bol çeşitli... tebrikler.
Burdakilerin çoğu genelde 1,60 civarında, öyle olunca 50 kilo ideal oluyor. Hedef de kişinin boyuna ve zevkine göre değişiyor, bence de 50 den aşağısı az oluyor baya.
canım sporada haftada 2 gun ama 2:30 saat kadar calısısyrz cuma gunu memlekete gıdıyrm artık yemegımı tatıl donusunde duzene sokarım. tatılde de plates yapmayı planlıyrm
neyse kızlar ben yatıyrm artık kendınıze ıyı bakın
evt benim boyum da 160.şu an 50-51 kiloyum.47 falan olunca çok kötü oluyo.pantolonlar düşüyo belimden.eşimde hiç beğenmiyo öyle 50nin altına düşünce.dışarda bi yere girerken kimlik lazım olan yerlere öğrenci kimliğinizi görelim diyince sinir oluyodum o zamanlar.şimdi iyiyim.aslında doğıumdan snra böyle oldu. yoksa alamıyodu. bu arada platesim soran arkadaşım netten indirebilirsin ebru şallıyı.en iyi o yapıyor ve gzl anlatıyor yoğun araştırmalarım sonucu bunu gördüm.plates sıkılşamya yarıyor.ben de yapıyordum bayadır yapmıyoru saldım.başlıcam yakında. apartmandaki herkes sendeki göbek kaybolduysa herkesinki kaybolur diyolar. düşünün artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?