ters davransak hic birimiz kilo veremeyiz cadi cadi gezeriz üstelik kilo alarak ama gerci catlardik belki gicikliktanben de tesvik etmeye calistim bazi kisileri cevremde ama amaan ugrasamam gibi seyler duydum :)
Sabah: elma sirkeli ballı su, bir simit, 1 üçgen peynir
Yorum yaninda zeytin yada salatalik gibi yesill. yesen daha iyi olurdu 2
1. Ara: 1 kuru incir, az kuru üzüm, 5 i bir yerde çay
Yorum cok iyi 1
Öğle: 5 kaşık kuru fasulye, 2 kasık pilav, bir dilim ekmek, cacık
Yorum örnek bir ögün olmus 3
2. Ara: "az haşlanmış zeytin yağlı , limonlu karnıbahar,meyve tabağı(
havuç,yarım muz,portakal) biraz fındık badem,10 gr çikolata,"
Yorum ara olarak cikolata yasak, digerleri cok cok iyi ama hepsi birden cok da fazla malesef istemeyerek kesicem 0
Akşam: biraz tavuk eti,2 kaşık pilav, salata,
2 parmak kalınlığında kabak tatlısı
Öneri aksam salatayla baslamani tavsiye ederim, tavugu cok, pilavi
az yemeye bak, cünkü tatli da sekerli 3
3. Ara: biraz fındık
Yorum güzel secim, hem tok tutar hem de saglikli 1
Toplam aksam eti secmen cok iyi olmus bu arada 10
Evet aslında 50ye düşsem yeterli ama biraz zor :)
Aslında çok yemek yemiyorum ama abur cubur çok fazla yiyorm
Bide ben kışın kilo alıp yazın verenlerdenim
Yazın çok çabuk kilo veriyorum ama kış geliyo hemen alıyorum.
Bu sene bi kaç defa diyete niyetlendim, olmadı
Şimdi kesinlikle başlamış bulunmaktayım.
Çavdar ekmeği yiyorum artık.
Örneğin bugn öğlen küçük dilimlenmiş 2-3 dilim çavdar ekmeği çok az zeytin ve peynir yedim.
Akşam yemeğinde de yemek yerine salata yemeyi düşünüyorum
Elma sirkesinede başlıcam ve evde kendi çapımda egzersiz yapıcam
Havalar ısınınca da yürüyüş yapıcam
Umarım herkes istediği kiloya kavuşur
Evet arkadaslar madem bu hafta koc benim düdügü caliyorum
Birkac genel kural saymak istiyorum, özellikle yeni gelen arkadaslar icin:
- Pazartesi ile Cuma günleri arasi hergün yediklerinizi tek tek bildirmenizi rica ediyorum
- haftasonu menüleri degerlendirmiyoruz, cünkü genellikle istedigimiz gibi beslenemiyoruz
- 3 ana ögünün yanisira 3 ara ögün yapin
- Ana ögünlerde Karbonhidrat, Sebze ve Protein tüketin, eger caniniz tatli istiyorsa bunu sadece ögle yemeginizin ardindan yiyin bu hafta
- Ara ögünlerde meyve, sebze, yogurt, findik, ceviz, leblebi gibi besinleri tercih edin
- yediklerinizi bildirirken su sekilde yazarsaniz cok iyi olur "sabah:..., ara:..., ögle:..., ara:..., aksam:..., ara:...."
- bol su icmeyi ihmal etmeyin, bunun yanisira bitki caylari ve özellikle 5i bir yerde cayini tüketmenizi tavsiye ederim, iceceklerde seker kullanmayalim, lütfen bana ne kadar sivi tükettiginizi de yazin
- Gazli sekerli icecekler yasak, alternatif olarak taze SIKILMIS meyve suyu veya ayran tercih edebilirsiniz
- Menülerinizi puanla degerlendirecegim, dogru yapilan her ana ögüne 3 puan, ara ögünlerde ise 1 puan verecegim, ulasabileceginiz günlük toplam puan 12
- gün menülerinizi hergün degerlendirecegim
- tüm menüleri degerlendirdikten sonra bu haftanin beslenme puanlarini cumartesi günü buradan liste halinde yayinlayacagim
- Arkadaslar, mutlaka spor yapin yada yürüyün, spor yapan arkadaslar yaptiklari sporu ve dakikasini sulisim´e bildirsin, spor puanlarini sulisim veriyor bu hafta spor´da da beslenme´de de yüksek puan alalim kizlar
- Hedefimiz, saglikli beslenmeyi aliskanlik edinip ayni zamanda kilo vermek, dolayisiyla kendimizi kontrol etmeliyiz. Bunun icin lütfen cuma sabahi ac karnina tartilin ve bana buradan veya özel mesaj ile kilonuzu bildirin. eger hatrinizda var ise, gecen hafta cumaki kilonuzu da söylerseniz cok sevinirim. yeni gelen arkadaslar gecen cuma tartilmadilarsa, bugün ac/tok farketmez, tartilip bana baslangic kilolarini bildirirlerse cok iyi olur. Cumartesi ayni zamanda kilo bildirimlerini de liste halinde yayinlayacagim.
- Bu hafta bir degisiklik yapip, herkes icin Kocunuz olarak bir hedef belirlemek istiyorum:
bu hafta icerisinde 250 g vermeye calisalim bunun icin su yag paketinin vücudunuzdan eksilebilecegini düsünün:
Lezzetli ve iyi menülerle kendimizi daha hafif hissedecegimiz bir hafta diliyorum
Bugün tam anlamıyla başlayamadım çünkü dün karar verdimMenü bildirmek istiyor musun ?
teşekürler canım çok güzel açıklamışsın
Bugün tam anlamıyla başlayamadım çünkü dün karar verdim
Yarın olsa?
canim degerlendirme zamanimiz pazartesi-cuma günleri arasi, yarin baslarsan bu sana eksik puan demektir, bizler de hergün örnek sekilde beslenmiyoruz ama gayretliyiz, hatalarimizla, aniden gelen istahlarimizla, ama bir hata yaptiysak sonraki ögün ve günlerde tekrarlamiyoruz, sil bastan devam etmis sayiyoruz. dilersen bu hafta degerlendirmeye alalim yahut hayir dersen, simdilik isinma turu gibi bu hafta puansiz, genel yorumlayalim. nasil istersen öyle baslariz
sweet icin .............................
ara: biberiyeli karışık bitki çayı
bi de meyve yiyeceğim birazdan...
teşekkürler...
bu arada eşime beşi bi yerde almasını söylemiştim aktar bu çayı tavsiye etmiş içinde beşi bi yerdenin içnidekilerin aynısı ve ek olarak melisa sinameki fln var..İstersen içindekileri de yazarım
bir de bir saat civarı yürüyüş yaptım
az kalmishaftasonu naptin da böyle oldu ? :)
Bu arada haftaya kocumuz sen olsan ne dersin ?
Hoşbulduk canım.Benim boyum 160 cm , kilom 58.5 kg.Hedefim 50 kg.İnşallah başarabilirim.
selam kızlar nbr? nasılsınız?
slm cnımiyiyiz sen nasılsın
Geceleri abur cuburu kestimHe bi de yeşil çay içmeye tekrar başladım, onun da etkisi vardır kesin.
Efsuncum ne yalan söyleyeyim koç olmak içimden geçmiyor pek. Çünkü bazı arkadaşlar sürekli tek taraflı paylaşım yapıyorlar. (üstündeki soru soran bi insana bile yanıt vermiyorlar) Sadece menü yazıp yorum beklemek bi süre sonra garibime gidiyor benim. Zaten o insanlar bi süre sonra ortadan kayboluyor. İlk bir kaç gün o tarz paylaşımı anlarım da, sonradan hiç hoş olmuyor. Neticede 1 hafta boyunca tüm menüleri tek tek yorumlama baya enerji ve vakit isteyen bişi. (Belli başlı kişiler dışında da kimse koç olmaya gönüllü olmuyor.) Benim gibi menü yazmayı bile sevmeyen insan için sıkıcı hatta. Burda bazı arkadaşların menülerini zevkle yorumlarım her zaman, orası ayrı... Umarım anlatabilmişimdir. Bu sebeplerden ötürü benim şöyle bir önerim var:
Herkes üstündeki menüyü yorumlasın. Ama o menü sahibi kendinden öncekine yorum yapmamışsa, o kişinin menüsü atlasın vs vs.
Ben de buraya ilk geldiğimde senin kilonda sayılırdım :) Hedefin çok güzel bence. Gerçekten istiyorsan emin ol başarırsın. Hem burdaki yöntemle biraz yavaş kilo versen de, kalıcı olacağından emin olabilirsin :119:
İyidir şulişim, senden naber??? İçimden bir ses bomba gibisin diyor
Ndurmaz öğlen hamur işi yesen de menün gayet güzel bence. Ama bi uyarım olacak, çay ve kahveyle ara öğün olmaz :80:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?