50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

selamm

sabah: 1/2 domates 1 parça peynir
arada :1 tuzlu kuraiye:26:,1 br yeşilçay
öğle :1 küçük kase makarna salatası
arada :1/2 çikolata(20gr):26:
akşam :1 yumurta haşlaması,az patlıcan salatası,1 dilim çavdar ekmeği
sonra 1 parça sütlü tatlı
gece belki 1 br süt içerim acıkırsam,yeilçay da içerim

kızlar hepinizi alkışlıyrm valla ii iradeliisiniz haaa ben sürekli bişeyler yemek istiyrm

canım senin menün güzel ama kurabiye ve çikolataları tatlılarıı bırakırsan daha çabuk zayıflayıp sonuç alırsın. Ben artık yemem kalorisini gördükten sonra o kadar spor yapıyosun hepsi azıcık bir çikolata ile uçup gidiyor. Açıkçası bende senin gibi dayanamıyordum hiç zorla kendimi diyete soktum. Canım istediği halde yemiyorum. Mesela ders çalışmam gerekiyor onu da canım istemiyor ama oturup masaya başlıyorum çalışıyorum ne olduğunu anlamadan bir saat geçiyor. Bunu söylememin sebebi anladım ki her zaman bir şeyleri yapmak için canımızın istemesini bekliyoruz. Mesela ders çalışmak istemiyor canım diyip çalışmıyoruz istek gelmesini bekliyoruz. Diyete başlamak istiyoruz ama sürekli bahaneler üretiyoruz: yok kendimi hazır hissetmiyorum, ben çikolata yemeden duramam, ben mideme hakim olamam, aç gezemem, pazartesi olsun öyle başlarım ya da bu ayın bitmesine az kaldı ekim bitsin kasımda kesin diyete başlayacağım gibi milyonlarca bahane ile diyete başlamayı düşünüyoruz. Yada diyete başlayıp bir çikolatadan bir şey olmaz bir börekten bir şey olmaz diyip mideye indiriyoruz. Ama bu tür besinler daha çok acıktırıyor daha çok bir şeyler yeme isteği uyandırıyor bizde. Benim canımda sürekli bir şeyler yemek istiyordu iradesizdim baya ama başladım işte zorla diyete ve kendime diyorum ki bu yasak yiyemezsin orda olay bitmiştir yasak çünkü yiyemem. Şey gibi düşünüyorum doktor dese ki kurabiye yersen 1 haftadan az yaşayacaksın ve sonra öleceksin.O zaman kim kurabiye yerdi kimse tabi ki. Saçma gelebilir ama bu şekilde düşünürsen kendine verdiğin yasakları, sanki ucunda ölüm var yapamazsın gibi, işte o zaman çok iradeli olursun istemesen de kendini diyete sok, yasaklar getir birkaç gün sonra bünyen alışacak miden küçülecek ve canın hiç bir şey istemeyecek göreceksin Bir şeyler için hazır olmayı bekleme ya da canım istiyor dayanamıyorum iradesizim gibi de düşünme. Hemen şimdi başla uygulamaya.

Benim bazı kurallarım var paylaşayım onları mesela :
  • Pazar günü abartmadan tadımlık canım istediği şeylere izin verdim mesela kek, börek gibi ama diğer günler kesinlikle yasak.
  • Sofradan doyulmadan kalkılacak.
  • 2 lt su içilecek.
  • Spor aksatılmayacak gibi.

denemem maşallah sana ya, valla aynı ben! ben de çok iradeliyim bu konuda herkes çok şaşırıyor. bu sıralar mecbur kaldım, gezmeler oldu kısırlar dolmalar falan yemek zorunda kaldım ama akşam yemiyorum eve gelince, sadece meyve yiyorum. çok az tatlı yiyorum, kısır salata falan işte ah napayım yesen bi türlü yemesen bi türlü:) dün sporu da aksattım ama sanırım adetten dolayı çok halsizim, kanım kim bilir kaça düştü ama bu akşam yapıcam inş. biraz sonra:)

teşekkür ederim canım
cok doğru yazmışsın
aslında yerkenki düşüncem öyle sanırım aman bi börekten ne olacak ki falan ama bütün o çabalar boşa gidiyor o zaman...

su içmeyi de aksattım şu ara.şişelerimi doldurup günlük hedef koyayım kendime en iisi.

bu arada bi bilginiz var mı kızlar antibiyotik ve ağrı kesici atıyrm 3 gündür ve kilo aldım sanki.bular kilo yapar mı ki acep?????

neyse bakam...şimdi gidipşişelerimi doldurucam başlıcam içmeyeeeee

sonra da spor yapıcam inşallah

Benim bildiğim kilo yapmaz onlar yaa ama şişlik yapıyor olabilir belki.

Evet eski irademe kavuştum yine kendimi zorlayarak. Eski bir anım aklıma geldi eskiden hep sabit kiloda idim hiç kilo almadım yıllarca sebebi ise saat 6 dan sonra bir şeyler yemeyi kendime yasaklamıştım çünkü biliyordum yapım müsaitti dikkat etmeseydim o zamanlar belki de şimdi 70li kilolarda olurdum. Akşam altıyı geçmişti misafirliğe gitmiştik çay ikram ettiler bana o zamanlar lise 1 de falandım. ben yemem saat 6yı geçti 6 dan sonra bir şey yiyemem demiştim annem babam dahil en az 5-6 kişi ısrar etti yemem konusunda ben yemedim. Herkesin söylediği tek bir laf olur bir taneden bir şey olmaz, bizim için bir günlük bozamaz mısın diyetini, ne olacak bizi kırma bir tane ye. Beni ikna edememişlerdi Herkes bana da şaşırmıştı o zaman ama zayıf olmak istiyorsak öyle olmak zorundayız yaa.

Bende yiyeceksem kalorili bir şeyler gündüz yiyorum ve akşam yemiyorum senin gibi. Ben bir ara saat 4e kadar her şeyi yiyordum canım ne isterse abur cubur dahil. Saat 4te yemeyi kesiyordum akşam 9 gibi de bir tane maden suyu içiyordum o şekilde tam 6 kilo vermiştim. Her şeyi yememe rağmen. Burdan şu sonucu çıkarıyorum her ne kadar kalorili şeyler yerseniz yiyin akşam kesinlikle hafif yiyin. Bu konuda yliss sen çok doğru yapıyorsun eğer kalorili bir şeyler yiyecekseniz gündüz yiyin.

Zaten Türkiyede yaşayıp da kendimizi her şeyden soyutlayamayız tabi ki, misafirliğe gidiliyor ya da yeri geliyor dışarda yemek yiyoruz ama akşam hafif yemek çok önemli. Bir de ben çikolata abur cubur , hamur işi yemeyin diyorum çünkü biz kilo vermeye çalışıyoruz, istediğimiz kiloya indikten sonra az olmak kaydıyla tabiki yiyeceğiz ama zayıflayana kadar yasak olması lazım. Bende diyetin sıkıcılığını atmak için bir gün serbest bıraktım kendimi ama o gün bile kalori hesabı yapıyorum 1400 kaloriyi geçmiyorum yani.

kızlar dükan diyetini doktor eşime tavsiye etti bende kitabını aldım . tamamı protein üstüne bi diyet .. ama aç kalmak imkansız aç kaldık yazmışsınız şaşırdımm doktor kan yapması açısından dükan diyeti yap demişti . çok şükür eşimin kanı normale döndü çok düşüktü kanı . yalnız kabızlık sorunu gerçekten çok zordu kabızlık sorununa en iyi çözümlerden biride bence baklagiller kırmızı ve yeşil mercimek nohut barbunya gibi.. bağırsaklar çalışınca tabi kilo vermek daha kolay bence

dukan diyetiyle aç kalmak mümkün değil, kalori sınırlaması yok saat sınırlaması yok istediğin kadar istediğin saatte yiyorsun ama çok sağlıksız. Çünkü vücudun zihnin çalışması için karbonhidrat lazım onu bulamayınca benim metabolizmam bas bas bağırdı fenalık geçirdim açıkçası. Çok çok az bir karbonhidrat alıyorsun o da 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği sadece yetmiyor. Ama tabi vücut karbonhidratsız kalınca depo yağlardan yakıyor bu da halsiz bırakıyor. Ama zayıflamak için inanılmaz bir diyet ona bir şey diyemem. Üstelik kaslardan kaybetmiyorsunuz hiç aksine benim kaslarım belirginleşmişti onu yaparken. Verilen kilolar da geri alınmıyor kolay kolay. Ama kabızlık sorunu çok fena yulaf kepeği içilen sular dahi çözüm olmuyor buna yani bende olmadı en azından.

Dukanın bu kadar zayıflatmasının bir diğer sebebi de insanlar normal diyet yaprken ekmeği kesemiyorlar kesmiyorlar hiç. karbonhidratlara hayır diyemiyorlar o yüzden dukanı yapan zayıflıyor. Bence ekmek hamur işi yemeden sadece karbonhidrat olarak meyve sebze tüketilse yine dukan gibi kilo verilebilir bence.

dukanla aç kalmadım, aksine et tavuk balık yedim tıka basa ama buna rağmen hızla da kilo verdim ama benim kanım çok düştü bana en iyi kan yapan şey kan üzümü, dukan yapınca da meyve yemek yasak olduğu için mecburen bıraktım diyeti. ama ben 2 hafta kadar yapmıştım, meyveye abur cubura çikolataya öyle hasret kaldım ki, diyeti bırakır bırakmaz inanılmaz derecede saldırdım karbonhidrata, düşün ki balık kraker yedim, normalde asla yemeyeceğim birşey yani, onu bile özlemişim. sonra da hooooop aldım geri kiloları. şimdi herşey serbest ama tadımlık diyeti yapıyorum. denememin dediği gibi akşamları özel bir zaman olmadığı sürece kalorili hiç birşey yemiyorum, pasta hamur işi çikolata falan filan. maşallah aldıklarımı da geri verdim. hem de son bir haftadır nerdeyse hergün kısır pasta kek çikolata yedim ama cezamı çekip akşam yemeğinde sadece çorba ya da meyve falan yedim. spor da yapıyorum, hergün 5 mil leslie ama 2 gündür salladım biraz, inşallah tekrardan asılıcam, günde 2 kez yapıp, açığı kapatıcam. bayram da geliyor, temizliğe bir girişince kaç kalori yakarım bilmem, off off camlar tüller balkonlar beni bekliyor

ben de 18 yaşımdayken yine kilom alıp başını gidiyordu ki hayatımın ilk diyetini yaptım. ve 3 ayda 15 kilo verdim o zamanlar. diyet sırasında kuzenim şehir dışında yatılı misafir olarak çağırdı beni, diyet yapıyorum gelemem falan dedim ama dinlemedi, ben sana yağsız tuzsuz diyet yemek de yaparım gel illaki dedi. ben de gittim. onlar akşamları birşeyler yemeyi seviyordu. dondurma meyve salatası falan, ben o zaman daha da iradeliymişim ki, 7den sonra ağzıma lokma koymuyordum, meyve bile yemiyordum. o zaman bana da şaşırmışlardı. diyeti bitirdiğimde de akşam birşey yememe alışkanlığımı uzun süre devam ettirdim ve 50-55 arasında kilomu korudum evlenene kadar. ama evlenince insan pasta böreğe sarıyor, yedik şiştik eşimle, sonra verdim ama hamilelik emzirme falan şiştikçe şiştim neyseki verdim çoğunu, yolun sonuna yaklaşıyoruz, artık tüm kıyafetlerimi giyebiliyorum:)

zennube ben sağlıkçıyım, antibiyotik kilo yapmaz ağrı kesici de öyle ama miden kazınır fazla yersin kilo alırsın anlamadan. kullandığın ilaca göre yan etki olarak ödem de yapabilir belki ama geçici olur, zaten antibiyotiğin böbreklerden atılımı için bol su içmen lazım. ilaç kullanmanız gerektiğinde bol su içmeyi unutmayın.

Merhaba nasılsınız???? Ben çok mutluyum çünkü pazartesiden beri yediklerime dikkat ediyorum ve 59.8'den 59.1e indim:))) bol bol su içtiğim için herhalde ödemden sudan falan gitti ama olsun detoks gibi birşey oldu. Hasta olduğum için canım hiç abur cubur istemiyor. zaten pastil emdiğimde içindeki şeker benim tatlı isteğimi iyice düşürüyor. Aralarda acıkırsam elma, nektarin veya mandalina yiyorum. Aslında programa göre yarın kendimi hafif salmam gerekiyor ama ben nedense hiç ihtiyaç duymuyorum. Vay canına..................hayatımda hiç böyle hissetmemiştim, diyete yada dengeli beslenmeye başladığım ilk gün kendimi salardım, hiçbir zaman 2. günü tatlısız ya da abur cubursuz tutamazdım. çoook mutluyum :2: ama aynı zamanda da hasta ((((((((((((((( neyse benim söyleyeceklerim bu kadar hoşcakalın akşam yine girerim

geçmiş olsun mysweethome, ayrıca irade sahibi olmuşsun tebrikler böyle devam edersen daha çok kilo verirsin merak etme :))

Selam kızlar

Ben aranıza yeni katılıyorum. Daha önce 69-60 Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor grubundaydım, ama yazın kilo verip, önce 56kiloya düşüp şimdi 58 kiloya çıktığım için bu gruba katılmaya karar verdim.
Ben Şubattan Mayıs'a kadar spora başlamıştım, sıkılaştım ama tartıda pek fark yoktu (herkes çok zayıfladın demesine rağmen tartı aynısın diyordu yine de :26: ), tabii rejim yapmıyordum. Daha sonra kaslarımı zedeledim ve
spora ara verdim. temmuzda yine başladım ve bazı nedenlerden dolayı 62 kilodan 56ya kadar düştüm. Şimdi yine 58 oldum ama hedefim 48-50 arası.
Ben Dukan kitabını aldım ve yurtdışından da yemek kitabını aldım. Daha önce başlamıştım ama yazın evimiz komple restore edildiğinden anneannemde kaldık ve orda devam ettiremedim, ama verdiğim kiloları da daha çok anneannemde kalarak verdim
Şimdi pazartesinden beri yine Dukan diyetine başladım. Sporumu da yapıyorum (yarım saat koşu ve yarım saat yağ yakıcı hareketler).
Umarım sizin de desteğinizle hep beraber istediğimiz rakamları görür ve tartı artık dostumuz olur :13:
Bugün ne yediklerimi de yazayım: yulaf kepeğinden krep yapıp, füme tavuk göğüsü ile yedim, yanına ıhlamur çayı içtim. Şimdi dukan kitabındaki mousse au chocolate'dan bir tanesini atıştırcam. Dün zencefilli soya soslu tavuk yapmıştım ve panelenmiş balık taneleri (bunlar yiyemedim, tavuk yetti ve mantık hatası yaptığımdan dolayı zaten eridi balığın panesi )
Siz haftalık başarı çizelgesi falan tutuyormusun aranızda, yani tartılma gününüz var mı ? yoksa herkes kafasına göre mi tartılıp gelişmeleri söylüyor ?

Selam zennube.

Senin sürekli yemek yeme ihtiyacın çok az ve yanlış şeyleri yemenden kaynaklanıyor bence. Kahvaltı olarak yazdığın şeyler kahvaltı bile sayılmaz güzelim zaten o yüzden kurabiye ve çikolataya saldırmışsın
Ben sana bir tavsiyede bulunabilirsem eğer şunu denemeni önermek isterim (kendim dukan diyetinde yulaf kepeği ile krep yapıp ekmek yerine yiyorum ama dukan yapmak istemiyorsan yada uğraşmak istemiyorsan alternatif olarak önermek istiyorum):
Sabahları domatesini ve peynirini ye (bu arada peynir olarak az yağlı lor öneriyorum, daha az yağlı peynir türü varsa bana söylesin biri lütfen), yanına da 1-2yumurta (tabii ki kolesteri ile sorunun var mı bilmiyorum), çünkü yumurta tok tutuyor (mesela az yağ ile seramik tavada kendine yumurta yapabilirsin, içine acı kırmızı biber de katarsan, vallah metabolizman formula 1 yarışçısı gibi olur )
Başka bir önerim de şu olabilir: yağsız yoğurdun içine sevdiğin meyve sebzeleri doğrayıp, belki biraz yulaf ezmesi (yulaf kepeğini sevmiyorsan), bu da gayet güzel olur. Ama yumurta yersen (1 taneden fazla) bir kaç saat açıkmazsın ve canın tatlı bile istemez; annem de bile etki etti ki annem iradesi sıfır biri )
ara olarak bir parça meyve de olabilir, yeşil çay bence gayet güzel bir seçim.

Öğle yemeğinde de keşke makarna salatası yerine başka birşey seçseydin. Mesela bir çorba iç (eğer zamanın ve imkanın varsa) önce, ardından hafif birşey ye. kızarmış tavuk parçalı yada ton balıklı salata da olabilir. Yada az yağlı tavuk yemeği. Yada haşlanmış veya fırına sürülmüş patates, onu yağlı olmayan soslarla yada değişik sebzelerle doyurucu bir menüye çevirebilirsin (ben pek öğlen yemeği yiyen biri değilim o yüzden pek de fikrim yok ne tür yemek iyi olur).
Akşam da açlığına göre hafif birşey hazırlarsın.
Bu arada spor yapman (her gün) önemli, en kötü ihtimal 1-2saat yürüyüş yapman lazım. Ve tabii ki bol bol su iç (bu çok önemli).....

bu arada antibiyotikle ilgili soruna da cevap vereyim: antibiyotikler ve kortizon içerikli ilaçlar kilo aldırıyor, şişiriyorlar çünkü ve bunların yaptıkları şişlikten kurtulmak baya bir zor ve uğraştırıcı, bol bol su tüketip bir nevi bedenden tsunami etkisiyle atılabilinir. Hatta antibiyotiklerin etksini araştır bir, şaşıracaksın neler çıkıyor (hele yeni yapılan araştırmalarda). Olmazsa ben buraya yazarım....

bu başlıktaki herkesi toplayıp, bir temiz dövesim var. 50 ve 59 arasındalarmış daaaaa zayıflamaları lazımmış daaaa biz napalım:2:

bu başlıktaki herkesi toplayıp, bir temiz dövesim var. 50 ve 59 arasındalarmış daaaaa zayıflamaları lazımmış daaaa biz napalım:2:

kaç kiloda kaç cm boyundasın bilmiyorum ama burdakilerin çoğu 160cm boyundan kısalar ben de dahil, bu yüzden hepimizin boyuna göre kaldıracağı kilo 52-48 civarlarında, o yüzden zayıflamamız gerekiyor.

Son düzenleme:
kaç kiloda kaç cm boyundasın bilmiyorum ama burdakilerin çoğu 160cm boyundan kısalar ben de dahil, bu yüzden hepimizin boyuna göre kaldıracağı kilo 52-48 civarlarında, o yüzden zayıflamamız gerekiyor.

valla hala şanslısınız, hani derler ya "bodur tavuk her daim piliç, ne yaşınızı gösterirsiniz ne de yaşlanırsınız. benim boyum da aman aman değil, 1.70. bu boyun üstüne kilo ekleyince, maalesef yaşın üstüne yaş ekleniyor =(

filtrekahveciim kimimiz hamis kalmadan once kilo vermek istiyor ki sonra cook kilo almis olmasin diye mesela ben

Son düzenleme:

bak bu konuda haklısın, 26 yaşındayım ama 18lik görünüyorum, evli ve çocuklu olmama rağmen:) önceden kısa boydan yakınırdım ama şimdi avantaj görmeye başladım ben de. gerçi kilo alınca enle boy aynı oluyor, top gibi yuvarlanıyoruz ama zayıflayınca çocuk gibi kalıyoruz, benim saçlar bal köpüğü, açık renk saçla bile yaşımı büyütemedim maşallah:) inş. sen de istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşırsın. yaşından fazlasını göstermezsin tez vakitte:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…