- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
bak bu konuda haklısın, 26 yaşındayım ama 18lik görünüyorum, evli ve çocuklu olmama rağmen:) önceden kısa boydan yakınırdım ama şimdi avantaj görmeye başladım ben de. gerçi kilo alınca enle boy aynı oluyor, top gibi yuvarlanıyoruz ama zayıflayınca çocuk gibi kalıyoruz, benim saçlar bal köpüğü, açık renk saçla bile yaşımı büyütemedim maşallah:) inş. sen de istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşırsın. yaşından fazlasını göstermezsin tez vakitte:)
aynen yaa üniversite 2. sınıfta soruyorlardı bana kaça gidiyorsun diye 2 ye diyordum orta okul 2 değil mi diyorlardıbak bu konuda haklısın, 26 yaşındayım ama 18lik görünüyorum, evli ve çocuklu olmama rağmen:) önceden kısa boydan yakınırdım ama şimdi avantaj görmeye başladım ben de. gerçi kilo alınca enle boy aynı oluyor, top gibi yuvarlanıyoruz ama zayıflayınca çocuk gibi kalıyoruz, benim saçlar bal köpüğü, açık renk saçla bile yaşımı büyütemedim maşallah:) inş. sen de istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşırsın. yaşından fazlasını göstermezsin tez vakitte:)
amiiiin kere amin diyorum, dileklerin için çok teşekkür ediyorum, mutlu oldum valla =) 2 sene önce zayıftım, zayıftan kasıt 60 =) okula bir iş için gittim, öğretmenlerden bir tanesi "sen hazırlık mısın çocuğum?" diye sordu, benim popo tavanlarda tabii çünkü o zaman yaş 26ne hazırlığı yani =) sonra kilo aldım, bildiğimiz "kart karı" gibi hissediyorum kendimi. ayda 4 kilo vermeye çalışaraktan (4ü gitti, kaldı baya) 3 ay sonra istediğim kiloya inmiş olurum diye düşünüyorum.
zennube ben sağlıkçıyım, antibiyotik kilo yapmaz ağrı kesici de öyle ama miden kazınır fazla yersin kilo alırsın anlamadan. kullandığın ilaca göre yan etki olarak ödem de yapabilir belki ama geçici olur, zaten antibiyotiğin böbreklerden atılımı için bol su içmen lazım. ilaç kullanmanız gerektiğinde bol su içmeyi unutmayın.
Selam zennube.
Senin sürekli yemek yeme ihtiyacın çok az ve yanlış şeyleri yemenden kaynaklanıyor bence. Kahvaltı olarak yazdığın şeyler kahvaltı bile sayılmaz güzelimzaten o yüzden kurabiye ve çikolataya saldırmışsın
Ben sana bir tavsiyede bulunabilirsem eğer şunu denemeni önermek isterim (kendim dukan diyetinde yulaf kepeği ile krep yapıp ekmek yerine yiyorum ama dukan yapmak istemiyorsan yada uğraşmak istemiyorsan alternatif olarak önermek istiyorum):
Sabahları domatesini ve peynirini ye (bu arada peynir olarak az yağlı lor öneriyorum, daha az yağlı peynir türü varsa bana söylesin biri lütfen), yanına da 1-2yumurta (tabii ki kolesteri ile sorunun var mı bilmiyorum), çünkü yumurta tok tutuyor (mesela az yağ ile seramik tavada kendine yumurta yapabilirsin, içine acı kırmızı biber de katarsan, vallah metabolizman formula 1 yarışçısı gibi olur)
Başka bir önerim de şu olabilir: yağsız yoğurdun içine sevdiğin meyve sebzeleri doğrayıp, belki biraz yulaf ezmesi (yulaf kepeğini sevmiyorsan), bu da gayet güzel olur. Ama yumurta yersen (1 taneden fazla) bir kaç saat açıkmazsın ve canın tatlı bile istemez; annem de bile etki etti ki annem iradesi sıfır biri)
ara olarak bir parça meyve de olabilir, yeşil çay bence gayet güzel bir seçim.
Öğle yemeğinde de keşke makarna salatası yerine başka birşey seçseydin. Mesela bir çorba iç (eğer zamanın ve imkanın varsa) önce, ardından hafif birşey ye. kızarmış tavuk parçalı yada ton balıklı salata da olabilir. Yada az yağlı tavuk yemeği. Yada haşlanmış veya fırına sürülmüş patates, onu yağlı olmayan soslarla yada değişik sebzelerle doyurucu bir menüye çevirebilirsin (ben pek öğlen yemeği yiyen biri değilim o yüzden pek de fikrim yok ne tür yemek iyi olur).
Akşam da açlığına göre hafif birşey hazırlarsın.
Bu arada spor yapman (her gün) önemli, en kötü ihtimal 1-2saat yürüyüş yapman lazım. Ve tabii ki bol bol su iç (bu çok önemli).....
bu arada antibiyotikle ilgili soruna da cevap vereyim: antibiyotikler ve kortizon içerikli ilaçlar kilo aldırıyor, şişiriyorlar çünkü ve bunların yaptıkları şişlikten kurtulmak baya bir zor ve uğraştırıcı, bol bol su tüketip bir nevi bedenden tsunami etkisiyle atılabilinir. Hatta antibiyotiklerin etksini araştır bir, şaşıracaksın neler çıkıyor (hele yeni yapılan araştırmalarda). Olmazsa ben buraya yazarım....
valla hala şanslısınız, hani derler ya "bodur tavuk her daim piliç, ne yaşınızı gösterirsiniz ne de yaşlanırsınız. benim boyum da aman aman değil, 1.70. bu boyun üstüne kilo ekleyince, maalesef yaşın üstüne yaş ekleniyor =(
Insanity'e başladım. Dün fit test, bugün 41 dakikalık cardio.. Öldüm, bittim, ben böyle terlememiştim. Hepsini yapamadım hareketlerin, dinlendim falan ama çok yoruldum. Artık sıkılaşmak toparlanmak incelmek istiyorum...
ay pek sevdim ben bu lafı
kesinlikle doğru , 27 yaşındayım,boy 1.59,herkes yeni evlendim sanıyor 3 yıl oldu halbuki.annemle tek gezerken kız sanyolar
ayyy kocis duymasın
ama siz de şanslısınız filltrecim bizim için 1 kilo bileee coooook önemli ve farkedilir
o zamaaaaaaaan, hepinize çağla şikel genleri diliyorum
aman oda kemik torbasi sevmiyorum ben okadar asiri derecede zayiflik...zaten kendiside kilo almak istiyormus pek memnun degilmis diye biliyorum
ben bir kere eritmiştim hiç kalmamıştı nasıl dersen 47 kiloya düşerek :)) Çok zayıflayınca onlar da eriyor valla. Yalovam senin boyun kaç da doktor 49 olman gerek dedi merak ettim genelde doktorlar beden kitle indeksi normal sınır da olunca bir şey demiyorlar. Oysa bölgesel birikince yağlar kilolu olabiliyorsun normal sınırda da olsan.doktor bana 49 olman gerek dedi şuan 55im 3-4 gün moralim çok bozuktu 1 kilo vermişim anlamdm bi yandan da sevindm tabi :))) kilo versem de zayıf görmüyorum kendimi 6 kilo verince de bu basen gitmezki yaa offff ne iğrenç bi durum basenlerini eriten varmı burdaaaaa kızlarrr:))))
ben bir kere eritmiştim hiç kalmamıştı nasıl dersen 47 kiloya düşerek :)) Çok zayıflayınca onlar da eriyor valla. Yalovam senin boyun kaç da doktor 49 olman gerek dedi merak ettim genelde doktorlar beden kitle indeksi normal sınır da olunca bir şey demiyorlar. Oysa bölgesel birikince yağlar kilolu olabiliyorsun normal sınırda da olsan.
Kızlar bugün kuşburnu çayı içtim kalorisi yok sanıyordum çünkü bitki çaylarının kalorisi olmaz ya hiç. Bir baktım 32 kalori şaşırdım ve de günde 5 bardak içinde ayda 3-5 kilo arası zayıflatma özelliği varmış kuşburnunun ilk defa gördüm şaşırdım valla :))
ben çok kısayım yaaa:'(( boyum 1.55 yürüyen kafayım yani bide 70 kiloydum sen düşün artık duba gibiydim belim incecik kaldı da bu basenler gitmio yaa 6 kilo versem de gitmicek sankiii
bende aranıza katılıyorum kızlar.
hayatımda ilk defa diyete basladım bugun.
sıkıntım daha çok karın bölgesimalesef çoğunlukla karın bölgesinden kilo alıp veren bir yapım var
patates diyeti diye bir diyet gördüm. onu uyguluyorum şimdi
1 haftada 5 kilo vermem lazım. bayrama kadar göbüşümü eritmem lazım
55 kiloyum şu anda. hedef 50 kilo bakalım hayırlısıyla..
bende aranıza katılıyorum kızlar.
hayatımda ilk defa diyete basladım bugun.
sıkıntım daha çok karın bölgesimalesef çoğunlukla karın bölgesinden kilo alıp veren bir yapım var
patates diyeti diye bir diyet gördüm. onu uyguluyorum şimdi
1 haftada 5 kilo vermem lazım. bayrama kadar göbüşümü eritmem lazım
55 kiloyum şu anda. hedef 50 kilo bakalım hayırlısıyla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?