ben biraz araştırdım yulaf ezmesini kilo almak için yiyorlarmış ama çok tok tutan birşey anlam veremedim kararsız kaldım yedim kilo aldım diyende var yedim kilo verdim diyen de aklım karıştı
yediğin miktarla ilgili olabilir canım. ben 2 yemek kaşığı yiyorum günlük. eğer koca bir kase yersen kilo alırsın, sonuçta o da karbonhidrat ve epeyce kalorisi var. ama midede çok su tutarak tokluk sağlıyor. yüksek lif içerdiği için bağırsakların çalışmasına yardım ediyor. yulaf kepeği de aynı şekilde, atak ve seyir dönemlerinde 2 çorba kaşığı tüketilecek, daha fazlası kilo bile yapabilir.
Kızlar dün çok az yedim akşam yemek yemedim 1 tane muz yedim o da akşam 6dan önceydi. Çünkü kilom biraz fazla çıkmıştı dün 57.6 çıkmıştı şişlik var sanırım dedim ve o yüzden de dün az yedim ve akşam açlıktan ölmeme rağmen yemedim :)). Bugün ona rağmen daha da fazla çıktım 57.7 geldim canım sıkıldı. Sonra aklıma geldi dün çok az su içtim unuttum içmeyi 1-2 bardak falan anca içtim. Daha doğrusu bir kaç gündür öyleyim unutuyorum su içmeyi ve hiç susamıyorum da çay falan içtiğm için sanrım. Acaba susuzluktan vücudum ödem mi yaptı bilemiyorum. Bugün o yüzden 8 bardak su içcem ertesi güne iner inş kilom. verdiğim 1 kiloyu da geri almış gözüküyorum canım sıkıldı biraz, 5 gün kaldı sınavımın bitmesine 5 gün sonra hem spora hem de diyete kaldığım yerden devam edeceğim. Şu aralar diyet yapmasam da yediklerime dikkat ediyorum kilo almamak için.
ben yaklasik 1-2 haftadir 4-5 kilo aldigimi dusunuyorum ve derhal vermem gerek
sok diyet yapmam lazim benim baska turlu hayatta veeremicem
Merhaba Arkadaslar'
Boyum 160 kilom 60/ Bir kiloyu cabuk veririm diye buraya uye oldum.
Montignac rejimi yapmaya karar verdim.
Hedefim tekrar 50 kilo olmak
Montignac diyeti nasıl bir şey? :44:
ben de soracaktım sen önce davrandın. bu ara kilo kaybımı göremiyorum bakalım pazartesi ne olacak. bugün saf protein günümdü, belki yarın tekrar 55i görürüm. inş. inş.:):):)
Merhaba Arkadaslar,
Montignac Rejiminda kalori onemli degil neyle neyi yedigin ve ne yedigin onemli
Besinlerde glisemik endekslerine bakilmakta
Buna gore yenilebilir gidalar:
Tam ekmek / Kepek ekmeği 50
Tam pirinç 50
Bezelye 50
Şekersiz tam tahıl 50
Tahıl ezmesi 40
Barbunya 40
Şekersiz meyve suyu 40
Tam çavdar ekmeği 40
Entegral ekmek 35
Nohut 35
Süt ürünleri 35
Dondurma 35
Kuru fasulye 30
Mercimek 30
Entegral makarna 30
Taze meyve 30
Şekersiz meyve marmeladı 30
Siyah çikolata (>%70 kakao) 22
Früktoz 20
Soya 15
Yerfıstığı 15
Yeşil sebze 15
Mantar 15
Bu rejimde iki asama var 1.asama kilo verme asamasi 2. asama kilo koruma asamasi
Kahvalti:
Glusidli Kahvalti
Taze meyve
Tam ekmek
Şekersiz marmelat
Yağsız beyaz peynir
Yağsız yoğurt
Kafeinsiz kahve
Zeytin ezmesi
Proteinli Kahvalti:
Katı yumurta
Omlet
Sahanda yumurta
Jambon
Peynirler
Yağsız / yağlı süt
Meyve suyu
Meyveli Kahvalti:
Muz hariç meyveler
Süt
Beyaz peynir
Yoğurt
Atıştırmalık olarak, meyve, badem-fındık-ceviz gibi yemişler veya yağsız bir parça peynir yiyebilirsiniz.
Öğle yemeğinde ekmek yenilmesi önerilmiyor. Miktar konusunda çok sınır olmasa da, tabii ki doyduğunuz anda bırakmalısınız. Öğle yemeğinizde öncelikle, çiğ sebzelerden oluşan bir salata yiyebilirsiniz. Örneğin çiğ sebzelerin üzerine sirke, zeytinyağı, tuz, biber ve birazcık hardaldan yapılmış bir sos dökebilirsiniz. Yağ sözkonusu olduğunda, mümkün olduğunca zeytinyağını tercih edin. Hazır salata soslarında nişastalı katkı maddeleri bulunduğu için kullanmayın. Mayonez ise, biliyorsunuz ki kalp sağlığınız için iyi değil.
Sebzelerden I. Aşamada, yememeniz gerekenler: Havuç, patates, mısır. Ayrıca yine salata barlarda pirinç, kısır, kızarmış ekmekler, mercimek ve kuru fasuyeden uzak durun. II. Aşamada mercimek ve kuru fasulyeyi yiyebilirsiniz.
Öğle yemeğinde, salata ve sebze yanında et yiyebilirsiniz. Fırsat buldukça bol bol balık yiyin. Kızartılırken una bulanmadıysa, kızarmış balık da yiyebilirsiniz. Ama buğulama ve ızgarayı tercih edin. Ancak şarküteri ürünlerini azaltın. Yumurtada olağanüstü bir besin değeri vardır; mutlaka yiyin. Kümes hayvanları çok iyi bir seçimdir. Beşamel sosyla yaplan fırında etlerden uzak durun. Öğle yemeğini maalesef bir sandviçle geçiştiremezsiniz.
I. Aşamada yememeniz gerekenler: Börek, hamur işleri, milföyler, tartlar, beyaz undan yapılan sufleler, beyaz makarna, beyaz pirinç, irmik ve patatesten yapılan herşey.
Akşam yemeği ise, dediğimiz gibi günün en hafif öğünü olmalı. Öğlen et yediyseniz, akşam et yememeye çalışın. Akşam yemeğine bir sebze çorbası içerek başlayabilirsiniz. İçinde patates olmayan, pırasa, kereviz, şalgam ve lahanalı bir çorba mesela. Yanında bir omlet ve salata yiyebilirsiniz. Omlet yerine mercimek veya fasulye de yiyebilirsiniz. Eğer öğlen çok kuvvetli yediyseniz, akşam sadece meyve ve yoğurt ya da yağsız sütlü bir tahıl ezmesi yiyebilirsiniz.
II. Aşamada ise, öğlenleri arada bir tam ekmekle yapılan sandviç veya mercimek, kuru fasulye yiyebiliyorsunuz. Bunun gibi bazı esneklikler geliyor. Haftada birkaç kadeh içki mesela.
güzel diyet, başarılar dilerim:) inş. en sağlıklı ve hızlı şekilde hedefine ulaşırsın. ben de dukan diyeti yapıyorum.
Merhaba
Ben vejetaryen oldugum icin benim icin biraz daha zor zayiflamak
rejimler genelde et balik tavuk iceriyor cunku
dukan rejimi nasil bir sey?
slm kızlar bende 59 kiloyum.. aranızda şok diet yapan varmı?
Merhaba Arkadaslar,
Montignac Rejiminda kalori onemli degil neyle neyi yedigin ve ne yedigin onemli
Besinlerde glisemik endekslerine bakilmakta
Buna gore yenilebilir gidalar:
Tam ekmek / Kepek ekmeği 50
Tam pirinç 50
Bezelye 50
Şekersiz tam tahıl 50
Tahıl ezmesi 40
Barbunya 40
Şekersiz meyve suyu 40
Tam çavdar ekmeği 40
Entegral ekmek 35
Nohut 35
Süt ürünleri 35
Dondurma 35
Kuru fasulye 30
Mercimek 30
Entegral makarna 30
Taze meyve 30
Şekersiz meyve marmeladı 30
Siyah çikolata (>%70 kakao) 22
Früktoz 20
Soya 15
Yerfıstığı 15
Yeşil sebze 15
Mantar 15
Bu rejimde iki asama var 1.asama kilo verme asamasi 2. asama kilo koruma asamasi
Kahvalti:
Glusidli Kahvalti
Taze meyve
Tam ekmek
Şekersiz marmelat
Yağsız beyaz peynir
Yağsız yoğurt
Kafeinsiz kahve
Zeytin ezmesi
Proteinli Kahvalti:
Katı yumurta
Omlet
Sahanda yumurta
Jambon
Peynirler
Yağsız / yağlı süt
Meyve suyu
Meyveli Kahvalti:
Muz hariç meyveler
Süt
Beyaz peynir
Yoğurt
Atıştırmalık olarak, meyve, badem-fındık-ceviz gibi yemişler veya yağsız bir parça peynir yiyebilirsiniz.
Öğle yemeğinde ekmek yenilmesi önerilmiyor. Miktar konusunda çok sınır olmasa da, tabii ki doyduğunuz anda bırakmalısınız. Öğle yemeğinizde öncelikle, çiğ sebzelerden oluşan bir salata yiyebilirsiniz. Örneğin çiğ sebzelerin üzerine sirke, zeytinyağı, tuz, biber ve birazcık hardaldan yapılmış bir sos dökebilirsiniz. Yağ sözkonusu olduğunda, mümkün olduğunca zeytinyağını tercih edin. Hazır salata soslarında nişastalı katkı maddeleri bulunduğu için kullanmayın. Mayonez ise, biliyorsunuz ki kalp sağlığınız için iyi değil.
Sebzelerden I. Aşamada, yememeniz gerekenler: Havuç, patates, mısır. Ayrıca yine salata barlarda pirinç, kısır, kızarmış ekmekler, mercimek ve kuru fasuyeden uzak durun. II. Aşamada mercimek ve kuru fasulyeyi yiyebilirsiniz.
Öğle yemeğinde, salata ve sebze yanında et yiyebilirsiniz. Fırsat buldukça bol bol balık yiyin. Kızartılırken una bulanmadıysa, kızarmış balık da yiyebilirsiniz. Ama buğulama ve ızgarayı tercih edin. Ancak şarküteri ürünlerini azaltın. Yumurtada olağanüstü bir besin değeri vardır; mutlaka yiyin. Kümes hayvanları çok iyi bir seçimdir. Beşamel sosyla yaplan fırında etlerden uzak durun. Öğle yemeğini maalesef bir sandviçle geçiştiremezsiniz.
I. Aşamada yememeniz gerekenler: Börek, hamur işleri, milföyler, tartlar, beyaz undan yapılan sufleler, beyaz makarna, beyaz pirinç, irmik ve patatesten yapılan herşey.
Akşam yemeği ise, dediğimiz gibi günün en hafif öğünü olmalı. Öğlen et yediyseniz, akşam et yememeye çalışın. Akşam yemeğine bir sebze çorbası içerek başlayabilirsiniz. İçinde patates olmayan, pırasa, kereviz, şalgam ve lahanalı bir çorba mesela. Yanında bir omlet ve salata yiyebilirsiniz. Omlet yerine mercimek veya fasulye de yiyebilirsiniz. Eğer öğlen çok kuvvetli yediyseniz, akşam sadece meyve ve yoğurt ya da yağsız sütlü bir tahıl ezmesi yiyebilirsiniz.
II. Aşamada ise, öğlenleri arada bir tam ekmekle yapılan sandviç veya mercimek, kuru fasulye yiyebiliyorsunuz. Bunun gibi bazı esneklikler geliyor. Haftada birkaç kadeh içki mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?