Olala örtmenim, size de liste beğendiremiyoruzahanda, porsiyonlu listem
sabah: 1 yumur+ 2 yk kepek+1/2 çb süt+2 yk peynir ile yapılmış omletimsi yiyecek (22 cm'lik bir tabağı kaplıyor)
350 ml'lik bardakta sütlü kahve. sütünü ve kahvesini ölçemedim
öğle: 1 ufak kase acılı ezme
4-5 kornişon
6 parça kuzu şiş
1 büyük bardak ayran
1 kase salata
akşam: en iyisi, yarın yazayım :44:
not: ölçtüğüm porisyonlarım, ölçeceklerimin teminatıdır. bundan sonra porsiyonlu yazacağımdır. beni izlemeye devam ediniz anacığım. eylemlerim sürecektir
öğle menümü, sooon derece güzel ve şeytan icadı yemeklerin olduğu bir restoranda yediğimi belirteyim
arkadaşlarım, Tatar mantıları, çiğbörekleri götürürken ben salata-ezme-kuzu şiş ilen sınırladım kendimi. pilav ve ekmeğe dokunmadığımı da eklemeliyimaz sonra, hocamın doğumgünü var ve koocamaan bir pasta aldık. kendisini en iyi dileklerimle kutlayacağımı ama pastasından lokma bile yemeyeceğimi de burda belirtmek isterim nasıl bir nefis terbiyesidir bu YA RABBİİM
bu arada Olala örtmenim, siz de "1 kepçe filan yemek" yazmışsınız. bizim burda endüstriyel mutfakçılar var. "1 kepçe" leri bizim büyük tenceremiz kadar. nerden bileceğiz, sizin kepçe ölçünüzün endüstriyel ölçü olmadığını, hı?benim teklifim, artık tabakların ve kepçelerin çapı da yazılsın. şeffaflık istiyoruz topikte
olala örtmenimporsiyonlarım sizin için
Selam kızlar
sabah 30 dk yürüyüş
kahvaltı: 1 dilim çavdarlı ekmek, azıcık peynir
ara: yeşilçay
öğle: 1 kepçe mercimek çorbası, 4 kaşık türlü benzeri yemek, 2 dilim çavdarlı ekmek
ara: yeşil çay içeceğim
sonrasında da meyveli yoğurt yiyebilirim (3 tatlı kaşığı)
30 dk yürüyüş
akşam: şuan bilemiyorum yarın yazarım fakat öğleyi çok geç yedim meyveyle geçiştirebilirim.
yatmadan önce yeşil çay
yeşil çayı nasıl içiyorsunuz şeker atıyor musunuz bana tadı iğrenç geliyor form çaylarından içiyorum kayısılısından
Demleme çay içiyorum ben. Çaykurun bergamut aromalısı 100gr'lık teneke kutuda. şeker kullanmıyorum, siyah çayı şekersiz kesinlikle içemiyorum ama aksine yeşil çayı da şekerle içemiyorum, bergomat aromasından dolayı sanırım şekere gerek kalmıyor. bende kayısılı içiyordum bir paket almıştım tarihi geçmediği halde demlediğimde tuhaf bir renk aldı ve koyu bir kıvama geldi o günden beri tiksindim içemiyorum :)
üzerinde demleme şekli yazıyor ama alacak olursanız tavsiyem; bir fincan için 2 çay kaşığı yeşil çay kullanıp 4 dakikadan fazla demlememeniz. (bekletince acıyor tadı)
bir de ben denemedim ama tatlandırmak için limon veya kabuk tarçın kullanıyor isteyen.
saat farkindan dolayi ben biraz gec takip ediyorum sanirim :))
sabah:
+bir bardak limonlu su,
+yarim kase corek otu atilmis yogurt
+bir dilim kepek ekmegi kucuk parca peynir, domates maydonoz
Oglen:
+firinda yagsiz sossuz tuzsuz patates yaptim yedim 1 tane. yaninda yogur ve birazcik yagsiz salata.
+arada da iki avuc kadar beyaz leblebi
Aksam:
+yesil mercimek yemegi yemeyi ve yanindada ayran icmeyi dusunuyorum.
7 den sonrada acikirsam bir elma yiyorum bazen.
ha bide aklima geldikte su iciyorum yesil cay iciyorum :)
Buarada tam bir seker cikolata delisiyim, yememem lazim rahatsizligimdan dolayi ama krize gircek gibi hisediyorum. sizce bu hissi gecirmenin baska bir yolu varmi. benim sekeri nerdeyse tamamen kesmem lazim(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?