50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

sabah

iki dilim tambugday
peynir
siyah zeytin 5
cay

ogle iki patetesten salcali patates yemegi bi dilim tam bugday ekmegi

uc tane likorlu cikolata ufak

canım carsamba gunu bıldırım yaparsın oldumu 2 guz az bı zaman zaten haftaya carsamba bıldırırsın bende senı yazarım lısteye.bu arada saol canım daha ıyıyım.spor hareketlerının saattını degıstırır ve zamanlarıyla oynarsan.daha cabuk sonuc alırsın cunku vucut bı sure sonra bagısıklık kazanıyor.mesela 1 hafta oglen1 hafta aksam gıbı degısrırebılırsın.bı uzaman tv de solemıstı sporu herzaman aynı satte aynı sureyle yapmayın arada oynayın demıstı. hadı kolay gelsın canımkaydirigubbakcemile5

saol canım benım daha ıyıyım.koçluga gelınce becerırsın hayatım yabancımıyız sankı.tamam sabahları da gırsen olur hayatım.hadı kolay gelsın opuyorumopuyorumnanaktan

sensewitch cigim,
gonderdigin egzersizler esneme ve gerinme hareketleri,
bunlar spordan sonra yapilir; isinma amacli degil..

strech amacli..

dikkat edelim

lmaz:

Pepperciğim bu tür hareketleri en başta ve en sonda yaptırıyorlar yani sonda da var. Metabolizme ani değişimlere tepki gösterdiği için yavaş başlanıp hızlanıp sonra da yavaşlanarak bitiriliyor spor aktiviteleri diye biliyorum ve spor hocamın da bana söylediği bu yöndeydi. O yüzden önce ısınma sonra spor ve spor sonrası germe esnetme & dinlendirme (kaslardaki şişliği yani laktik asit birikimini atmak için yapılan hareketler) şeklinde bir sıralama ile yapıldığında kalıcı hasarların engellenebileceğini öğrenmiştir.

Verdiğim siteyi de ziyaret ettiğimde spor öncesi ısınma hareketlerinden evvel bir yazı var orada da zaten spor öncesi olduğu yazıyor ona istinaden güvenerek verdim linki cnm

Demek istediğim burada ayrıntılı olarak açıklanmış aman yanlış yönlendirme olmasın yerimseniben

Egzersiz sırasında yapılan bazı hatalar, egzersizin etkisiz olmasına, veya sakatlanmalara neden olabilir.

Amerikan Egzersiz Konseyi'nin yaptığı bir araştırmada, egzersiz sırasında yapılan en büyük hatalar ortaya kondu. İşte en çok görülen on fitness yanlışı:

1. Esneme hareketlerinin yetersiz olması. Egzersiz öncesi her zaman birkaç dakika esneme hareketlerinin yapılması gerekir. Ayrıca, çalışmanın bitiminde, kaslarınız henüz sıcak ve esnekken, 8-10 dakika daha esneme hareketlerine devam etmek, çalışmanızdan daha fazla yarar elde etmenizi sağlayacaktır. Unutmamak gerekir ki esnek kaslarda yaralanma riski daha düşüktür.

2. Aerobik öncesi ısınma hareketleri yapmamak. Esneme hareketleri, sadece ısınmanın bir parçasıdır. Oysa aerobik çalışması için, bütün bedenin aşamalı olarak ısınması gerekir. Isınma hareketleri sırasında , kan kol ve bacaklardaki kaslara yeterli düzeyde oksijen ulaştırır, kalp artan oksijen ihtiyacını karşılamak üzere yavaş yavaş hızlanır, ve kaslarınız egzersizden en fazla yararı elde etmenize yardımcı olmak için aşamalı olarak hazırlanır. Bu nedenle, ilk birkaç dakika hafif egzersizler yapmanız, çalışmanızın daha etkili olmasını sağlayacaktır.

3. Egzersiz sonrası kasların soğumasını beklememek. Evet bedenimizin ısınmaya ihtiyacı olduğu gibi soğumaya da ihtiyacı var. Egzersiz sonrasında kalp atışlarınızın yavaş yavaş düşmesini sağlamalısınız. Aerobik aktivitelerini birden bırakmak pek çok probleme neden olabilir. Örneğin, ellerde ve ayaklarda kan birikmesi, veya baş dönmesi ortaya çıkabilir. Başlangıçta yapılan esneme hareketleri, egzersiz sonrasında da yapılmalıdır.

4. Aşırı ağırlık kaldırmak. Ağırlık kaldırmak, yaralanmaların ve ağrıların en sık görüldüğü çalışma türüdür. Zayıf form ve aşırı ağırlık, kaslarınızda ve bedenin diğer bölümlerinde yaralanmalara neden olabilir. Sınırlarınızı bilmelisiniz. Aşamalı olarak artırılan direnç çalışmaları en etkili çalışma olarak önerilmektedir..

5. Ağırlık kaldırırken hareket etmek. Çok fazla ağırlık kaldırmak, hareketlerinizde sarsıntıya neden olabilir. Bir kası çalıştırmanın en iyi yolu, yavaş ve kontrollü hareketlerdir. Ağırlık kaldırırken hareket etmek, özellikle sırt kaslarında yaralanmalara neden olabilir.

6. Aşırı düzeyde egzersiz yapmak. "Acı yok, kazanç yok" günleri artık geride kaldı. Eğer etkili bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, bunun en iyi yolu uzun süre devam edilen orta düzeyde çalışmalardır. Kısa süreli, ağır çalışmalar atletik çalışmalar için kullanılabilir. Ancak ortalama bir fitness gönüllüsü için, yüksek düzeyde çalışma ağrı ve yanmadan başka bir şey vermez.

7. Yeterli yoğunlukta egzersiz yapmamak. Yaptığınız çalışmanın sonuçlarını görmek istiyorsanız, fitness programınızın etkili olmasına dikkat etmelisiniz.

8. Merdiven çıkma aleti ile zayıflamak. Eğer merdiven çıkma aleti ile kilo veriyorsanız, etkili bir çalışma konusunda kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Öncelikle çalışmanın yoğunluk düzeyine dikkat etmeli, dik durmalı, ve ellerinizi merdiven trabzanından çekmelisiniz. Eğer gerçekten dengenizin ve çalışmanızın gelişmesini istiyorsanız, trabzana tutunmadan ve gerçekten merdiven çıkıyormuş gibi kollarınızı hareket ettirerek çalışmalısınız.

9. Yeterli miktarda su içmemek. Egzersizler sırasında genellikle spor içecekleri tavsiye edilir, ancak günde iki saatten daha az süren çalışmalarda, su ihtiyacınız olan bütün sıvıları almanız için yeterli olacaktır. Günde en az yaklaşık 2 litre, yani 8 bardak su içmelisiniz.

10. Orta düzeyde yapılan çalışmalarda enerji ve spor içeceklerini tüketmek. Pek çok fitness uzmanı, günde iki saatten daha fazla süren çalışmalar dışında, enerji ve spor içeceklerinin tüketilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyor. Yüksek enerji aynı zamanda yüksek kalori demektir. Sağlıklı bir diyet ve yeterli miktarda içilen su, ihtiyacınız olan herşeyi karşılayacaktır.

Kaynak: Realage.com

tamam canim,
sagol yardimin icin..
bu aksam bi girebildim; spor yapicam azicik, o bahaneyle actim bilgisayari..

ok.dir cezalar gelecek hem de agir olabilirrrr :mymeka:

ama ceza da var, odul de var bizde:1hug:

hmm ok canim,
gonderdigin yaziyi okucam simdi..

kizlar ben cikicam;

umarim en az 20 dk lik sporlarinizi yapmissinizdir,
sebzenizi etinizi yemissinizdir,

aman bu saatten sonra kimse bisey yemesin.

yarin ki yemek icinde kuru baklagil oneriyorum (yesil mercimek, nohut, kuru fasulye vs. )
ama az yagli ve de az salcali pisirin olur mu?

herseyden gidamizi alalim az az..

yarin kahvaltilarda nutella, recel, yemeklerde krema, kati yag, salatalarda yagli soslar, hamur isi, tatli , kizartma yok .. tamam mi sekerler..

cok caniniz tatli cekerse, kuru kayisi, az sekerli komposto (yarim kase) ya da 2 kasik sutlac yiyebilirsiniz.

iyi gecelerrrr

slm canlarim simdi girdim iceri ama kimsecikler yok gibi (( disarida yedik yine biz ( neyse yediklerimden baslayayim

sabah
2 dilim ekmek
krem peynir
cok az cilek receli
sekersiz cay

ogle

ton baligi
cok az mayonez
1 muz
1 elma

aksam
tavuk eti
az salata
cok cok az patates kizartmasi
azicik ekmek

gun icerisinde
sindirimi kolaylastiran kepekli ustu bitter cikolata kapli biskuvi (simdi bu biskuvi cok iyiymis gunde 1 tane falan yenilebilirmis ama ben biraz abarttim )

ama aksam yemegi oncesi bi yere gittik yarim saat boyunca karla kapli bi tepeyi tirmanip asagi dogru kayiyorsun sonra tekrar cikip tekrar asagiya inanilmaz yorucu ve de cok guzel bir egzersiz diye dusunuyorum :)) yine de videolarimi yapmaya calisacagim artik ne kadarini yapabilirsem

CANIMMMM super bi icecek bu DETOX icecegi diye geciyor ve ben bi ara gunde 1litre icerdim sadece zayiflamakla kalmiyorsun yuzu de guzellestiriyor asiri saglikli bi sey herkeslere tavsiye ederim sempatiksalakcinnizemuszemus

cnm ahh su mayonezi yemeseydin ton baliginin yaninda;
bir de aksam ki patates kizartmasi olmasaydi..lmaz:

neyse bi 15 dk spor hakkindan gelir.

hadi kizlar sporaaaakaydirigubbakcemile

yok canim ben ilk bolumlerden basladim yapmaya 44. bolumdeyim daha banda gecmedi,
topa bile 2 bolum sonra gecicem.

simdilik sadece minder hareketleri..

canim benim tvdenmi yapiosun yoksa dvd falanmi aldin yapiosun
aslinda bende yapmak istiorumda hocasizz yapinca platesten sakatlananlar oluo diye hem okudum hemde babamda soyleyince vazgectim yoksa cok guzel bi spor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…