- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
bence konu sahibinin sorunu sevip sevmemesi değil çocuğuna hakaret vari şeyler söylemesi..eli şöyle,boyu kısa,gözleri garip vb...yoksa böyle düşünen bir k.valide çocuğunu sevmesin daha iyi.
Size olan sevgisiyle torununa olan sevgisini karşılaştırıyorsa, buna kıyasla sevemiyorsa torununu ciddi problemleri var k.validenizin.
Böyle bir durumda mutlaka ona bu yaptığının çok kırıcı olduğunu fakat onun torununu sevmemesiyle kimsede bir eksiklik olmayacağını söyleyin ve sevmiyorsa görmek zorunda olmadığını söyleyin.
Sevmemesi önemli değilde o saydığı benzetmeler-cümleler çok kırıcı.
Oğlunu zkaç yaşında ? Eşiniz ne diyor bu konuda ?
Gün geçmiyor ki bir kişi daha şu foruma kayınvalidem çocuklarımı sevmiyortarzı bir konu açmasın.Arkadaşım evlisiniz,mutlusunuz,çocuklarınız var,hasta değilsiniz,aç değilsiniz halinize şükretsenize.Kayınvaliden senin çocuklarını sevmek zorunda da değil.Bunu bu kadar sıkıntı yapan insanları ben anlamıyorum.Öyle anneler var ki çocuklarını herkes sevmek zorundaymış gibi davranıyor.Kendi adıma konuşayım yeni doğan çocuklardan ürkerim,bir çoğunu sevemem bakamam bile.Ancak aşırı derecede sevimli bir şeyse sevebilirim.Bence çocuğun sevilme yaşı 3-4 yaşlarıdır.Neyse bu tarz şeyleri çok büyütüyorsunuz bence asıl sorununuz kaynana önyargısı.Her şeyden kaynananız tarafından sevilmediğinize dair anlam çıkartmaya çalışıyorsunuz.Yine kendi adıma konuşayım çocuğum olduğunda isterse benim annem bile sevmesin o çocuğu benim sevgim yeter de artar.Başkası sevmiyor diye de üzülmem.Beni de babannem sevmezdi hiç ben kız çocuğuyum diye,gram da umrumda olmadı yani.Annemin de buna taktığını hiç görmedim.Zaten ailesi tarafından haddinde fazla sevilen bir çocuktum ilgi açlığı çekmedim.
merhabalar.geçenlerde kaynanam benm küçük oğluma hiç kanının ısınmadığını söledi ciddi bi şekilde.önceleride şakayla karışık "aa bu çocuk bizden değil hiç bize bezemiyo(ki oğlum babasının kopyası)çingenelerin çocuğu gibi (asla küçümsemiyorm k.validenin dediğini yazıyorm) boyu kısa ayakları kısa,eli nie böle,niye öle bakıyo" gibi konuşuyordu sürekli. bir kere bile çocuklarımı kucağına alıp sevdiğini görmedm uzaktan sevdiğini bile görmedim huyu öle olabilir dicem ama görümcemin kızlarının her yerini ayrı seviyor "pamuk kızlarm prenses kızlarım ,ellerini ayrı sever saçlarını ayrı sever"benm çocuklarıma bunlarn binde birini bile yapmıyor.ben anlayamıyorum ne demek kanım ısınmıyor kendi öz evladının çocuguna kanı ısınmıyor bu mümkünmü?burda kayınvalide olan arkadşlar varsa onlara soruyorum gelini sevmiyorsanız oğlunuzun çocuklarınıdamı sevemezssiniz gerçektn merak ediyorum,kendisi bi keresinde eltim yüzünden onun çocuklarını sevemiyorum içimden gelmiyo demişti...
Ne demek sevmek zorunda değil. İnsan evladının yavrusunu nasıl sevmez? evladını sevmemekle eş değer bir tutum. Hadi bunu geçtim hakaret ediyor resmen. Allah ın yarattığına eli kolu şöyle böyle denir mi? Şimdi konu sahibi saçının telini göstermese haklı...
Ne demek sevmek zorunda değil. İnsan evladının yavrusunu nasıl sevmez? evladını sevmemekle eş değer bir tutum. Hadi bunu geçtim hakaret ediyor resmen. Allah ın yarattığına eli kolu şöyle böyle denir mi? Şimdi konu sahibi saçının telini göstermese haklı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?