....................

Bu kelimeleri neden söyletiyorsun ki cocuklarina
eger kayinvaliden laftan anlamayan biri ise cocuklarindan
uzak tutman belki en dogrusu olur
yoksa cocuklar bunlari unutmaz yarin öbürgün ic alemlerinde sorun
yasarlar
yada
iyi niyetinle alican karsina kalbini kirmadan insan gibi konusucan
kayinvaliden ne dedigini bilmiyor agzindan cikan laflari kontrol
altinda tutamiyor diye cocuklarin komplexe girmesin onlari koru.

Allahım bu dünyada ne kendini bilmez insanlar var
boşver canım takma kafana gül geç biliyorum sinir bozucu bir durum ama ne yapacaksın
az ve öz görüş umursama

ah arkadaşlar bir de ondan dinleseniz nasıl bir anne, nasıl bir eş, nasıl bir gelin, nasl bir babaanne oldugunu...
ben bile dinblerken alla alla bu kadına haksızlıkmı yapıyorum diyeceğim geliyo nerdeyse
benmi abartıyorm diyorum,bazen ne düşüneceğimi şaşıyorum bu kadının yüzünden...

onun o dalga geçtiği torunları büyüyünce ona neler yapacak,bak demedi deme.nine döven torun hiç duymadıkmı?
bir de o nasıl bir süper babaanneymiş öylee.seni bile bocalatmış.kendi düşüncelerinden şüphe duyuyorsun
bir zamanlar bir semra kaynana vardı, dalldan dala..:)

acaba çingene gibi derken çocuğunuz eşinize oranla daha mı esmer o yüzden mi böyle diyor,esmerliğini mi kastediyor diye düşündüm. bizim burda çocuğu tüm gün dışarda oynayıp güneşten kararan çocuğuna çingene gibi oldun iyice diye bağırıyordu annesi onu hatırladım şimdi . gerçi sebep ne olursa olsun kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş derler ya,insan kendi canını bambaşka bir gözle görür,çok yanlış yapmış kayınvalideniz,üzmeyin kendinizi eşinize uygun bi dille söyleyin bence bunları O da bilsin.

buğday tenli oğlum eşim esmer sayılır,işde yavrusu olarak görse zaten öyle davranmaz

siz gelinisiniz... elsiniz sonuçta.. size kanı ısınmayabilir, çok normal.. ama yavrusunun yavrusuna, kendi canınızdan gelen bi çocuğa, anneleri bırakıp giden çocukları, bu da benim yavrum diye büyüten 70 yaşındaki babaannelri gördükten sonra, kaynananız tutup da kanım ısınmıyo derse, ciddi bi şekilde vicdan, duygu, ve merhamet eksikliği olduğunu düşünürüm.. yazık, üzülürüm sadece

Bizim mahallede "Kara Huriye" diye biri var. Bir gün gelinlerinin yanında "bu gelinlerin çoukları hep kara kara, siz ne yedirip içiriyorsunuz da sizinkiler böyle beyazlar" demiş. Annem de yapıştırmış cevabı "eee mayası neyse hamuru o olur". Torunları çirkin değildi, bilakis kızlar esmer güzelleriydi. Ama gelinleri sevmiyordu işte acısını torunlardan çıkarıyordu. Gerçi yaşlanınca o torunlara kaldı ama buda başka bir hikaye...

Cahillik..söylenecek başka söz bulamıyorum.İnsanlar kendi çocuklarının doğurmadığı ,evlatlık olarak aldıkları çocukları bile bağırlarına
basarken kayınvalidenizin bu kadar patavatsız ve kötü olmasını cehalet belki açıklar...
Sevmezse sevmesin efendim,bir gün ihtiyacı olur ama o sevmediği yavruya..

buğday tenli oğlum eşim esmer sayılır,işde yavrusu olarak görse zaten öyle davranmaz

anladım canım,çok kızdım şu kaynanana çok , Allah akıl fikir versin ,hep derler,torun sevgisi bambaşka diye bu kadın nasibini alamamış bu sevgiden. üzme sen kendini,seni böyle yıpratmasına izin verme

Annenizle gorusmuyormusunuz yani Gelip gitmezmi.severmi cocuklarinizi? Kvnizin yaninda sevsede biraz yuzu kizarsa kvnin...

Bu cocuk ta sana ilgili gostermio nedense diyin...

Niye sadece 'büyüklere saygı' diye kavramışız acaba 'insanlara saygı' gerekmiyor mu?
Size ve çocuklarınıza saygı göstermeyen birine siz niye susuyorsunuz
Size bişey dese cevap vermeseniz tamam ama çocuklarınıza öyle laflar söylemesine nasıl tahammül ediyorsunuz?
Ayrıca şunu da anladım ki eş seçimi çok çok önemli
Eşinizden birazcık olsa çekinseydi öyle şeyler demeye cesaret edemezdi
Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

benim kayınvalidemde eşimin yanında kızıma aşırı bir sevgi gösterir o yoksa hiç umrunda olmaz, kızlarının çocuklarınıda hiç sevmediğini söyler, eltimin çoçuklarınında yoluna ölür,böyle modeller var yapılıcak birşey yok içine torun sevgisi enjekte edemiyeceğimize göre katlanıcağız. merak etme zaten çocuklar o sevgisizliği hissediyorlar kızımda babasının yanında ona yaklaştığında çok sinirlenip ondan uzak duruyor. kocamda allahallah niye annemi hiç sevemedi bu çocuk diyor.

kendinde olmayandan insan çok bahsedermiş, demekki o meziyetlerin hiç birine görüldüğü gibi sahip değil, ben sana bişey diyimmi insanın içindeki fesatlık mutlaka ayağına dolanıyor, torununa öyle davranan seni bu kadar üzen kadın bi sebebten ötürü canı yanıcaktır,

çok kötü bişi bu ya insan kendi canının canından olan çocukları nasıl sevmez gerçi benim babaannemde öyleymiş annemde söylerdi hep halamın kızlarını bizim kız bizim çocuk diye severmiş annemde bi gün sinirlenmiş anne ben bu çocukları babamın evinden mi getirdim demiş şimdide arayıp sormuyosunuz diye kızıyo bize hiç kanım almıyo doğrusu senin çocuğunda aynı olacak cnm babaannelerini sevmicekler çünkü sevgi görmeyen çocuk daha sonra büyüğüne saygı sevgi gösteremiyo malesef

takmayın kafaya herkes sen ben gibi değil aman arasınlar , sevsinler diye yakınsın yırtınsın.ne gelinler var torunlarını göstermemek için boşancam der göstermicem der. ama onlar kıymete biner onlardan daha iyi gelin yoktur el üstünde tutarlar.

kimleri de ben gibi gelip bakmaları ,görmelerini ,hatta şahit olsunlar bu mutluluğu yaşasınlar diye doğuma yanlarına giderler.ama kötü gelin olurlar arayıp sormazlar.

çok zoruna gidiyordur çok iyi anlıyorum.dert etme.açıkça sende söyle bi daha yaparsa bende seni hazetmiyorum ,ısınamıyorum de.

susmak hiçbirşey ifade etmiyor.

Benım anlamadıgım şu; ÇOCUK İLLA Kİ BABAYA MI BENZEMEK ZORUNDADIR ?
Sevmezse sevmesin, sizde kaynanayı sevmeyin uzak duruverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…