Hangi genlerde pıhtılaşma çıktı,heterezigot mu,homozigot muMerhaba temmuz 7-8 gibi 6. gün embriyosu transferi olacağım Doktor orta kalite diyor. Daha önce iki transferim oldu ikisi de 5. gün embriyosuydu. Biri 4,5 yaşında oğlum oldu diğeri 8+3 de kalbi durmuş 10. haftada doğal düşük yaptım. Şimdi tekrar transfer sürecine girdim ve bu heyecanı birlikte paylaşalım. Birbirimize deneyimlerimizi anlatalım.
Bizden doktorum bu transfer öncesi kromozom analizi istedi, yaptırdık. Temiz geldi genetik doktorum, eşime de sperm delasyon testi yapıldı temiz geldi, bana ayrıca bebeğimin kalbi durduğu için pıhtılaşma da bakalım dedi ve bingo pıhtılaşma çıktı. Şimdi ne olacak ben de bilmiyorum kan sulandırıcı iğne ile devam ederiz dediler şuan coraspirin, decavit, folik asit ve demir ilacı kullanıyorum. Sizde durumlar nedir?
Homozigot bir de bu konuda çok tecrübesizim senin bilgin var mı? Nedir bu?Hangi genlerde pıhtılaşma çıktı,heterezigot mu,homozigot mu
Benimki de 5 yıllık.Merhabalar süreç hayırlı olsun. Benim 6. Gün değil 5.gün 5 yıl önce dondurulmuş embriyo transferim olacak 1 temmuz da kontrol var ilaçlara başladım muhtemelen 5 temmuz gibi de Benim transferim olur.
Kan sulandıcı iğne başlanıyor transfer olduğun gün.. sizin bu sebeple düşmüş muhtemelen..Homozigot bir de bu konuda çok tecrübesizim senin bilgin var mı? Nedir bu?
Muhtemelen, coraspirin kullanıyordum kalbini duyunca bıraktırdılar. 3 gün sonrada kalbi durmuş. O dönem hiç bunun testini isteyen de olmamıştı.Kan sulandıcı iğne başlanıyor transfer olduğun gün.. sizin bu sebeple düşmüş muhtemelen..
Evet canım 4 yaşında bir oğlum var, bizde kardeşi olsun istiyoruz.Benimki de 5 yıllık.
Hayırlı sonuç alırız inşallah. Öncesinde bebişin oldu mu?
Biz kardeş için deniyoruz.
Önceki gebeliğinizde sorun yaşamadığınız için olabilir (kullanmadıysanız kan sulandırıcı)Muhtemelen, coraspirin kullanıyordum kalbini duyunca bıraktırdılar. 3 gün sonrada kalbi durmuş. O dönem hiç bunun testini isteyen de olmamıştı.
Günaydın canım. Desene biz senin bir öncekinde dizaynı zamanlarda yapmışız. Benim de oğlum 4 yaşında. Kardeş istiyoruz. Rabbım inşallah tekrar yaşatır bize sevinci. İsteyen herkese nasip etsin.Evet canım 4 yaşında bir oğlum var, bizde kardeşi olsun istiyoruz.
İşte o şans olmuş. Bu pıhtılaşma olanlarda bazen ilk gebelikte sorun olmayabiliyormuş. Genetik doktorum çok kızdı nasıl yapılmaz bu test diye. Hadi ilkte Allah nasip etmiş şükür ama belli ki bu beyin kalbinin durmasını sebebi bu. Biz bu testi tedaviye başlamadan yaptırıyoruz sana nasıl bakmazlar dedi. Ki bu pıhtılaşma testini yine tüp bebek doktorum istemedi genetik doktorum bir kalbi duran bebegin var bi pihtilasmada bakalım dedi de ortaya çıktı.Önceki gebeliğinizde sorun yaşamadığınız için olabilir (kullanmadıysanız kan sulandırıcı)
Amin canım inşallah. Yaşım 38 oldu artık tekrar denemek istedim. Günde 3 defa Estrofem, koraspirin ve folik asit kullanıyorum. 1 temmuz da kontrol var transfer günü belli olacak. Ankarada tedavi görüyorumGünaydın canım. Desene biz senin bir öncekinde dizaynı zamanlarda yapmışız. Benim de oğlum 4 yaşında. Kardeş istiyoruz. Rabbım inşallah tekrar yaşatır bize sevinci. İsteyen herkese nasip etsin.
Senin transferi ilaçlı yapıyor o zaman. Benim ki doğal silklus deniyor. Cuma gittim yumurtan çok büyümüş bu kadar erken gelişmesini beklemiyorduk. Salı ya da çarşamba transfer yapabiliriz ya da geç kalmış olabiliriz iptal edebiliriz. Kan sonuçlarına göre bizden haber bekle dedi. Verdim cumartesi bir daha istedi sabah verdim pazar sabah bir daha istedi yarın gidip vereceğim bakalım sonuç ne olacak. Bugün adetin 12. Günü. Daha önce ilkini 21. İkincisini 20. Gün transfer etmişti. Merak ve heyecanla bekliyorum.Amin canım inşallah. Yaşım 38 oldu artık tekrar denemek istedim. Günde 3 defa Estrofem, koraspirin ve folik asit kullanıyorum. 1 temmuz da kontrol var transfer günü belli olacak. Ankarada tedavi görüyorum
Merhaba, ben bu pıhtılaşma için yorum yapmak istiyorum, benim bir tane kızım var doğal yoldan, hiç öyle pıhtılaşma bakılmadı. İkinci doğal yoldan gebeliğimin kalbi durdu, tüp bebek taze transferim de gebelik başladı HCG değeri güzel devam edemedi. Bunun üzerine pek çok test yapıldı, hiçbirinde sorun yok ancak, genetik pıhtılaşma değerlerinden mthfr ve pai değerlerimde homozigot ve heterezigot çıktı. Şişli Memorial'deki doktorum yüksek doz folik asit kullanmanız gerek, oksapar iğne pek düşünülmez dedi. Ama yaşadığım şehirdeki kadın doğumcum doğuma kadar oksapar iğne olmalı diyor. Sizin doktorlarınızın düşüncesi nedir?Merhaba temmuz 7-8 gibi 6. gün embriyosu transferi olacağım Doktor orta kalite diyor. Daha önce iki transferim oldu ikisi de 5. gün embriyosuydu. Biri 4,5 yaşında oğlum oldu diğeri 8+3 de kalbi durmuş 10. haftada doğal düşük yaptım. Şimdi tekrar transfer sürecine girdim ve bu heyecanı birlikte paylaşalım. Birbirimize deneyimlerimizi anlatalım.
Bizden doktorum bu transfer öncesi kromozom analizi istedi, yaptırdık. Temiz geldi genetik doktorum, eşime de sperm delasyon testi yapıldı temiz geldi, bana ayrıca bebeğimin kalbi durduğu için pıhtılaşma da bakalım dedi ve bingo pıhtılaşma çıktı. Şimdi ne olacak ben de bilmiyorum kan sulandırıcı iğne ile devam ederiz dediler şuan coraspirin, decavit, folik asit ve demir ilacı kullanıyorum. Sizde durumlar nedir?
Evet canım ilaçla yapılıyor benim de 13. Gün bugün bende heyecanlıyım çift transfer yapılacak.Senin transferi ilaçlı yapıyor o zaman. Benim ki doğal silklus deniyor. Cuma gittim yumurtan çok büyümüş bu kadar erken gelişmesini beklemiyorduk. Salı ya da çarşamba transfer yapabiliriz ya da geç kalmış olabiliriz iptal edebiliriz. Kan sonuçlarına göre bizden haber bekle dedi. Verdim cumartesi bir daha istedi sabah verdim pazar sabah bir daha istedi yarın gidip vereceğim bakalım sonuç ne olacak. Bugün adetin 12. Günü. Daha önce ilkini 21. İkincisini 20. Gün transfer etmişti. Merak ve heyecanla bekliyorum.
Kum işte o HCG'nin normal devam etmemesi sanırım bu yüzden. Benim ilk gebeliğimde değerim 160 ikincisinde 130 geldi ikiside 5 gün embriyosu ikisinin de test günü 9. günde oldu. Doktorum 130 değeri düşük buldu tabi biz anlam veremedik sonra kese küçük çok ümitlenmeyin boş olabilir dedi bebeği ve kalbini geç duyduk. Sonra kalbi durmuş tabi ben 10. Hafta kontrolünde öğrendim. Tüp bebek doktorum doğal düşük yaptırdı. Tüm bunlara rağmen benden pıhtılaşma testi istemedi. Kromozom analizi görelim dedi yani tedaviye ilk başladığında isteyeceği testi en son istedi, muhtemelen beni sıfırdan tedaviye başlatmayı planlıyordum. Genetik doktorum bir de pıhtılaşma bakalım demese bu durumdan haberimiz bile olmayacak. Test sonuçlarını tüp bebek merkezine attık pıhtılaşma çıkmış onun içinde iğne başlarız dediler ama şuan coraspirin kullanıyorum o arayan kendi doktorum da değildi. Zaten o kadar değişti ki durumlar iki gündür arka arkaya kan veriyorum pazar yine vereceğim ona göre ya transfer olacak ya da iptal olacak. O zaman soracağım. Bu konuyu. Doktor transfer için geç kalmış olabiliriz deyince neye uğradığımı şaşırdım soramadım hiç bir şey. Ama bir tanıdığım doğuma kadar iğne kullanmıştı başka bir tanıdığım da doktorlar ısrarla iğne vermediler kadin bir türlü anlatamadı derdini bu yüzden 3 tane düşük yaptı yarın biraz daha netleşir inşallah ben de sana konu hakkında bilgi geçerim.Merhaba, ben bu pıhtılaşma için yorum yapmak istiyorum, benim bir tane kızım var doğal yoldan, hiç öyle pıhtılaşma bakılmadı. İkinci doğal yoldan gebeliğimin kalbi durdu, tüp bebek taze transferim de gebelik başladı HCG değeri güzel devam edemedi. Bunun üzerine pek çok test yapıldı, hiçbirinde sorun yok ancak, genetik pıhtılaşma değerlerinden mthfr ve pai değerlerimde homozigot ve heterezigot çıktı. Şişli Memorial'deki doktorum yüksek doz folik asit kullanmanız gerek, oksapar iğne pek düşünülmez dedi. Ama yaşadığım şehirdeki kadın doğumcum doğuma kadar oksapar iğne olmalı diyor. Sizin doktorlarınızın düşüncesi nedir?
Ay az kalmış. Günü yaklaştıkça daha bir heyecan sarıyor insanı. İkimizde çift ransfer olacağız. İnşallah hepimiz pozitifi görürüzEvet canım ilaçla yapılıyor benim de 13. Gün bugün bende heyecanlıyım çift transfer yapılacak.
Amin inşallah canımAy az kalmış. Günü yaklaştıkça daha bir heyecan sarıyor insanı. İkimizde çift ransfer olacağız. İnşallah hepimiz pozitifi görürüz
Selam canım benim de transfer tarihi belli oldu seninle aynı gün transfer olacağız. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah. Ben de pıhtılaşma çıktı transfer günü iğne başlayacakselam kizlar benimde dondurulmus 5. Gun embriyom 2 temmuzda transfer edilecek Allahin izniyle. 3 yil once dondurulmustu 3 yasinda yine 5 AA bir kizim var cok sukur. Kan pihtilasma ile alakali tedavi baslamadan once 3 yil once beta li biseyim yuksek cikmisti bir protein sisli memorialde hemen genetik testlere bakti pihtilasma testlerinin 2 side normal geldi ama ne olur olmaz diye corasprin basladilar ve onu 36. Haftaya kadar ictim. Simdi yine beta testime baktilar sonuca gore corapsprine karar vericekler transferler birlikte baslatacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?