Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

iyiyim çok şükür canım, Kızım da topladı çok şükür
Hatunlar hayrınıza bana fırında patlıcanlı güzel bi tarif verin
Fırında patlıcan musakka yaparım ben genelde,kuzartmadan ve güzel olur.Aşağıdaki tarif benim yaptığım gibi canım

Fırında Patlıcan Musakka (kızartmadan) Tarifi'nin Malzemeleri

• 3 adet büyük patlıcan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi
Üzeri için;

• Domates
  • Kırmızı ve yeşil biber

Fırında Patlıcan Musakka (kızartmadan) Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcanı çok seviyorum ama kızartınca çok ağır oluyor diyorsanız bu tarif imdadınıza yetişir. Kızartınca çok lezzetli oluyor patlıcan ama kalorisi çok yüksek oluyor. Fırında pişirince aynı sonucu alacağımı -hatta daha lezzetli olacağını -denemeseydim inanmayabilirdim gerçekten.

1. Önce patlıcanları soydum ve çok kalın olmayacak şekilde doğradım.
  2. Bir kaba koydum, üzerine karıştıra karıştıra 4 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirdim.
  3. Tuz ve az pul biber döküp 250 derece ısınmış fırına verdim.
  4. Tepsiye de biraz yağ sürdüm. 30 dk da kızardı ve pişti.
  5. Ben bu esnada kıymayı soğanı sarımsağı çok az yağda kavurdum.
  6. İçine salça ve domates rendesi koydum
  7. . Baharatlarla biraz lezzetlendirdim, pul biber, karabiber az kekik ve tuzla.
  8. Fırından patlıcanları çıkarıp üzerine bu karışımı döktüm.
  9. Yaklaşık 1 bardak suyu karışımı hazırladığım tavaya koyup kaynattım ve onu da döktüm.
  10. Biraz domates biberle süsledim, tekrar fırına verdim.
  11. 15 dk 200 derece fırında piştikten sonra servise hazır.

Ü
Kızlar giremiyorum malesef çok ciddi sorunlar yaşıyorum esimle ilgili, psikolojim alt üst durumda bu ramazan arefesinde böyle olması beni çok çok üzüyo
esperenzaa 'mm
Canım Rabbim kolaylaştırsın zorlaştırmasın.Kalplerinize sevgi ve merhamet versin.Yapabileceğimiz bir şey var mı?

Benim bir sürü şey yapmam lazım ama motivasyonum düşük, malzeme YÖK ne yapacam ben... aslında motivasyonum gelirse geridir gelir
Motivasyon çok önemli tabi ki. Ama önce yalan bile olsa motivasyonunu canlı tutacak şeyler söyle kendine, zamanla beynin bu söylediklerine inanacak emin ol. Yapamıyorum,yapamayacağım diyerek kendini şartlandırma.bu zamana kadar gerçekten isteyip çabalayıp da yapamadığın birşey var mı onu düşün?
Kendine küçük hedefler koy,önünde verilmesi gereken fazla kiloya değil de isteddikten sonra başardığın tartıda gördüğün eksilmelere odaklan.
4 kilo verdin bu az buz bir rakam değil. Diyete başlamamış olsaydın giden 4 kilo olmadığı gibi gelen kimbilir kaç kilo daha kilo olacaktı onu düşün.
Bir de sen sigarayı bırakacak güçlü iradeye sahipsen inan kilo vermek daha kolay olur.
Menü için de; yeşil mercimek yemeği, salatası olabilir hem kolaydır hem de lezzetli.yanına cacık bile olur. Küçük bir parça pide bile yiyebilirsin.
Herkes karatay tarzı beslenmek zorunda değil ve senin kilon da akşam bir dilim pideye izin verir.

Hahahah vermeyelim puan

sagol esperenzaa cim, evet yapabilirim, daha once neleri basardim, doktora tezini hayli yaparim,,, isimi seviyorum aslinda, ama iste malzeme sikintisi olunca motive hepten dusuyor...

sagol esperenzaa cim, evet yapabilirim, daha once neleri basardim, doktora tezini hayli yaparim,,, isimi seviyorum aslinda, ama iste malzeme sikintisi olunca motive hepten dusuyor...
Motivasyonu sağladıktan sonra yaparsun canım.Dili ,kültürü sz biraz benzese de başka bir ülkeye gelip burada bir düzen kurabildiysen doktora tezini de hayli hayli yaparsub canım.
Kendine içindeki güce inan ,daha önce başardıkların bundan sonra başaracaklarının teminatıdır unutma canım

Sigarayi bende evlenmeden once biraktim. Esim icmiyor hatta kokusundan nefret ediyor. Normalde gunde 1 paket sigarayi bitirirdim bazen 2. Yi bile acardim o kadar tiryakiydim sonra birakma karari aldim zor oldu ama oldu. Insan isteyince yapamayacagi sey yok once kafada bitirmek gerekiyor. medgic26 kuzum senki abur cuburu bicak gibi kesmis birakmis iradeli bir insansin istersen cok rahat birakabilecegine eminim. Icerken farkinda olmuyor insan ama biraktiktan sonra o kadar farketti ki. Bir kere sabahlari cok daha rahat uyaniyorsun o agizda kalan kul tablasi tadi olmuyor. Nefesin gercekten cok aciliyor cigerlerinin temizlendigini gun gun farkediyorsun. Cocuklarimiza yapabilecegimiz en guzel sey bence saglikli kaliteli ve uzun bir omru beraber gecirmek... karar verirseniz bizde burda size destek olmak icin elimizden geleni yapariz

Kızlar giremiyorum malesef çok ciddi sorunlar yaşıyorum esimle ilgili, psikolojim alt üst durumda bu ramazan arefesinde böyle olması beni çok çok üzüyo
esperenzaa 'mm
Canım çok üzüldüm rabbim yardım etsin, bir an önce çözün inşallah
Patlican sevmedigim icin pek yapmam ☺
Ayy ben patlıcanın her bir şeyine bayılırım, kerata pek datlıAğzım sulandı yazarken bileEn çok közlenmişini severim
Hahahah vermeyelim puan
Ben bi kara defter tutuyordum, derse geç gelişleri, kitap defter getirmeyişleri vs. Tarihiyle not alıyordum.öğrenci sınırda kaldıysa ve notu hak etmiyorsa o kösemi gösteriyordum.öğrencinin gayreti varsa veriyordum

esperenzaa m canım sağ olasın tarif için Bir iki ekleme çıkarmayla tarifini uyguladım, fırında şimdi Foto atsam çanınız çeker güveçte yaptım bi de ımmh sabırsızlıkla bekliyorum 4 ya da 5 gibi yemeyi düşünüyorum inşallah

aKŞAM ARKADAŞLARIM YÜZÜMÜN KÜÇÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ KIZLAR :) GÜZEL HABERİM..
KÖTÜ HABERİMSE CANIM KEMALPAŞA TATLISI ÇEKİYOR

Çok ye olur mu:) ekmek filan bol tuket :))

Yogurt calamayan sultan

tebrik ediyorum kuzum seni ...Valla kuzum sahurda icmedim iftardan yatana kadar 3.5 saat kaliyor icmezsem olay biter icersem sıkıntı iste... bayrama kadar atmam lazim.

Aminnn aminnnn kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…