Mutfak toplamada çok pratigimdirAllahım , buraya taşınsanız ya birlikte kaşık salarız keşkeğebenim eşim de sevmez ama ben İzmir’de düğünlere gitmesem de annemlere getirtirdim keşkekle nohutu.tabi nazımızjn geçtiği yerlerden
Onun için haftaya dedim, mübarek de yanında nohutla güzelCuma falan yapayım ki şişkinliği geçsin tartı gününe kadar
ne güzel şeyler düşünüyon öyleböyle bi dernek falan kurarsan ilk üye benim
sevgili kaptanım cocuklar uyuturken biz de uyuyakalmısız ya bebek gibi uyumusum resmen :)) simdi actım gözcagızımımedgic26 canımmm neredesin bebemm.elma dersem çık armut dersem saklan Elmaaaa
Huzurvermeyolunda canımmm sıradaki menünü almanyadaki yengeme armağan ediyorum
@AhSen_yarim canım inşallah iyisindir ve herşey yolundadır kuzum?
ay döndüm de ilk vün kötü gecti ya yarına toparlarım inşKuzum döndün şükür
Afiyet olsun
evet ya olmaması gerekirdi de duzgun yemegim ylktu doymak icin yedim mide geişledigi icin de oyl bi salata bi ypgurt doyamıyrm. biraz akısmam lazımHoşgeldin canım, afiyet bal şeker olsunİlk gün diye ben pilavı görmedim
aa teşkkürlerrCok güzel bir menü, afiyet olsun eski rakibem ☺
ay benim de canımı cektirdiniz yarın miafi gelmzse ben de yapayımAk yine keşkek geldi aklımabu hafta olmaz artık da haftaya cuma falan yapayım nohutla
yok bence gayet güzel geçmiş ilk gün içinsevgili kaptanım cocuklar uyuturken biz de uyuyakalmısız ya bebek gibi uyumusum resmen :)) simdi actım gözcagızımı
ay döndüm de ilk vün kötü gecti ya yarına toparlarım inş
evet ya olmaması gerekirdi de duzgun yemegim ylktu doymak icin yedim mide geişledigi icin de oyl bi salata bi ypgurt doyamıyrm. biraz akısmam lazım
aa teşkkürlerr)
ay benim de canımı cektirdiniz yarın miafi gelmzse ben de yapayım
İyi geceler canım ❤İyi geceler hatunlar uyuyorum gari ben byeee
Hep beni unutuyosunBen cevap vereyim
cgdmk ingilizce öğretmeni,@yolcukardelen Türkçe öğretmeni, G Gonulbagi senin branşı unuttum kuzum
Günaydın kızlar.Nasılsınız?
Günaydın ☺Günaydınlar
Hoşbulduk.Günaydın ☺
Asilsoy hoşgeldin ☺
Günaydın, hoş geldinGünaydınlar
afiyet olsun canımDÜNKÜ MENÜM
Sahur
2 parça tavuk
2 dilim patates
şekersiz çay
İftar
peynirli domates
yarım dilim ekmek
süt
3 hurma
3 4 bardakta su içtimesperenzaa medgic26
evet canim ama genel olarak ekmel, pilav, makarna vs karşıyız.Canlar burada herkes kendi diyet listesini kendisi oluşturuyor değil mi? Bütün paylaşımlar burada yapılıyor sanırım. Bir de aranıza almayı uygun görürseniz yarın itibari ile menü ve kilo bilgilerini ayrıntılı paylaşacağım sanırım.
Not: siz mahcup olmamak adına işten çıkışta eve yürüyerek gitmeyi düşünüyorum ortalama 50 dk sürüyor yürüyüş. Hafif tempolu şekilde. Bir de 12 den önce yatmadığımdan en son yemek yeme ya da birşeyler yeme sürem 20.00 akşam. Umarım güzel sonuç alacağım. Haftaya fark edeceğim inşallahhh
evet canim ama genel olarak ekmel, pilav, makarna vs karşıyız.esperenzaa çok pis ceza veriyor
İlk sayfayi okuyup, kabul edersen iki hafta deneme sürecinden sonra kaptan azmini, katılımını ve eksilmeni beğenirse listeye alir. Biliyorsun cuma günleri yanı yarin bildirim günü.
Bize kendini tanıtır mısın
Günaydın, hoş geldinİlk sayfadaki kuralları okudun mu canım?bize kendini tanıtır mısın?
afiyet olsun canımNasılsın?
MERHABALAR. İKİ TAKIMINDA İÇERİĞİNE GÖZ ATTIM VE BAZI KONULARDA BİRAZ GÖZÜK KORKTU O YÜZDEN BURDA GENEL İTİBARİ İLE KENDİMİ ANLATACAĞIM ACABA SİZE UYGUNMUYUM DİYE.
İLK BAŞTA BEN BİR DEVLET DAİESİNDE ÇALIŞIYORUM HER NE KADAR SABAY 8 AKŞAM 5 GİBİ OLSA DA MAALESEF MESAİYE KALIYOR VE EN ERKEN EVDE 7-8 DE OLUYORUM VE AYRICA HAFTASONU DA GELEBİLİYORUM.( BU SÜREÇ BİTECEK HAZİRAN SONU İTİBARİYLE İNŞALLAH) İŞİM ÇOK YOĞUN OLDUĞU İÇİN HAFTALIK 30-50 MESAJ KOTASINI DOLDURABİLİRMİYİM EMİN DEĞİLİM AMA BUNUN İÇİN TELEFONUMA EKLEME YAPARAK DAHA KOLAY GİRİP YORUM YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM. ONUN DIŞINDA BAZEN BİR İKİ GÜN BİRDEN OLMAYABİLİRİM BAZI ÖZEL SEBEPLERİMDEN ÖTÜRÜ PLANLI OLDUĞUNDA HABER EDERİM DİY UMUYORUM.
GEL GELELİM KİLO SERÜVENİME. BEN HEP BALIK ETLİ İRİ YAPILI BİRİ OLDUM. HER DAİM BÖYLEYDİM AMA GÖBEĞİM YOKTU NE İSTERSEM GİYER YAPIM ABARTI DURMAZDI. MEMUR OLANA KADAR 63-65 KİLO ARASINDAYDIM. İŞE GİRİNCE 71 KİLO OLDUM. BU SÜRE ZARFINDA AİLEMDEN UZAKTA OLMAM VE UZUN SÜRELİAİLEVİ PROBLEMLER NEDENİYLE MAALESEF YEMEK YEMEZ AMA KARNIM KAZINDIĞINDA ABUR CUBUR YA DA SADECE MEYVE YİYEREK GÜNÜMÜ GEÇİRDİĞİMİ BİLİRİM. SONUÇ TABİ Kİ MİDE RAHATSIZLIĞI!
MİDEM DE REFLÜ, GASTİRİT, ÜLSER, MİDE FITIĞI GİBİ RAHATSIZLIKLAR VAR MAALESEF. BU NEDENLE ACILI, BOL SALÇALI VE YAĞLI YEMEKLERİ-GIDALARI YİYEMİYORUM. ( TABİ SON İKİ YIL HARİÇ YİNE BOL BOL KAÇAMAK YAPAR KOLA DORİTOS TARZI ŞEYLER YERDİM AYDA BİR MAAŞ GÜNÜ ÖDÜL NİYETİNE GÜYA!!)
TABİ BU DÜZENSİZ BESLENME VE SONRASINDA PCOS OLMAM NEDENİYE BU KİLO PROMLEMİM EVLENDİKTEN SONRA SON SURET ARTARAK DEVAM ETTİ. SIKINTILI NİŞANLILIK SÜRECİNDE KİLO ALMAYA BAŞLADIM VE TARTI 79 U GÖSTERİYORDU ARTIK. HEMEN DİYATİSYENE GİTTİM VE SADECE YEMEK DÜZENİMİ DEĞİŞTİREREK VE İNSÜLİN DİRENCİ OLUŞTUĞUNDAN VE PCOS NEDENİYLE GLİFÖR İLACINI KULLANARAK 8 AYDA 9 KİLO VERDİM.( BU SÜREÇTE HİÇ SPOR YAPMADIM)
EVLENDİKTEN 1-1,5 YIL SONRA GİYDİKLERİM GELMEMEYE BAŞLAYINCA TEKRAR TARTILDIM. VE O ŞOK ANI TAM TAMINA 89 KİLOYDUM. BU SÜRECE NASIL GELDİM ANLAMADIM. ZATEN BU SÜREDE TÜP BEBEK DENEMELERİ YAPTIĞIMDAN O KADAR İLAÇ İĞNE NEVRİMİ DÖNDÜRMÜŞTÜ. SÜREKLİ BEBEK MEVZUSUNA ODAKLANDIĞIMDAN KENDİMİ İHMAL ETTİĞİMİ ÇOK SONRA ANLADIM. BU SÜRECE 1 YIL ARA VERDİKTEN SONRA OCAK/2017 TARİHİNDE DİYETİSYENE GİTTİM VE 89 İLE BAŞLAYAN KİLOM 6 AY İÇİNDE 80 KİLOYA KADAR DÜŞTÜ. TABİ HEMEN TÜP BEBEK DENEMESİ YAPTIM AMA SONUÇ YİNE NEGATİF BUNU ÜZERİNE YENİDEN DİYETE BAŞLADIM ANCAK YAPABİLDİĞİM SADECE SABİT KİLODA DURMAKTI.
2017 YIL SONUNA DOĞRU ÖZEN GÖSTERMEYİ BIRAKINCA 84 KİLO OLDUM YENİDEN BUNU ÜZERİNE HEMEN TOPARLADIM KENDİMİ VE ŞUAN 81,9 KİLODAYIM ( İLAÇ KULLANMADIĞIMDA KİLO VEREMEDİĞİMİ FARK ETTİM MAALESEF YEMESEM DE KİLO EREMEDİĞİM İÇİN BIRAKMIŞTIM DİYETİ AMA SONUÇ MAALESEF YİNE OLUMSUZ OLDU)
ŞİMDİ DAHA KARARLI OLARAK YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORUM. BU SÜREÇTE YAKLAŞIK İKİ YILDIR ÖZEN GÖSTERDİĞİM ŞEY İSE PAKETLİ ÜRÜNLERİ HAYATIMDAN %90 ÇIKARTMIŞ OLMAM.
DİYETİSYENİM SAĞ OLSUN BUNUN DİYET DEĞİL YAŞAM TARZI OLMASI GEREKTİĞİNİ VE MARKET ÜRÜNLERİNDEN UZAK DURMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNDEN ŞUAN HALA DEVAM ETTİRDİĞİM BİR ALIŞKANLIK OLDU.
UZUM ZAMANDIR NE PRİNÇ NE KIZARTMA TÜKETMİYORUM (2 YILDA TOPLASM YA 2 YA 3 DEFA YEMİŞİMDİR) KOLAYI AZALTMIŞTIM ANCAK YAKLAŞIK 2 AYDIR TAMAMEN BIRAKTIM.
EVİMDE VE İŞ YERİMDE ASANSÖR KULLANMIYORUM. FIRSAT BULDUKÇA YÜRÜMEYE ÖZEN GÖZTERİYORUM. İLACIMI YENİDEN DÜZENLİ ŞEKİLDE KULLANMAYA BAŞALDIM. SON 3-4 HAFTADA 84,2 DEN 81,9 A DÜŞTÜM.
GEL GELELİM BECEREMEDİĞİM ŞEYE. ***SU... HAYATTA YAPAMADIĞIM BİR DURUM. MAKSİMUM KENDİMİ ZORLARSAM 1,5 KİLO SU İÇİYORUM. İKİ ÜÇ GÜN İÇMESEM AKLIMA GELMİYOT O DERECE SU İLE ARAM YOK. ÇO KİÇTİĞİMDE MİDEMİ BULANDIRIYOR. NE YAPACAĞIM BİLMİYORUM BU ALIŞKANLIĞIM OLMADIĞINDAN KABIZLIK PROBLEMİ DE YAŞIYORUM MAALESEF.
ASLINDA ÇOK ANLATMAK İSTEDİĞİM VAR ANCAK AŞAĞI YUKARI ANLAŞILMIŞTIR. HATTA BAYAĞI ANLAŞILMIŞTIR BİLDİĞİNZİ BİR DESTAN YAZDIM. SANIRIM BİR DE BU İŞİM PSİKOLAJİK BOYUTU VAR KİMSENİN RUH HALİMİ ANLADIĞINI DÜŞÜNMEDİĞİMDEN ÇOK PAYLAŞIMCI DEĞİLİM ÇEVREDE O YÜZDEN BİRAZ UZUN SÜRDÜ YAZMAK.
OKUYANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER, GÖZLERİNİİZ YORDUĞUMDAN DOLAYI ÖZÜRLERİMİ SUNARIM:)
(NOT: BU AY 5. DENEME İÇİN DOKTOR ÇAĞIRDI AMA GİTMEMEYE KARAR VERDİM.İNŞALLAH BU SEFER İSTEDİĞİM KİLOYU GÖRECEĞİM)
MEVCUT KİLO: 81,9 ( BU SABAH TARTILDIM)
HEDEF KİLO: 69,9
BOY: 1,63
BEDEN ÖLÇÜMÜ BİLMİYORUM AMA 100'Ü GEÇİYORDUR SANIRIM
İnşallah Allah en yakin zamanda sağlıklı bir bebek verir sana.Kendimi tanıttığım mesajım:
Yarın sabah tartılıp bilgi vereceğim inşallah. Günde 1-2 bardak su içme azmimi 1 litreye çıkarmıştım, bugün 1,5 litreye odaklanmış olarak devam edeceğim umarım bu sorunumu hallederim.
Ayrica su kilit noktasidir kilo vermenin. 2-2.5 litreyi zorlamazsan senin kilo vermen zorlaşırKendimi tanıttığım mesajım:
Yarın sabah tartılıp bilgi vereceğim inşallah. Günde 1-2 bardak su içme azmimi 1 litreye çıkarmıştım, bugün 1,5 litreye odaklanmış olarak devam edeceğim umarım bu sorunumu hallederim.
Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Evet ekmeği mümkün olduğunda hayatımdan çıkartmaya çalışacağım. Geçen yıl gittiğim diyetisyenim maksimum 6 dilim esmer ekmek yiyebilirsin demişti ama o kadar özne rağmen kilo verememem beni düşünmeye sevk etti. Günde maksimum 2 dilimle sınırlı kalmayı planlıyorum. İnşallah olacak:)İnşallah Allah en yakin zamanda sağlıklı bir bebek verir sana.
Ekmegi cok yiyormussun. Bir dilime bile cok diyebiliyoruz bazen. Ekmek, tatlı gibi basit sekerler insülin direncini arttırıyor.
Kilo verme seruveninde bolca azim, sabir, kolaylık ve başarılar dilerim ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?