Biz seni kapıdan kovduk bacadan geri geldinMinnoşlarım inşaallah sabah derece seviyesinde eksilerle gelirsinizHala uyuyamadım :))))
Kacamak olmayacaksa sıkıntı olmazCumartesi piknik organize ettim beni kimse tutamaz şimdiden haber verim menü paylaşmasam olmazmi yiyen var yiyemeyen var emzirenler var hamile var canı çeker üzülürüm sonra
Insallah canimMinnoşlarım inşaallah sabah derece seviyesinde eksilerle gelirsinizHala uyuyamadım :))))
Derdimi anlatamadım galiba açım açKacamak olmayacaksa sıkıntı olmaz
Kilo kontrolde dediğin uygulanabilir.Ömür boyu diyet zaten çok zor. Azar azar yiyip de dengeli beslenmek hepimizin ortak hedefi. Prensesim yaşının etkisi olabilir bu şekilde yine de kilo vermen. Yalnız ben denediğimde ertesi gün tık yok...üstüne bırak eksiyi bir de artı görüyorum. Bu yüzden kaçamak yapan arkadaşlar olduğunda çok endiseleniyorum. Mühendis anneyi bu yüzden uyarmistim...ama sağ olasın sen cevap vermişsin. Hayvan konusundaki hassasiyetini de ayrıca tebrik ederim.
Kacamak olmasın ye dedim bende etten kofteden zarar gelmezDerdimi anlatamadım galiba açım aç
Tmm ben bakarım gözün arkada kalmasınAz yokum gelirim 1 gibi :))
Et yokKacamak olmasın ye dedim bende etten kofteden zarar gelmez
Benim okuduğum kitapta da bu yemek bağımlılığının kesinlikle iradeyle alakası olmadığını tamamen beyin kimyamızla alakalı olduğunu söylüyor. Yediğimiz bizi mutlu eden yiyecekler bir dönem sonra beyin kimyamızı bozarak bağımlılık yapıyormuş. Onların yerine aynı duyguları hissedeceğimiz aktiviteleri hayatımıza yerleştirirsek beyin kimyamız yavaş yavaş düzelirmiş.Şimdi çok komplike bir cevap yazacağım. Özet yapmaya çalışayım
Halimize ne kadar şükür etsek azdır. Aslında ne kadar şanslısın. Özel sektörde çalışmak evli ve çocuklu bir kadına çok zor. Memurluk bu anlamda daha insaflı. Çalışma hayatına aşina insan biraz uzunca evde kalınca çok şeyi gereğinden fazla düşünüyor. Takmadığına takıyor, sıkılmadığı şeye sıkılıyor, sinirleri bozuluyor, alıngan oluyor canım. Kilona takman da bundan olabilir. Çalışmayınca bolca konuşmak, çalışırken de sakinlik ararız :)))) İnsan her türlü tatmini zor bir varlık. Evet sağlık için kilo verelim, vermemiz de lazım fakat realite olarak genelde insanlar önce estetik kaygıyla zayıflamaya karar veriyor. Ama emin ol görüntün gayet iyi canım :) Hele 55 olursan tadından yenmez :))
O 40 kilo işine gelince, kimisi cidden hemen veriyor ya, tamamen metabolizma, genetik, her neyse onlardaki, biz de yok ki hepimiz buradayızBazısı da bildiğin aç geziyor. Sevse de yemiyor, nasıl bir iradeyse hiç mi iradeleri kırılmaz, maşaallah, var öyle tanıdıklarım. Bir şey ikram ederim, ucundan hızlıca bir tane alır hemen tabağı ortadan yok eder, aman görmeyim yeter bu der,Ben hiç onlardan olamadım. Yemeği seviyorum maalesef. Bazı dönemler stresten çok az yiyorum, bazende yine sıkıntıdan çok yiyorum. Bir meşguliyet şekli gibi ama özünde yemeyi sevmek var sanırım. Biri bize grup terapisi yapsın, çocukluğumuza insin :))))
Dün yeme alışkanlığı için uzunca bir yazı okumuştum. Metabolik sorun dışında yemek yemenin bilinçaltında "zevk almak" olduğunu irdeleyen bir yazıydı. Bu zevk almamız, genelde ne yediğimizle de ilgiliymiş. Onun bir geçmişi var, çağrışımı var bilinçaltımızda diyor. Genelde ne yiyorsak, onu yediğimiz mutlu zamanlarımız varsa aslında o zamanı yakalamaya çalışıyormuşuz. Onun için yediğimizde mutlu olmamız, bizde bir huzur ve güven duygusu içinde hissetmemize neden oluyormuş. Bilinçaltı bunu aradığı için vücudumuzu organize edermiş. Onun için midemiz, tok bile olsak açlık hissi yaratırmış, vs vs aç olmasak da aç gibi yememizi sağlayacak, haklı gösterecek tüm faaliyetleri, hormonları organize edermiş vs diyor. Meğer yerine koyamadığımız her ne ise böyle hallediyormuşuz. Kendinizi iyice sorgulayın diyor,sonradan pişmanlık duyduğunuz her yeme işinde neden yediniz, bu işin özünde "zevk" aldığınızı göreceksiniz. Bu bir madde bağımlılığı gibidir. Ve bunu yenmek için başlarda, ilk yeme hissi gelince ,ne yemek istediyseniz önce su için ve beyninizde düşündüğünüz şeyi yediğinizi hayal edin diyor. Bunu başarınca da his geldikçe suyu hayalinizde için ve işinize bakın diyor. Bilinçaltı böyle böyle programlanırmış ve o his kaybolana kadar devam edin diyor.
Herkese iyi geceler ❤
Kız cadı, bizim elektriği az önce sen mi kestin yoksaBiz seni kapıdan kovduk bacadan geri geldin
Ağır yaşamlar dada kadınlar öyle diyo yemek yerken mutlu oluyorum hiç birsey düşünmüyorum diyorlarBenim okuduğum kitapta da bu yemek bağımlılığının kesinlikle iradeyle alakası olmadığını tamamen beyin kimyamızla alakalı olduğunu söylüyor. Yediğimiz bizi mutlu eden yiyecekler bir dönem sonra beyin kimyamızı bozarak bağımlılık yapıyormuş. Onların yerine aynı duyguları hissedeceğimiz aktiviteleri hayatımıza yerleştirirsek beyin kimyamız yavaş yavaş düzelirmiş.
Fazla takılma kördüğüm olursun dedim nasıl olsa enerjim kuşağım yattı modemin ışıkları boşuna elektrik yakmasın müsrüflükKız cadı, bizim elektriği az önce sen mi kestin yoksaElektrik yok modem yok... Baktım o ara piknik falan yazmışsın. Normalde bu saatte buralarda olmam. 40 yılda bir takılayım dedim komplo zinciri :))))))
oww kacamaklar gelsinEt yokgün gibi bilmem anlata bildimmi
Gel kiz sen burdayken ayri bi mutlu oluyorumKız cadı, bizim elektriği az önce sen mi kestin yoksaElektrik yok modem yok... Baktım o ara piknik falan yazmışsın. Normalde bu saatte buralarda olmam. 40 yılda bir takılayım dedim komplo zinciri :))))))
Evet canım, benim okuduğumda aynen tam olarak bunu anlatıyor. Ama bunun 2 aşaması var diyor. Birinci aşaması yazdığım kısmı, 2. aşama içinse, yazdığım kısmıyla beraber alışkanlığın zamanı uzadıkça ağırlaşıp bir metabolizma sorununa dönüştüğünü anlatıyordu. Bu aşama da psikiyatri ve endokrinoloji desteği almak lazım diyor ama aramızda o seviyede olan var mı bilemiyorum, sanmıyorum da. O yemeği yemediğinde madde bağımlısının yoksunluk krizi gibi etkileri olduğunu anlatıyordu.Benim okuduğum kitapta da bu yemek bağımlılığının kesinlikle iradeyle alakası olmadığını tamamen beyin kimyamızla alakalı olduğunu söylüyor. Yediğimiz bizi mutlu eden yiyecekler bir dönem sonra beyin kimyamızı bozarak bağımlılık yapıyormuş. Onların yerine aynı duyguları hissedeceğimiz aktiviteleri hayatımıza yerleştirirsek beyin kimyamız yavaş yavaş düzelirmiş.
Cansın sen yaoww kacamaklar gelsinbak cok merdane yicen sonra haberin olsun
Gel kiz sen burdayken ayri bi mutlu oluyorumdediğin gibi 40 yilda bi seni bu saatte buluruz
Ooo deli kanlı Sende mi burdasinoww kacamaklar gelsinbak cok merdane yicen sonra haberin olsun
Gel kiz sen burdayken ayri bi mutlu oluyorumdediğin gibi 40 yilda bi seni bu saatte buluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?