süt yok kabartma tozu yok unuttunmu tam tarifi bumuuu :sm_confused:
yazdımm
birde esmer şeker değilde beyaz şekerle olurmuuu :sm_confused:
birde olursa ,ilk defa böyle bir tarif görüyorum tadi nasıl oluyorrr :sm_confused:
yok aman ablacım sakın ha yapma ama elmayı rendeleyip üzerine tarçın döküp yiyebilirsin hatta birazda ceviz.
zaten elma ve tarçın kokusu beyne tokluk sinyalleri gönderriyormuş
hayırlı günler 6. takım ben bi gecmişe gidip geleyim hemncik
Teşekkürler balıııım ama markette satılan ülker browniler var ya onlardan yiyiyordum ben, bir bardak soğuk sütle :kedi: bence keselim yiyecek muhabbetini aeben abliş görünce kıyamet kopucak sempatiksalakcinni
Kızlarr benim çıkmam lazım:gitme:
bugün çok güldm çok güzel moral oldu bana, aslında bu kadar muhabbet varken hiç te çıkmak istemiyoum ama 12.30 dersine yetişmem lazım. akşam 9.30 a kadar maraton var
2 gündür meülerimi yazmıyorum çünkü adam akıllı bir şe yediğim yokkabızlıktan durmadan kayısı yiyorum akşam gelince yazmaya çlışırım hepsini. Nurocum diyet nasıl gidiyor diye sormuşun bir mesajda ben sanırım ancak 400-500gr verebilicem bir kaç hftadır baya tıkırdadm bu hafta az gitcek gibi ya hayırlısıbilmiyorumkismile
ben kaçarrr herkese mutlu huzurlu sağlıklı bl hareketli kaçaması günler diliyorum. Hepiniz Allaha emanet olun selametle....opuyorumnanaktan
brovnie de kabarma tozunu da ekleyin kızlarrrr :) yazmayı unutmuşum..
hımm güzel bir fikirrr sağol tartlımm kaydirigubbakcemile5
g,itmeeeeeeeeee delikafadulden
lem hazırını yapömma işte kadın uğraşmışşş tarifi şapbadanak yazmış burayaa
yaparken hareket edersinnn spor olur evde yap simoşşş boshayallersmile
bu nilüş ve suura için
ELMALI RULO
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
marmelatını hazırla önce:)
marmalat için
2 elma rendesi
2,5 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı su
bunların hesini bi tava yada tencereye koyup marmelat oluncaya dek ocakta pişir ateşten alıncada içine tarçın ve ceviz içi koy.
yapılışı;
tüm malzemeyi güzelce yoğur hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. ona göre un ilave edersin. :)
hamuru 5 parçaya ayır. ayırdığın herbir parçayı oklava ile aç ortalama büyüklüğü plastik çocuk topu kadar oluyor. sonra açtığın bu yuvarlağının üstünü önce artı şeklinde kes. sonra toplamda 8 parça olacak şekilde üçgenler oluştur. oluşturduğun her üçgenin içine hazırladığın marmelattan koyve yaprak sarar gibi sar. rulomuz hazır.. yağlanmış tepsiye koy.. böyle böyle tüm malzemeyi yap ve 170-180 derecede pişir çıkınca soğuyunca pudra şekerine bulayarak bi kaba diz.. afiyet olsun..
Heeee hemennn süpermiiiiiişşşş delikafadulden sanamıııı verdiiiikiiii bana verdi bir kereeeeeeeeeee lülülülülülü suraaacığımmm şaka bir yana cızzz bunlarrr cızzz, yaparsanda misafirine yada eşine yaparsın sen biliyorum ben hihoyyyt
aaa abarmaycaktı kekimizbrovnie de kabarma tozunu da ekleyin kızlarrrr :) yazmayı unutmuşum..
süt yok kabartma tozu yok unuttunmu tam tarifi bumuuu :sm_confused:
yazdımm
birde esmer şeker değilde beyaz şekerle olurmuuu :sm_confused:
birde olursa ,ilk defa böyle bir tarif görüyorum tadi nasıl oluyorrr :sm_confused:
kafeinliydi ama artık içmicem jacobsun night and day diye kafeinsiz kahvesi varmış ondan alıcam :kedi:
geçmiş çok kalabalık sultancığım . Sende derya gibi yarıda bırakabilirsin .
günaydınlar canım hoşgeldinolumunekankayizsmile
geçmişe fln gitme kaybolursun sonralaelaelaelaelae
Gidersinde hemen gelebilirmisin sultancığım orası muamma işte delikafadulden
Kızlarr benim çıkmam lazım:gitme:
bugün çok güldm çok güzel moral oldu bana, aslında bu kadar muhabbet varken hiç te çıkmak istemiyoum ama 12.30 dersine yetişmem lazım. akşam 9.30 a kadar maraton var
2 gündür meülerimi yazmıyorum çünkü adam akıllı bir şe yediğim yokkabızlıktan durmadan kayısı yiyorum akşam gelince yazmaya çlışırım hepsini. Nurocum diyet nasıl gidiyor diye sormuşun bir mesajda ben sanırım ancak 400-500gr verebilicem bir kaç hftadır baya tıkırdadm bu hafta az gitcek gibi ya hayırlısıbilmiyorumkismile
ben kaçarrr herkese mutlu huzurlu sağlıklı bl hareketli kaçaması günler diliyorum. Hepiniz Allaha emanet olun selametle....opuyorumnanaktan
hımm güzel bir fikirrr sağol tartlımm kaydirigubbakcemile5
g,itmeeeeeeeeee delikafadulden
lem hazırını yapömma işte kadın uğraşmışşş tarifi şapbadanak yazmış burayaa
yaparken hareket edersinnn spor olur evde yap simoşşş boshayallersmile
Patronum yani özkan babam toplantıya beni bekliyormuş, saat 13:00-13:30 gibi gelirimmm kaybolmayalımmm sakınnnnnnn :lepi:
siz yazmayın nilüşüm yazsın.. :)
ELMALI TARÇINLI KEK
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
kabartma tozu
alabildiğine un
2 elma
4 yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri mikserle çırp
yarım bardak sıvıyağ ile 1 su bardağı yoğurtu ilave et ve biraz daha çırp
unu da yavaş yavaş ekleyerek çırp kek kıvamına gelince kabartma tozunu ilave et ve çırpmaya devap et.
elmaları soy ve ince ince dilimle.tepsiyi yağla karşımımızın bi kısmını dök elmaları diz ve kalan karışım da elmaları kabatarak dök kalan elmaları da üzerine diz tarçınıda üstüne serp. 160 derecede pişir.. afiyet olsun :)
valla tarif defterine baktım yazdım yazarkenmi atladım acaba? hepside yapılmış tarifler ama benneyaptımki isterseniz yapmayın ben bi yapayım sonucu bildireyim sonra siz yaparsınız..
nuroş çok sağol canım ama ben şekli anlayamadım..top büyüklüğünde hamuru açtık...bunu baklava gibi üçgen şeklinimi vercez ..kovye yapar gibi sar demşsin.kovye ne??
selam kıslar......
ogg aşaşı baya kalabalık ...
bebelerin okulda kermes vardı onları bırakıp geldim ya deyilse su böregine gözüm dönmüştü şükür kaçtım ....
hoş geldin o zamann sultan gibimm Şeniz
ohaoldumsmileohaoldumsmilekermesten kaçtım takımda börekler brovniler uçuşuyooooalsanaalsanasmilebilmiyorumkismilekuzuşş brovni tarifi var bende ama senin verdiğin tarif gerçekten çok farklı ondan yazdım tarifiii a.s
değişik bir şeye benziyooo :sm_confused:
elmalı kurabiyeyi almadım bak çünki benim yaptığımın auynısıı a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?