Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Ekmekle beraber yumurta yemiyoruz ayşegül, birde kahve yasak bildiğim kadarıyla, kafeine cız diyoruz bayanssulusmile

Eylülüm hazır çorbaların kanser yaptığını biliyormusun, yani şöyle diyeyim kanser hücrelerini tetiklemek için hazırda beklediklerini :bbo: ara yapmıyormusun sen hiç? Gerçi monti de pek ara olmuyor ama sen monti de yapmıyorsun sanırım :uhm:

Köfteyle ekmek birlikte yenmemeli dikkat deryacığım, 1 gözleme büyüklüğü de dünyanın ekmeği eder yahuuu :1shok: akşamda yemek yok, derya sen neden böyle yapıyorsun ama yaaa, düzensiz bu menüler, lütfen dikkat etsene hayatım, bak ben çalıştığım halde bazen evden getiriyorum, sen evdesin daha rahat yemen lazım ama, oğluşum rahat vermiyormu :uhm:

Ekmeği, pilavı, beyaz unu, tatlıları, hamurişlerini çıkar hayatından, ve çok çeşitli beslen sinemim, bunları çıkardığında hayatından zaten otomatik olarak kilo almazsın, ben hedefime ulaştığımda kısmet olursa, böyle yapmayı düşünüyorum, sende denemeye varmısın?

günaydın simoşum

Günaydın canım naber, yorum yapıyordum bende kızlara, ne var ne yok, kimse bu yeni püsküütün önerisiyle ilgili bir yorumda bulunmamış, bir deryayla ben evet demişiz sanırım, sinem sultan liliş ablam eylülde uğramış topiğe ama :uhm:

gözden kaçmıştır canım . ben şimdi tekrar yapıştırcam buraya .

günaydın kıjlarrr

dün akşam ben çok hastaydım hiç bişi yemedim akannehir

dünkü öğünüm şöyleydi sabah bol çavdarlı tost ekmeği arası tost
ara 1 bisküvi
öğlen sinitsel yoğurt

ara yampadım midem ağrıyodu çok :gitme:
bu aralar mide kramplarım var üşüttüğüm için sanırım
akşam eve gidince biraz iyi gelir die sıcak süt içtim
sonrada uyudum
of Allah kimseyi hasta etmesin.
Bi taraftan midem ağrıyo bi taraftan midem bulanıyo yemek resmi görmeye bile tahammül edemiyordum. bi taraftan üşüme, hastaneye gittim ama branş doktoru yokmuş. Malum en iyi ilaç dinlenmek

Saygılar diyip huzurunuzdan ayrılıyorum. Yine yanlış menülerle olumunekankayizsmile

kızlar püüskütün kurallar için yazdıkları sizede uyarsa onaylıycam

Konuyu toparlıyorum izninizle sevgili arkadaşlarım..

Mevcut kuralımızı hatırlayalım önce.

Yarışmaya ara verip dönenlerin kilosu nasıl bildiriliyor?

1- Kilo aldı çünkü nefsine hakim olamadı.
Bu durumda takımdan ayrılış kilosu haftanın ilk kilosu, son tartıldığı kilo da haftanın son kilosu olarak alınır. Aradaki fazla fark negatif olarak takım toplamına yansır. Bu kuralda problem yok. Çünkü kuralın amacı zaten yarışmada olunmadığı zamanlarda başıboş davranmamızı engellemeye çalışmak.

2- Kilo aldı çünkü sağlık / gebelik durumları vardı.
Bu durumda yeni üye gibi kabul edilir. Takıma giriş kilosu haftanın ilk kilosu, bildirim Cuma kilosu da haftanın son kilosu olur ve diğer üyeler gibi aradaki fark listeye yansır. Burada da tartışmaya açık bir yer yok.

3- Kilo verdi.
Yarışmacı diyelim 5 hafta ara verdi yarışmaya. Bu ister keyfi olabilir, ister iş yoğunluğu olabilir vs.
Bu noktada önerimi örnek vererek açıklıyorum.
Yarışmacı geri dönmek üzere ayrıldı. Kilosu 75
Beş hafta sonra geri döndü. Kilo 70
75-70 : 5
Beş kilo verdi ama beş haftada.
Bu durumda bizim her ne kadar bildirimde 75-70 diye yazmamız gerekiyorsa da BU RAKAMI GEÇEN SÜREYE BÖLEREK haftalık rakamı buluyoruz ve 75-50: 5 5kilo / 5 hafta: 1 kilo verdi olarak kabul ediyoruz.

Yani bildirimi aşağıdaki şekilde yapıyoruz.

x üye 75 / 70 / 1

yanına da not düşerek gerekli açıklamamızı yapıyoruz.

Sizlerden ricam, konuyu kişiselleştirmeden ve lafı dallandırıp budaklandırmadan, artık çok net olarak ortaya koyduğum öneriyi oylamanız. Kabul edenler parmak kaldırsın..

Buyrun lütfen..

geçmiş olsun canım . dikkat et kendine ...

örnek bir menü mesela canım,kilo koruma diyetlerinden birinde verilmiş.
Sabah
1-2 dilim peynir
5-6 adet zeytin veya 2 adet ceviz
Yeşillik
2 dilim kepek ekmek veya ½ simit

Ara
Meyve

Öğle
1 kase çorba
1 tabak sebze yemeği
1 kase yoğurt
Bol salata
1-2 dilim kepek ekmek

Ara
Meyve+3-4 kepekli bisküvi

Akşam
1 porsiyon et yemeği(köfte/tavuk/balık v.b)
Salata
1 dilim kepek ekmek

Gece
2 top dondurma
1 porsiyon meyve

ben kahvaltıya gidiyorum geliriz sonra ha bu arada bi sitede şu yazıyı buldum katılıyorum a.s

Diyette takım ruhu başarıyı kamçılıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, grup halinde diyet yapmanın tek başına yapmaktan daha az stresli ve daha verimli olduğunu gösterdi. Grupla verilen kilo daha fazla oldu

İNGİLTERE'NİN Birmingham kentindeki Aston Üniversitesi ve Western Beslenme Merkezi'nin ortaklaşa yaptığı araştırmada, 60 kadın denek, diyet yapmayanlar, tek başlarına diyet yapanlar ve grup halinde diyet yapanlar olmak üzere 3 gruba ayrıldı.

Stresleri azalıyor
HER gruptaki deneklerin tükürüklerindeki stres hormonu seviyesi ölçüldü. Tek başına diyet yapanlardaki stres hormonu seviyesi diğer gruplara göre çok daha fazla çıktı. Toplu halde diyet yapan gruptaki deneklerin stres hormonu seviyesi ise diyet yapmayan deneklerle hemen hemen aynıydı.

Diyetlerine daha bağlılar
8 hafta süren araştırmada, tek başlarına diyet yapanların grup halinde yapanlara oranla daha az kilo verdiği de bulundu. Araştırmacılar, "Grup halinde diyet yapanlar birbirlerine destek oluyor. 'Takım ruhu' sayesinde diyetlerine bağlı kalıyor. Bu yüzden stres azalıyor ve diyet daha başarılı oluyor" dedi.

milliyet.com.tr

günaydın tontişlerim
nazcım ben evet demiştimde akşambaktım ve hayır demeye karar verdim :)
neden çünkü grupları bırakan genelde kilo alıp dönüyor
vererek dönüyorsada bi ödülü haketmiş demektir bence ve bu haftaya vurma olayı o yüzden pek adil gelmedi bana
kısaca cevabım HAYIR

Bizden takımca hayır giderse, ''zaten şaibeyle birinci oldular, o yüzden istemiyorlar'' denecek...Adım gibi eminim, özellikle bazıları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…