Kilo veren herkes bunu yaşıyor canım.Abla valla ölücem zannettim ellerimi sıkamadim sanki gücüm kuvvetim gitti ilk defa böyle oldum bindahaki sefere dediğini yaparım çok tşk ederim
Un ve yumurtayı bilmiyordum canım ama buğdayı biliyorum. Nane demedim zaten aş otundan bahsettim. Bu arada 1.5 ay sonra Erzurum'a geliyoruzBizim çorbada buğday var un yumurta yoğurt soğan var eltim hemde nane yerine o otu koyarlar otlu bir çorba değil bizimki
Ben seni tutuyorum canımm
Allah bı daha vermesin canım, anlık bişey olmuş neyse ki.Titreme olmadı bende çok değişik biseydi anlatamam eltim
Canım o karbonhidratlı beslenmekten oluyor sonrasında acıktırıyor defalarca denedim gördüm ben. Patates pirinç beyaz ekmek gibi. Yani en azından bende öyleGeçmiş olsun caanim. Bana çok oluyor bu ya, sekerimiz mi düşüyor noluyor anlamıyorum. Elim ayağım boşalıyor, titreyip kalıyorum.
Sağol can ortim bal ortimTek defalık börek olur ortim sağlık olsun yrn iyi bir sonuç göreceğine inanıyorum
Ankaralıyım canımNerelisin canım, eşimin memleketinde de aş otu denilen bir ot var, onla senin dediğin gibi bir çorba yapıyorlar ama sonra üstüne yağda soğan kavurup döküyorlar. Acayip güzel bir şey. Evde vardı bitmiş kocam yastahiçbir yerde bulunan bir şey de değil.
Aynen işim gereği son 3 yılda Türkiye’nin bir çok iline gittim. Ve çok lezzetli yemekler tattım.(sonrada tonton oldum.) Çok çeşitli yemekler ve o kadar güzel yerler var ki. Herkesin gitmesini tavsiye ederim.Bende ilk defa duydum kültürümüz ne kadar zengin aslında sahip çıkmak lazım
Ayy ne güzel cümleler kurmuşsunuz. Teşekkür ederim. Gerçekten şifalı ve leziz. Ama bizde o ot bulunmuyor. Bulamıyorum yani. Eşimin teyzesi pazı ile de yapabilirsin demişti. Ankara Keçiören.Memnun oldum Ayça kuzum.
Çok güzel ferahlatıcı bir ismin var. Tanıdığım bütün Ayça' lari genelde sevmişimdir.
Anadolu çorbası demek ki...zaten o ot ilkbaharda kırlarda toplanıyor tamamen doğal çok da şifalı olduğuna inanıyorlar. Yılda bir kez mutlaka pişirilmesi gerekir gibi bu ritüel mutlaka bizim köylerde gerçekleştirilir.
Eşim bazen Ankaraliyim der orada büyüdüğü okuduğu icin bazen Cankiriliyim der...sen neresinden kuzum...istemezsen yazma gücenmem
22 kg süper tebrik ederimCanım Canan Karatay' in beslenme sistemini hayatına uyguladiginda glisemik indeks oranları konusunda hiç sıkıntı yaşamazsın. Hem de sağlıklı kilo verirsin. Ben diyetisyene gitmeden 22 kilo verdim. Glisemik indeksli tüm gıdaları yasaklıyor Canan hoca..
Düşük Gİ diyetine başlayan biri, aşağıdakiler besinler gibi karbonhidrat içermeyen yiyeceklerin tadını çıkarabilir:
- Et
- yumurtalar
- balık
- deniz ürünleri
- zeytinyağı
- tereyağı
- bitkiler
- baharat
- fındık, fıstık , badem, ceviz çiğ olacak ama kavrulmuş olursa indeks yükselir.
Zaten onlara kızıyorum canım, düşüncesizce bir davranış, bu dönemde yapmak zaten yanlış da normal zamanda da ayıp. Belki müsait değilim, evim belki uygun değil, belki canım istemiyor dimi ama.
Olabilir canım, ben hiç dikkat etmedim ne zaman olduğuna. Bı daha olursa öncesinde ne yemiştim diye mutlaka çok dikkat edeceğim. Çok sık oluyordu bir ara bende.Canım o karbonhidratlı beslenmekten oluyor sonrasında acıktırıyor defalarca denedim gördüm ben. Patates pirinç beyaz ekmek gibi. Yani en azından bende öyle
Evet canım Erzurumlu. Kişniş diyerek bulabiliriz öyleyse, tabi salamura bulmak lazım sanırım çorba için. Çok güzel gerçekten o çorbaAnkaralıyım canımbizim oranın değil. Kayseri de Adana da yapıyorlarmış. Bunda yağ falan olmuyor. Eşin Erzurumlu mu? Ben çalışırken Erzurum’da aş otu çorbası içmiştim. Diğer adıyla kişniş. Gerçekten leziz bir çorbaaaa bak şimdi aklıma düşürdün
Perşembe perşembe kruvasan oldu mu yani abla4 haziran
Kahvaltı;limonlu su ıspanaklı yumurta 5 zeytin domates salatalık bir kuruvasan
Araortakallı yeşil çay
Sütlü kahve
Aksam :et döner salata barbunya
Çay
Spor:yok
Su:1,5 anca hava soğuk hiç içemedim bugün
Zipzip-
Menü
Sabah (10.00)
- 1 yumurtadan peynirli kekikli omlet
- 1 dilim peynir
- 3 zeytin
- 1 domates salatalık biber maydanoz
- 2 ceviz
- 1 dilim ekmek
Ara (14.00 ve 17.00)
- 1 fincan kahve karışımı
- 2 erik, 2 çilek, 2 kiraz, 1 kayısı
- 1 kf leblebi
Akşam (19.00)
- 5-6 kaşık tavuklu patates yemeği
- 1 kaşe salata
Ara (20.30 ve 22.30)
- sade Türk kahvesi
- yeşil çay
Su: 2 lt
Spor
- (sabah) 10 dk yoga,30 dk leslie, 20 dk bölgesel
- (öğle) 250 ip, 30 dk leslie boosted, 40 dk bölgesel
- (akşam) 40 dk pilates, 30 dk yoga
Toplam: 640 pZipzip-
Gerçekten batmıyor mu canım, çok üzüldüm yedigime.
Dün aynısı bende oldu gece eşime kahvaltı hazirlarken için bi tuhaf oldu elim.ayagim boşaldı oldugum yere oturdum halsizlestim ellerimin ayaklarımın cani gitti sanki kendimi yatağa zor attım kaktigimda iyiydim ama
Hayırlı geceler
4 haziran menüsü
Kahvaltı 11
4 yk menemen
1 dilim tb ekmeği
1 dilim peynir
Öğle 15
2 yk makarna salatası
2 çiğ köfte
Ara 18
Çeyrek muz
Akşam 20
Bir kase yoğurtlu kabak salatası
1 ceviz
Yumruk büyüklüğünde karpuz
1,5 lt su 6000 adım.
Abla mutlaka kan değerlerine de baktır düşük değerlerde etkilerOlabilir canım, ben hiç dikkat etmedim ne zaman olduğuna. Bı daha olursa öncesinde ne yemiştim diye mutlaka çok dikkat edeceğim. Çok sık oluyordu bir ara bende.
Keşke onları eşinle bırakıp çocuğu uyutmaya gitseydin. Böyle bir zamanda çocuğu riske atmayalım diyecekleri yerde bir de huzursuz etmişler.Evet canım haklısın. Babamın evindeyken bizim pek akşam oturmalarımız böyle çat kapı misafirliklerimiz olmazdı. Evlendikten sonra sonra bi baktım sabahmış akşammış geceymiş kimsenin umrunda değil çat kapındalar. Önceleri zorlandım baya ev her zaman temiz olmuyo sonuçta ama artık alıştım şimdi pek önemsemiyorum çat kapı gelen bakmasın sağıma soluma dağınıklığımaçocuk olduktan sonra daha da sıkıntı önceki gün eşimin arkadaşı geldi eşiyle beraber kızım da uyuyordu uykusunu almadan uyandı tekrar sallayıp uyutmam lazımdı uyutamadım çocuğum da perişan oldu bana da bütün günü zehir etti
Demir depolarim boş çıkıyor hep, onun haricinde tüm değerlerim normal. Çok şükür tiroid şeker vs. Gibi hastaliklarim da yok.Abla mutlaka kan değerlerine de baktır düşük değerlerde etkiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?