Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

günaydın narincim

amin inşallah diyorum duana

gel de sinir olma kızıyorum böyle düşüncesiz insanlara

narincim ilk 2 gün bende çok zorlandım ALLAH kabul etsin .öyleden sonraları şekerim çok düştü.çok kötü oldum . ama bünye alıştı şimdi iyiyim şükür ..boshayallersmile..
vallahi çorbayı tabağıma koydum geri boşalttım tencereye ,yemeğim de vardı ama canım istemedi

resmen içim yanmıştı sempatiksalakcinni yemek görcek gözüm yoktu
bende öyleydim elifim inan yedigim iftarda ilk günlerde 4 br su 1 ks haşaf (şekersiz. 1 koca tb karpuzdu akannehir

:uhm::sm_confused:insanları anlamak zorrrr.bilmiyorumkismileidare et nazlım bu günlerde geçer ...

Nazcığım Allah kolaylık versin canım.. İnsanlar çok acayip dimi? Yeni evliyken böyle şeyler maalesef çok oluyor.. Bende çok sıkıntılar yaşadım birara. Burada daha yakınları varken insanlar ben daha yepyeni evliyken başıma üşüştüler. Hiç bir zaman hoşuma gitmedi Ama ne yaptın de? Hiçbirşey sustum oturdum. Çok üzgünüm çoook

ya eczanelerde probiyotik maya satılıyormuç hiç duydunuz mu? hani yoğurtta olan faydalı bakteriler var ya ondan..onla yoğurt mayalayim diyorum.. bilen yapan var mı kıslar?

bende aynen öyle yapıyorum nevracığım susuyorum . Geçen kaynanam kızım sahura kalk iki lokma ya yine yat dedi . Bende kalkmak istiyorum ama eniştenin karşısına pijamalarımla çıkmak istemiyorum rahatsız oluyorum dedim en sonunda . Neden rahatsız oluyorsun kızım bişey olmaz dedi bende demim pijamalar ince çamaşırlarım olduğu gibi görünüyor rahat edemem dedim sonra hiç bişey diyemedi . Rahatsız olduğumu dile getirdim ama zaten evlendiğimizin ilk haftası kaynanam eve geldi ordan bir uyuz oluyorum . Bide kaynanamın bir yengesi varmış gelip bizde 3 ay kalacakmış bunu duyunca dahada sinir oldum . Eşime dedim gelsin 1 hafta kalsın ama ben 3 ay kimseyi istemiyorum dedim . Madem böyle gelip giden çok olacak aylarca kalacak annende yanlız kalmamış olur ben ayrı eve çıkmak istiyorum dedim.

aeben abla ramazan boyunca ben montiye uyamayacagım için acaba biraz montiye aramı versem ne dersin yani monti yapıyorum diye kendimi ve sizi oyalamak istemiyorum.dün maalesef 1 parça pide yedim bilmiyorumkismile.

u dönüşünü unutma kirazım uzun zamandır montiyi kaçamaksız yapıyorsun .bünyen 1 günlük kaçamagı kaldırır .... yanlız benim korkum bir kere yaptım gerisi gelirmi korkusu . ama sana güveniyorum bu hataya düşmessin ...vereliniortak

nışanlının yeni işide hayırlı olsun güzeliklere vesile olsun inşallah ....yerimseniben
Günaydın kızçelerim haftasonunu paylaşayım
Şeniz
afiyet olsun gözdem ...
yanlış anlamışın canım ....
sıpagettiyle neden peynire yorum yaptılar dersen peynir yaglıdırda ona olmaz demişlerdir ...
montide karbon hidratlarda protein ayrımı yok sadece et tütü ve ekmek türü proteinler beraber yenmiyor .... çünkü hemen kiloya dönüşüyorlar bunu defalarca gördüm .a.s

bol peynir yemenda bir sakınca . yok ama peynirim yagsız olması ekmekle birlikde şart.....
üçgem peynirlerin yagsızı yokki . nazom yiyor evet ama o monti yapmıyor ...
kilo veriyor ama dersen . sana şunu hatırlatırım herşesin bünyesi farklı ... ben çok zor kilo veririm gıdım gıdım . montiyide çok dikkatli yaptıgım halde çok az vererek bu sonuca geldim ... benim 1 . aşamdada kulandıgım peynirim % 2.5 yag oranı vardı hatta lorun %1. üçgen peynirin yag oranı en az % 15 .yiyip yememek sana kalmış tabı bu bünyenle alakalı .ama montinin kesin kuralı ekmek türevinin yanında doymuş yaga yer yoktur ....
sapgetiylede yagsız süt ürününün bi sakıncası yok ...a.s

Son düzenleme:
aeben abla ramazan boyunca ben montiye uyamayacagım için acaba biraz montiye aramı versem ne dersin yani monti yapıyorum diye kendimi ve sizi oyalamak istemiyorum.dün maalesef 1 parça pide yedim bilmiyorumkismile.
bence bırakma narının . senin git gellerini iyi biliyorum ..
şöyle düşün 2. aşama yapacagım .
ama asla bırakmayı düşünme sonra üzülür pişman olursun ...
ayrıca bizi oyalamak ne demek önemli olan sensin ...

montiy i bıraktım piskoljısini iyi bilirim ipin ucu kaçtımı toparlamak çok olur narıncım bence bırakma . esnet 2. aşamayla ...

hepimiz gibi......bilmiyorumkismile
ya eczanelerde probiyotik maya satılıyormuç hiç duydunuz mu? hani yoğurtta olan faydalı bakteriler var ya ondan..onla yoğurt mayalayim diyorum.. bilen yapan var mı kıslar?
nevram hiç duymadım .....bu iş için kefir çok iyi ama ben bir ara baya içiyordum ..

nazcım seni tahrik ediyor olmak istemem ama o evde neden kendini misafir gibi hissettiğini şimdi anladım.hayatım nerde görülmüş 3 aylık misafirlik.kayınvaliden evi sadece kendine ait gibi kullanıp gelen gidenini agırlaması size saygısızlık gerçi gelene git denemez gelen nasıl okadar ay kalıyor ne bu rahatlık onuda anlamadım.insan hele helede çalışıyorsa eve gidince uzanmak istiyor rahat rahat giyinip öyle dolaşmak istiyor evde.sen aynısını yapıp yengeni 3 aylıgına getirsen bakalım aynı anlayışı o gösterebilcekmi kayınvaliden kaç yaşında yanlız yaşayamıyor çok merak ettim.benim anneannem 76 yaşında ve yanlız yaşıyor hemde başka bir şehirde.okadar ısrarımıza ragmen gelip bizimle kalmıyor başka bir daire döşeyelim aynı siteden dedik onu bile kabul etmedi.sizde enbaşta aynı apartmanda ayrı dairelerde kalmayı düşünmedinizmi canım

haklısın narincim en başta kayınvalidesinin itiraz etmesi lazım benim çocuklarım yeni evli ,çalışıyolar işten gelince rahat etmek isterler diye söylemesi lazım gelicek olanlara

3 ay misafirlik olur mu hiç ya ,annemler bana geliyolar da 1 hafta ancak kalıyolar

tamam aeben ablacım elimden geleni yapacagım .ilk günler ramazana ancak adapte olabildim.heleki iftardan sonra resmen komalık oluyordum çok şükür 2 gündür daha iyiyim bu hafta çok daha rahat geçiririm inşallah .zaten insan istesede montiyi tam olarak bırakamıyor zamanla beslenme şekli oluyor

kaynanam 56 yaşında canım . yaşlıda değil . eşim yanlız bırakmak istemediği için beraber oturuyoruz . bende baştan kabul ettim . ama burdaki arkadaşlarım hep bana emin misin diyede sordu . böyle olacağını bilseydim zaten öyle bişey isterdim canım . hani ben çalışıyorum bana rahatlık olur eve gittiğimde yemeğim hazır olur diye düşündüm hep . ama bunları hiç düşünemedim canım . bu kadar uzun vadeli misafir geleceğini bilseydim zaten böyle bişeyi kabul etmezdim .

Nazcığım eşinle paylaş ki o durumu kabul edilebilir düzeye getirmeye uğraşsın..
Ama konuşurken sakın sinirlerine yenik düşüp bağırma emi? Erkekler deli oluyo bu durumda... Tecrübe ile sabittir.. Sakin sakin neden rahatsız olduğunu, bu kadar uzun süre kalmaların hiç normal olmadığını anlat ona... Tabi bu her seferde olmaz. Ama zamanla çözülmesi için sen de tepkini bu şekilde belirt eşine. O ilk başta birşey yapamaz gözükse de bir süre sonra senin yanında yer alacaktır bence. Bizde böyle oldu çok uzun sürdü canım...

Allah kolaylık ve sabır versin canım. İnşallah kısa sürede düzelir canım..Şeniz

kesinlike katılıyorum. bi lokma bi lokma daha gerisin geri sil baştan oluyor. 69 ları görmüşken 83.9 lara çıktım narinim..lmaz:

nazcım o evin sana ait oldugunu idareyi eline alıp bence ortaya koymalısın.bunu şimdi güzellikle yapmazsan yarın daha kötü bi şekilde ortaya koymak zorunda kalabilirsin.aranızda saygı ve sevgi varken şimdiden bunu yapmalısın.geri durmamalısın kendi evinde.inşallah orta yol bulum huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edersiniz canım.Allah kuluna taşıyamayacagı yükü yüklemezmiş.sen gerçekten çok sabıırlı bir insansın olumunekankayizsmile

nevracım sagol canım uyarın için asla böyle bişey olsun istemiyorum.çünkü bir kere bende yaşadım bu durumu 84-85 kiloyken 75 e kadar inip tekrar gözümü 86 da açtım.inşallah canım hiçbirimiz bu acı tecrübeyi bir daha yaşamayız olumunekankayizsmile

hepimiz gibi......bilmiyorumkismile

nevram hiç duymadım .....bu iş için kefir çok iyi ama ben bir ara baya içiyordum ..
aebencim canım ben çok araştırdım bu konuyu, çok faydalı imiş okuduklarımdan anladığım. şimdi bunlar ticari satılan markalarda da var ama onlarda birsürü de katkı maddesi var, bu sebeple oranlar daha düşük.. kefir çok iyi evet hatta birara arkadaşım mayasını getirmişti ama beceremediydim ben. hazırlardan paketli şeylerden kaçmaya çalışıyorum hep ama tabi yapabildiğim kadarı ile aebenim..olumunekankayizsmile

alkisalkisalkis

nazcım eger yapabiliyorsan bence çok güzel çok erdemli bir davranış eşinin annesini yanlızlıgıyla başbaşa bırakmamak.bence eşinle beraber konuş bir kere böyle bir misfirlik olursa sorun olmayabilir.ama bu sürekli bu şekildeyse katlanılması zor olur.baştan konuşmak bence en iyisi

keifrin içinde zamanla az miktardada olsa alkol oluşabiliyormuş bu yüzden ben artık kefir içmiyorum kızlar.kefiri taze içersen olmuyormuş.ama raf ürünlerinde taze bulmak ne mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…