- 28 Mart 2021
- 1.983
- 14.434
- 123
- 39
Tüh ya evde de çikolata yokmuş neyse artık hurma yerim çikolata hakkımda saklı kalsınHeeheee var hemen yicenmi
Canim doktora gitmissin zaten onun listesinle ilerle ama tokum bitane ara ögunu cikarcam dersen çıkarta bilirsinSelam bayanlar
Bende diyetisyene gidiyorum
3 ana öğün
2 de ara öğün verdi
Kafam karıştı şimdi
Ara öğünleri çıkartayım mi bilemedim
İlk hafta bu şekilde dene eger belirgin bir kilo vermezsen. Diger hafta ara ögün çıkarırsın ama sen hiç spor yürüyüş yapmıyorsun engel olabilir kilo vermene doktorun da dedigi gibi 45 dk yürüyüşSelam bayanlar
3 ana öğün
2 de ara öğün verdi
Kafam karıştı şimdi
8000 den sonra narin kemiklerim sisko bedenimi tasiyamadigi icin isyan ediyorAdim sayar indirmişsin yavas yavas artirirsin adimlarini
Gunluk en az 10.000 adim oneriyorlar saglikli yasam icin
su ara var birsry ama koronami nedir belli değil eltimin buyuk oglu hasta köpek gibu geziyorlat disarda koronadit kesin diye atti odaya nezle gibi birsey testi negatif cikmis ama yinede almıyor ortak alana en güzeli simdi mutasyonlusu en cok çocukları etkiliyormusSelam kizlarParka geldim kuccugumle Buyukle ortanca grip oldu Tabi acaba korona mi diyw tedirgin olmuyor değilim hayırlısı bakalım
Burada da sokak dolu bi biz icerdeyiz hep icerdeyiz hepppBizim evin karsisinda park var çocuk dolu simdi
Aman cikma evde yap sporunu buluttan nem kapiyorlarHava güneşli duruyor ama oğlanı yıkadım. Yürüyüp gelelim desem hasta olur, zaten sesi kısık cumadan beri.
Yemeğimi de ocağa koydum şimdi.
Yagmir yağacak az sonraBurası da güneşli ama rüzgarlı bende korktum hasta olur diye geldim eve
Dun yediklerin neydi kuzum :)Kaptanım banada varmi ödülHadi yap bı guellik su garibe
Bence diyetisyenin ne diyorsa uygula az çok kendini biliyor insan ben 5 ogunlr kilo veremem ama ilk basladigimda diyetisyenle 6 öğünde kilo vermiştim . Ki insülin direncini 6 öğün+ sporla kirdim ama en onemlisi spor ve gi düşük beslenmek. Uzun açlık sonrasi saldırıyorsan ara ogunlu devam etmelisin burda kirk kisi var kirkindan ayri ses cikar tipki kirk doktordan da ayri ayri oldugu gibi . Kendini takip et nerede kopma yaşıyorsunDoğru bende katılıyorum tiroid insülin direnci falan filan olunca hepsi bir
İşe yaramıyor gibi geliyor en güzel beslenme 2 öğün bence de ama alt üst oldum bende ne yapacağımı bilemiyorum bakayım çok teşekkür ederim ablacım
Diyetisyenini dinle boşuna para vermedin sonucta kacamak yoksa 3-5 fark etmez alinan kalori sana göre ,uygula cok geliyorsa söylersin düşürürSelam bayanlar
3 ana öğün
2 de ara öğün verdi
Kafam karıştı şimdi
Benim vücut bile ust uste cok adim atinca isyan ediyor ama son 2 gundur rahat adim attim8000 den sonra narin kemiklerim sisko bedenimi tasiyamadigi icin isyan ediyor
14 yıllık evliliğimde bir defa gördüm canım . İlk ve son oldu. Ameliyat sonrasıydi 14 Şubat'ta yapmıştı yıllar önceGunaydinnnnn
Yatakta gözünüzü acmadan esinizin busesiyle uyanip
Elinde kahvalti tepsisi, mis gibi kokan kizarmis ekmek ve kahveyle
Yaninda kirmizi bi gülle uyanan varmi
Ben uyanmadimda
Haftada 3 gün yapabiliyorumİlk hafta bu şekilde dene eger belirgin bir kilo vermezsen. Diger hafta ara ögün çıkarırsın ama sen hiç spor yürüyüş yapmıyorsun engel olabilir kilo vermene doktorun da dedigi gibi 45 dk yürüyüş
Amme hizmeti nedir işteİnsülin direnci tuzağına düşmemenin en etkili yolu, beslenme tarzında değişiklikler yapmak, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıklarından vazgeçmektir.
Bunun için 10 maddelik bir plan yapabilirsiniz. İşte o plan...
1. Sabah ve öğlen kuvvetli, akşamları hafif yiyin.
2. Sık ve az yiyin.
3. Kahvaltıyı ve akşam yemeğini erken saatlere kaydırın.
4. Yatmadan 2-3 saat önce bir şeyler yiyip içmeyi bırakın.
5. Karbonhidrat grubu besinleri daha az yiyip için.
6. Daha çok acı ve baharat kullanın, sirke, limon ve baharatlardan, doğal otlardan (maydanoz, taze nane, tarhun, fesleğen, kekik) yararlanın.
7. Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme planı yapın ama meyveyi abartmayın.
8. Tam tahılları (öğütülmemiş, kepekli tahıllar) ve baklagilleri sofranızdan eksik etmeyin.
9. Beyaz ekmeği azaltın, beyaz pirinçten uzak durun. Beyaz undan yapılan her türlü yiyeceği sınırlayın.
10. Şeker eklenmiş içeceklerden (kola, gazoz), kafeinli içeceklerden, hazır meyve sularından -özellikle meyve konsantrelerinden-, kaymak, krema, mayonez ve benzerlerinden uzak durun.
Yürüyün...
Hareketli bir hayatınızın olması şart. Hatta mümkünse düzenli bir aktivite planınız olmalı. Haftada 2-3 gün yapabileceğiniz, sosyalleşme aracı olarak da kullanabileceğiniz bir sporla da uğraşabilirsiniz (Tenis, yürüyüş gruplarına katılmak, yüzmek, voleybol gibi).
Benim önerim, haftada en az 3-5 gün, 30-45 dakika sürecek sıkı bir yürüyüş yapmanız. Dakikadaki adım sayınızı 100’ün altına düşürmemeye çalışın.
70 KG’IN ÜSTÜNDE AĞIRLIĞI OLANLARIN İNSÜLİN DİRENCİ İÇİN DÜŞÜK Gİ DİYETİ
4. GÜN
KAHVALTI
60 g (2 ince dilim) yağsız dil peyniri
1 adet yumurta akı ile maydanozlu omlet
3-4 zeytin
50 g (2 ince dilim) kepekli ekmek
Domates, salatalık (yağsız)
ARA ÖĞÜN
100 g (1 küçük boy) elma
3 çorba kaşığı yağsız yoğurt
ÖĞLE YEMEĞİ
Salata (yağsız, sirke ve limon serbest)
6 çorba kaşığı etsiz sebze yemeği
200 g (1 su bardağı) yağsız yoğurt
6 çorba kaşığı kepekli makarna
ARA ÖĞÜN
200 g (1 Su bardağı)yağsız süt
2 adet şekersiz kepekli bisküvi
AKŞAM YEMEĞİ
salata (yağsız)
1 kepçe domates çorba (kremasız)
90 g (3 köfte kadar) balık eti
4 çorba kaşığı etsiz sebze yemeği
25 g (1 ince dilim) esmer ekmek
ARA ÖĞÜN
100 g (1 küçük boy) elma
2 adet kepekli grissini
5-6 adet badem
@first ladyy
AblayaaaAmme hizmeti nedir iştecevabı
21:30 ara öğünü yapmiyordumCanim doktora gitmissin zaten onun listesinle ilerle ama tokum bitane ara ögunu cikarcam dersen çıkarta bilirsin
Sen dr. Ne diyosa yap canim senin kilona ve metabolizmana göre liste hazirliyo çünkü21:30 ara öğünü yapmiyordum
Aksam tok hissediyordum kendimi
yemedim diye kızdı şimdi yemeye çalışıyorum
Bende oturdugum yerden çay kahve iciyorumYaris bitti diye adim atasim yok 6 gündür guzel adim atmistim
Afiyet olsun canımSelam kizlar menümü yaziyim şimdiden
Sabah uyaninca tarçınlı sade kahve ve elma sirkeli ılık su
Kahvaltı
2 dilim peynir 2 zeytin yeşillik 1 tk.pekmez az bişi katmer
Ara 1 yeşil elma kuruyemiş
Öğlen haşlama yumurta
Aksam brokoli çorbası ve ayran
Su en az 2 lt.
Sporu yazarım
Hafta içi hafta sonundan cok daha kolay
Ahh çok zor valla canım. Allah yardımcınız olsunAman aman boşver canım hastalık kolay geçmiyor benim kızlar 3 haftadır bi hastalar bi değiller düzelmediler daha ya ne biçim bir hastalık anlamadım gitti
Iyi yapmışsın canım.Burası da güneşli ama rüzgarlı bende korktum hasta olur diye geldim eve
Sen daha muhteşemdin. Inşallah canım ama.bugun tik yok bendrGeçmiş olsun canım. Muhteşem yürüdün. İnşallah devamı gelir.
Bence denemelisin canım.Selam bayanlar
3 ana öğün
2 de ara öğün verdi
Kafam karıştı şimdi
Benimde canım vallaYaris bitti diye adim atasim yok 6 gündür guzel adim atmistim
1365 adımdayım dahaBende oturdugum yerden çay kahve iciyorum
Ay bende şimdi bi elma yedim ama açım. Birazdan yemek yiyecegim.Bende oturdugum yerden çay kahve iciyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?