Aynen de öyle ama wc de çok önemli bier haftadır çok çektim geçen cuma wc çıkmadan bile tartıldımCanım bizim sorunumuz midemiz doyana kadar değil gözümüz doyana kadar yemek
Kayısı incir kaynatıp içersen canım faydası olur zeytinyağı iç 1 kaşıkSabah 10.30
1 salatalık dometez omlet
Yeşil zeytin
2 tb ekmek
Ara kahvaltıdan yine aynı şekilde
Akşam18.30
2 dolma bir kase salata yoğurt
1 tb ekmek
Tartıda kötü görünce motivem
düştü çünkü wc yok 10 günden fazladır bu sıkıntı yı çekiyorum önerebileceğiniz bişey var mı kızlar ya düzene gireyim
Zipzip- E Elif_Eylul
Insallah canm:*Yaparız yine canım sen de katılırsın
Sağol canım
Aç tok farkediyor mu canım sağolKayısı incir kaynatıp içersen canım faydası olur zeytinyağı iç 1 kaşı
Afiyet olsun. Canım nerelerdesin göremiyorum seni.İyi akşamlar sahur yapmadım
İftar 1 kase kırmızı mercimek çorbası 6 kaşık et sote 2 kaşık pilav 1 lokma mücver
1.5 litre su
Eki Görüntüle 2826609
Zipzip- N Nidsalii E Elif_Eylul
Afiyet olsun canım.Iyi akşamlar arkadaslar bugünkü menüm
Sahur 02.00
1 haşlanmış yumurta
1 tost tb ekmeginden
Salatalik peynir domates
1 hurma
1 sekersiz çay
Iftar 19.40
2 kepce yogurt çorbası
Bol salata
6 tane firinda mantar
2 köfte
21.00 1 fincan sade kahve 1 cay kasigi hindistan cevizi yagi ile
Su 1.5 lt anca
Zipzip- E Elif_Eylul Eylul
Sporu da yapiyorum etiketlicem bitirip:)
İdari izne ayrıldım evde iş yapmaktan elime telefon alamadım canım ramazanda yormadan kendimi yavaş yavaş yapmak istiyorum 2 tane yaramaz kızım var delirtiyorlar akşama kadar birinin canlı dersi ödevi derken zaman su gibi geçiyor.Afiyet olsun. Canım nerelerdesin göremiyorum seni.
Afiyet olsun canım15 nisan
3 kaşık yulaf
1 çay bardağı süt
4 kaju
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
12.30
2 kaşık zeytinyağlı kabak
1 kase mercimek çorbası
1 turp
14.00
Yarım protein bar
18.30
1 tabak etli mantar sote
1 kase yoğurt
Üstüne 1 bardak kefir
Su 3 lt
Spor 35 dk kardiyo 210p
6003 adım 200p
Toplam 410 p
Zipzip- N Nidsalii
Yallah şeytan yallah kış kış şeytan kış kışBugün iftardan sonra canim cok tatli istedi
Şeytan, 1 kş sütlaç ye deyip beni kandiracakti
Cok şükür ona uymadim
Allah kabul etsin canım afiyet olsunPerşembe menüm
Sahur/2 d.ekmek,2 yk menemen,2 kepçe çorba,1 tk pekmez,1 sb ayran
İftar/5 yk taze fasulye,4 yk iç pilav,1 hurma
,1 sb ayran
Ara/ çay,yeşil çay
Su/2 lt
Zipzip- E Elif_Eylul
Sabah 10.30
1 salatalık dometez omlet
Yeşil zeytin
2 tb ekmek
Ara kahvaltıdan yine aynı şekilde
Akşam18.30
2 dolma bir kase salata yoğurt
1 tb ekmek
Tartıda kötü görünce motivem
düştü çünkü wc yok 10 günden fazladır bu sıkıntı yı çekiyorum önerebileceğiniz bişey var mı kızlar ya düzene gireyim
Zipzip- E Elif_Eylul
Sahur03.40
1.5 kepekli ekmek 1 küçük fabakta kıymalı yumurta 2 siyah zeytin kibrit kutusu kadar peynir domates salatalık az tahin pekmez
İftar19.15
1 tabak bamya 1 kepekli ekmek yeşillik ayran
21.30 1 kupa moringa çayı
Su 3 lt
Spor yapmadım uykum var ama belki yaparsam yazarım 3165 adım 90 pZipzip- E Elif_Eylul
Allah kabul etsin kıslar hepinize afiyet olsunIyi akşamlar arkadaslar bugünkü menüm
Sahur 02.00
1 haşlanmış yumurta
1 tost tb ekmeginden
Salatalik peynir domates
1 hurma
1 sekersiz çay
Iftar 19.40
2 kepce yogurt çorbası
Bol salata
6 tane firinda mantar
2 köfte
21.00 1 fincan sade kahve 1 cay kasigi hindistan cevizi yagi ile
Su 1.5 lt anca
Zipzip- E Elif_Eylul Eylul
Sporu da yapiyorum etiketlicem bitirip:)
Allah bağışlasın. Sana kolay Gelsin.İdari izne ayrıldım evde iş yapmaktan elime telefon alamadım canım ramazanda yormadan kendimi yavaş yavaş yapmak istiyorum 2 tane yaramaz kızım var delirtiyorlar akşama kadar birinin canlı dersi ödevi derken zaman su gibi geçiyor.
Sen nasılsın ekside misin
benim yarisi bitti şükür
Aynen gece uykusu yemesi düzeliyor büyüdükçe memeye baglanip yemiyorlarAyyy kiyamam onaaa yaaa yavrum
Benimkide halaa gelir acsana emeyimmi diye ama simdi uykusuda var benimde onunda yemek te yiyo
Hurmadan da vazgeçtim artık napalimTunaydinn herkese
Bugün Iftari sahuru hafif tutmaya calisalim insallah
Cok degerli birşey her anne emzirebilsinBen çok sevdim emzirmeyi şuan süt bezelerim alındığı için ve 3.cocuk dusunmedigim için hamileligide yaşadım 2.ci çocuğumda doya doya emzirmeyi de hatta kızımı biraktirirken bile ben ağladım çocuk hiç ağlamadi herkes sen vazgecemiyordun dedi
Bozunca gelmezsen devamli bozarsin canimMerhaba kızlar. Ben diyete uygun devam etmiyorum bozdum yao yüzden gelmeye gelmeye yüzüm yok.
Tuz ve karbonatı karistirip gargara yap canin cok yanacak ama iyi gelecekAgzimin icleri yara dişimi cekerlerken heralde sıkintıdan yara icinde kaldi cok agriyo
Paylasim icin sagol canım aradigimiz cevap bulunduOrucun 3 dönemi
21.05.2018 - 01:01Osman MÜFTÜOĞLU
Ramazan nedeniyle beslenme ritmimiz değişti. Sahur-iftar şeklinde günde iki öğün ile beslenmeye geçtik. Sadece bedensel değil ruhsal beslenmede de değişimler yaşıyoruz. Manevi yaşam ve inançlarımızla bağlarımız bu ay çok daha güçlü ve yoğun.
Bu güzel ayda tutulan orucun bedensel etkileri ise son zamanlarda iyi anlaşılmaya, net ve açık bilimsel temellere oturtulmaya başladı. Ve zaten bu nedenle de bütün dünyada sadece kilo kontrolü için değil daha sağlıklı bir hayat amacı için de “İKİ ÖĞÜN İLE BESLENME” ye dayanan ARALIKLI ORUÇ KÜRLERİ (intermittent fasting) yaygınlaştı. Gelin bugün orucun bedensel etkilerini açıklamaya; birinci, ikinci ve sonraki iki haftada vücudumuzda nelerin olup bittiğini anlamaya çalışalım...
1. HAFTA: ANLAMA DÖNEMİ
Orucun ilk haftasında özellikle ilk 2-3 gününde işler biraz karışıyor. Metabolizmamız yeni beslenme ritmi karşısında biraz şaşkın düşüp “ne oluyor?” sorusuna yanıt arıyor. Yani ilk bir hafta daha ziyade bir tür “anlama” dönemi şeklinde seyir ediyor. Vücudun oruca ilk tepkisi gıda alımı ile karşılayamadığı enerjiyi karaciğer ve kaslardaki depo şekerden (glikojen) karşılamak oluyor. Bu rezerv tükenince de beden depo yağlara yöneliyor, enerji ihtiyacını oradan karşılama yoluna gidiyor. Yağ yakımı demek kilo kontrolü demek. İnsülin direncinin azalması, kan şekerinin düşmesi, diyabet (şeker hastalığı) riskinin azalması demek. Dahası kanda kolesterol seviyelerinin de dengelenmesi demek. Tabii bu arada azalan kan şekeri nedeniyle ilk haftada yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi işaretler devreye giriyor. Hipoglisemi ile bağlantılı bu belirtilere beden çok değil daha ilk haftada intibak ediyor. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en mühim nokta iftar ve sahur aralığında yeteri kadar su tüketmek ve sahuru asla ihmal etmeyip iftarı bir tür ziyafet haline getirmemek olmalı.
2. HAFTA: ALIŞMA DÖNEMİ
Birinci haftadan itibaren metabolizmamız oruca yeterince intibak etmiş, bedenimiz iftar-sahur ritmine yani günde iki öğün ile beslenmeye alışmış, kanda şeker ve diğer parametreler ilk şaşkınlığı üzerinden atıp belli bir dengeye ulaşmıştır. Metabolik sistemlerimiz süreçleri artık daha iyi kontrol etmektedir, yönetimi ele almıştır. Enerji kullanımı daha akılcı, toksik yük girişi daha az, dolayısıyla beden “retoks”a (yani toksin üretmeye ve yüklenmeye) değil, “detoks”a (yani toksin atmaya) hazırdır. Bu hafta da giren çıkan kalori dengesi ayarlanmış, temizlik/detoks sistemleri göreve hazır hale gelmiştir. Zaten bundan sonrası daha kolaydır, süreç bedensel bir huzur içinde kendiliğinden akıp gidecektir.
3.- 4. HAFTA: ARINMA DÖNEMİ
İkinci haftadan sonrası orucun bedensel açıdan tam bir metabolik keyif ve huzur dönemidir. Bu dönemde “detoks” yani “arınma”, yani “toksinleri dışarı atma” süreçleri başlamış, tamirat-tadilat işleri de hızlanmıştır. Beden hemen her alanda kendini daha hafif, enerjik ve güçlü hissetmektedir. Aşırı besin yükünden kurtulduğu için de tadilat ve tamirat işlerine vakit bulmuştur. Bütün bu değişimleri manevi yaşamdaki değişikliklerin sağladığı ruhsal arınma da desteklediğinden süreç tam bir detoks yani “bedeni ve ruhu toksinlerden arındırma” bayramına dönüşmüştür. Bu dönemde fazla kiloların bir bölümü atılır. Kanda insülin seviyeleri dengelenir. Şeker dengemiz normalleşir. Kan yağlarının fazlası temizlenir. Toksik atıklar uzaklaştırılıp bedene yeni bir ritim ve biçim verilir. Metabolik denge rayına oturtulur. Bağışıklık gücümüz artmış, beden kendi doğal fonksiyonlarına yeniden odaklanmıştır. Bitmedi! Bu dönemde yaşlanmayı hızlandıran “iltihabi süreçler” de baskılanmakta yani oruç aynı zamanda bir çeşit “anti iltihap fayda” da sağlamaktadır.
Nice yaşlara 6 yaş cok onemli oglumda bu sene 6 oldu herkese ben 6 oldum diyor var demek ki bir bildikleri :)Canımsın çok teşekkür ederim. 6 yaşında giriyor. Çok heyecanlı
Teşekkür ederim canımm
Ben dün kabak yedim bu akşamda kabak yicem. tavsiye ederim
Bende bende hayir hep aynısını söylüyorBende öyle. Durmadan tartiliyorum.
Sen sabitsen benim artılarda olmam normal
Cekmezsen cekersin cezasiniAfiyet olsun oruç oruç kabakda.hiç çekilmez yani
gece kuru gereksiz olmus onun yerine ekmek yesen daha tok tutardi , aksamda perşembeye uymamış panesiz yapsaydın ya kendine haşlama . Yarına arti gelme YasminMenüm
Sahur
1 yumurta
2 tane Beypazarı kurusu
1 dl ekmekle tost
Salatalık
Peynir
4 zeytin
İftar
3-4 tane paneli tavuk
4 kaşık bulgur pilavı
3 hurma
Bitki çayı içerim suyu 2lt tamamlarım
Aha bir kabak daha. Afiyet olsun canım.Menu
Sahur
1 dlm cavdar
1 yumurta
1 bardak kefir
1kk peynir
İftar
4yk kabak dereotlu
1 kepce corba
Salata
Su: 1 lt yarisi dukan birasi kalanını gece icecegim
Bugun hurmadan da vazgeçtim hadi bakalım tartiZipzip- E Elif_Eylul
Hurma topumu cnmEki Görüntüle 2826635
Evde zuber topları yaptım yarın iftarda yiyeceğim baklava vs yerine en güzeli bence sekerinizi birden hoplatmaz hem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?