bilgiler icin cok tskler cnmUZUN KIŞ GECELERİ İÇİN SAĞLIKLI ABUR CUBUR ÖNERİLERİ
Tatlı grubundan ayva veya elma tatlısı gibi az şekerli olanları tercih edin
Hazır gıda ve abur cuburlar yerine, ev yapımı az yağlı kekler, az yağlı süt ile meyve karışımları, taze meyve ile yoğurt karışımları, yağsız patlamış mısır, kuru meyveli gevrekler, meyve tatlıları, 5-6 tane kestane ve taze meyve suyu gibi gıdaları tercih etmeliyiz.
Az yağlı meyveli yoğurtlar, diyet süt ile beraber kuru meyveli tahıllı ürünler, kuru meyveler, az şekerli meyve tatlıları, yağsız sütün içine tarçın ve bal katarak hazırlanmış içeceklerin tercih edilmesi; kilo almamızı engelliyeceği gibi atıştırma isteğimizi de yatıştırır.
Haftada 2 gün 1 su bardağı boza ya da salep tüketebilirsiniz
Asitli ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, sade soda, meyve çayları, ayran, süt ve su tüketiminin artırılması kalsiyum ve vitamin almamızı sağlarken, sıvı tüketimine de artırmış olur.
Kuruyemiş grubu içerisindeki Omega 3 yönünden zengin olan 5-6 kavrulmamış fındık, kavrulmamış badem veya 2 tam ceviz tüketilebilir. Yağ içeri ve kalorisi diğer kuruyemişlere nazaran en az olan beyaz veya sarı leblebiden 1 -2 çay bardağı tüketilebilir.
Kuru yemiş yerine yağsız patlatılmış 1 su bardağı mısır veya en fazla 5 kestane tüketilebilir.
ama leblebi-mısır ve kestanede karbonhidrat fazla fındık,fıstık,badem,ceviz daha tercih edilmeli.......
bakın karatay diyetini harfiyen bozmadan uyan bir arkadaşımız 6 ayda 36-37 kilo verdi ve hala devam ediyor.günde 1 çaybardağı kuruyemiş,15 zeytin tüketiyor....benim arada kaçamaklarımdan dolayı takıldım......
cnm ya bu karatay diyetinin etkili oldugunu cok okudum ama bunun icinde cok et varmis ve kitabi varmi sende ?
canım kitabım yok,diyeti kkdan takip edip,uyguluyorum .arkadaşlar sağolsun yardımcı oluyorlar...
hayır et fazla değil,protein ağırlıklı oda sadece ette yok....nohut,fasulye,mercimek vs....de var.menüyü kendimiz hazırlıyoruz zaten,liste bağımlılığı yok...
cnm ben biraz intten baktim örnek menülere bi haftalik falandi hep et vardi menülerde be et yemiyorum diye daha fazla arastirmamistim ama bide kk dakine bakayim nasil bi seymis
birde fazla proteinin böbreklere zarar verdigini okumustum :26:bi bilgin varmi acaba
ipo canım bencede çok eğlenceliymiş. ben onlarla oynamaktan bişey yememki :))
valla bugün hiç tadım yok 5 mesaj uğruna geliyorum inanın.
bu arada dün akşam şu lahana diyeti lahana çorbası falan filan onu araştırdım. bilgisi olan varmı acaba?
cnm geçmiş olsunn çok...bende normalde hiç grip olmam hep diyet yaparken grip olurum sanırım vücudum güçsüz kalıyor o yüzden...birde birşeye çok üzülüp veya sinirlenirsem grip olurum psikolojik
canım ben 4 yıl önce yaptım onu..çorba inan çok iğrenç oluyor..ama çok ağır bir diyet..ilk birkaç gün çorba yiyorsun zaten..ama çorba okadar kötükü yiyemiyorsun..ben 10 günde 4 kilo vermiştim.. sonra 1 aydan sonrada lahana suyu falan içeye devam etim..18 kilo vermiştim..hamileliğe kadarda hiç almamıştım.....şimdi lahana kullanmıyorum çünkü emziriyorum..süte geçip oğlumuda zayıflatır diye..
canım oğlunu zayıflatmazda gaz yapar kullanma. benim oğlum eskisi kadar sık emmiyor. bende o yüzden farklı diyetlere göz atıyorum.
birde ayın durumunun zayıflamamıza yardımcı olduğu biliyormusunuz....mesela şuan ay büyümede ve kilo vermemiz çok zor.ayın 10undan sonra zayıflamalar kolaylaşacak...ben iki aydır büyüme zamanınnda kilo veremiyorum.sonra küçülme döneminde gidiyor....sitemizde bunula ilgili topic var...
kizlar ya dün yazmistim size biraz totomu salliyayim diye :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?