Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

kaptanımm salıya kadar izinli olayım ben ama diyete devam ediyorum.yani cuma günü kilo bildirimimi yapıcam.keşke bu haftada yapabilseydim o kadar kilo vermiştimben dönene kadar hepiniz kendinize iyi bakınnn

canım eşin kendini ve seni çok kullandırtıyor, ne acayip!
sen O'na "çekerim giderim annemin yanına" deyip korkuyu versene,
onlar senin bir yere gidemeyeceğini anlamış, -ses tonları en yüksekte- ne demek ya,
hiçbirşeye zorunda olmadığın halde
bir öğretmen insansın sen,
Ne 3.sayfa haberi olmalar falan,devlet diye bişey var, çok sinir oldum

canım işin çok zor allah yardımcın olsun zaten şu aileler karışmasa herşey çok güzel ama illa karışırlar diyecek bişi bulamıyorum

Canım çok sıkılmışsın belli.Bende eşimle iyi değilim.Seni az çok anlıyorum.Allah sana sabır versin.

Kizlarr napiosunuz nasilsiniz buralar ne kadar sessiz ve hüzünlü 5:

hepinize çok teşşekkür ederim ne deseniz çok haklısınız ama değişen hiç birşey yok adam param yok ödeyemiyorum diyorda başka da bişey demiyor bundan resti çekti artık ek dersimi ve maaşımı aile bütçesine katmayacağımı söyledim altınhesabı açtırdım kendime otomatik maaşım oraya yatacak ben çalışmamış olsamda eşim her türlü bana bakmak zorunda ve tüm ödemeleri yapmak zorunda kimin borcunu öderse ödesin gücü yetene kadar sabrı taşana kadar ödeyebilecek pazartesiye kadar da paramı bir kısmı gelmezse babasını arayıp konuşacağım boşanıyorum oğlunla diyeceğim aslında kıyamam kocama onun hali benden daha kötü ama delleniyor bazen haketmiyoruz ikimizde bu sorunları

Canım sonunda ne olacak siz yıpranacaksınız.boşanıyorum lafını kullanmadan söliceni söle.çünkü bu tarz kelimeler çok tehlikeli.son söleniceği başta söleme.sonunda bu kadar dayanmışsın.kocanıda sevdiğin belli.para pul verme.ama boşancam deme.

Bu günki menüm sabah
1 yumurta,kk peynir,3tane zeytin,2 dilim beyaz ekmek
arada 1 dilim ekmek
öğle mercimek çorbası,barbunya yemeği
arada yok
akşam 2 köfte,2 kaşık pilav,salata
1,5 lt su,yeşil çay

krediler bizim adımıza mecbur ödenecek abisi borçlarım yüzünden hapse bile girebilirim diyor eşimi çok seviyorum ama ne dersek diyelim önemsenmiyor boşanmayı düşünmüyorum enazından bu kadar seversek , ayrılmak için evlenmedik bize özel bir neden olmalı yolalrımızı ayırmak için ama ben onu bırakıp gidersem o mahvolur kime bırakıp gideyim ki diyeceksiniz çocuk mu ama çarpık bir aileden çıkmış pırlanta gibi bir insan borçlar bitecek herşey düzelecek ama bu günlerde gelmeyecek geri ailesine karşı çok öfkeli resti çektiğini söylüyor kendince ama et tırnaktan ayrılırmı her ne olursa olsun boşanağız fikrini o ortaya attı ama açıklaması sadece artık ailesinin yakasını bırakması içinmiş ona göre ancak öyle anlarlarmış işin ciddiyeti şu düşülen duruma bak yazık halbuki biz çok mutluyduk anlayamıyorum insanlar nasıl bu kadar başkasının üzerinden geçinebiliyorlar ve çok daha rahat yüzüne bakabiliyorlar ben böyle görmedim ailemden bırakın borç almayı babam taksitle birşey bile almazdı kimseye borçlu kalınmaz peşin para ver al yoksa sabret biriktir al derdi

uzun zamandır sağlıklı yaşam dengeli beslenme ve kanserle mücadele hakkında bilgi toparlıyordum ne kadar çok şey varmış öğrenmemiz gereken, doğru sandığımız yanlış bilgilerle doluymuş zihnimiz

biraz sıkıntılı bir hayat yaşadım ama hep sıyrılabildim yeniden gündüz oldum yeri geldi yeniden gece oldum o yüzden ilerde oluşabilecek rahatsızlıkalra karşı tedbirli olmalıyım( en azından elimden geleni yapmalıyım)
en başta ailemden gelen dikkat edilmesi gereken durumları belirledim:
dedem ve anneannem 80 yaşından sonra kalp krizinden öldüikiside tansiyon hastası dedemin midesi alınmış yıllarca midesi olmadan yaşamış anneannemde şeker hastasıydı ama çok sağlıklı yaşadılar son enfeslerine kadar
babaannem ve dedem sapasağlamlarmış sadece dedem amcam 32 yaşında vefat edince üzüntüsünden felç geçirmiş
babam da hiper tansiyon vardı 51 yaşında kismi felç geçirdi ama pehlivan gibi adamdı 60 yaşında tekrar felç geçirdi ve (
annem doktor hatası yüzünden böbreğindeki taş alınması gerekirken oldu 6kez börek ameliyatı oldu şimdi tek böbreği var böbrek alınmadan öncede tansiyon problemi oluştu bir yıl öncede göğüs kanseri oldu şimdi tedavi görüyor
kardeşlerime gelince belirgin bir rahatsızlıkları hiç yok rutin kontrollerini olurlar maşallah diyelim çok sağlıklılar
............
eşimin ailesinde annesi tansiyon hastası küçük tansiyonu geçenlerde 14 'e çıkmış oğlunun derdinden çok çekmiş kadıncağız hayatı boyunca sanırım duymada da bir problem başlangıcı var babası eşim küçükken verem olmuş şimdi sağlığına kavuşmuş ama çok aşırı zayıf ve felaket sinirli hoş o evde olupta normal olmak mümkün değil

demekki benim ve ilerde dünyaya gelecek bebeğimin genlerinde bazı rahatsızların habercisi var dikkatli olmam lazım.....
tansiyonun başlıca nedeni yanlış beslenme ve stres bana göre o yüzden sakin olmalıyım ve herşeyi değil faydalı olan herşeyi yemeliyim.....
ilerde rahatsızlık risklerine karşı birikim yapmalıyım tedavi masrafları açısında kimseye minnet duymayayım
SPOR SPOR SPOR SPORU kesinlikle aksatamdan düzenli bir şekilde yapmalıyım spor her derde deva
hiç birşeyi kafama takmamalıyım bunun için bol bol çevre edinip keyifli vakit geçirmeliyimhobilerimle ilgilenmeliyim fazla muhabbet tez ayrılık getirmeden teptili mekanda ferahlık var diyerek bol kahkahalı yaşamalıyım...
un tuz şekeri hayatımda diskalifiye etmeliyim edebildiğim kadar zaten birçok yiyeceğin içinde farkında olmadan alıyorum
gazlı içeçekler beni terk edeli çok oldu tadını değil adlarını bile unuttum 6-7 yıldır
bol bol bol su su su su su su su sssssuuuuuuuu
kanseri önleyen tedavi eden birçok güzel yiyecek var şeftali brokoli erik üzüm ............ bunları tüketmeye önem vermeliyim
aslında çok şey var paylaşmak istediğim ama günlük gibi oldu burası haddimi iyice aştım en iyisi hepinize tekrar tekrar teşekkür edip iyi geceler dilemek..........

(kimsesizlerin vardır Kimsesi, kimsesiz bırakmaz kimsesizlerin Kimsesi ) Rabbim içimi ferahlatacak bir yol gösterir elbet

aslında ben buyum........

arkadaşlar yarışmada haftanın finalini izledim: bayanlar 3,2 kilo ile 7.5 kilo arasında vermiş ve ne ilginçtir
en çok kilo veren kadını elediler,ama dışarıda devam edecekmiş yani diyet spora devam, kendi çabasıyla
ne kadar verdiyse yarışmanın finalinde o kiloyla tekrar katılacakmış hepsi de...
bu arada erkeklerden 10,5 kilo veren vardı, ilk hafta diye herhalde

insan ilk başta aaaaa ne güzel vermişler diyor ama başlangıç kiloları çok fazla oldugu için ilk başta giden kilo göze çok görünmüyor bakalım bizler bu hafta nasıl kilo vereceğiz neler yapacağız

Bazı bitki türlerinin, kanser türleri ile mücadelede etkili olduğu belirtilirken, biberiye, brokoli, dut, greyfurt, nar, üzüm ve yeşil çayın kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bildirildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Canfeza Sezgin'in kaleme aldığı ''Hangi Kansere Hangi Bitki?'' adlı kitap okurla buluştu.
''- Aloe veranın, hücre, hayvan ve insan çalışmalarında bağışıklık sistemini düzenleyici etkilerinin bulunması nedeniyle cilt kanserlerinden korunmada yararlı olabileceği düşünülüyor.

- Arı poleni, akciğer, beyin, kalın bağırsak, lösemi, malign, melanom, meme ve prostat kanserinde etkili. Ayrıca akciğer kanserine karşı koruyucu.

- Biberiye, akciğer, cilt, kalın bağırsak, lösemi ve meme kanserine karşı koruyucu.

- Karayılan otu, prostat kanserinin tedavisinde etkili.

- Brokoli, idrar yolları ve idrar torbası, kalın bağırsak ve meme kanserleri ile mücadelede etkili aynı zamanda bu kanserlere karşı da koruyucu.

- Buğday çimi, meme kanserinde etkili.

- Cezayir menekşesi, çeşitli organ kanserleri, lenfoma ve löseminin tedavisinde yardımcı. (Ancak, doktor kontrolü dışında kullanılmaması gerekir. Zararlı yan etkiler yapabildiği unutulmamalı)

- Çemenotu, kalın bağırsak, karın zarı, kemik, lösemi, meme kanserinin tedavisinde etkili.

- Çörekotu, akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer, karın zarı, lösemi, lenfoma, meme, pankreas, prostat, yumuşak doku kanserlerinin tedavisinde yardımcı.

- Devedikeni, akciğer, baş-boyun, idrar yolları ve idrar torbası, kalın bağırsak, prostat kanserine karşı etkili.

- Dut, kanser hastalarına destek gıda olarak dikkati çekiyor. Beyaz, kara ve kırmızı dut, yüzyıllardır geleneksel Çin ve Japon tıbbında kullanılıyor.

- Ekinezya, kalın bağırsak ve pankreas kanserinde etkili.

- Greyfurt, kansere karşı koruyucu etkisi var. Ancak son yıllarda yeni anlaşılan greyfurt-ilaç etkileşimleri unutulmamalı.

- Isırganotu, prostat kanserinde etkili.

- Karahindiba, kalınbağırsak, karaciğer, lösemi, malign melanom, meme ve rahim kanserinin tedavisinde yardımcı olabileceği düşünülüyor.

- Keten tohumu, kalınbağırsak, malign melanom, meme ve prostat kanserinde etkili.

- Kızılcık, akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer, meme, prostat, yemek borusu ve yumuşak doku kanserlerinde etkili.

- Kudret narı, baş-boyun, cilt, idrar yolları ve idrar torbası, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme ve prostat kanserlerinde etkili.

- Nar, baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerinde etkili. Narın, ayrıca kansere karşı koruyucu etkisi var.

- Ökseotu, akciğer, baş-boyun, karaciğer, karın zarı ve meme kanserinde etkili.

- Sarımsak, meme kanserinde etkili. Sarımsak, ayrıca kalınbağırsak, mide ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etkisi bulunuyor.

- Üzümün, kansere karşı koruyucu etkisi var. Günümüzde üzüm çekirdeği ve kabuğunda bulunan kimyasal maddelerin kuvvetli antioksidan olduğu gösterilmiştir. Üzümde bulunan kimyasal maddelerin, kanser, kalp-damar hastalığı, santral sinir sistemi hastalıkları üzerine koruyucu ve tedavi edici özellikleri olduğu saptanmıştır.

- Yabanmersini, kalınbağırsak ve lösemide etkili.

- Yeşil çay, akciğer, baş-boyun, beyin, kalın bağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme ve prostat kanserinde etkili. Siyah çayın fermente edilmemiş hali olan yeşil çayın ayrıca, kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Hem siyah hem de yeşil çay bol miktarda antioksidan madde içeriyor. İçinde polifenoller daha yüksek oranda olduğu için yeşil çay, siyah çaydan daha faydalı. Yeşil çay, kuvvetli antikanserojen, antioksidan ve kilo kaybettirici bir besin maddesi. Yeni yapılan bir çalışma, yeşil çay ve üzüm ekstraktlarının (Kurutulmuş bitkilerden, özel yöntemler kullanılarak elde edilen, ilaç ham maddesi olarak da kullanılan bitki özleri), kansere karşı birbirlerinin etkilerini artırdığını ortaya koydu.

- Zencefil, akciğer, kalın bağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanserinde etkili. Zencefilin kanser hücrelerine etkisiyle ilgili laboratuvar çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda, zencefilin akciğer, kalın bağırsak, malign melanom, meme, mide, karaciğer, pankreas, yumurtalık kanseri ile lösemi ve lenfoma hücrelerini öldürdüğü saptandı.

- Zerdeçal, baş-boyun, cilt, idrar olları ve torbası, kalın bağırsak, meme, mide, pankreas ve rahim ağzı kanserinde etkili. Yeni yapılan çalışmalar, zerdeçalın normal olmayan hücrelerin ve kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediğini ortaya koydu. Zerdeçalın, özellikle kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimin aktivitesini azalttığı belirlendi.''

Kansere iyi gelen bitkiler arasında yerini alan zencefil aslına bakılırsa yüzyıllar boyunca birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Fakat daha yeni yeni zencefilin ne kadar önemli bir bitki olduğunu görüyoruz. Faydası saymakla bitmeyen bu bitkinin kansere iyi gelen zencefil olarak da bilmek kanser hastaları için önemli bir bilgi oluyor. Fakat zencefili düzenli tüketmek de önemli. Zencefilin belki de en bilinen etkisi soğuk algınlığına iyi gelmesidir ve neredeyse soğuk algınlığını gidermesidir.

Kendinizi yorgun hissettiğinizde, grip olduğunuzda zencefil tükettiğinizde siz de iyi sonuçlar aldığınızı biliyorsunuz. Araştırmalar da bunu destekliyor zaten. Yapılan araştırmalarda zencefil;

Özellikle yumurtalık kanseri sürecinde tüketildiğinde kanserli hücrelerin küçülmesini sağlamaktadır. Araştırmalar zencefilin bu kanserli hücrelerini yok ettiğine dair veriler de sunuyor bizlere.
Kolon kanserini önlediği gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalarda kolorektal kanser hücrelerinin büyümesini engellediği görülmüştür.
Kanser hastalarının tedavilerinde yani kemoterapi ve radyoterapi süresince oluşabilecek olan mide bulantılarını azaltmaktadır özellikle yemeklerde tüketildiğinde.
En doğal ağrı kesicilerden biri olan zencefil aynı zamanda enfeksiyon gidericidir.
Sindirim sistemini düzene sokmaktadır ve mide bulantısı, kusma gibi durumların önüne geçmektedir.
Besin zehirlenmelerine karşı önleyicidir.
Vücutta oluşan belli ağrılara karşı da faydalıdır. Özellikle migren ve regl ağrıları…
Hafızayı güçlendirmekte büyük bir rolü vardır.
Kanı temizleyip damar tıkanıklığını önlemektedir.
Bir nevi sakinleştiricidir.
Total kolesterol ve LDL kolesterol seviyesini düşürmektedir.
Tüketim miktarı önemlidir kanın pıhtılaşmasını da önlemektedir.
Kalp ritmini düzenlemekte, ıhlamur ve tarçınla tüketildiği taktirde kan şekerini dengelemektedir.
Solunumu düzene soktuğu için astım hastalarının tüketmesi gerekir.
Gaz problemlerini gidermektedir.
Kanseri önleyen besinlerden biri olan zencefili toz almamakta taze alıp taze tüketmekte fayda var. Zaten birçok market artık tazesini de satmaktadır. Bu yuvarlak bitkiyi ince dilimler halinde kesip, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyerek çay ya da bitki çaylarınıza ekleyebilirsiniz. Ya da dilimleyip sebze yemeklerinize ekleyebilirsiniz. zaten kurabiye ve keklerde de kullananlarınız vardır.

Nasıl Saklanır?

Zencefili taze alıp hemen tüketilmediğinde oda sıcaklığında küflenebilen bir bitkidir. Kansere iyi gelen yiyeceklerin en önemlilerinden biri olan zencefili saklamak da bir o kadar önemli. Zencefil rendelenip derin dondurucuda saklanabilir bir bitkidir. İhtiyacınız olduğunda buradan çıkarıp kullanabilirsiniz.

Bir Akdeniz bitkisi olan ve ülkemizde de yeterince bulunan enginar kansere iyi geliyor. İçinde bulunan kuarsetin, rutin, gallik asit ve sinarin sayesinde birçok hastalığa özellikle karaciğer, kalp rahatsızlıkları diyabet gibi hastalıkların düşmanı olan enginar, kanserin de düşmanı. Kansere bitkisel çözümler arıyorsanız enginar bu konuda en iyilerden biri.

YAPRAĞI DAHİ FAYDA

Enginar bakıldığında kolayca tüketilebilen, içerisinde besleyici mineraller barındıran bir sebzedir. Zaten en sevilen yeri de ortasıdır. Zeytinyağlı enginar dediğimizde küçük bir çanağa benzer üzerinde garnitürlerin olduğu bir yemek gelir aklımıza. Çoğu insan enginardan çok hoşlanmaz. Hoşlansa dahi hoşlandığı yer ortasıdır. Fakat enginarınm en faydalı yeri yapraklarıdır. Enginar yaprağı özü hastalıklarla mücadele eden şifa dağıtan bir bitkidir.

Enginar ve enginar yaprağı özü, kolesterolü düşüren bir sebze olarak karşımıza çıkmakta. Yapılan araştırmalarda da 12 hafta boyunca 75 hastaya 1280 mg günlük olarak enginar yaprağı verilmiş ve araştırmanın sonucu şaşırtıcı: Deneklerin kolesterol seviyeleri %4.2 oranında düşmüş.Kanser için şifalı bitkiler arasına sokabileceğimiz enginar birçok hastalığa iyi geliyor bakıldığında. Enginarın içindeki sinerin sayesinde sindirim sistemimizde kontrol altına alınıyor. Sinarin, safra üretimini uyarıcıdır. Fakat yağların sindirilmesinde de yardımcı rolü vardır. Yapılan araştırmalarda enginar yaprağı özü bağırsak sendromu yaşayan hastalarda çok faydalı olmuştur.

ENGİNAR YAPRAĞI ÖZÜ TÜMÖRLERLE SAVAŞIYOR

Slovak Cumhuriyeti’ndeki Comenius Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada enginar yaprağı özünün lösemi hücreleri büyümesini engellediğini gösteren sonuçlar ortaya çıkmıştır.

KANSERLİ HÜCRELERİN YAYILIMINI AZALTIYOR
Yapılan birçok araştırmada içerisinde bulunan flavonoid silimarin sayesinde karaciğere karşı koruyucu olan enginar, dokuların, hücre zarlarının lipit peroksidasyon sürecini düzenlemektedir. Bunun yanı sıra içindeki polifenol sayesinde prostat kanseri, meme kanser, lösemi yani kan kanseri türünde olan kansere bitkisel tedavi rolü vardır.

Kansere İyi Gelen Bitkiler

Yapraklarında bulunan kuarsetin ve gallik asit gibi antioksidanlar sayesinde kanserli hücrelerin ölümünde etkili olduğu yayılmasını engellediği üzerine birçok araştırma yapılmış ve bu bilgiler gün yüzüne çıkmıştır. Kısacası enginar, kanser için birebir. Yapılan araştırmalarda kişilerin yaşam kalitelerini attırdığı üzerine durulması enginarın şifalı bir bitki olduğu gerçeğinin ortaya çıkmasını sağmıştır.

Kanser ve onun getirdikleri nedeniyle kansere iyi gelen bitkilerbulmaya çalışıyoruz. Kansere bitkisel çözüm arasında enginarın ve yapraklarının bulunması hiç de şaşırtıcı değil.

KEMOTERAPİ’NİN YAN ETKİSİNE YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın yapılan araştırmalara göre kanserin tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının etkisini azalttığı ve aynı zamanda ilacın etkisini arttırdığı belirtildi.

Kemoterapi ilaçlarının oksidatif stres gibi bilinen birçok yan etkisi bulunmaktadır. Yeni yapılan araştırmalar sonucunda ratlarda denenen yeşil çayın, bu yan etkileri ciddi anlamda azalttığı ortaya çıktı.

Ratlarda kullanılan ve böbrek rahatsızlığı oluşturan ratlara, iki hafta süreyle kemoterapi ilacı ile birlikte yeşil çaydan elde edilen “epigallocatechin -3-gallete” maddesi verilerek yapılan gözlemler sonucunda yeşil çay verilmeyen ratlarda kemoterapi ilaçlarının bilenen bir çok yan etkisi ortaya çıkarken, yeşil çay verilen ratlarda yan etkilerin azaldığı ve ilaç etkisinin de arttığı ortaya çıkmıştır.

Antikansorejen bir etkisi olan yeşil çayın kanser hastaları için oldukça önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar “epigallocatechin -3-gallete” maddesi ile kanser ilaçlarının yan etkilerinin ciddi oranda azaldığını iletmektedirler.

KANSERE KARŞI BÖĞÜRTLEN

İçinde “ellagic asit” bulunan böğürtlenin yapılan araştırmalar sonucu içindeki bu asidin kanser ve tümör hücrelerinin kanseri başlamasını ve büyümesini engellediği ortaya çıkmıştır. Bu nedenden dolayı böğürtlen tüketip doğal çayını içmek kanserli hücrelerle savaşmak adına önemlidir.

Böğürtlen aynı zamanda kanser tedavisi sırasında görülen yan etkilerden şişlik, ağrı, şeker, göğüs ve solunum yolları semptomlarına da iyi gelmektedir.

Ayrıca böğürtlenin yaralara sürüldüğünde iyileşmenin hızlanacağı, kabızlığa iyi geldiği; yaprakları kaynatıldığında diş ve diş etlerine, köklerinin kaynatılıp içildiğinde ise böbreklerdeki taşların düşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

kanserin YAN ETKİLERE DİĞER BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Zerdeçal bütün kanserlerde tümörün kanlanmasına mani olan bir etkiye sahiptir. Kanserin damarlanmasının azalması, tümörün büyümesi durduruyor ve metastaz riskini azaltıyor.

Günde 1 çorba kaşığı çörek otu yiyin. Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta mikrop veya tümörle mücadele eden Naturel Killer (NK) hücrelerinin sayılarının artmasını sağlar. Çörek otu yararlı etkilerini gösterebilmesi için öğütülüp toz şeklinde tüketilmeli. Bala, yoğurda karıştırılarak yenebilir.

Kilo kaybınız varsa meyve suyuna ağırlık verin. Ancak meyveleri çok iyi yıkayın. Protein ve karbonhidrat içeren mamalar kullanın. Vücudunuzu güçlendirmek ve tümörü yenmek için portakal, mandalina, nar, ananas ve elma suyunu tercih edin.

Bulantılar için doktorunuza danışarak bir bulantı ilacı kullanın. Birinden fayda görmezseniz ilacınız değiştirilmeli. Bulantı çoksa doktorunuz 2-3 gün damar yoluyla beslenmenizi uygun görebilir. Zencefil, papatya, tarçın, nane, rezene gibi çaylar hem bulantılarınızı azaltır hem de sindirim şikayetlerinize iyi gelir.

C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli vitaminlerdendir. C vitamininden zengin portakal, kan portakalı, limon, turunç ve mandalinayı bol tüketin. Hatta bunları kabuklarıyla mikserden geçirdikten sonra güveç içinde kaynatın. Karışımı buzdolabında saklayıp her gün 2-3 kaşık yiyin.

Kızlarrrrr nasılsınızzzzzz?? :)

Bu arada ben dün farkına vardım yaz geliyo allahm giyicek kıyafet yok !!!!!!

Vallahi dün farkına vardım yaa aklım nerdeymiş şu zamana kadar bi ileri bi geri yerimde saydım hep!!!

Dünden beri diyete suya ve spora dikkat etmeye başladım biran önce 85 olmam lazım ki en azından gecen yaz ki kıyafetlerime giriyim idare ediyim yaz sonuna kadar offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…