merhaba kızlar nasılsınız tartıldım 106 kilo çıktım
bugünümü anlatayım sabah kahvaltıda 2 krep 2 kk peynir ve salatalık yedim
ara öğün 2 dilim şeftali ve 2 dilim kavun yedim meyveye dayanamıyorum arkadaş:)
öğle 5 kaşık bulgur pilavı ve yoğurt yedim arada bir kaç kayısı yedim
akşama 1 tabak zeytinyağlı barbunya yiyeceğim
ara öğün olarak yoğurt yerim galiba
hepinize bir sorum var.spor yapcamda bazıları diyorki akşam yap asıl yağı akşam sporu yakıyor bazıları diyor sabah yap metabolizman gün boyu hızlı kalsın. şeytan diyorki öğlen yap iki görüşüde takip etme siz nasıl yapıyorsunuz :114:
Spor konusunda çok farklı görüşler var gerçekten, bir yazı var bu konuyla ilgili:
Spor yapmanın en uygun zamanı, herkes için farklıdır. İnsanlar, kendi yaşam düzenleri ve çalışma koşullarına göre spor yapmak için en iyi zamanı kendileri saptayabilir. Ancak spor yaparken, aşağıdaki noktalara dikkat etmekte fayda var:
1. Sabah sporu öncesinde su içilmeli
Çoğu insan sabahleyin spor yapmayı sever. Çünkü, sabaha karşı saat 4 ile sabah 9 arasında,insan vücudu uyanma evresindedir. ne kadar iyi spor yaparsanız gün boyu o kadar dinç olursunuz. Ayrıca, sabahleyin insan vücudundaki kan yoğunluğu yüksek olur. yüksek tansiyon ve kalp ve damar hastalıkları olan insanlar için, sabahleyin spor yapmak çok faydalıdır. unutulmamalıdır: spor yüksek tansiyon ve kalp gibi rahatsızlıkların en önemli ilacıdır. tabi ki hastalığınızına göre ritminizi temponuzu ve spor yapacağınız zaman dilimini iyi ayarlamalısınız. Kan yoğunluğunu düşürmek için, spordan önce bir bardak su içilmeli. Ayrıca, çok ağaçlı yerlerden uzak durup, rüzgârsız ve güneşe bakan geniş yerlerde yaklaşık 40 dakika spor yapılmalı.
2. Spor yapmak için en iyi zaman: öğleden sonra
Genellikle insan öğle yemeğinden sonra biraz uyumak ister. Aslında, öğleden sonra 2:00-4:00 arası, insan vücudunun spordan en yüksek verimi alacağı saatlerdir. Ayrıca bu saatlerde yeterli güneş ışığı, uygun hava sıcaklığı ve hafif rüzgâr olmasından dolayı da spor için en uygun zamandır. En ideali, öğle yemeğinden bir saat sonra spor yapmaktır.
3. Kilo vermek için akşam sporu yapın
Kilo vermek istiyorsanız, akşam spor yapmayı tercih edin. Akşam saatlerinde yapılan spor, sindirimin hızlandırılmasına yardımcı olur ve vücutta yağ birikmesini engeller. Ancak, spor sinir sistemini uyardığı için, spordan en az bir saat sonra uyumak gerekir.
4. Spor yaparken su içmeyi ihmal etmeyin
Günün hangi saatinde spor yaparsanız yapın, su içmeyi ihmal etmeyin. Sabah spor yapanlar, her 20 dakikada bir her seferinde 120 mililitre su içmeli. Öğleden sonra ve akşam spor yapanlar ise, daha çok enerji ve su tükettikleri için, 200 mililitre su içmeli. Bunun yanı sıra, spordan sonra asla birdenbire çok miktarda su içmemek lazım. Kalbe yönelik baskıyı hafifletmek için yudum yudum su içmek gerekir. Ayrıca, biraz tuzlu veya şekerli içecekler de alabilirsiniz. Bunlar, vücudun yeniden güç kazanmasına yardımcı olur.
Kaynak: Spor ne zaman yapılmalı ve günün hangi saatlerinde yapmak gerekir?
jalapeno_ biberi.(bize daha kolay bir isim ver lütfen) benim metabolizma hızım 1700kal. boyum 172. başlangıç kilo 104. 3 diyetisyene gittim ve mantığını oturtmak adına güzel bilgiler edindim. elinde örnek alıcan bir liste olsun. sonra işi kavrayınca üstünde oynamalar yap. bizde oynamalara yardım edelim. ben çok güzel oynarım
biber de bana yst38:=) biliyorum diyetisyene gitmem gerekiyor ama şöyle memnun kaldığım biri olmadı hiç güvenmiyorum onlara güzel bir liste hazırlamam gerekiyor farkındayım araştırıyorum bu gün pazardan anneme bol bol sebze aldırdım bu hafta güzel listelerim olacak. barbunya yanında salata olur büyük ihtimal daha yemeden bilemeyeceğim
küçük ipuçlarım var bezelye iştahı kapatır gibisinden araştırıyorum tatlım çok heycanlıyım yarında pztsi hani tam sıkı diyete başlama tarihi:)
canım pazartesiyi unut. diyete başlama günü diye koşullandırma kendini. ben perşembe başlamıştım. daha sağlıklı oluyor emin ol. 2. si daha önce gittiğin diyetisyenin metabolizma hızını söylemiştir sana mutlaka elinde de bir liste ve dönüşüm tablosu vardır. yoksa eğer benim diyetisyenimin verdiği detaylı dönüşüm tablosunu ve tavsiyelerini paylaşırım. birkaç hafta bir gün öncesinden yeme planı yap. son dakika yemekleri olmazsa kaçamaklarda olmaz. bizimle paylaş planlarını bizde sana soralım yedinmi? ölçüsü nedir diye. böylece soracaklar psikolojisiyle daha azimli olursun. benim şuanki en büyük hatam bu zaten yemeklere son dakikada karar veriyorum.
tabiki paylaşırım ilgin için teşekkürler arkadaşım.2 yıl önce metabolizma hızım 1800 dü evet var bi dönüşüm listem ona göre ayarlamaya çalışıcam ama bir haftalık bir program hazırlamam çok zor herzaman süpriz yemekler çıkıyor ortaya bugünden yarını hazırlamam bile sıkıntı oldu ben balık istiyorum annem diyor karnıyarık yapalım gerçekten büyük bir nefis terbiyesi söz konusu
olmadı ton balığı alır ben onu yerim napayım artık
yarınkı programım
sabah 2 dilim kepek ekmeği, haşlanmış yumurta, 2kk peynir, domates salatalık
ara öğün 1 bardak süt
öğle balık yanına 1 kase salata 2 dilim kepek ekmeği
ara öğün 5 tane badem
akşam 5 kaşık közde patlıcan 2 dilim kepek ekmeği
ara öğün 1 porsiyon meyve
spor olarak buldum cdyi nivea badyle dinamik sabahlar ama ben akşam yemeğinden önce yapmayı planlıyorum
aksam yemeği: 17.30
bezelye yemeği ... 3 yemek kaşığı bezelye 3 tane kanat ( yemegın suyundan hiç koymadım )
1 dilim ekmek
1 bardak ayran
dayanamadım dondurmamıda yedım pilavla değiş tokuş yaptım. napıyım cok canım cekti buzdolabında uslu uslu bana bakıyordu :26:
saat 19.30da da sporumu yapıcam kızlar
insanın diyet yaparken evde bir destekçisi olması diyetin devamlılığı ve başarısı için gerekli. benim kilo almamın nedenlerinden biri de eşimin yemek seçmesi ve benim beğenmediği yemekleri bitsin diye yememdi. şimdi midemin çöplük olmadığını anladım. ayrıca kendime göre yemek yapıyorum artık. eşimin de kilosu var çünkü.
canım süper şok diyetler yapınca böyle oluyor. süper kilo veriyorsun ve bitiyor
Aynen canım yorulunca yemek istemedim, çok da aç değilim. Akşam yemeğine yerim artık tavuğu :)) Zaten ev işi ile ilgilenmeye de devam ettim anlamadım zamanın nasıl geçtiğiniBoş boş oturunca insanın bir şeyler atıştırası geliyor, çalışınca anlamıyor ama
benim sorunlarım var bu hafta. daha doğrusu birkaç aydır psikolojik olarak üstesinden gelemediğim sorunlarım var. aniden kayseriye gittim. oğlumun pipisinden kan geliyordu bir gece hiç idrar yapmadı. devamlı huzursuzdu. sünnet için aldım götürdüm. meğer yara varmış. sünnet ettiremedim. torbalarının inmediğini öğrendim. eğer inmezse ameliyat olucak. kayseriye gittiğimden beri adet görüyorum. bu haftada devam ederse 4. haftam olucak. evime döndüm eşim 1 hafta durdu gitti. benim tayinim ne zaman olucak ne zaman gidicem belli değil. yani up uzun bir süredir kafam rahat değil. herşeyi boşvermiş durumdayım. kiloymuş kıyafetmiş vs vs. bu hafta üstüne düştüm. yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışıyorum. ama ara öğün ana öğün dengesini henüz sağlayamadım. çünkü 2 aydır farklı ortamlarda farklı personelle çalışıyordum. şimdi eski düzenime döndüm bakıcaz göücez. tayinim çıkıp kayseriye gittiğimde eşimin beni yeni halimle görmesini istiyorum. evde yatılı misafirlerim var. yürüyüş spor yapamıyorum çok fazla. sabahları uyanınca 10dk bel kalça hareketleri ve doktorum programında verilen 10 hareketi yapmaya çalışıyorum. işte böyle benim kendimi toplamam bir süre daha alır ama inşallah topluycaam. zaman aleyhime işliyor çünkü.
Eki Görüntüle 459901
bu benim diyete ilk başladığım halim. burda 104 kiloyum
Eki Görüntüle 459902
buda şubat gibi galiba. neyse sanırım az çok görünüyor halim. burdaki halimde 88-90 gibiydim.
ben geldim tombul kelebeklerim ni hayet sizlere kavuştumablam memleketten gelmişti anca gitti bende pc giremedim ne var ne yok bebeler görüşmeyeli
Günaydın kızlaaaaaaaar
Günaydın kızlarşuan işim olduğu için eski mesajları okuyamıyorum birazdan girip hepsini okuyacağım
cısss neden yaptın kaçamak bakıyım(diyene bak.)kızlar az önce tartıya çıktım 64,80'dim birde dün öyle hiç dikkat etmedim haftasonu diye kaçamak yapıp spora pek dikkat etmedim galiba yine kilo vermeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?