Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

merhaba canım seninle de tanıştığıma memnun oldum
178 kg dan kaça düştün ? masaşşalh diyim büyük azim o kg dan düşebilmek kitap çıkırıp tüm kg problemi olan bizlerede bir örnek teşkil edeceksin nemutlu sana
starda bugun canan karatay hoco konuktu 34 yaşında 122 kg da olan bayan eşiyle cocuk sahibi olmak istiyordu o ağladıkça içim gitti aslında bu kdar kg almamızda şu diyetisyenlerin heepsiinin farklı söylemlerinin olması kafa karıklığına yol açması sebeb diye düşünuyorum.biri ara öğün verir biri vermez hepsinin farklı bi söylemi var ee bizlerde neyapcaz diye kafamız karışıyor ıster ıstemez.Ama en önemlisi bence vucudumuzu tanımamız bize hangi besin kg yapıyor hangisini yediğimizde uzun süre tok kalıyor olmamız bunlara dikaat etmek lazım.mesala ben ufak bi kek yada 1 meyve yesem dahi o gün sporumuda yapmış olsamda kg veremıyorum
mesala bir kaçgündür sporumu yaptım yediklerimede dikkt ettim ama fındık 15 taneyi bulduğum ve üstüne de 1 kuru kayıısı 1 incir yediğim için kg vermem durdu yani hatalarımızı kendimiz görebilmemuz gerekıyor

inşllah hepimiz mutlu son ve kg problemi olmadan yaşantımıza devam edebiliriz

Son düzenleme:

mezun olduğum için ayrılmıştım evet o degua benim canım
ama kaçıncı etap olduğunu hatırlamıyorum baya zaman geçti aradan

sali günkü spor su mesaj

fatoş0808=30 + +
kelebek.hill=8 +-
berenvildan=14 ++
tubish13=10 +-
destina_88=10 ++
bur50=18 --
lethem=0 +-(ertesi gün bildirmiş)
melikea=0 bildirim yok(ama bundan sonra inanıyorum düzenli olacağına)

ayyıldızım izinli diye saymadım 1-2 tane vardı
epack da yazmıyo artık mecbur bu hafta diskalifiye yazcaz

melikea senin tablo hoş olmuş bu arada
ben uğraşamadı zor geldi

birsürü kişi vardı demin bende listeyi yapana kadar
birsürü yazmışlardır diyorum
bi baktım bişey yazılmamış

merhaba canlarım nasılsınız... yine harika bir günne merhaba dedimm..
sabah yürüyüşümü yaptım.
aras beyde kahvaltısını etti..evi topladım
şimdi öğleyi yiyicem bugün uyuyup kalmışım adamda geç kalmışş iyi oldu geç yat erken kalk fenaydımm dinlendim accık geç dedğimde 9.15 ee diğer günlerime göre geç :)
hava güzel aras bey park istiyo belki accık parka doğru gideriz.

bundan sonra düzenli olacak kaptanım :) çeviriyimmi ben tablo haline

evet, bugün az yersen, - çıkabilirsin belki. ben,63-65 arasında 2 yıl kalmış birisi olarak, şimdi yine zorlanıorum. güzel bi yazı buldum:
Kilo Vermemiz Neden Durur? (Plato Dönemi)

Kilo sorunu olan kilo vermenin durması sonucu ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir.
Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki hiçbir şekilde kıpırdamaz.
Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.
Plato dönemine vücut neden girer? Durma nedenleri ve çareleri nelerdir?.

Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum.
Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kg altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir. Plato döneminde çıkmak için ipuçları..

Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.

1- Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kg fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kg verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kg vermeyi planlayın.

2- Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değişitirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.

3- Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.

4- Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.

5- Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.

6- Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.

Aysen Arıcan

merhabalar.. diyetimi bozmamaya çalışıyorum ve büyük bi gelişme var erkek arkadaşımla sıkı bir iddiaya girdim :) 65 kiloya düşeblrmiyim düşemezmiyim diye fena gaza geldim :) hasta olsamda ozmuyorum diyetim daha
iyiyim zaten kaslarım ağrıyor biraz .gecmiş olsun d diyenleride demiyenleride öpüyorum kocam akşm yediklerimi yazıcm seviyorum sizi

aferin kız sana. niye başarmayasın? gencecik kızsın, başarırsın.

tünaydın kızlar , ben yeni uyandım ,gece karnımı doyurdum 3 te uyudum 7 de kalktık hastaneye gittik son iğnemizi olduk damar yolunu çektiler artık kızım kurtuldu iğneden. muayene oldu şimdi 7 günde antibiyotiğ ağızdan alıcak inşallah tamaen geçiçek,bogazındaki iltihap geçmiş gibi ama bol geniz akıntısı var 3 haftadır geniz akıntısı vardı ve bu iltihab olayı olmuştu inşallah tekrarlamaz o iyileşene kadar evden çıkmıcam oğlumda hsta burun tıkalı cumartesi tekrar gidicek kontrole şuan ödem sökücü sprey sıkıyorum ve geniz akıntısı içinde şurup alıyor. 9 da yattım şimdi uyandım ,birşeyler yiyeceğim ,çok yorgunum kızlar anlatamam ,gözlerim kıpkırmızı oldu çok uyurdum ama bu kadar dzüensiz değildik
pazartesiye kadar daha iyi oluruz inşallah ,

Aynen mantı mecburiyetten oldu ne yazık ki ama sporla halletmeye çalıştımmm...kız sen doğru dürüst kalori almıyon nası yaşıyon anam

Vayy tablo kral olmuşş

regl olmam gerekiodu, olamadım. 64.7 çıktım bugün. bi regl olsam rahatlıycaktım. hamile miyim acaba diye bi korku da salmaya başladı beni.

Ayy bebiş mi geliyoo yoksaaa ama ben de olamadım daha kız hadi senin ihtimal var bana noluyosa beklicem seni banane bu arada paylaştığın yazı çok güzelmiş, işime geldi o zman kilo veremiyorum deyip kalori düşürmeyim, bi de yükselteyim bakalım noluyo şaka bi yana farklı çeşit yapmam lazım yaa bugün çok fena az ve öz yedim, sabah gözleme öğlen et döner aaabooovvv

Harika bi akşamdan da ben merhaba diyorumm...benim regl sağolsun bi hafta önceden alarm verir falan, bel ağrısı bilmemne...ve bütün gün koşturmaca..
ama beeen her şeye rağmen harikayımm

Vay çok iyi yapmışsın tabi ki verirsin kızz,önemli olan azim..

Ayy..geçiyor az daha sabır medicim, çok az kaldı bi daha da tekrarlanmaz inşallahh

bi yüksek lisansımı yapayım, 2 yıl kadar beklesin o. hamile olursam 2 yıl karnımda tutucam, çıkartmıycamm. Allah günah yazmasın, şakasına yazıorum tabi bunları. stres yaptım yav ben, olamıoruz diyee.
etler, dönerler maşallah. akşama da bize misafir gelecek,börekler tatlılar var evde. bakalım, ben ne yapıcam? akşam gelemem heralde. öpüorum hepinizi.

geçmiş olsunn

Kızlarr bu gün kendime tayt aldım şu dantelli olanlardan alırken zayıflıyınca giycem dedim ama oldu vallaaa şaka maka zayıflıyorum ve çok mutluyum..

senin ameliyat işini okudum da canım, eminim çok zor dönemler geçirmişsindir. ama ameliyata gerek kalmamasına sevindim. inş hedefine ulaşacaksın, inanıyorumm

Sen de haklısın tabii..hem biraz daha başbaşa da tadını çıkarın evliliğin..
Akşam için kolay gelsin sabırlı olman gereken bi akşam olcak..benm de fena olmuş ya sorma ama öğlen cidden çok fenaydım canım böyle çok doyurucu bi şeyler çekti öptümmm yavrucumm

kızlarr bugün nişan tepsim geldii, internetten sipariş etmiştim, çok beğendimm
darısı tüm isteyenlerin başınaa, kelebekcimmm

mesaj sayısını da 2den 4e çıkarmışım direkk bu 4 olacak

menüm:
sabah kepek ekmeğine tost (bitiremedim)
ara 1 adet bisküvi
öğle kavurmalı yumurta (dananın koptuğu an, çok acıkmıştım )
ara yok
akşam çorba ya da sebzeyle yoğurt düşünüyorum.

spor +
su da akşam belli olurr

hımm bu siteye göre günde 1250 kalori alırsaam 1 ayda hedefime ulaşır, 2 kilo veririm. daha fazla kilo vermek isteyen arkadaşlar umarım bana kızmıyordur, 2 kilo için yaygara yapıyor falan diye:44: malum evlenicem ve ince belli bir gelin olmak istiyorum

ayy arkadaşlar bu diyetarkadasım çok güzel bir şeymişşş

yediklerim acı gerçekler olarak önüme geliyor. bundan sonra takip edecem orayıı da

inşallah rakibem.
ben şimdi yarın tartılıcak mıyım tartılmayacak mıyım rakibem biliyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…