menün süperAlınan / Yakılan Kalori Kayıtları (Bugün)
AldığınızKalori Miktarı
0.50 x 1 Porsiyon Soğan Çorbası (186 kcal)93 kcal
0.25 x 1 Porsiyon Ezogelin Çorbası (140 kcal)35 kcal
10.00 x 1 Yemek Kaşığı (20gr) Kırmızı Yaban Mersini (8 kcal)80 kcal
2.00 x 1 Adet Elma (60 kcal)120 kcal
1.00 x 100gr Kırmızı Pancar (43 kcal)43 kcal
1.00 x 1 Adet Elma (60 kcal)60 kcal
1.00 x 100gr Ayva (63 kcal)63 kcal
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal)80 kcal
0.50 x 1 Porsiyon (100gr) Sahanda Yumurta (262 kcal)131 kcal
1.00 x 1 Dilim (40gr) Baklava (120 kcal)120 kcal
3.00 x 1 Dilim Kepekli Ekmek (55 kcal)165 kcal
1.00 x 1 Bardak (240ml) Salep (80 kcal)80 kcal
Alınan Kalori Toplamı1070 kcal
YaktığınızKalori Miktarı
0.50 x 1 Saat Eliptik Bisiklet Egzersizi Yapmak (500 kcal)250 kcal
0.25 x 1 Saat Eliptik Bisiklet Egzersizi Yapmak (500 kcal)125 kcal
Yakılan Kalori Toplamı375 kcal
kızlar çook yoruldum yoğun bir temizlik, mama hazırlama, çamaşır ve spor esnasında. forumu, eliptik bisikletin tepesindeyken okudum, yarın daha ayrıntılı yazarım ama yeni gelen Esra arkadaşımıza, hoşgeldin diyorumFatoş'un kitap yazma fikrini çok beğendim . Kelebeğin rüyası gerçek oluyor demek ki Hilalcim . hadi hayırlısı. merakla takipteyuim gelişmeleri . Beroşvildoş her zamanki formunda, yine iradesi üstünde, harika sporlar yapılmış . şimdilik çıkmam lazım, Kıvanç'ın psikopat hallerini izleyip yatıcamm
valla süpersinKızlarr bu gün kendime tayt aldım şu dantelli olanlardan alırken zayıflıyınca giycem dedim ama oldu vallaaa şaka maka zayıflıyorum ve çok mutluyum..
harikasın...merhabalar.. diyetimi bozmamaya çalışıyorum ve büyük bi gelişme var erkek arkadaşımla sıkı bir iddiaya girdim :) 65 kiloya düşeblrmiyim düşemezmiyim diye fena gaza geldim :) hasta olsamda ozmuyorum diyetim daha
iyiyim zaten kaslarım ağrıyor biraz .gecmiş olsun d diyenleride demiyenleride öpüyorum kocam akşm yediklerimi yazıcm seviyorum sizi
menün süper
valla süpersin
harikasın...
ya akşammisafirliğe gidecem bugün bebek görmeyede gittim ben kilo bile aldım galiba ya neler yedim neler ya ben olmuyo ya
yazı harikaymış canım.bugün biraz fazla üşüdüm ve sanırıp grip oluyorum.biraz uyudum battaniye altında atsın vücudum diye.sanırım biraz fazla kastım bu hafta e öğlen yemeğinde tavuklu pilav yedim patladı orda diyet.pişman olmuştum ama yazıdan sonra sanırım biraz böyle kaçamaklarda istiyormuş vücut ama keşke tartı öncesi olmasaydıevet, bugün az yersen, - çıkabilirsin belki. ben,63-65 arasında 2 yıl kalmış birisi olarak, şimdi yine zorlanıorum. güzel bi yazı buldum:
Kilo Vermemiz Neden Durur? (Plato Dönemi)
Kilo sorunu olan kilo vermenin durması sonucu ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir.
Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki hiçbir şekilde kıpırdamaz.
Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.
Plato dönemine vücut neden girer? Durma nedenleri ve çareleri nelerdir?.
Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum.
Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kg altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir. Plato döneminde çıkmak için ipuçları..
Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.
1- Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kg fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kg verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kg vermeyi planlayın.
2- Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değişitirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.
3- Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.
4- Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
5- Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.
6- Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.
Aysen Arıcan
valla bu iddia iyi olmuş manayla insan gaza geliyo.bende de şu sıralarda eşim çok zorluyosun kendini dikkat et bu kadar takma deyip duruyo.merhabalar.. diyetimi bozmamaya çalışıyorum ve büyük bi gelişme var erkek arkadaşımla sıkı bir iddiaya girdim :) 65 kiloya düşeblrmiyim düşemezmiyim diye fena gaza geldim :) hasta olsamda ozmuyorum diyetim daha
iyiyim zaten kaslarım ağrıyor biraz .gecmiş olsun d diyenleride demiyenleride öpüyorum kocam akşm yediklerimi yazıcm seviyorum sizi
Aynen mantı mecburiyetten oldu ne yazık kiama sporla halletmeye çalıştımmm...kız sen doğru dürüst kalori almıyon nası yaşıyon anam
Vayy tablo kral olmuşş
Ayy bebiş mi geliyoo yoksaaa ama ben de olamadım daha kız hadi senin ihtimal var bana noluyosabeklicem seni banane bu arada paylaştığın yazı çok güzelmiş, işime geldi o zman kilo veremiyorum deyip kalori düşürmeyim, bi de yükselteyim bakalım noluyo şaka bi yana farklı çeşit yapmam lazım yaa bugün çok fena az ve öz yedim, sabah gözleme öğlen et döner aaabooovvv
Harika bi akşamdan da ben merhaba diyorumm...benim regl sağolsun bi hafta önceden alarm verir falan, bel ağrısı bilmemne...ve bütün gün koşturmaca..
ama beeen her şeye rağmen harikayımm
Vay çok iyi yapmışsın tabi ki verirsin kızz,önemli olan azim..
Ayy..geçiyor az daha sabır medicim, çok az kaldı bi daha da tekrarlanmaz inşallahh
ayy arkadaşlar bu diyetarkadasım çok güzel bir şeymişşş
yediklerim acı gerçekler olarak önüme geliyor. bundan sonra takip edecem orayıı da
menün süper
valla süpersin
harikasın...
ya akşammisafirliğe gidecem bugün bebek görmeyede gittim ben kilo bile aldım galiba ya neler yedim neler ya ben olmuyo ya
güzel bencede canım.iyi bildiklerimiz ne kadar kötü çıkıyo dimiayy arkadaşlar bu diyetarkadasım çok güzel bir şeymişşş
yediklerim acı gerçekler olarak önüme geliyor. bundan sonra takip edecem orayıı da
menün süper
valla süpersin
harikasın...
dikkat et canım misafirlikte faln yesende küçük küçük ye azcık azim bebeğim :)
2007 de mi mezun oldunmezun olduğum için ayrılmıştım evet o degua benim canım
ama kaçıncı etap olduğunu hatırlamıyorum baya zaman geçti aradan
tabloya çevirmene gerek yok sağolbundan sonra düzenli olacak kaptanım :) çeviriyimmi ben tablo haline
bende eşimle girdim iddaya 2kilo daha verirsem bir ayda iddayı kazanıyorummerhabalar.. diyetimi bozmamaya çalışıyorum ve büyük bi gelişme var erkek arkadaşımla sıkı bir iddiaya girdim :) 65 kiloya düşeblrmiyim düşemezmiyim diye fena gaza geldim :) hasta olsamda ozmuyorum diyetim daha
2007 de mi mezun oldun
tabloya çevirmene gerek yok sağol
yarın da say onun yerine olurmu
zaten geçen haftadan 4 - var senin cezan yani
bende eşimle girdim iddaya 2kilo daha verirsem bir ayda iddayı kazanıyorum
destinanınki gibi biraz gidince dahada zorlaşıyomu nee
fıstık birde mesajının kaçıncı mesaj olduğunu başlığa yazarmısın
kızlar noluyo kendimize gelelim
başarabiliriz
bakıyorumda diyetler iyice bozuluyo
olmuyo bakın
fatoşada sözümüz var
kelebeğin rüyası, kıvanç'ın yeni çıkan filminden araklama gibi olur. ben de araklama yaparak söyledim. isim için acele etme bence. kitap biterken koyarsın. kitaptaki kelimelerle, kullandığın kavramlarla birebir bağdaşması lazım. mesela kelebeğin rüyası dediğinde ya kitabın sonunda ya da kitabın tüm içeriğinde zaman zaman kullanman lazım bir kelebekle senin benzeşen hayat hikayeni.
kızlar menüleri paylaşıyoruz ya her gün yaptığımı yazıyorum kahvaltıdan önce 4 bardak su diye yazıyorum biriniz sormadınız neden diye ?için tavsiye ederim metabolizmayı çalıştırıyor sindirim sistemini aç karnına zor içiyorum ama içiyorum sizde için canlarım..
kızlarr bugün nişan tepsim geldii, internetten sipariş etmiştim, çok beğendimm
darısı tüm isteyenlerin başınaa, kelebekcimmm
hımm bu siteye göre günde 1250 kalori alırsaam 1 ayda hedefime ulaşır, 2 kilo veririm. daha fazla kilo vermek isteyen arkadaşlar umarım bana kızmıyordur, 2 kilo için yaygara yapıyor falan diye:44: malum evlenicem ve ince belli bir gelin olmak istiyorum
inşallah rakibem.
ben şimdi yarın tartılıcak mıyım tartılmayacak mıyım rakibem biliyor musun
yedim ya şimdi akşamda yedim(((((dokunsam ağlıyacağım yani o haldeyim spor bile yapasım yok kendimi çok kötü hissediyorum canım ya ne zor iiş ya geçen haftalarda çok iyiydim şimdi motivasyonum sıfır kiloda veremedim vermeyi bırak aldım diye tartıya çıkamıyorum
herkese iyi akşamlar güzel bir günün sonuna geldik..yarın büyük gün bakalım durumlar nasıl umarım hayal kırıklığına uğramayız..ben geçen hafta cumartesi dediğim gibi iddamı dürdürüyorum..inşallah sizde öle olursunuz ve takım olarak harikalar yaratırız...yoksa kızıcam kendi adıma bu sefer her cumartesi söz verip perşembeden dönmek olmaz gurubuz ve gereğini yapmalıyız..tabiki bu demek değilki öözel durumları anlamayacağız göz ardı edeceğiz..biz bir gurubuz biz bir aileyiz ailede biri mutsuzsa nasıl herkes etkileniyorsa..ve mutluluğa gitmek için diğer bireyler her şeyi elinden geldiğince yapıyorsa bizde bu mantıkla yaklaşmalıyız bence..inşallah yarın her şey gönlümüzce olur..
kızlar menüleri paylaşıyoruz ya her gün yaptığımı yazıyorum kahvaltıdan önce 4 bardak su diye yazıyorum biriniz sormadınız neden diye ?için tavsiye ederim metabolizmayı çalıştırıyor sindirim sistemini aç karnına zor içiyorum ama içiyorum sizde için canlarım..
doğru söylüyorsun yarın devam edeceğim zaten sporumu yapınca moralim biraz toprlndı en azından onu yaptım aksatmadım diye
Bak bak hemen laf atmalr falanay güle güle kullan kızzz çok sevindimm
olur mu öyle şey kuşum herkes kendine göre bi hedefe sahip herkes bu yola baş koydu3 ü 5 i sorun değill
Ben tartılcaksın diye biliyorum canım, çünkü yarın listeye kilon ve izne ayrıldınsa yeni izinli diye yazılacağı için lazım sanırım
Heyyy motivasyon sıfırlamak yokkk..ne aşamalardan geçiyoruz ama hep beraberr yapıyoruz hepsini, sanki hepimizi güle oynaya mı veriyoz kız kilolarııboşveeerr bu haftacık böyle olsun ama asla aman şunu da yiyim nasısa veremiyorum deme unutma ne fazla yersen zarar ne eksik yersen kârrr yanii
Fatoşummm her yazdığını okuyorum ve suyu tahmin etmiştim zaten tombik kelebeğimben de içiyorum sabahları genelde ama 2 bardak en fazla... ameliyat olayını da okumuştum tabi ki ama iyi ki de yapmamışsın her şey doğal yoldan daha harika oluyo şimdi bak taytlar falan coştuk iyiceee
sabah
1 kk peynir 1 kaşık lor peyniri tuzsuz
tere + maydanoz+marul 3 yaprak
2 dilim çavdar ekmeği
çay şekersiz 3 bardak
5 zeytin
arada
1 portakal 1 çay bardağı süt
öğle
1 adet kuru dolma küçük
1 adet patlıcan dolma küçük
yarım bardak yoğurt
8 kaşık taze fasulye yemeği susuz
arada
yeşil çay
akşam
8 kaşık sebzeli yeşil mercimek yemeği (aslında hakkım 12 kaşık)
2 dilim çavdar ekmeği
yarım bardak yoğurt
21.30 da
1 elma+ 1 portakal +1 bardak süt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?