geçmiş olsunn inşallah en kısa zamanda iyileşirBugun abımın tedavısıne baslanacak..
Cok rahatım.
O kadar rahatım kı, basıt bı amelıyata gırse bıle daha telaslı olurdum.
Sonundan emınım.
Whatsapp'tan yazısıyoruz, doktorun anlattıklarını, yasayacakları anlatıyor..
Hakıkaten zor bı surec ama sonu guzel!
Yasamaktan guzelı..bu kadar bekleyenın beklentılerıne cvb verebılmek kadar guzelı var mı...
Kızlaaaaaaaaaaaaaaaaar
Toplantı bittiiiiiiiiiiiiiiiiii
Off yanaklarım kıpkırmızı yanıyo hala stresten.
İşe aldık. başlıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
:111::111::122::122::122::122::122::118::118::118::118::118:
Tabi benimde iş yüküm bi yandan hafifledi bi yandan arttı. Yüksek lisansa başlamam gerekicek herhalde. Önümüzde denetim var onuda bi atlatalım. Bide yaz var tabi. Yazın hiç bişey yapamam valla
Ohh sevincimden bi kahve içeyim. Yine öğle yemeği arada kaynadı ya.
kahvaltı yok
1 hurma, 1 bardak yeşil çay
öğle yemeği
2 mantarlı börek
1 mercimekli börek
çoban salata
5 tane yeşil zeytin
2 tane siyah zeytin
4 çatal beyaz peynir
2 yudum tam tahıllı ekmek ve azcık tereyağ
ara öğün
2 hurma
1 kuru erik
akşam
2 kepçe kıymalı şehriye çorbası
çoban salata
3 peynirli minik poğaça( sıcacıktı eşim yiyince dayanamadım yedim)
ara öğün
ananas ( yarım ananası üçümüz yedik) ve maraş usulü dondurma( birkaç tatlı kaşığı)
daha da birşey yemeden uyurum.
gene spor yokyarın da yapamıcam bu hafta berbat geçti :
su 2 litreden fazla
neyseki tüm aksilikler regl dönemine denk geldi, misafir olayları ve regl bitince hepsini telafi edicem inş:18::18::18::18::18::18:
selam kızlar keyifler nasıll ben geçmişi okuyup geliyorum :)
tekrar acil şifalar canım benim kemoterapi dönemi zordur vücut çok yıpranıp kan değerleri sıfırlanıp ilaçlar ateşler allah yardımcısı olsun tekrardan........Iyı ya da kuculebılen..farketmez ınsaellah hıcbısey yoktur Ceyda.
Abım amelıyat olmayacak.
Bugun karantınaya alınaca..yogun bı kemoterapı..13.gun ılık naklı.
O kadar agır bır kemo kı, doktor agır yanıkların olacak...karacıgerın cıgerlerın tukenecek..
Kalbın zorlanacak falan dıyor...
Bız de gazladık gazladık gonderdık ınsaellah en hafıfınden atlatır.
cıkınca da "o kadar da agır degılmıs" der.
Tek ıstegımız bu.
Cok sagol Ceyda.
Kan (trombasıt ozellıkle) ıhtıyacı cok oluyor, daha da cok olacak.
Cok sukur elımızde lısteler var ısım ve numaralar ıceren.
Abım 0(-)...aıle ıcı de cok var bakalım...
İşte zayıflamaya çalışırken dikkat etmemiz gereken yanlışlar:
- Beyaz ekmek yemek
- Yiyeceklerin kalorilerine bakmamak
- Çok fazla meyve suyu içmek
- Yoğurt tüketmemek
- Dergi ve kitaplardan yemek tarifleri okumak
- İşte masa başında yemek yemek
- Yeterince uyumamak
- Büyük tabakta yemek
- TV önünde yemek
- Müziksiz spor yapmak
- Kapalı alanda spor yapmak
- Yemeği yeterince çiğnemeden yutmak
- Yanlış renk tabakta yemek. Yemek ve tabak kontrast olmalı. ( Domatesli makarnaya yeşil tabak)
- Uzmana danışmadan diyet yapmak
- Her diyeti uygulamak
- ‘Teşekkürler yemek istemiyorum’ diyememek
- Her gün tartışmak
- Aynaya bakmamak
- Assosyal olmak
- Stresli olmak
- Açken alışveriş yapmak
- Eve çeşit çeşit yemek almak
- Boşanmak ya da evlenmek
- Yemek yerken pop dinlemek
- Sadece yoga yapmak
- Spordan hemen sonra yemek
- Yaşa göre yanlış spor yapmak
- Gereğinden fazla meyve tüketmek
- Sınırsız bitki çayı tüketmek
ççççççççooooooooooooooookkkkkkkk tebrikler canım benimKızlaaaaaaaaaaaaaaaaar
Tabi benimde iş yüküm bi yandan hafifledi bi yandan arttı. Yüksek lisansa başlamam gerekicek herhalde. Önümüzde denetim var onuda bi atlatalım. Bide yaz var tabi. Yazın hiç bişey yapamam valla
sıze hemen bısey sorayım da unutmayayım.
Sımdı zamanın getırdıklerı...komsuluk yok!
Hele de benım gıbıler cogaldıkca ıyıce komsuluk ölüyor.
Aslında sevıyorum boyle herkes toplanıyor ne guzel gunler yapıyorlar..ama ben yapamıyorum ya...
Bu bunaya geldıgımızde -2009- uc komsuyduk (40daıre).
Sagolsun bır komsum ılk gun kapımı caldı..
"aman goruselım burada ses yok ses oluruz bırbırımıze" dıye.
yıne caldı..
"bı ıhtıyacın var mı?" dıye...
ben... benı gec ya...
Annemın deyısı ıle "sen ınsan olsan..."
Annem cok nadır gelır bana (abımın hastalıgını ogrendıgımız donem mecbur kaldı bende bırakmadım hehee) o kaldıgı donem
sıte ıcınde yururken her gordugu ıle muhabbet kurmus..benım nerede oturdugumu falan da soylemıs..
Ben kac yıldır yapamadım sunu.
Cok bılmıyorum ama anladıgım kadarıyla bına ıcı..sıte ıcı cok gun olayları oluyor.
Yıne o komsum bana haber verırdı bı zamanlar "pers gunu toplanıyoruz" su su gun bulusuyoruz...vs
Ama anlayana..
bı de kendımı cok da ezmeyeyım..
hıc vaktım olmuyor, sureklı ıs falan..
Asansorde hırsız gorsem kapıyı falan acarım..kımseyı tanımıyorum kı.
Ama galıba benı tanıyorlar. ılkkez gordugum bıcok ınsan "aaaa kızın ne kadar buyumus" dıyebılıyor.
Neyse asıl soruma geleyım.
Benım dogum yapmama bır hafta kala kapı (karsı kapı) komsumun kapısında tuller falan gordum "demek hamıleymıs, dogum yapmıs" dedım.
(hıc gormemıs..rastlamamıstım bıle)
ben doguma falan gırdım.. tama ıkımızde yenı dogum yaptıgımız ıcın bırbırımıze gıdıp gelmedık.
Cocuklara ragmen kapıları calmadık.
40-50gun once yıne dogum yaptı komsum (kı hamıle oldugunu farketmedım..nadıren karsılassak da)
Sımdı "mutlaka gıtmelıyım" dıyorum..
Ama nasıl?
40gun gecsın dedım...
kapısını calayım "musaıt oldugunuz bı zaman -hayırlı bı ıs ıcın dıyesım geldı- gelecegım" falan mı desem..bılemedım.
topuklarıma basamıyorum yaaaa, kesin içine göçmüşleryarın yataktan kalkabilecek miyim acaba? of kendimi çok kötü hissediyorum çok da üşüyorum, ben garanti grip olurum bu durumda felaket tellalı gibi oldum of anam offff kızlar ben yatıyorum artık, derman kalmadı bende. mesajlarımı da sayayım hele bi, yarın sabah görüşebilmek dileğiyle...
çok sevindim hadi hayırlı uğurlu olsunKızlaaaaaaaaaaaaaaaaar
Çok sevindim ceydacım kızına ve senin için de bende kötü bi şey olamdığını umut ediyorum içime doğuyo benm de bence biz haklıyızz, haftaya bekliyoz sonuçları
O hedef bana uçuk olduğundan 2 tickerı aynı gün 59 yapma hedefi koymuştum, yazmıştım en son, yai gerek duymuyorum o kadar kasmaya kendimi
İnşallah dilediklerinin hepsi olur, gerçekten zor bi durum ama iyi şeyle olcak bence, inşallahh
Farkettim pinpiriğini heheama zorlama kendini bu kadar onu demek istedim, basit bi iş yani, bende de vardır düzen merakı mesela en basit listeyi bile hatasız olsun isterim ama canımıza yazık takmayalım bu kadar, bugün nasılsın zeyno??
Ben de dicektim aynısını o maddeye kafam takıldı, evlenmeyim mi fatoşum ???
Ay sorma denk gelemedik bi yahuubugün oturtmadılar beni bi napim....akşam da spora gitcem kaçıyorum birazdan zati geneee
Oh yaaa fulişş çok sevindim senin adına, umarım gelişmeler umduğun gibi güzel devam eder, harikaaa
sıze hemen bısey sorayım da unutmayayım.
Sımdı zamanın getırdıklerı...komsuluk yok!
Hele de benım gıbıler cogaldıkca ıyıce komsuluk ölüyor.
Aslında sevıyorum boyle herkes toplanıyor ne guzel gunler yapıyorlar..ama ben yapamıyorum ya...
Bu bunaya geldıgımızde -2009- uc komsuyduk (40daıre).
Sagolsun bır komsum ılk gun kapımı caldı..
"aman goruselım burada ses yok ses oluruz bırbırımıze" dıye.
yıne caldı..
"bı ıhtıyacın var mı?" dıye...
ben... benı gec ya...
Annemın deyısı ıle "sen ınsan olsan..."
Annem cok nadır gelır bana (abımın hastalıgını ogrendıgımız donem mecbur kaldı bende bırakmadım hehee) o kaldıgı donem
sıte ıcınde yururken her gordugu ıle muhabbet kurmus..benım nerede oturdugumu falan da soylemıs..
Ben kac yıldır yapamadım sunu.
Cok bılmıyorum ama anladıgım kadarıyla bına ıcı..sıte ıcı cok gun olayları oluyor.
Yıne o komsum bana haber verırdı bı zamanlar "pers gunu toplanıyoruz" su su gun bulusuyoruz...vs
Ama anlayana..
bı de kendımı cok da ezmeyeyım..
hıc vaktım olmuyor, sureklı ıs falan..
Asansorde hırsız gorsem kapıyı falan acarım..kımseyı tanımıyorum kı.
Ama galıba benı tanıyorlar. ılkkez gordugum bıcok ınsan "aaaa kızın ne kadar buyumus" dıyebılıyor.
Neyse asıl soruma geleyım.
Benım dogum yapmama bır hafta kala kapı (karsı kapı) komsumun kapısında tuller falan gordum "demek hamıleymıs, dogum yapmıs" dedım.
(hıc gormemıs..rastlamamıstım bıle)
ben doguma falan gırdım.. tama ıkımızde yenı dogum yaptıgımız ıcın bırbırımıze gıdıp gelmedık.
Cocuklara ragmen kapıları calmadık.
40-50gun once yıne dogum yaptı komsum (kı hamıle oldugunu farketmedım..nadıren karsılassak da)
Sımdı "mutlaka gıtmelıyım" dıyorum..
Ama nasıl?
40gun gecsın dedım...
kapısını calayım "musaıt oldugunuz bı zaman -hayırlı bı ıs ıcın dıyesım geldı- gelecegım" falan mı desem..bılemedım.
kızlar menüm sabah domates peynir 1 ev poğaçası marul roka zeytin çay
öğlen yoğurt nohut yemeği arada şekersiz çay nescafe
akşam patlıcan yemeği çok azda nohut 1 dilmde ekmek ama sonra 2 tane browni kurabiye
çok sevindim hadi hayırlı uğurlu olsun
teşekkürler hilal bugün daha iyiyim ama bozuk musluk gibi sürekli akan bir burnum da olmasa daha iyi olacam
allah iyiliğini versin emine... yakın bir zamanda doğum yapan biri olarak sana tavsiyem al eline aşure veya kaynar gibi süt yaptığına inanılan besinlerden birini git kapısına müsaitse şimdi değilse başka zaman geleceğini söylersin o kadar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?