selam kızlar sitede şuan kına gecesi var muzik çalıp duruyor afakanlar tepemde
tavarne muziği oldum olası sevmem gece yarısına kadar çek çekebilirsen
oyyyy sinir katsayım tavanda bu aralar neden se daha bi sinirli oldum allhdan hayırlısı
bi geçmişimi okuyayım
aynen bizde de hummalı bi çalışma var; kayınvalideciğimle yaklaşık bi 8 saattir çalışıoruz. geçen gün, denize götürmüştüm onu, seni çok sveiyorum, falan filan dedi. öyle boş boş olmaz; temzilik yapıcam haftaiçi, yardım eder misin, dedim ben dee. çok fena bi gelinimm
hoşgeldin maviyeşilciğim, Nejla idi sanırım ismin, ben de özlem. izindeydim, döndümm
karpuz ıle ılgılı acıklık getıreyım mı:))))
tamam soz cok acılmayacagım...
karpuz faydalı elbet..eee dogada ne faydalı degıl kı...
Karpuz kılo verdırır..evet..cunku dıuretıktır..ama zayıflatmaz..aksıne bel bolgesını yaglandırır..cunku karacıgerde toplanan
s.o.s kalorılerı doldurur..tasırır..depolattırır.
seker oranı sebebıyle korkulur -yemeyenler- ama aslında sekerı oyle aman aman degıldır...
Esra, sen Gıda okudun dı mı?
en guzellerını mınımum tuket dıyorsun yyaa olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzgünaydın canım evet gıda müh okudum
karpuz hakkında bildiklerimi kısaca özeteyeyim de kafadaki soru işaretlerini kaldıralım
meyvelerde bulunan fruktozu vucut enerji olarak malesef kullanamıyor vucuda alındığında tüketim şekline göre yada ani olarak karaciğere gönderir karaciğerde trigiliserid olarak depolanır
früktoz yapı olarak 5 halkalı yani alkol formunda olduğu için hemen karaciğerde depolanıyor ve karaciğerin yağlanmasına neden oluyor
fruktoz karaciğer için glikozdan 5 kat daha fazla toksik olma durumuda var üstelik.
şimdi fruktoz içeriği yüksek meyveleri beslenmemızde mınumum düzeyde tutarsak karaciğer yağlanması bel bölgesindeki yağlanmaların da önüne geçmiş oluruz
bazı meyvelerin fruktoz içerikleri ise şöyle
100 gram meyve için fruktoz miktarları
elma 9.3
karpuz 5.1
üzüm 7.6
kiraz tatlı 6.2
vişne 3.6
kayısı 3.3
domates 1.4
çilek 3
incir 6.9
buna göre elma karpuz üzüm incir kiraz minumum düzeyde tüketmekte fayda var
yeliz komsulardan memnun değildi bildiğim kadarıyla ama kendisi gelsin ben onun yerine konuşmam doğru olmaz
bide insan sevdiği bişehirde huzur buluyor mutlu oluyor
benimde üni yıllarım erzurumda geçti 5 yılım mutsuz geçti ki en güzel yılllar aslında uni zamanı ama şehre alışamayınca faydası yok
kafamı öyle bi resetlemişim ki hatırlamıyorum bile coğu şeyi silik :)
menülere eklediklerin meyve içerikli ya ondan diyorum
gerçi şuda var senin kas oranın yuksek yağın düşük belki etkilemez ama porsiyon olarak da baksan karbonhidratıda baz alsan yok anacım çok meyve taktım ya şimdi :)
ben günde enfazla 1 porsiyon meyve yiyorumkg verrme durunca da enfazla 2 porsiyona çıkarma düşüncem var
anam basmamş kafa dün gece taverna muzıkleri beynimi yedi resmen
kıyamam tek tek de yazmışş benim dünkü kafa gidikliğine ver
şafak 6 oooohhh tatil nezamn çıkıyorsunz sahi zaferle gidicek olmana ailen izin veriyormu ?
ankaraya nezamn gitin hızına yetişemıyorum yada benim kafam kaldırmıyor bu ara
bu arada pazardan bi mayo aldım ama bol daraltmaya götürcem acaba yandan daralttıp çıkan parçaları çapraz bağ yaptırabılırmıyım oyyyyyy ılla ıstediğim gibi olmalı neden bol alırsın da uğraşırsın demi ılla uğraşştrcam kendimi
gunaydın kızlar
dun aksam ben 19:30gıbı bı yatayım boyadan basım agırdı dedım yatıs o yatıs sabah 9 da kalkmısımD
çok yorulmusum anlıcagınızz
sızler naptınız
hayat sana guzel yaa suna bak hep gezıyor yaaaaaaaaaaaaaaa
Ay Zaferim de Erzurum'da okuduuu ama o da hiç sevmez, sayesinde ben de gittim Erzurum'a sevilcek bir yeri de pek yoktu ama bizim için mekan önemli değildi
Tatil 13 Temmuzzzz...
Ailem tabi ki izin vermezzzz..ama Antalya'ya her snee gittiğimden kimse bir şey demezz..ya onunla zaman geçirecemi tahmin ediyorlar ama napsınlarr..yanlış yapmıycamı bilirlerr
Ankara derken şafaktan bahsediyordum Esracımm
Ayrıca karpuzu okudum hayallerim yıkıldı çok da iyi gidiyor dolaptan çıkınca yavv
Mayonu güle güle giyy...e boşver istediğin gibi olsun içine sinsin de madem
Selamm
Bu sıcakta koşturmaca hiç iyi olmuyor, dışardan geldim..birazdan çıkacağım tekrar hoş değil hiççç değill
Nejla, yorgunluktan ziyade kafa guzelliginden (boya) sebep olmasin o uyku?:)))
Erzurum iyidir ya...candir...Turkiye'dir.
Nejla...fruktozunda mucizesi vardir...sen bakma tekno yettigi kadarini biliyoruz.
Hehehe Ankara. ANTALYA... Esra hala tavernada:)))
Kızlar merhabaaaaaaaaa
Ya çok yoğun bir dönemden geçiyoruz hem ay sonu hem denetimler ne kadar sürecek belli değil. Akşamları da mesaiye başladık
Ben hiç giremiyorum buraya. Aklımda hep burda kalıyor.
Sizden ricam beni kaptanlıktan alın çünkü kimseye hayrım yok yaaaaaaaa nebiçim oldu böyle. Belliki gün içinde anca akşam eve baygınlık geçirmeden gidersem girebilirim. Çünkü bilgisayarı bile açmak istemiyorum midem bulanıyor.
Zaten bu hafta geçsin de haftayaki bildirimde şu 50 yi yakalarsam mezuniyetimi istiycem.
Öneri: Emineyi kaptan yapınnnnnn
Kızlar merhabaaaaaaaaa
Ya çok yoğun bir dönemden geçiyoruz hem ay sonu hem denetimler ne kadar sürecek belli değil. Akşamları da mesaiye başladık
Sizden ricam beni kaptanlıktan alın çünkü kimseye hayrım yok yaaaaaaaa nebiçim oldu böyle. Belliki gün içinde anca akşam eve baygınlık geçirmeden gidersem girebilirim. Çünkü bilgisayarı bile açmak istemiyorum midem bulanıyor.
Zaten bu hafta geçsin de haftayaki bildirimde şu 50 yi yakalarsam mezuniyetimi istiycem.
hayat sana guzel yaa suna bak hep gezıyor yaaaaaaaaaaaaaaa
canım benım ınsaAn yogun oldugunda aklı burda kalıyor bılıyorum bende oyleyım
emıne ısterse bende kabul ederım tabıkı guzel bı fıkır
genelde burda zaten
oyle oturup aksama kadar denıze bakmakla olmazzz emıne
mAyoyu pazardan aldım 20 tl ye çok uygun ve tek kalmıştı oda 42 beden dayanamadım aldım daraltırım diye düşünerekevet Esra cok dogru..
o yuzden soylenmıstım; pazara gıtmelerım bana bol meyve olarak dondu dıye..
eh bol meyve de benı tıkayınca... bugun 66.1ı gordum..
guya bu hafta hıc kılo vermeyecektım sımdıden 1.1kg gıttı...
bugun gıtmeyecegım pazara falan..
ya benı kızım da zorluyor aslında...meyvecı bızımkı de (gercı evde ne yenılırse cocuk da aynısını yer ya..)
bu arada sen ne dıye bol mayo aldın (bunu kendı kendıne de sordun ama...) hakıkaten nıye?
daha dar alman gerekmıyor muydu?
ben 2002-2004 moda tasarıma gıttım...ben bıle bılemıyorum bı mayo nasıl daraltılır:))
yanı formu bozulmadan..
evdeydim canım ben pekde sevmem aslına bakarsan böyle oyun havaları falanhahha yavrum ya sızıp aralarına oynasaydın sende:)))
bole durumlarda sınırlenmek yerıne o olaya sende katılacakmıssın prof.ler ole dıo:))
bende kiraza bayılırım ama işte durum ortada yemıycezz bel bölgemizdeki yağlar gidene kadaren guzellerını mınımum tuket dıyorsun yyaa olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
allahım neden yaratırken guzellerıne cok fruktoz koydun yaa
Ay Zaferim de Erzurum'da okuduuu ama o da hiç sevmez, sayesinde ben de gittim Erzurum'a sevilcek bir yeri de pek yoktu ama bizim için mekan önemli değildi
Tatil 13 Temmuzzzz...
Ailem tabi ki izin vermezzzz..ama Antalya'ya her snee gittiğimden kimse bir şey demezz..ya onunla zaman geçirecemi tahmin ediyorlar ama napsınlarr..yanlış yapmıycamı bilirlerr
Ankara derken şafaktan bahsediyordum Esracımm
Ayrıca karpuzu okudum hayallerim yıkıldı çok da iyi gidiyor dolaptan çıkınca yavv
Mayonu güle güle giyy...e boşver istediğin gibi olsun içine sinsin de madem
Selamm
Bu sıcakta koşturmaca hiç iyi olmuyor, dışardan geldim..birazdan çıkacağım tekrar hoş değil hiççç değill
Nejla, yorgunluktan ziyade kafa guzelliginden (boya) sebep olmasin o uyku?:)))
Erzurum iyidir ya...candir...Turkiye'dir.
Nejla...fruktozunda mucizesi vardir...sen bakma tekno yettigi kadarini biliyoruz.
Hehehe Ankara. ANTALYA... Esra hala tavernada:)))
Kızlar merhabaaaaaaaaa
erzurumda mı okudu hangi bölum ?
ya aslında şehir güzel ama deniz memleketinde yetişince denizsiz biyer iyi gelmedi bana
kayak yapıyorsan bulunmaz cennet erzurum ama işte soğğugu da hiçsevmeyen ben mutsuzdum o yıllarda
hım antalyada arkadaşlarınla tatile gittğini sanıyorlar demekkii bizde sana güveniyoruz mutsuz olacağın hiçbieyi yapma seni üzmesinde izin verme tatlım
mayom içn teşekurler canım yarın alıcam terziden bakalım durum ne merkezde :)
bugun üstüne elbise falan da baktım ama bulamadım ya ben terzilik kursuna mı yazılsam boşlukdan ona sarayım yazın halkeğitimn kurslarıda eylülde başlıyor oyy yaz nasıl geccek acilen oyalanacak bişeyler bulmam lazım kafayı bir iki yemeye başladığımn resmidir
Evet ya is yok guc yok bos insanin tekiyim:))
Kizlar sagolun ama yapabilecegim bisey degil...yoksa hemen atlarim..yardimcilik daha iyi...hic bisey yapmiyorsun hehehhe
1 pors kıymalı börek
1 bardak çay
1 kase yayla çorbası
1 pors makarna-salata
1 paket sade form
light krem peynir
karpuz ve biraz dondurma
Spor:+1 sa 15 dk yürüyüş+50 dk crunch
Su:2,5 lt +
bir sürü mesaj alıntıladım pc dondu nyse artık uykumda geldimenümü yazıp çıkayım yarın unutmazsam yazarım alıntıladıklarımı dönüp tekrar
sabah 1 çorba kaşığı lor peyniri
15 badem1 domates 6 siyah zeytin 1 yumurta yarım salatalık
1 kayısı 2 adet nektarin
öğle dışardaydım yarım simit 1 ayran
akşam taze fasulye 4 kaşık
1 kase yoğurt 3 kaşık et sote
40 dak yürüyüş
3 litre su
iyi geceler kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?