Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Selam yoldaslarim
Kosturmacadan ancak oturdum memleketten gelen erzaklari yerlestirdim
Menumude yazayim
Sabah yagda yumurta peynir zeytin 5 ceviz domates biber
1 lokma cevizli kete
Ogle bir avuc peynir ve domates
Aksam yarmali yayla corbasi ve et sote
3 tane badem cikokatasi
Takviyeler omega 3 ve q enzim q 10
Spor 60dk yurume olmustur toplam

Ayyý heyecan bastı hadi hayirli olsun yeni liste gelmis

Off bende afyonlu bi komsumuzda gorup yemistim hakikaten onlar guzel yapiyo.bak abin bile kiskanip karisiyomus sana bide derler sismanda olsan seni seviyoeum askim yalan erkekler sisman kadin sevmiyo biz kendimizi kandiriyoruz.ben yeni evliyken esim abisinden bile kiskanirdi cikarken goz actirmazdi.kizimin dogumundan sonrA 20 kilo kaldi bende adam bigun olsun rencide etmedi kilo ver demedi ama kuskanmiyodu cok uxzuluyodum.zayifadim yine basladi:)makresin kocasida oyleymis.bak senin abin bile:)sismanken kiskanilmaya deger bulunmuyoruzkizlar ben gecte olsa kendime geldin 29 kilodan kurtuldum 4 5 kilo daha verip hedefe gitmek istiyorum.nolur sisman kadin olmayalim

Gecmis bitti kimse gelmedisabah tarti zamani hedefim 400 grcik ama insallah gitmistir.aksattim sporu bayramustu ama insallah bayramdan sonra doncem spor sahalarina:)

Kizlar sorum var karatay teyze b12 dvit eksik olunca kilo vermek zor diyorya bende kullaniyorum buara 5.b12 yarin bitiyo.5 te dvit vurudum.acaip istahim acildi tesadufmu diye dusundum kkda bakindim b 12 kullananlarin ortak fikri kilo aldirdigiistah kontrol edebilince kilo aldirmaz ama benim istahim acildi sanki.insallah tesaduftur.fikri olanlardan yorum bekliyorum

Menum
sabah menemen yesilmercimek salatasi zeytin peynir az recel 1 dilim ekmek
oglen
tarhana togurtlu pancar
ara elma az uzum
aksam karisik peynirli bol salata 2 bardak ayran

30 dk yuruyus
2 bardak yesilcay
2 bardak biberiye

Günaydın herkesee bildirimler gelsin o zaman

*** 6.Takım 381. Etap ***

35nur35(100,5/ / /%)
eylul sıla(64,4/ / /% )
Gamze12345( 81,3/ / % )
lisbeth93(66,8/ /% )

makres76(66,9/66,6/ 0,3 /%0,45)
merinetya(76 / / /% )
morcadıyesilyarasa(48,5/ / /%)
neslihank4( 77,1/ / /% )
senasevval(52/51,5 /0,5 /%0,96 )
talhayasir(75/ / /% )
Yenibirben_84(82,5/ / /%)
6.Takım Ortalaması: %

Hesaplama doğrudur inşallah

gunaydın kızlar ama ben bıldırım olmayacak dıye tartılmadım
dun
sabah canım kahvaltı ıstemedı oglene dogru gıttım tavuk ıskender yedım ama ekmeklerını yemedım 1 de salgam suyu ıctım

aksam
esımle dısarıya cıktık hem alısverıs hemde sınemaya goturdu benı yavruşum mecbur orda yedım kaptanım bana pızza hamuru ınce olursa bırsey olmaz dedı bende pızza yedım yanınada patates kızartması degılde salata ve soda aldım
bugun yıne dısarıda olucaz ama yıceklerımı yanıma alıcam dısardan yemek ıstemıyorum hazır kılo verıyorum küsmesin bana

Çok haklısın Eylülümm sonuçta hiçbirzaman çok açık giyinmem herşey yerine göre tombişken de aynı giyiniyordum ama tek kelime yoktu şimdi kıskanıyor abim d eolsa evet kuzum tombiş kadın olmayacağız

gülüm b12 kilo aldrımaz aksine kilo vermeye yardımcı olur aldırsa ben alırdım iştahı artırıyor ama sen doğru seçimler yaparsan sorun yok ayrıca bu ay yükselmesi için çok yüklendin 15 te bir ve ayda 1 e düşürünce bu kadar etkilemez kuzum

B12 vitamini kilo aldırırmı sorusuna verilebilecek en kısa cevap bütün vitaminlerin kilo alma gibi problem oluşturmadıklarıdır. Vitaminler genel olarak kilo alınmasına yol açmazlar ama yetersiz bir seviyede bulunmaları halinde çeşitli sağlık sorunlarının oluşumuna yol açabilmektedirler.

B12 vitamini kilo aldırırmı ?

B12 vitamini genel özellikleri şöyledir;

• Suda erir
  • Isıya karşı dayanıklıdır
  • Işığa karşı duyarlıdır ve karaciğer organında depolanmaktadır
  • Vücuda alınan demirin depolanabilmesini sağlar ama kendisi depolanamaz
  • Kemik iliğinde eritrosit yapımının artmasını sağlar

Bu özellikler kısaca bu vitaminin temel özelliklerini göstermektedir. B12 vitamini hayvansal gıdalarda bulunmaktadır Vücuda alınan besinlerdeki karbonhidratların, proteinlerin ve yağların sindirilmeleri için gereklidir. Bu vitaminin ana amacı sinir hücrelerinin miyelin adı verilen kılıflarının korunması ve bir çok hücrenin onarılabilmesini sağlamaktır.

B12 vitamininin kilo alımına yol açtığının düşünülme sebebi bu vitaminin eksik olması durumunda kişide iştah kaybı olmasıdır. İştahsızlığa ve buna bağlı hafif kilo azalması görülen hastalar B12 vitamininini kullanmaya başladıktan bir süre sonra yemek yeme düzenine sahip olmaları ve sonuçta da normal kilolarına çıkmalarıdır. Bu olası durumu kilo aldırır diye değerlendirmek yanlış olur. B12 vitamini vücutta üretilemediği gibi depolanamayan bir vitamindir. Yetişkin bir insan için günlük 3 mcg ile 4 mcg ölçülerinde günlük alınması gerekir.B12 vitamini kilo aldırırmı sorusuna uzmanların verdiği cevap bu vitaminin kilo alımına neden olmayacağı, aksine B grubu bir vitamin olduğu için kilo verilmesine yönelik katkıları olan bir vitamin olduğu şeklindedir. Bu ifade 15 bin insan üzerinde yapılan bir araştırma sonucuyla desteklenmektedir. 10 yıl boyunca 15 bin kişi B6 ve B12 gibi B grubu vitaminler kullanılmıştır. Sonuçta bu kişiler kilo almak yerine kilo verdikleri saptanmıştır. Ancak burada şu önemli noktaya dikkat edilmesi gerekir;

B12 vitamini aldığı halde kilo veren deneklerin genel anlamda sağlıklı beslenen ve düzenli aktiviteler de bulunan kişiler olduğu belirtilmelidir.

B12 vitamininin yararları :

• Sinir hücreleri hasar görmüşse tedavi edici rol oynar
  • Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir
  • Kişinin normal olarak büyüme fonksiyonu gösterebilmesini sağlar
  • İştahı arttırır
  • Öğrenme ve hafıza kapasitelerini geliştirir

B12 vitamininin en fazla bulunduğu besinler arasında karaciğer ve böbrek, tavuk eti, yumurta sarısı, kabuklu deniz canlıları, balık ve süt ürünleridir.

B12 vitamininin kalçadan kas içine enjekte edilmesi ağızdan B12 vitamini alınmasına oranla 50 kat daha etkilidir. B12 vitamini eksikliğinde kişide halsizlik, ellerde ve ayaklarda uyuşma, yürüme güçlüğü yada denge bozukluğu, ileri yaş dönemlerinde bunama, yoğunlaşamama ve bazı psikiyatrik rahatsızlıklar görülebilmektedir. B12 vitaminieksikliğinde vücutta yeterince demir vitamini depolanamaz ve B12 vitamininin eksikliğinde düzensiz kalp ritimleri, nefes daralması, saçlarda dökülme, tırnaklarda kolayca kırılma gibi durumlar görülebilmektedir. Bu nedenle eksikliği oldukça önemsenmelidir ve mutlaka bir hekime danışarak bilgi alınmalıdır.

Alıntıdır

yarın tartıl o zaman nurcummm en azından haftalık kaybımızı görelim haklısın yarışma yok ama haftamız nasıl geçmiş değerlendirleim tatlım

kahvaltıyı canımız istemese de atlamıyoruz bebişim çünkkü kahvaltı yapmazsan metabolizman geç çalışmaya başlar

pizza arada olmak şartıyla ince hamurlu ve üst malzemelerini sağıklı seçmek koşuluyla yiyebilirsin kuzum tercihen ev yapımı afiyetolsun

Günaydın herkesee bildirimler gelsin o zaman

tbrkler kuzummm hesaplama doğruuu %2 yi kıl payı kaçırdın sanırım

koye tartımı yanımda goturıyım ozaman kaptanım zatı ıncecık bısı ... saglıklıydı kaptanım ama uzuuuunnn bır sure daha yemem zaten yerken hayret hıc keyıf almadım

koye tartımı yanımda goturıyım ozaman kaptanım zatı ıncecık bısı ... saglıklıydı kaptanım ama uzuuuunnn bır sure daha yemem zaten yerken hayret hıc keyıf almadım

yok kuzum tartı taşıma yanında bu hafta resmi yarışma yok zaten bilinçlendin ondan ve hedefin sürekli aklında

Günaydın kızlarrrrkızlarrrr
Bugün tartılmayacaktım ama dayanamadım . Pazartesı başladım bugün 5. Günüm 4 günde 1.5 kg gitmiş ( tabiki çoğu su dur)
Başlangıç kilom:82.5
Bugün:81

Dünkü menümü de yazayım

Sabah:2 etiform ,5 zeytin,1 parça peynir

Öğlen:6 yemek kaşığı fasulye yemeği ,1 kase yoğurt,1 kase salata

Ara:1 armut ,1 bardak ayran

Akşam:1 yumurta, bol salata,1 dilim ekmek

Spor:45 dakika koşu bandı , 5 dakika twister

Su:3 lt

tbrk ederim cnmmmm yaptığın sporların mükafatını aldın yalnız kahvaltılarında diyet light form bunlardan vazgeç kuzumm yap güzelce kahvaltını sakın korkma güçlü bir kahvaltı yaparsan kaçamak yapma riskin azalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…