Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Z zeynoo
(Yoğun üstek üzerine alibaba açıklaması.)

Şimdi bir tane alibaba var ki bu genelde toptan ürün satıyor büyük firmalara, bir diğeri ki bizi bu ilgilendiriyor aliexpress.com. Adından da anlaşılacağı gibi Express yani çinden bize üründer 14-27 gün arasında geliyor. Eğer önümüzdeki gibi bir noel tarifi arifesine denk gelirseniz o dönem postaneleri falan çalışmıyor bu sebeple bir ayı geçebiliyor.

Ben 30a yakın şey sipariş etti. 10 gün içinde geldiği de oldu, 21 gün bekleyip "ürün gelmedi, paramı verin" deyip paramı aldıktan sonra şaka gibi 2 hafta sonra o ürünün bana geldiği de oldu.

Şimdi buradaki sistem güvenilir. Fakat neticede elin çekik gözlülerine neden kart bilgilerimizi verelim ki? Ben alışveriş yaparken çoooook eskiden düzenlediğim sanal kartımı kullanıyorum. Eğer alacağım ürün 2 dolarlıksa hesabıma 10 lira koyuyorum misal ki hesabım ele geçirilirse falan sadece zararım 6 lira olsun. Ya da hiç risk almayıp sanal kartınıza sadece alacağınız ürün bedelini koyarsınız bu da bir seçenek.

Ben alışveriş yaparken o kategoride yukarıdan free shipping i yani ücretsiz kargoyu seçiyorum. Oradan "orders" kısmı çok olanı seçiyorum. Mesela aynı çantayı 10 satıcı satıyor ama bir satıcının ordersı 300 diğerinin 2. 2 olan 2 çanta satmış, güven vermez, gider 300 olanı seçerim. Tabii işin kurnazlık kısmı çekik gözlülerde de var, adam farklı hesaplarla kendi ürününü alıp, siperiş kısmını şişiredebiliyor, bu da bir yöntem ama dediğim gibi en çok satılmış ürün önceliğim oluyor. Sonra ürünü tıklıyorum aşağıda feedback var, orda da tamam bu adam 300 tane satmış ama alanlar ne demiş kısmı var. Ki yok kumaşı uyduruktu, çok ayakkabının kalıbı dardı diye çemkirmeler de mevcut olduğundan epey işimize yarıyor.

Sonra "buyer protection" var ki bu bizim için çok önemli.
Full Refund if you don't receive your order
Refund or Keep items not as described olanları seçiyoruz.

İlki şu demek; siparişiniz elinize geçmezse tüm paranız iade edilir. (Çünkü bazen postada eşyalar kayboluyor, adam diyor ki " ben buradan gönderdim, banane" ee bize gelen giden yok, belki de adam yalan söylüyor değil mi? olan bizim paraya oluyor)

2.si de şu eğer adamın bahsettiğinden farklı bir şey çıkarsa size gönderilen, gene komple para iadesi. Düşünsenize adamdan geceli alıyorsun, adam kutuya muz kabuğu koyup yolluyor kargo sana geldi mi geldi, para da gitti, ee içinde kabuk, ne oacak? Ya da deri çanta dedi naylon çıktı vs vs... Yani bu iki ibare aslında "ben malıma güvenirim, güvenilir satıcıyım" demek.

Satıcıların bir de on time deliveryleri var. Yani "şu kadar günde teslim ederim" ibareleri. Kimisi 39 kimisi 59 gün. O kadar beklememek için buna da dikkat etmek gerekir.

Başka? Ben hep ayrı ayrı sipariş verdim ve 20 doları bir seferde hiç aşmadım. Ama kozmetik sağlık denetimleri yapılamadığından yasak. Belirli sertifikaları olan ürünlerin girişi yasak. (bebek arabası ve gibi) Bir de çok ünlü ve popüler markalar yasak. Misal niketır, hello kittydir, spider man bilmemnesidir bunlar lisanslı ürünlerdir, Türkiye de bunları dağıtan dağıtıcı vardır. haksız rekabet olmasın herkes alıp kafasına göre satmasın, bunlar tek bir elden satılsın diye bunların girişi yasaktır. (Giren girer arada tabii) Elektronik cihazlar da yasaktır bu arada. Başka?? Diyelim ki bir şey aldın ve bir şekilde gümrüğe takıldı (benim 10 dolarlık kremim gibi) arıyorlar gümrüğe gelip alın diyorlar. o zaman vergisini ödeyip alabiliyorsun , bir de cezası vardı falan filan yani 3 liralık mal alıp 30 lira vergi ödememek için onu orada bırakıp unutuyorsun. (Satıcıya yolladığın ürün gümrükte kaldı hacı baba, yolla benim parayı" diyorsun, o yolluyor, sen de gümrüğe gitmediğinden gümrük de senin malı geri çine yolluyor.

Bacı beynim kulaklarımdan akıyor, genel hatlarıyla böyle. Sorun varsa ben yatmadan yakalarsan sorarsın :) (Gülücük yapmaya bile halim yok he)

Günlük menüm;

sabah; sade kahve
öğlen; 2 tane ponçik
akşam; kıymalı kabak, yoğurt, elma ,armut

@Başkan; telde yazmaya çalıştım zor oldu. Şimdi biz 12 kişiyiz bir ofiste. Full camlı ve camları açılmayan bir ofis.O yüzden sabah yenen hıyar bile akşama kadar odada kokuyor. Bir de herkes peçeteye sarılı poğaça, gözleme, kek, börek getirip lüp diye yiyor, ben karatayda yok zeytindi, peynirdi, yumurtaydı, yeşillikti yiyemem orada. Kantinleri falan çok lüks, beyaz kumaş peçeteli falan. Beni beslenmemle kovarlar Sabah ye desen 5 gibi kalkıp 6.30 da çıkıyorum ve o saatte hiç yemek yiyemiyorum. Öğlen desen yemeğimiz yok, herkes dışarı gidiyor, dışarı dediğim burası dağ başı bir tek pideci varmış ki pide bana ne karatayda ne dukanda uyar. Yani evde olsaydım başlayacaktım ama şu an bana hiç uymuyor başkan.
Yoksa seni ve dediklerini dinlemedim değil. Sadece şu an uygun değil ortamlar.

@Bayılan Nurrrr,

Bu mesaj senin şerefine emmoğluuuu
Aşk olsun, sen atlanacak önemsenmeyecek hatun musun yahu?
Sabah sabah hızla mesaj yazıyordum, aklımda kalanlara @@ yaptım. Nasılsa bu soğukta da deli kovalamış gibi koşuyordur bu hatun , ee doğal olarak uyanmıştır, sabah sabah ben servisteyken günaydınlaşırız konuşuruz dedim.

Kiz bari portakal greyfurt siksaydin

Kiz bari portakal greyfurt siksaydin
ne bilim gittim yine mandalina adım
kız öyle bişeki deli geri gibi bişe oluyon. bu diyeti yapmak isteyenler için tek önerim en az iki günlük yemeklerini önceden hazırlasınlar alış verişlerine önceden gitsinler yok sa kafa gidiyo. içmiş gibi oluyon

metin editörü değişmiş kızlar alıntılara verdiğim cevaplar alıntının içinde çıkıyor bu nasıl iş
Evet bi tuhaf olmuş am eskiye geri dönmüş
Afiyet olsun canım
Kızlar bugün doğum günüm pastam nerde ...
slm güzel akşamlar kızlar bugün öyle çok işim vardiki yeni fırsat buldum kk girmeye nasılsınız ??

mavi grup üyeleri cumaya hazırlanıyormu ??
Benim pestilim çıktı bugun canım
bu gunku menum
meyve suyu
Afiyet olsun cnm
İyiyim gülüm valla yoruldum sabahtır ancak oturabildim şimdi de proje hazırlıycam yine ptesiye sunumum var off ki off yani
Allah yardımcın olsun cnm
Maşallah süpersin afiyet olsun canım
Yok yok inanıyorum paşa paşa gidecek kilolar cnm
evetttt bugünkü menumm
sabah:kk kahvaltı ya ek 1 dilim kepek ekmeği
öğlen:1 avuç kuruyemiş
akşam:1 tabak nohut yemeği , 1 kase çorba, 1 kase salata
su:3 lt
spor:yarım saat yürüyüş
Sonunda aramızdasın canım
Bugünkü menüm
Sbh 2 yumurta 3 ceviz yeşillik yesil cay peynir zeytin
Öglen bol limonu pırasa
Aksam ton Balıklı salata
1 Türk kahvesi 3 bitki cayı
70 Squat 15 dk oynadım 150 mekik
Süpersin canım maşallah
Ohh mis gibi kuşburnu hibisküs çayımı da demledim gelin kızlar birlikte içelim
Ohh afiyet olsun
Oyy Kıyamam sana cok özlüyoruz seni yokluğun çok belli canom
Hoşgeldin miss cim özlettin kendini gel canım gel eski düzene dön en güzeli
a.slm hoş geldin deniz fatma ,ben aslı memnun oldum tabiki kaptanımız onayladıktan sonra başımızın üstünde yerin var canım , azmin daim olsun ... kendini biraz tanıtırmısın
Ay aslı cok tatlısın :)
Ben de dün bi salaklık vardı kaptanım
Ama tlf yapmaya çalıştım olmadı bide nereye yapıştıracağımı bilemedim onunda mı yeri değişti

Genelde aynı tatlım

Sena Eylül Neslihan Gülay Gamze Nur Makres sadece lisbeth yani Özge mezun oldu cadıcım ayrıldı önümüzdeki haftalarda eylül ve senayı mezun edeceğiz nasipse
Aşkolsun ben unutulacak biri miyim kaptanım
Ebwam ve bızdıkımm yılbaşı hedefiniz yazın unutmadan şekerler
Ben 75 76
SİNDİM MAKİNAN HAYIRLI OLSUN. GÖRDÜM AMA YAZAMADIM AZ ÖNCE.
Sağol cnm benim bakalım yarın sebze alcam perşembe başlim

Kız ben o kadar olmamıştım ama sende haklısın 3 cocukla

Merhaba kizlar ilk defa menu yazcam hatam olursa simdiden affola :)
Sabah:iki haslanmis yumurta sekiz zeytin bi bardak sut bir dikin peynir
Ara: sade turk kahvesi
Aksam:bir tabak etsiz yesil mercimek yemegi ayran
Ara: sekersiz bitki cayi
Spor olarak 30 dk yuruyus 50 squat
Ve tum gun ev isi temizlik :)
Hepinizi opuyorum iyi geceler yorgunluktan bittim gidim yatican

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…