- 10 Nisan 2014
- 5.939
- 7.455
- 198
Maşallah menün süper canımMerhaba kizlar ilk defa menu yazcam hatam olursa simdiden affola :)
Sabah:iki haslanmis yumurta sekiz zeytin bi bardak sut bir dikin peynir
Ara: sade turk kahvesi
Aksam:bir tabak etsiz yesil mercimek yemegi ayran
Ara: sekersiz bitki cayi
Spor olarak 30 dk yuruyus 50 squat
Ve tum gun ev isi temizlik :)
Hepinizi opuyorum iyi geceler yorgunluktan bittim gidim yatican
Merhaba kizlar ilk defa menu yazcam hatam olursa simdiden affola :)
@zeynoo
(Yoğun üstek üzerine alibaba açıklaması.)
Şimdi bir tane alibaba var ki bu genelde toptan ürün satıyor büyük firmalara, bir diğeri ki bizi bu ilgilendiriyor aliexpress.com. Adından da anlaşılacağı gibi Express yani çinden bize üründer 14-27 gün arasında geliyor. Eğer önümüzdeki gibi bir noel tarifi arifesine denk gelirseniz o dönem postaneleri falan çalışmıyor bu sebeple bir ayı geçebiliyor.
Ben 30a yakın şey sipariş etti. 10 gün içinde geldiği de oldu, 21 gün bekleyip "ürün gelmedi, paramı verin" deyip paramı aldıktan sonra şaka gibi 2 hafta sonra o ürünün bana geldiği de oldu.
Şimdi buradaki sistem güvenilir. Fakat neticede elin çekik gözlülerine neden kart bilgilerimizi verelim ki? Ben alışveriş yaparken çoooook eskiden düzenlediğim sanal kartımı kullanıyorum. Eğer alacağım ürün 2 dolarlıksa hesabıma 10 lira koyuyorum misal ki hesabım ele geçirilirse falan sadece zararım 6 lira olsun. Ya da hiç risk almayıp sanal kartınıza sadece alacağınız ürün bedelini koyarsınız bu da bir seçenek.
Ben alışveriş yaparken o kategoride yukarıdan free shipping i yani ücretsiz kargoyu seçiyorum. Oradan "orders" kısmı çok olanı seçiyorum. Mesela aynı çantayı 10 satıcı satıyor ama bir satıcının ordersı 300 diğerinin 2. 2 olan 2 çanta satmış, güven vermez, gider 300 olanı seçerim. Tabii işin kurnazlık kısmı çekik gözlülerde de var, adam farklı hesaplarla kendi ürününü alıp, siperiş kısmını şişiredebiliyor, bu da bir yöntem ama dediğim gibi en çok satılmış ürün önceliğim oluyor. Sonra ürünü tıklıyorum aşağıda feedback var, orda da tamam bu adam 300 tane satmış ama alanlar ne demiş kısmı var. Ki yok kumaşı uyduruktu, çok ayakkabının kalıbı dardı diye çemkirmeler de mevcut olduğundan epey işimize yarıyor.
Sonra "buyer protection" var ki bu bizim için çok önemli.
Full Refund if you don't receive your order
Refund or Keep items not as described olanları seçiyoruz.
İlki şu demek; siparişiniz elinize geçmezse tüm paranız iade edilir. (Çünkü bazen postada eşyalar kayboluyor, adam diyor ki " ben buradan gönderdim, banane" ee bize gelen giden yok, belki de adam yalan söylüyor değil mi? olan bizim paraya oluyor)
2.si de şu eğer adamın bahsettiğinden farklı bir şey çıkarsa size gönderilen, gene komple para iadesi. Düşünsenize adamdan geceli alıyorsun, adam kutuya muz kabuğu koyup yolluyor kargo sana geldi mi geldi, para da gitti, ee içinde kabuk, ne oacak? Ya da deri çanta dedi naylon çıktı vs vs... Yani bu iki ibare aslında "ben malıma güvenirim, güvenilir satıcıyım" demek.
Satıcıların bir de on time deliveryleri var. Yani "şu kadar günde teslim ederim" ibareleri. Kimisi 39 kimisi 59 gün. O kadar beklememek için buna da dikkat etmek gerekir.
Başka? Ben hep ayrı ayrı sipariş verdim ve 20 doları bir seferde hiç aşmadım. Ama kozmetik sağlık denetimleri yapılamadığından yasak. Belirli sertifikaları olan ürünlerin girişi yasak. (bebek arabası ve gibi) Bir de çok ünlü ve popüler markalar yasak. Misal niketır, hello kittydir, spider man bilmemnesidir bunlar lisanslı ürünlerdir, Türkiye de bunları dağıtan dağıtıcı vardır. haksız rekabet olmasın herkes alıp kafasına göre satmasın, bunlar tek bir elden satılsın diye bunların girişi yasaktır. (Giren girer arada tabii) Elektronik cihazlar da yasaktır bu arada. Başka?? Diyelim ki bir şey aldın ve bir şekilde gümrüğe takıldı (benim 10 dolarlık kremim gibi) arıyorlar gümrüğe gelip alın diyorlar. o zaman vergisini ödeyip alabiliyorsun , bir de cezası vardı falan filan yani 3 liralık mal alıp 30 lira vergi ödememek için onu orada bırakıp unutuyorsun. (Satıcıya yolladığın ürün gümrükte kaldı hacı baba, yolla benim parayı" diyorsun, o yolluyor, sen de gümrüğe gitmediğinden gümrük de senin malı geri çine yolluyor.
Bacı beynim kulaklarımdan akıyor, genel hatlarıyla böyle. Sorun varsa ben yatmadan yakalarsan sorarsın :) (Gülücük yapmaya bile halim yok he)
Valla bende dün yapamadım canımmallahım bir türlü beceremedim şu kilo çizelgesini
Ooo hoşgeldin nilyanım nasılsın iyi misin özlettin kendini bende 3 hafta oldu döneli canım kilom 80.7 hala malesef 3 ay Türkiye de kaldım anca toparladım kendimi sen ne durumdasın kaç kilodasın enişte ile aran nasıl hersey yolunda umarımSelam fıstıklarrrr
Tanışmadıklarım için kendimi tanıtayım ben kardeş takımdan ayça. Eskiden ara ara uğrardım bu takıma ama sonra işlerdi yogunluktu derken uğrayamaz oldum. Ama artık tekrar aktif olarak katılıma geri dönüyorum. Sizleride özledim baya kiişiler değişmiş. nuramm hoşgeldinnnn. Maşallah bomba gibi menülerle dönmüşsun.
Ben o detoks u kaç kere yaptım bana uymadı yaramadı ama sende bu sefer işe yaramış canım ne güzel ben perşembe günü başlicam 2 günlük detoks ve sonrasındaki 5 günde beslenmesi bakalım eskiden yapmıştım işe yaradı ama o zman ilk diyet yapışımdı ödem doluydum şimdi öyle değilim sonucu cok merak ediyorumvawww burdada detookss var sanırım. Bizim takımdada biz topluca yogurt detoksu yapıyo gibiyiz. Ben 2 kez denemiştim olmamıştı. Ama bu seferkinde tam 1.1 kilo verdim. 2 kez denedğimde öğun atlamıştım. Bu sefer hiç atlamadım ve zamanlarına tam uydum. Olmuş işe yaramış. Sizlere tavsiye ederim
Bizim winston öyledir çok Kafa insandır o bizim takıma apayrı bi hava verdi renk kattıne güzel anlatmıssın. Soluksuz okudum
Valla bende dün yapamadım canımm
Ooo hoşgeldin nilyanım nasılsın iyi misin özlettin kendini bende 3 hafta oldu döneli canım kilom 80.7 hala malesef 3 ay Türkiye de kaldım anca toparladım kendimi sen ne durumdasın kaç kilodasın enişte ile aran nasıl hersey yolunda umarım
Ben o detoks u kaç kere yaptım bana uymadı yaramadı ama sende bu sefer işe yaramış canım ne güzel ben perşembe günü başlicam 2 günlük detoks ve sonrasındaki 5 günde beslenmesi bakalım eskiden yapmıştım işe yaradı ama o zman ilk diyet yapışımdı ödem doluydum şimdi öyle değilim sonucu cok merak ediyorum
Belli sıcak kanlı tatlı dilli bayaBizim winston öyledir çok Kafa insandır o bizim takıma apayrı bi hava verdi renk kattı
Hosgeldin demismiydim yenisiniz bende neslihan bu hafta izindeyim ev tasiyorum dönünce bolca gorusur kaynasirizMerhaba kizlar ilk defa menu yazcam hatam olursa simdiden affola :)
hosgeldin aycaSelam fıstıklarrrr
Tanışmadıklarım için kendimi tanıtayım ben kardeş takımdan ayça. Eskiden ara ara uğrardım bu takıma ama sonra işlerdi yogunluktu derken uğrayamaz oldum. Ama artık tekrar aktif olarak katılıma geri dönüyorum. Sizleride özledim baya kiişiler değişmiş. nuramm hoşgeldinnnn. Maşallah bomba gibi menülerle dönmüşsun.
Hosgeldin demismiydim yenisiniz bende neslihan bu hafta izindeyim ev tasiyorum dönünce bolca gorusur kaynasiriz
hosgeldin ayca
Gülü harikasin yaaaaa ne ornek bi menu optumMenüm
Sabah zeytin peynir 1dilimekmek pazi kavurmasi 1 mandalina yarim elma
Ara elma havuç suyu
Aksam bakliyat salatasi ayran
2 bardak Yeşilçay
1bardak biberiye
1 saat yürüyüş 50 squat
Z raporuna noldu sevmistim oysaGünlük menüm;
sabah; sade kahve
öğlen; 2 tane ponçik
akşam; kıymalı kabak, yoğurt, elma ,armut
@Başkan; telde yazmaya çalıştım zor oldu. Şimdi biz 12 kişiyiz bir ofiste. Full camlı ve camları açılmayan bir ofis.O yüzden sabah yenen hıyar bile akşama kadar odada kokuyor. Bir de herkes peçeteye sarılı poğaça, gözleme, kek, börek getirip lüp diye yiyor, ben karatayda yok zeytindi, peynirdi, yumurtaydı, yeşillikti yiyemem orada. Kantinleri falan çok lüks, beyaz kumaş peçeteli falan. Beni beslenmemle kovarlarSabah ye desen 5 gibi kalkıp 6.30 da çıkıyorum ve o saatte hiç yemek yiyemiyorum. Öğlen desen yemeğimiz yok, herkes dışarı gidiyor, dışarı dediğim burası dağ başı bir tek pideci varmış ki pide bana ne karatayda ne dukanda uyar. Yani evde olsaydım başlayacaktım ama şu an bana hiç uymuyor başkan.
Yoksa seni ve dediklerini dinlemedim değil. Sadece şu an uygun değil ortamlar.
bende bu saatte ceeee deyim dedimBen geldim tabii siz sabahtan beri geyiktir, sohbettir yorgun düştünüz değil mi?
Bakındım, bir kaç video izledim , şahaneydiler, ellerinize, emeğinize sağlık.
Ben 21.30 uykusuna kaçar, yarın 4 buçukta kalkacağım.
Öptüm hepinizi.
evet bende sevdim isim annem bayilanbayilana nur oldu sevdim degistirdim hatta oda degistirdiHosbulduk canım. nickini değiştirmişssin. Ama masallah o kadar zayıflamaya tamda bu nickle olmalısın :)
Bugunkü menüm..
Kahvaltı:
2 yumurtalı omlet
Badem
Peynir
Yeşil zeytin
Akşam:
1 kase kısır
1 kase yoğurt
2 kayısı
1 bardak süt
Selam fıstıklarrrr
menün gayet güzel fatoşcum afiyet olsun ..Bugunku menüm
Sbh 2 haş yumurta 2 ceviz yeşillik bol zeytin peynir yesil cay
Aksam
Tavuk Çorbası haşlanmış et ayran
2 Türk kahvesi 2 bitki çayı
Spor sadece 75 Squat Yaptım ( misafirden oturmadım hiç)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?