- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
Yok sindicim genel görüş öyle ama bak mesela benim yediklerime. Haftaiçi tamam sabahlarım genelde boş ama haftasonu falan 2 yumurta yiyorum, kaç para bilmiyorum ama 1 lira de. Yumurta zaten deli tok tutuyor tee bi daha akşama yiyorum onda da tavuk göğsü haşlıyorum 3-5 lira taş çatlasın, yanına yoğurt falan her evde var zaten yanına sebze günündeyse 2 kaşık salata al sana bitti gün. Haa tabii tavuk sevmeyen, hindi yemeyen, ne bileyim her gün kuzu şiller yesen, kıymalar , biftekler, pirzolalar falan o zaman evet ama adam diyor ki karbonhidrat senin totona yapışır, dilediğince protein ye. Zayıfla sonra her istediğinden ölçülü ye. Ee yoğurt da protein, sütte, peynir de. Hani Karatay'a da zengin işi diyorlar ya, kadın da sinirleniyor, aynen o hesap. Ekonomik yaparsan, dukan da zengin işi değil.ya bi kere dukan yapayim dedim ama bana cok masrafli geldi winstonum oyle degil mi sence yoksa ben mi yanlis dusundum tabi esin Kadar 20 Kilo veremem ama cunku erkeklerin kas orani daha fazladir
evet cnm haklisin zaten senin menulerde bakiyorum yani dukan buysa cok kolay ama ac geziyosun sanki azicik ben o Kadar dayanamam heraldeYok sindicim genel görüş öyle ama bak mesela benim yediklerime. Haftaiçi tamam sabahlarım genelde boş ama haftasonu falan 2 yumurta yiyorum, kaç para bilmiyorum ama 1 lira de. Yumurta zaten deli tok tutuyor tee bi daha akşama yiyorum onda da tavuk göğsü haşlıyorum 3-5 lira taş çatlasın, yanına yoğurt falan her evde var zaten yanına sebze günündeyse 2 kaşık salata al sana bitti gün. Haa tabii tavuk sevmeyen, hindi yemeyen, ne bileyim her gün kuzu şiller yesen, kıymalar , biftekler, pirzolalar falan o zaman evet ama adam diyor ki karbonhidrat senin totona yapışır, dilediğince protein ye. Zayıfla sonra her istediğinden ölçülü ye. Ee yoğurt da protein, sütte, peynir de. Hani Karatay'a da zengin işi diyorlar ya, kadın da sinirleniyor, aynen o hesap. Ekonomik yaparsan, dukan da zengin işi değil.
Bir de aslında işin özü istikrarda bence. İstediğin beslenme tipini takip et, kaçamak yaptıkça hem keseye zarar hem süre uzuyor bize zarar, vücuda zarar, psikolojimize zarar.
Ben buraya ilk geldiğimde de yazdığım gibi ben yemek yemeyen biriyim, Yani karbonhidrat normalde de yemem, kaçamak çok zor, tuz şeker kullanmam, ekmek senelerdir yemem, fastfood yemem ve 2 yıldır falan gram kilo almadan 38 beden gezdim. Taa ki işte hamile kalıp o süreci yaşayana kadar. Yani ben şimdi diyetteyim diye değil, normalde de yemekle arası olmayan biriyim, ondan. Yoksa inanın aç gezmiyorum. Tabii bir de bünye meselesi, kimi günde 5 öğün yer acıkır, kimi ben gibi bütün gün aç gezer, yemek aklına gelmez. Tabii her şeyin başı sağlık önce.evet cnm haklisin zaten senin menulerde bakiyorum yani dukan buysa cok kolay ama ac geziyosun sanki azicik ben o Kadar dayanamam heralde
evet biliyorumm cnm zaten ^senin Kadar olamam benBen buraya ilk geldiğimde de yazdığım gibi ben yemek yemeyen biriyim, Yani karbonhidrat normalde de yemem, kaçamak çok zor, tuz şeker kullanmam, ekmek senelerdir yemem, fastfood yemem ve 2 yıldır falan gram kilo almadan 38 beden gezdim. Taa ki işte hamile kalıp o süreci yaşayana kadar. Yani ben şimdi diyetteyim diye değil, normalde de yemekle arası olmayan biriyim, ondan. Yoksa inanın aç gezmiyorum. Tabii bir de bünye meselesi, kimi günde 5 öğün yer acıkır, kimi ben gibi bütün gün aç gezer, yemek aklına gelmez. Tabii her şeyin başı sağlık önce.
Neyse başkandan ses çıkmadı ben gidip yiyeyim şu portakalı.
Bence git, midem dedin teee 3 hafta önce yeşil çay içtin diye sızlandın, geçen haftadan beri karnım karnım diyorsun.bu arada benim karin agrim tam gaz devam Boyle devam ederse doktora gideyim mi ki sali ya kadar
Hadi yaaa bi daha tartilmicam o zaman cok azcik kek yedim bise olur mu yaaaaa 10 mekik ceksem
ne Kadar comertsin cnm azicik kek e 10 mekik mi sen tabi bizim cezalarla karsilasmadin Kabul edersen hadi benden sana 100 hoplama atlama ip atlar gibi
Gel pc pc merhaba ben de 90 kilo ilr basladim suan issisizm yeni mezun oldum kendimi kilo vermeye adadim is bulana kadar istanbulda yasiyorum ben dukan yapiyorum bugun 3.gunum ama dayanmayrm ilk 1 hafta alisana kadar ufak tefek kacirsam midemi kucultene madar en azindan
simdi gelelim bugunku menume:
kahvalti:
sevgili winstoncugumun deyimiyle kendimi gunaha buladimm
4-5 kucuk pi$i
1 cay
aksam:
2 avuc yaban mersini
1 Tabak taze fasulye
birkac kasik yogurt
2 yemek kasigi bulgur pilavi
jillian seviye 1 Sabah dus almadan hallettim
Normal diyetlerde kaçamak olur ama eğer dukanı layığıyla yapacaksanız "azıcık" diye bir şey yok. Yasaksa yasak. Dukan hoca der ki "azıcık kaçamak, balona batırılmış iğnedir" ve kaçamağa asla izin vermez.
Benim eşim sıfır kaçamakla dukan yaptı 3 ayda 20 kilo verdi. Ama birebir. eğer ben kaçamak yaparım, kurallara uyamam, nefsime yenilirim, iradem gülü değildir diyorsanız dukan çok yanlış seçim. Belki Karatay ya da montiyi düşünebilirsiniz.
10 mekik ve kalori olarak da aklınızda şu kalsın; bir küçük tulumba 400 kalori verir bize, bir saat deli kovalamış gibi koşsak ancak 300 kalori yakarız. Azıcık kek size atıyorum 200 kalori verir, 10 mekik taş çatlasın 20 kalori götürür. Bu yüzden yemeden önce bin kez daha düşünmek lazım maalesef.
Bu arada ben bu grubun en az yiyeni ve dukan dostuyum. herkes benim gibi katı ve gıcık değil
Ama dukanım yakışıklımın dediği gibi benim sloganım" Yeme anneeem, yeme gülüüm"
pişi nedir desem çok mu cahil görünürüm
Hamur kızartmasına mı deniyor acaba
Günah dediğine göre kesin başkan haşlayacak seni
Başkanım ben de bir portakal yemek istiyorum. Gece gece yesem o portakaldaki şeker totoma yapışacak ve 60 kalori bana gelecek ama canım da istiyor
Bir kızsan bana belki vazgeçerim
ya bi kere dukan yapayim dedim ama bana cok masrafli geldi winstonum oyle degil mi sence yoksa ben mi yanlis dusundum tabi esin Kadar 20 Kilo veremem ama cunku erkeklerin kas orani daha fazladir
Yok sindicim genel görüş öyle ama bak mesela benim yediklerime. Haftaiçi tamam sabahlarım genelde boş ama haftasonu falan 2 yumurta yiyorum, kaç para bilmiyorum ama 1 lira de. Yumurta zaten deli tok tutuyor tee bi daha akşama yiyorum onda da tavuk göğsü haşlıyorum 3-5 lira taş çatlasın, yanına yoğurt falan her evde var zaten yanına sebze günündeyse 2 kaşık salata al sana bitti gün. Haa tabii tavuk sevmeyen, hindi yemeyen, ne bileyim her gün kuzu şiller yesen, kıymalar , biftekler, pirzolalar falan o zaman evet ama adam diyor ki karbonhidrat senin totona yapışır, dilediğince protein ye. Zayıfla sonra her istediğinden ölçülü ye. Ee yoğurt da protein, sütte, peynir de. Hani Karatay'a da zengin işi diyorlar ya, kadın da sinirleniyor, aynen o hesap. Ekonomik yaparsan, dukan da zengin işi değil.
Bir de aslında işin özü istikrarda bence. İstediğin beslenme tipini takip et, kaçamak yaptıkça hem keseye zarar hem süre uzuyor bize zarar, vücuda zarar, psikolojimize zarar.
Başkanım portakala he ya da yok diyeydin de gecem netleşeydi
Arkadaş yazmadan yazayım; dukancığım pişmaniye kıllım günde bir zeroya izin veriyor.
Bir de atak döneminde sebze yasak, o yüzden arkadaş bir 7 gün sebze -salata yiyemez
bu arada benim karin agrim tam gaz devam Boyle devam ederse doktora gideyim mi ki sali ya kadar
Ben buraya ilk geldiğimde de yazdığım gibi ben yemek yemeyen biriyim, Yani karbonhidrat normalde de yemem, kaçamak çok zor, tuz şeker kullanmam, ekmek senelerdir yemem, fastfood yemem ve 2 yıldır falan gram kilo almadan 38 beden gezdim. Taa ki işte hamile kalıp o süreci yaşayana kadar. Yani ben şimdi diyetteyim diye değil, normalde de yemekle arası olmayan biriyim, ondan. Yoksa inanın aç gezmiyorum. Tabii bir de bünye meselesi, kimi günde 5 öğün yer acıkır, kimi ben gibi bütün gün aç gezer, yemek aklına gelmez. Tabii her şeyin başı sağlık önce.
Neyse başkandan ses çıkmadı ben gidip yiyeyim şu portakalı.
Başkanım yemedim valla.
Aklım kaldı, dedim cevabı beklemeden ayı gibi yiyecek misin Winston?
Kendi kendimi kınadım.
Tamam dukan yapmıyorum belki ama mantığım en çok dukana yakın.
Ki yağuşuklum pierim meyveyi zinhar sevmez.
O yüzden yemedim, yemeyeceğim.
Acuk leptinim çalışsın
Başkanım bence mesajdan muaf tutmak sanki buradaki mesajlaşmamız cezaymış, külfetmiş, zormuş ya da yükmüş gibi düşünülebilir ki ben burayı da çok seviyorum. Ben ki her akşam eve koşup sızmadan önce geçmişi okuyorum ve bir tek de olsa mesaj yazmaya çalışıyorum. Bazı arkadaşların diğer uygulama şeysi yok o yüzden misal Aslı kazanırsa o hafta ondan hiç haber alamayacağız mesajdan muaf olacağı için. O yüzden bilemedim.Şimdi sizlere bir önerim varhaftalık hedef listesini yapacağım fakat etkisiz elaman gibi kaldı o yüzden ceza değil de ödül sistemi yapalım diyorum .Şöyle ki 500 gr ve üstü hedef yazıp haftalık hedefini tutturanları ertesi hafta mesajdan muaf tutacağım nasıl olur ne dersiniz yapalım mı bu şekilde
Ya da motivasyonumuzu artıracak başka önerileriniz varsa yazın değerlendirelim meleklerim
Başkanım bence mesajdan muaf tutmak sanki buradaki mesajlaşmamız cezaymış, külfetmiş, zormuş ya da yükmüş gibi düşünülebilir ki ben burayı da çok seviyorum. Ben ki her akşam eve koşup sızmadan önce geçmişi okuyorum ve bir tek de olsa mesaj yazmaya çalışıyorum. Bazı arkadaşların diğer uygulama şeysi yok o yüzden misal Aslı kazanırsa o hafta ondan hiç haber alamayacağız mesajdan muaf olacağı için. O yüzden bilemedim.
Benim aklıma ayın elemanı seçmek geldi. O ay hedefine en çok varan ya da kilo yüzdesi en fazla olana her üye bir şey gönderebilir. Bu bir e-mail olabilir, bir sms, bir ses kaydı, videolu toto dansı, kargoyla çorap, toka, mendil yani o kişiyi kutlayan ona özel sürpriz bir hediye. Yani madden değil dediğim gibi bir sayfalık mektup ne bileyim işte bir jest bence çok tatlı olur. Ben işe girme sürecimde sizden o kadar güzel temenniler duyup, o kadar duanızı okuyup amin dedim ki, işe kabul edilince sizden de bana ev adreslerinizi göndermenizi istemiştim. Herkese ilk maaşımla çam sakızı küçük bir şeyler yollamayı çok istedim. Tabii o zaman yeniydim, sanırım sapık falan sandınız, kimse yanaşmadı teklifimeama ben çok ciddiydim. Ne bileyim bilmem kızlar ne düşünür, nasıl yaklaşır. Güzel fikirler çıkacaktır bence.
Selammm kızlar nasılsınız
Bizim takımda kimse yok bende bi kardeşlere bakayım dedim
Hoşbulduk ablam
Slm kuzum hoşgeldin iyi yaptın tatlım siz biz mi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?