Hoşgeldiiiinnnn canımmmMecburi uzun bir ara verdim once relefonum bozuldu telefon bozulunca tablettende nete baglanamadim ardindan teli aldim buseferde misafirden basimi kaldiramadim bahtsiz bedevi misali bi turlu gelemedim ama ensonunda seytanin bacagini kirip geldim burdayim wuuuhuuuuuuuu :))))))))))
Ah canım yandexe güvendim çıktım yola önce inatla trafik olmasına rağmen beni birinci köprüye yönlendirdi ses etmedim, ben fsm'ye yöneldikçe beni geri çevirip yine birinci köprüye sokmaya çalıştı aldırış etmedim, amaaaa en son beni "varış noktasına ulaştınız" deyip de idealtepe diye bir yere vardırınca artık kendimi tutamadım giriştim!
İstanbulda yer bilmiyorsanız işiniz gerçekten zor, 4 ayrı insan 4 ayrı yer tarif etti ve bu 4 ayrı yer de aradığımız yer değildi ve üstelik bunlardan biri de eczacıydı yani mesleği gereği zaten yolu düşmesi gereken bir yeri sordukEn son bir eczacı tanıdığımız (ki ondan Allah bin kere razı olsun) Süreyyapaşa devlet hastanesini bulun hemen yanı ormanda dedi de o zaman şıp diye bulduk Ama hakikaten Kıbrıs'a giderdim daha iyi yani öyle bir gündü.. Sağ ayağım kopmadı ya ona şükür..
Bu arada cidden Başıbüyük nedir ya! Hayır yani gerçekten aklından ne geçiyormuş buraya başıbüyük diyen kişinin çok merak ettim
Sağol kaptanım, ben de şanslıyım tabii kardeş çok güzel bir şey :) Hem de ne turşu kaptanım bacaklarım tutmuyor artık
Unutmadan menümü de yazayım sonra gidip bayılayım artık.. Ya bu smiley ler de bir çıkıyor bir çıkmıyor anlamadım..
Sabah 1 dilim anne böreği şekersiz çay (kahvaltıyı annemde yaptım acele)
Akşam dediğim saat 16.00 gibi, 1 kase mercimek çorbası, 1 tabak da bu kez kv eriştesibol salata
Bugün annelerden geçinmişim hep vallahi
Spor sayılırsa eğer, 4 saat araba kullanma
Su 3 lt.
Salı:
Kahvaltı:
Avuc içi mozarella
Fındık
Öğle:
Kuru fasulye
Akşam:
Çeyrek kase yoğurt
Jillian seviye 2
Çarşamba:
Kahvaltı :
Peynirli omlet
Fındık
Öğle:
Kahve
Meyve salatası gibi bişey 1 dilim
Akşam:
1 parça fırın tavuk
4 küp fırında patates
Spor:
8081 adım
Gerçekten de bugün sabrım uzun zamandır sınanmadığı kadar sınandı..
Amanın kuzum hakikaten sabır abidesisin keşke ilk önce eczacı tanıdığınızı arasaydınız
ben boşuna demiyorum İzmire kaçın diyeNeyseki yarına kalmadan halletmişsiniz.Dinlen güzelce canım
Kıyamam bacak kasların iyi çalıştı bugün spora gerek kalmadıDuvara dik artık iyi gelir cnmm
ohhh bi anneden bi kayınvalidedenAfiyetolsun cnmmm
Gerçekten de bugün sabrım uzun zamandır sınanmadığı kadar sınandı..Aslında ilk onu aradık da ulaşamadık başta derken olaylar gelişti
Annelerim sağolsun bugün onlar doyurdu karnımı heheheSağol kaptanımm ben uykuya kaçıyorum artık en son 4te yedim leptinin canına okudum bugün çok çalıştı yazık iyi geceleeerrr
Afiyet olsun canım .. oğlunada gemiş olsun ,acil şifalar dilerim...Iyı geceler kızlar
Menum
Sbh kk kahvaltısı
Aksam bezelye salata ayran
1 yesılcay 2 maden suyu( cok seviyorum kaptanım) 1 Türk kahvesi
Spor 30 dk Leslie bunun dışında yapamadım bugun oğlusum rahatsız onla ilgilendim hep
çok güzel bir şehir ama trafiği bizmez bir çile Allah kolaylık versin gamzecim sana ve senin gibi o çileyi çeken vatandaşlarımıza ...Günaydın kızlarrr, bugün yine bu sestranız, İstanbul kazan o kepçe gezecek de gezecek.. Eczanelerin SGK anlaşması yapılıyor biliyorsunuz ve İstanbul'da nedense ve nedense !! sadece tek bir SGK müdürlüğünde yapılıyormuş bu işlem ben beylikdüzündeyim gideceğim yer Maltepe Başıbüyük diye bir yer isminde meymenet yok kaldı ki yandexten baktım evime 60 Km uzaklıkta !!! Ya kardeşim İstanbul'un iki yakası onlarca ilçesi yüzlerce semti var neden sadece tek bir yer yapıyor bu işi ve bana git gel 120 km yol yaptırıyorsunuz! Yazık değil mi bana?? Neyse ben çıkayım da yollara düşeyim bu trafikte artık akşam geldiğimde araba kullanmaktan sağ ayağım beni terk etmez inşallah..
Saol cnm cok şükür Düne göre iyi ama küçücük beden dayanamıyor insan o öksürüğeAfiyet olsun canım .. oğlunada gemiş olsun ,acil şifalar dilerim...
Saol kaptanım,maden suyunu cok seviyorum azaltmaya calısırım en azından yarın hiç olmucak bulgur lapasıyla:)iyi akşamlar meleklerimm
Bulsam ben de yerim hiç kaçırmam kuzummm
Demek ki neymiş aile içinde hiç birşey gizli kalmazmışşşş
sabah ekmekler geri dönmüşşşafiyetolsun kuzumm ütüyü sayamıyoruz malesef
en azından yarım saat yapabilsen bitanemm gerçi bu ara yoğunluğun had safhadaYok kolay değil öyle kovulmak
1.5 saat tempolu yürüyüşü görüncekeki gözüm görmediii bravoooo Aslıcımm
Afiyetolsun tatlım menü süperr maden suyu bağırsakları tembelleştirdiği için günde bir taneden fazla içmemeye çalış kuzumPaşamız bir an önce iyileşir inş
Karatay Candır
Bitanem menülerini hiç yazmıyorsunnTakıma girmekten vazmı geçtin yoksa
Yazık benim sestrama tabiiiiKardeşin kıymetini bilsin hakikaten vefalı ablasın
Bugün turşun çıkacak desene kuzummHem de İstanbul trafiğinde
Afiyetolsun bitanemm ama hem 2 yumurta hem ekmek alışkanlık haline geldi sende
ayran iyidir bol bol iç canımcım kaju çiğ değildi sanırım utandığına görejillianı bırakma ne olur bak barbim ne güzel inceldi
Seni de böyle kabul ettim artık GizemimmSağlığın yerinde olduktan sonra sorun yok
Afiyetolsun cnmmm allahtan akşam yiyorsun
Cnm mantar çektiEvet cumadan itibaren menulerimi yaziyorum
cuma
sabah bir bardak limonlu ilik su
oglen dort mercimek koftesi iki dilim peynirli pide ( yuh dediginizi duyar gibiyim )
Bes cay
aksam bi kase yogurt
3 ltre su ictim 30 dk yurudum
cumartesi
sabah peynirli omlet adacayi zeytin
ara bir elma bir bardak sut iki kuru incir uc cay
aksam bes kofte iki kasik bulgur pilavi
3 litre su ictim 40 dk yurudum
pazar
sabah kk kahvaltisi yarim simit birsuru cay ictim sayamadimda :)
Aksam iki lahmacun booooool salata iki ayran
2 ,5 litre su ictim spor malesef bugun yapamadim
pazartesi
sabah ilik limonlu su iki kati yumurta peynir zeytin adacayi
ara karabugdayli yogurt bir kase
aksam zeytinyagli fasulye uc kasik bir kase yogurt salata
3 litre su ictim 30 dk yuruyus 65 squat
sali
sabah mantarli omlet havuc salatasi cay
ara bir nescafe
aksam bir kase makarna salatasi bir ince dilim yaspasta bir dilim borek iki sarma (ee yooook artikkk dediginizi duyar gibiyim ama kizimin dogumgunuydu tutamadim kendimi ozuuuuurrrrr )
Yatmadan once form cayi
2 litre su ictim spor yok malesef ; (
Bugun
sabah bir kati yumurta zeytin peynir cay
ara iki bardak ayran bir kase kisir
aksam karabugday salatalik ve bol naneli yogurt bir kase
bir bardak adacayi
geceyi kapattim sukur :)
45 dk yuruyus 60 squat 40 mekik
Ne kadar yararlıymıs cnm üstelik psikolojık anlamdada,mancarıda burda duymuştumUzun sapları olan, üstü lila rengi uzun saplı çiçekli, yaprakları oval, hafif tüylü olan ot her yörede farklı adlarla adlandırılmaktadır. Bazı yerlerde kaldirik, kaldirek, ispit, sığırdili, zırbıt, hılışka, çiçekli mancar ya da hodan da deniyor. Rutubetli yerlerde daha çok yetişen ot, Marmara, Kuzey ve Batı Anadolu’da Nisan, Mayıs aylarında yetişmekte ve yemeği yapılmaktadır. Doğal olarak sürülü tarla kenarlarında, bahçelerde yetişen bu yararlı ot semt pazarlarında köylüler tarafından toplanarak satılıyor.Birçok yararları olan bu ottan çeşitli tariflerde yemek de yapılıyor. Kaldirik otunun bilinen faydaları arasında ateş düşürücü, iltihap kurutucu, idrar söktürücü özelliğinin yanında kansere karşı koruyucu olması geliyor. Uzun yıllardan beri bilinen kaldirik otunun böbreküstü bezlerini etkilediği için insanları rahatlattığı tespit edilmiştir. Kaldirik otu rahatlık verir, sıkıntıları giderir ve cesaret artırır. Kaldirik otunun böbreküstü bezlerini etkilediği ve bu nedenle insanları rahatlattığı tespit edilmiştir. Bu özelliği nedeniyle eski zamanlarda sefere çıkan askerlerin üzengilerine cesaret vermesi için hodan otu çiçeği sürülürdü. Yüksek oranda kalsiyum, potasyum ve mineral içeren ot, bu özelliği nedeniyle tuzsuz diyetlerde kullanılan bir bitkidir. Kaldirik otunun faydaları nelerdir? – Ter atıcıdır. – İdrar söktürücüdür. – Balgamı söktürür. – Boğaz ağrılarına iyi gelir. – Öksürüğü gidermede etkilidir. – Anti-depresif etkilidir.
Kaldirik otu nasıl kullanılır? İçeriğinde yüksek miktarda mineral tuzları olduğundan tuzsuz perhiz yapanlar yapraklarından yemek yada çay yapmaktadır. Hodan otunun güzel çiçeği salatalarda garnitür olarak, tatlı süslemelerinde şekerleme yapılarak kullanılmaktadır. İnce doğranarak salatalara eklenerek kullanılsa da sert yapraklı olduğundan yemesi kolay olmaz. En sevilerek yenme biçimi yemek yapmaktır. Haşlayarak soğanlı, yumurtalı kavurması çok lezzetli olur.
Iyi geceler cnmİyi geceler fatoşum ben yatıyorum , leptin kaçmasın
Hosbulduk cicegimmmm :)Hoşgeldiiiinnnn canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?