Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

merhaba kızlarrrr çarşamba günkü menüm....

Sabah:2 dilim tost ekmeği arasına kaşar ,domates,göbek,maydonoz,1 bardak ayran
öğlen:1 tabak yeşil mercimek yemeği 4 tane yeşil biber
akşam:1 dolu kase yoğurt çorbası,1 kase tava
gece :yarım muz,yarım portakal,2 bardak ayran
spor:yarım saat koşu bandı
su:3.5 lt

Kizlar buralardan selam ederim sizi hic ozlemedim cunki hergun her dakka konusuyoz zatn ama kk yi ve uygulamada olmayan kizlari ozledim saka maka mesaj birakamadim hic bugun doldurayim 35 mesaji.

Efemmm sandiklida kar vardi geldigimizde kara belenduk cocuklar cok mutlu oldu. Simdi kar buz oldu erimey basladi hava cok guzel bu gun otel etrafinda da turladim acik havayi ozlemisim. Zaten c.tesi ogle cikicaz bitri bile tatil. Bu gunde sıkıldım sadce termal suya giricem hamam da yikanicam bugunluk yeter ha bide dun olamadigim tai masaji yaotircam bu gun aksam 6 da ay cok garip bi masaj mis vallahi meraktan olecem

Slm fıstıklarımmmmmm
slm güzel geceler kızlar ...
ben geçmişe bakınırken gamzeyle kaptanıda kaçırmışım

bugün özellikle erken geldim bakalım buluşabilecekmiyiz Aslıcımm

hodan mancarını ben bulamadım pazarda Aslım geçenlerde de bahsetmiştin ama yokAfiyetolsun cnmmm

Saol cnm cok şükür Düne göre iyi ama küçücük beden dayanamıyor insan o öksürüğe

Şu yaz bi gelseydi allahım küçük büyük hepimiz döküldükGeçmiş olsun paşamıza kuzum

Menum
Sbh kk kahvaltısı
Aksam 5 kücük köfte ezme bir kornişon ayran
1 Türk kahvesi 1 maden suyu
spor bugun hiç yok

Afiyetolsun canımm sağlık olsun kuzum zaman bulabilirsen bugün yaparsın sporunu

Saol kaptanım,maden suyunu cok seviyorum azaltmaya calısırım en azından yarın hiç olmucak bulgur lapasıyla:)

evet haklısın bakalım etkisi nasıl olacak merak ediyorum bak ne olur düzgün yap güzel giderse bende deneyeceğim

Teşekkürler Aslım .Güzel paylaşım bide bulabilseydik hakikaten çok şifalıymış zaten bana ot sebze olsun hiç affetmem

Gunaydin kizlar nasilsiniz gune manasiz bir enerjiyle uyandim :)
Gidimde yuruyus yapim bari bosa gitmesin dimi :))))

Tünaydın tatlımmm maşallah enerjin daim olsun bitanemmm

Sağol canım, çile dolduruyoruz işte napalım

Hayırdır bugün de mi koşturmaca var leydimmm

Geceki meyveler totişe yapışmıştır Zeynommm

Kizlar buralardan selam ederim sizi hic ozlemedim cunki hergun her dakka konusuyoz zatn ama kk yi ve uygulamada olmayan kizlari ozledim saka maka mesaj birakamadim hic bugun doldurayim 35 mesaji.

Selam sevgi bizden neslimmmm

Sen mesajdan muaftın ya tatlımmm Şu menülerini de yazsaydın

Bu tatili haketmiştin kuzum sayılı gün çabuk geçiyor malesef son günlerini güzel değerlendir canımcımmm

Banummm kaptanim s3n napan sesin duz3ldimi

Eh neslim bir oktav daha sesim çıkmaya başladı en azından telde yırtınmıyorum

Ha artik watsup uygulama pc den de kullaniliyormus kizlar haberin ola aslim

evet neslim pc den de kullanılıyor ama yine de önce cepteki uygulamadan kodu taratmak gerekiyor

Şifa Niyetine Kanserojen İsteyen?

Pekmez atalarımızdan miras bir besin. Hasat zamanı, bağbozumunda bollaşan meyve suyunun kışın da tüketilmesi için koyulaştırılması ile elde edilen pekmezin ezelden beri enerji verici, kan arttırıcı ve hatta cinsel gücü kuvvetlendirici olduğu belirtilmiş. Bir çok bilimsel yayın bu tezlerin bir bölümünü doğrularken şifa niyetine yediğimiz pekmezlerin düzgün üretilmezse o kadar şifalı olmadığını ortaya koydu.

Peki nedir düzgün üretilmeyen pekmezdeki kanserojen kaynağı?
Cevap "HMF" olarak kısaltılan "hidorksimetifurfural" adlı maddedir. Şekerin dehidrasyonu sonucu ortaya çıkan bir bileşik olup plastik ya da bio-yakıt üretiminde kullanılabilecek kadar insan sağlığına uzak bir bileşimdir. Kanserojen vegenotoksik (genleri bozan) olduğu düşünülmektedir. Türk Gıda Kodeksi olası HMF miktarı için sınırlama getirmiştir.
Bilimsel detaylarla boğmadan HMF'nin nasıl oluştuğundan bahsetmek gerekirse HMF esasında bir yan ürün olduğu ile başlamak lazım. Bilim insanlarının esmerleşme reaksiyonu dedikleri, gıda sanayiinde kontrollü olarak bir çok yerde (örneğin ekmeğin kızarmasında ya da Créme Brulée'nin şekerini yakarken) oluşması istenen esmerleşme reaksiyonu kontrolden çıkarsa HMF istenmeyen bir yan ürün olarak ortaya çıkar.
Pekmezde HMF oluşumunda meyve suyunun içerdiği şeker türü ile protein miktarının yanı sıra yüksek sıcaklığın büyük etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden pekmez üretimi geleneksel yöntem yani açık kazanda kaynatma yerine özel vakum altında çalışan kazanlarda düşük sıcaklıklarda yapılmalıdır. Piyasada tehlikenin farkına vararak kanunlara uygun üretim yapan firmaların yanı sıra ne yazık ki eski sistemlerde üretim yapıp satan firmalar da bulunmaktadır. Esas kötü olan şu : Köylerde hala odun ateşinde bu yöntem ile pekmez kaynatılır, şifa niyetine içilir ve hatta şehirdekilere de hediye olarak gönderilir ya da şehirdekiler aman ne güzel köy pekmezi diye alır. Geleneksel ya da köy yapımı her şey iyi değildir, bunu akılda tutmak lazım.
HMF tehlikesi pekmezde rastlandığı sıklıkta olmasa da reçel ve ballarda da bulunmaktadır. Uzun süreli kaynatma olmadığı için reçellerde genellikle HMF problemi görülmez. Balda ise HMF değerinin limitten fazla olması bal üretiminde balın ısıtıldığının ya da balın yapay olduğunun bir göstergesidir. Her iki durumda da iyi bir bal ile karşı karşıya olunmadığını aşikardır.
Son olarak bu tehlikeden tüketici olarak korunmak için her zamanki kural geçerlidir esasında. Üretim izni olan firmaların ürünlerini almak. Özellikle pekmez alırken ambalajlı ve üretim izni ve hatta bilindik firmalara rağbet en iyisidir. Bir başka çözüm de henüz hiç bir makinenin insan duyuları kadar mükemmel gerçekleştiremediği tadımdır. Eğer özellikle pekmezde ve reçelde aşırı yanmış bir tad alınıyorsa büyük olasılıkla ürünün HMF oranı yüksek demektir. Tüketilmemesinin yanı sıra arayan kişilerin bilgilerinin gizli tutulduğu belirtilen ALO 174 Gıda Hattının aranmasını ya da alo174@tarim.gov.tr adresine e-posta atılmasını tavsiye ederim.

http://benimgidamuhendisim.kadinlarkulubu.com.tr/search/label/pekmez

Neslim nihayet aklıma geldi snein için paylaştım kuzum

Iyi Akşamlar kızlar,öğleden sonra Oğlumu Dr a götürdüm cok şükür daha hafifledi şimdiden sonra tek yapacagım Ihlamur içirmek ve bidaha hasta etmemek

***6.Takım 397. ETAP ***

A1S2L3I4 (88,2 / / /% )
Ahbirkingcharlesimolsa (78/ / /%)
BayilanBayilana (91,2/ / /% )izinli
bulutummm30(82///% )394.Etapta izne ayrılan üye yüzdesi 3'e bölündü
Ebwam(125,5/ / / % )
gel_pcpc (77,9///%)
makres76 (62,7// /% )
rengarenknesli (76,5///% )
winstonlight(73,8/ //% )
yenibirben(79,5/ / /% )

6.Takım Ortalaması:%

Iyi Akşamlar kızlar,öğleden sonra Oğlumu Dr a götürdüm cok şükür daha hafifledi şimdiden sonra tek yapacagım Ihlamur içirmek ve bidaha hasta etmemek

İyi akşamlar canım gelmiş geçmiş olsun inşallah paşamızaHangi anne kuzusu hasta olsun ister ki bitanemm inşallah bir daha hastalanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…