genellikle mobilyada dediğin gibi su bazlı boya kullanılıyo ama ben balkon için yaptığımdan dayanıklılığı artsın istedim.enamel boyayı genellikle camlarda kullanıyorum.chalk paint kalıcılığı arttırıyo heralde ama yüzeyi pürüzlü yapıyo.country dokunuşlu oluyo tahminimce.ay mobilyacısın sen daha iyi bilirsin gerçi.oyyy canımsın sağol bilgilerin için. bende bayılırım böyle tadilat dekorasyon işlerine.. yaparım ona eminim zaten ama sararma beni korkutuyor. her akşam işten gelince 1 saat boyasam benim için süper 10 günde bitsin sorun yok. mobilyam öyle çok vernikli mat canım. venge rengi ama bayağı bi koyu. ben önce geçen yaz annemim sehpalardan ve evdeki 1 adet fiskosumda deneyerek başladım ama üzerlerine dekupaj yapmak istediğim için son kat boyasını ve verniğini yapmadım henüz salonun bir köşesinde bekliyor. bu akşam onları tamamlamayı planlıyorum balkonda. önceki halleri varmı pc de bilmiyorum ama yeni hallerini çeker atarım bende buraya. bu işlerle uğraştığına göre chalk paint duymuşsundur. şu turuncu odanın yaptığı teknik ben sehpaları onunla yaptım. gayet güzel oldu ama kullandığım boya polisan enamel yarı mat bi boya ben biraz daha parlak bi yüzey istiyorum yatak odasında. polisan matrix x1 var su bazlı kokusuz olan onunla yapmayı planlıyorum. fakat sence bu boyadığın boyanın yüzeyinin temizlenmesi nasıl yani kaygan bi yüzey mi.. dokununca falan nasıl. ayyyy çok heyecanlandım yaa. hepinizi çoookk seviyorum ama sana karşı içimde farklı bi his vardı hep. birbirmize kilolarımız gibi zevk ve uğraşlarımızda uyuyormuş bundanmış...
11 km harikasin canimmm yakmissindir patatesi.. Dondurma hepimizin kabusu.. Ye beni diyip duruyor karsi koyabilmek zor olyyorsalı menü
sabah kalkınca 2 bardak su
kahvaltı karatay
1 dilim kek 1 bardak süt(temizliğim daha bitmedi arada biraz acıkmışştım)
öğle yoğurtlu çorba,2 y.k. pilav,3 y.k. patates yemeği(saat 16:30 gibi yedim)
18:00 19:30 arası yürüyüş 11 km(extra yarım saat dah ekledim pattis ve pilav için)
akşam yok
dondurma
günaydın sana da canım güzel bir gün olsun hepimiz içinGunaydjnnn kizlarr herkese kacamaksiz bi gun diliyorummmm
Günaydın kızlar
5 Hazirandan beri hastalıkla uğraşıyoruz haftasonuna kadar Ateşle cebelleştik tabi ilk defa basıma geldiği icin deneyimsizlikle birlikte yanlış hastane secımlerimiz falanda oldu,38 ve 40 derecede gidip geldi hep,defalarca ılık duşla geçici çözümlerimiz oldu hep ama uzun sürmedi tabiki.Kaç kere hastanede sbhladık şükür ki atlattık Ateşi ama pazar günü acilinde cocuk doktoru var diye götürdüğümüz devlette ateş 40 çıkınca suya sokun diye bi lavoba gösterdiler oğlumun oraya buraya dokunmasını engellemeye çalışsamda ordan ve ortamdaki binbir bebekten bi hastalık daha bulaştı el- ayak- ağız hastalığı diye...şimdide bunu atlatmaya çalışıyoruz heryeri sivilce gibi oldu yavrumun.
Ha bu arada acildeki drun sen bu çocuğa bi ateş düsürücüdemi veremedin bu ne ateş böle kulağında ödemde var bilmem ne diye kibar kibar söylemlerinin ardından cok Ağladım evde Hiç mi bakamadım çocuğuma diye,buarada kendi doktorumuza ve başka özel Hastanedeki doktora göre kulakta ödem falanda yok..sözün kısası böyle hastanelerin doktorların ne yokluğunu göstersin ne Muhtaç etsin...
Bu süre icinde bir gün boyunca bi bardak kola ile durduğum oldu,ne yediğimi hatırlamıyorum bile ama günde bir öğünle durdum onuda Saçma sapan saatlerde yedim zaten..biraz daha toparlanınca geleceğim inş( buaradada gecmiş olsun adı Altında gelip 10 saat oturan misafirlerle ugrasıyorum)
Bugun basim karincalarla belada hatta bugun degil bi haftadir kucuk misafirlerimle bogusuyorum karinca tozu koydum gelmesinler diye banamisin demediler.. Markette uzerinde karinca resmi olan ne kadar ilac varsa aldim yok yine geliyorlar domestosla sildigim yerlerden bile onlar cikiyrdu. Az once gecirdigim bi cinnet sonucu tum evi hasereler icin olan bi zehirle zehirledim dip kose bucak kan ter icinde kaldim sonra her yeri sirkeli domestoslu su ile sildim resmen canim cikti ustelik bunlari 2 mil leslie+150 ip atlamanin uzerine yaptim eger bunlara ragmen yine gelirse bu karincalar oturup aglayacagim
Ramazan planimida paylasim sizinle kizlar eksik yanlis bi yer varsa duzeltirsiniz fikirlerinizi bekliorum..
İftar: 2 bardak ilik su+ 1 kucuk kase corba(1 gun mercimek,1 gun yogurt,1 gun sebze, 1gun tarhana corbasi seklinde dondurcem ramazan boyunca. Kolay oluo diye hazir corba aliodum canan hoca hazir yok dedigi icin kendim yapcam usenmicem) ramazanda sofrada bol cesit olCagindan ondan bi kasik ondan bi catal ipin ucunu kacirmamak icin kendime bi tabak hazirlicam.. Biraz zeytinyagli biraz sebze yemegi birazda proteinden yaninada zeytinyagli sirkeli bol salata. Birde kucuk bi meyve.. İftari boyle planladim.. Ekmek yemicem ramazan boyunca.. Ekmeksiz gayet memnunum.. Canan hocanin tarifine uygun komposto yapicam iki gun haftada..
Sahur: yumurta yiyemem midemi yakiyor sabahlari daha once denemistim.. 2 dilim beyaz peynir+ 1 domates+ 1 salatalik+ ceviz +3 gun kurusu+ 1 bardak sut sahurda boyle kizlar..
Sporaa gelince: sabah uyaninca 1 mil leslie+50 mekik yapcam.. İftardan 1 saat sonra 2 mil leslie+ 200 ip yapcam Allahin izniyle..
Yorumlarinizi bekliyorum kizlar
Ramazan planimida paylasim sizinle kizlar eksik yanlis bi yer varsa duzeltirsiniz fikirlerinizi bekliorum..
İftar: 2 bardak ilik su+ 1 kucuk kase corba(1 gun mercimek,1 gun yogurt,1 gun sebze, 1gun tarhana corbasi seklinde dondurcem ramazan boyunca. Kolay oluo diye hazir corba aliodum canan hoca hazir yok dedigi icin kendim yapcam usenmicem) ramazanda sofrada bol cesit olCagindan ondan bi kasik ondan bi catal ipin ucunu kacirmamak icin kendime bi tabak hazirlicam.. Biraz zeytinyagli biraz sebze yemegi birazda proteinden yaninada zeytinyagli sirkeli bol salata. Birde kucuk bi meyve.. İftari boyle planladim.. Ekmek yemicem ramazan boyunca.. Ekmeksiz gayet memnunum.. Canan hocanin tarifine uygun komposto yapicam iki gun haftada..
Sahur: yumurta yiyemem midemi yakiyor sabahlari daha once denemistim.. 2 dilim beyaz peynir+ 1 domates+ 1 salatalik+ ceviz +3 gun kurusu+ 1 bardak sut sahurda boyle kizlar..
Sporaa gelince: sabah uyaninca 1 mil leslie+50 mekik yapcam.. İftardan 1 saat sonra 2 mil leslie+ 200 ip yapcam Allahin izniyle..
genellikle mobilyada dediğin gibi su bazlı boya kullanılıyo ama ben balkon için yaptığımdan dayanıklılığı artsın istedim.enamel boyayı genellikle camlarda kullanıyorum.chalk paint kalıcılığı arttırıyo heralde ama yüzeyi pürüzlü yapıyo.country dokunuşlu oluyo tahminimce.ay mobilyacısın sen daha iyi bilirsin gerçi.
sararmada beyaz boyada malesef vernikten ve doğal güneş ışığından oluyo.bunun için bi çözüm var mı bi bilgim yok.
evet haklısın insan çok heyecanlanıyo ben boya yaparken kendimi unutuyorum.evin duvarlarına da girişecektim kızım çok yazmıştı sonra vazgeçtim 1 yıl daha yazsın seneye yapıcam onuda.
kalp kalbe karşı canım seviliyorsun
salı menü
sabah kalkınca 2 bardak su
kahvaltı karatay
1 dilim kek 1 bardak süt(temizliğim daha bitmedi arada biraz acıkmışştım)
öğle yoğurtlu çorba,2 y.k. pilav,3 y.k. patates yemeği(saat 16:30 gibi yedim)
18:00 19:30 arası yürüyüş 11 km(extra yarım saat dah ekledim pattis ve pilav için)
akşam yok
dondurma
Bugunku menumude simdiden yazayim aksam yemegim hazir 18.00 da yicem
Sabah: eksiksiz karatay kahvaltisii+1 kahve
Oglen: kavurma+ salata+ 1 dilim kavun
Aksam: yumurtali hellimli lahana salatasi
3.5 litre su+ 3 kupa bitki cayi
2 mil leslie+ 150 ip
Gunaydjnnn kizlarr herkese kacamaksiz bi gun diliyorummmm
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Şükür kavuşturana
Dün maalesef uğramaya fırsatım olmadıKuçuk kuzumu Anaokuluna yazdırdım dün şükür ( Sabahcı oldu mecbur çünkü öğlenci olacak diye ısrar etseydim kuraya kalacaktı ve eğer kuradan çıkmazsada o zaman sabahcı kadrosu dolmuş olursa açıkta kalma ihtimali vardı en azından bu şekilde hem erken yatmayıda alışkanlık haline getirir )
Sabahları babası işe giderken bırakacak öğlenleride ben alacağım ( eğer İsmek kurslarından birine yazılırsamda Annem alacak haftanın iki günü)
Öğlende Görümcemle KV geldi ( Kvyide okuldayken aradım sende gel bak kızın geliyor diye )
Hazır börek ve makarna salatası yaptım onlara ( tabi dayanamayıp ucundan tattım)
Saat 5e doğru görümcem gidince KVye hadi Eyüpe inecektik sende gel dedikBirlikte yürüyerek Eyüp Sultana indik ( Yarım saatlik yürüme mesafesi ) hatta Türbede tam duamızı edip Kuran bakmaya gidecekken resmen Şimşekler çaktı ve deli gibi yağmur yağmaya başladı
Baya bir ıslandık ama yinede çocukların çok hoşuna gitti
Büyük kızıma çok güzel bir kuran aldık ( içinde barkot sistemide varmış ve Akıllı Telefonda barkot okuyucusu varsa sayfalardaki barkotlardan ister Arapça ister Türkçe sesli okutabiliyormuşsun sayfalarıhatta ileride akıllı kalem alırsanız oda sesli sizin yerinize okuyabilir dedi ama tabi biz kendimiz okuyacağız )
Küçük kuzumda bende kuran istiyorum diye kendini yırtınca onada sesli Elif Ba aldıken azından harfleri gördükçe üzerine bastıkça arapçasını öğrenirde daha sonra Kuran kursuna başladığında daha çabuk öğrenmiş olur diye düşündüm
Eşim bizi aldıktan sonrada hadi yemeğe gidelim dedik ama aksilik oldu ve gittiğiz yerde nasıl olduysa ben tavuk yemeyi düşünürken fırında bir sıkıntı olduğundan eşimde hemen yan tarafından pide yaptırmışLahmacun kadar inceydi hamuru ama işte yemiyeydim iyidi tabi uzun zamandır karbonhidrat yemeyince benim şeker tavan yaptı sanırım resmen baygın düştüm ve eve gelince de kafamı kaldıracak halim yoktu eşim kendine kızıp durdu kesinlikle bundan sonra sana ısrar etmiyeceğim birşey olmaz bir kereden diye işte keşke başka yere gitseydikde sen böyle kötü olmasaydın diye Bende zaten töbe ettim asla bir daha karbondirat yemem
Bütün gece ateş basip durdu hatta bir ara sabahın 4ünde uyandım ve balkona attım kendimiHavalarda felaket sıcak olunca başladı benim gece uyuyamamalarım neyseki Ramazan başlıyorda sahura kadar oturunca sabah biraz daha rahat uyurum
Canım çok geçmiş olsun
RAbbim acil şifalar versin ve bir daha yaşatmasın inşallah...Aminnnnnnn
Kendini suçlama sakın sonuçta sen elinden geleni yapıyorsun üstelik hangi Anne evladının rahatsız olmasını isterSen iyi olacaksın ki evladıda daha çabuk iyileşsin
Canım aynı sorun Annemin evinde de var birde maşallah sanki besililerAnnemde günah diye ilaç fala sıktırmıyor ama eşim geçen nette okumuş tarçın uzak tutuyormuş onları Bende inşallah cuma günü evine gittiğimde denemek için çıktıkları deliğe az birşey tarçın dökerek deniyeceğim ( Annemler o gün Almanyadan dönecekleri için tekrar evini bir üstten silip süpüreceğim nasılsa )
Bence güzel bir plan RAmazan için
Bende Ramazan için Sahura güzel bir karatay kahvaltısı düşünüyorum akşamlarıda 1/2 kase çorba ve 2 - 3 kaşık ne pişirdiysem yiyip bol salata ve ayran tüketmeyi düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?