Cnm surekli beslenme duzenini degistirdigini goruyorum senin, hep fikir degistiriyosun biraz istikrarli olsan bi duzene oturtsan eminim verirsin az yemek kilo verdirmiyo cnm bak burda kaptanimiz olsun diger aradaslar olsun ne kadar yardimci oluyolar ne kadar guzel bilgiler veriyolar onlari dinle bak biraz en az bir hafta ayni duzeni koru bak verdigimi goreceksinAnnemle daha yeni mide kucultme ameliyatini konustum. Ben okadar cabaladim cabalastim halada cabaliyorum kac aydir birturlu olmuyor. Pazartesi ev doktorundan randevu alicam bu konu uzerinde konusacam ve seneye bu ameliyati olmak istiyorum. Benim yasim daha genc ve ben hayatimi boyle gecirmek istemiyorum. Tabikide ameliyat ilana kadar diyete elimden geldigince cabalasmaya devam. Oyle kendimi salipda yemiycem. Ya dedigim gibi dun 99.9 bugun 102,3 hani nasil insanlar bukadar cabuk kilo alabilir. Bikmis durumdayim. Bu konuyu bir ara dusunmustum ama sonra boswerdim. Ya ben oyle cok yiyen insan degilimki ama kilo verekiyorum 4 yildir al ver kilolari metobolizmam artik beni dinlemiyor. Ben simdi acta kalsam faydasini goremiorum.
İnsallah canimm.. Bu kez kafaya koydum ben gidicek kilolar.. Bide bunyem boyle beslenmeye alisti sanirim.. Eski aliskanliklaim aklima bile gelmiyorMaşallah sana selvos88 gerçekten azimle devam ediyorsun
Tatlim insanlar hastalik icin bile ameliyat olmayip once diger baska yontemleri deniyorlar.. Hem benim gordugum kadariyla 150+ kilosu icin o ameliyati yapiyorlar.. Arkadaslarinda dedigi gibi once kendine bi duzen belirle istikrarli ol.. Acele verilen acele geri geliyor yaninda arkadaslariyla hemde.. Ac kalarak zayiflanmiyor.. Kendine bi duzen belirle oyle devam et. . mide operasyonu icin doktora gidecegine diyetisyene git.. Tahlillerini yaptir belki kilo vermene engel bi durumyn varAnnemle daha yeni mide kucultme ameliyatini konustum. Ben okadar cabaladim cabalastim halada cabaliyorum kac aydir birturlu olmuyor. Pazartesi ev doktorundan randevu alicam bu konu uzerinde konusacam ve seneye bu ameliyati olmak istiyorum. Benim yasim daha genc ve ben hayatimi boyle gecirmek istemiyorum. Tabikide ameliyat ilana kadar diyete elimden geldigince cabalasmaya devam. Oyle kendimi salipda yemiycem. Ya dedigim gibi dun 99.9 bugun 102,3 hani nasil insanlar bukadar cabuk kilo alabilir. Bikmis durumdayim. Bu konuyu bir ara dusunmustum ama sonra boswerdim. Ya ben oyle cok yiyen insan degilimki ama kilo verekiyorum 4 yildir al ver kilolari metobolizmam artik beni dinlemiyor. Ben simdi acta kalsam faydasini goremiorum.
Bugun buyuk ihtimal regl olucam tartid 102,3 gosterdi ki dun iftardan once 99.9 :)) yaaa ben varya artik tartiya bakmiycam zayiflarken vucuduma bakicam. Zaten imkani yok ben kesinlikle 80 kilolarda gosteriyorum sanki o 20 kilo fazlalik vucudumda suymus gibi gelior
yasmincim yaramaz bızdıkımmmAnnemle daha yeni mide kucultme ameliyatini konustum. Ben okadar cabaladim cabalastim halada cabaliyorum kac aydir birturlu olmuyor. Pazartesi ev doktorundan randevu alicam bu konu uzerinde konusacam ve seneye bu ameliyati olmak istiyorum. Benim yasim daha genc ve ben hayatimi boyle gecirmek istemiyorum. Tabikide ameliyat ilana kadar diyete elimden geldigince cabalasmaya devam. Oyle kendimi salipda yemiycem. Ya dedigim gibi dun 99.9 bugun 102,3 hani nasil insanlar bukadar cabuk kilo alabilir. Bikmis durumdayim. Bu konuyu bir ara dusunmustum ama sonra boswerdim. Ya ben oyle cok yiyen insan degilimki ama kilo verekiyorum 4 yildir al ver kilolari metobolizmam artik beni dinlemiyor. Ben simdi acta kalsam faydasini goremiorum.
Cok sevindim senin adina ablacim o bakis bile yeter ayaklarinin yerden kesilmesine.Babamın resmen nutku tutulduadamcağız bütün gece durup durup bana baktı şımarmıyayım diye birşey demedi ama bana baktığında gözlerinin içi gülüyordu Hani kızlar babalarını konuşmadanda anlar ya bizimkide o hesap
In sha Allah abla ben artik napicami bilmiyomSeninde bünye benimkinden farksızama eminim Ramazandan sonra çok daha güzel sonuçlar göreceğiz Allahın izniyle
CanimmmAblam, seni dinleyip vazgececem ameliyattan suan sanki beynim donmus cok tuhaf hissediyorum kendimi dediklerin beni dusundurdu. Ben bugun cok bikkin oldugum icin birden ameliyat aklima geldi. Saglik herseyden daha onemlidir.. Vazgeciyorum ve sana cok tesekkur ederim canimablam okadar uzun ve guzel seyler yaziyorsunki herseferinde canimsin canimsiniz gercekten ailemsiniz.SElamün Aleyküm kızlarrrrrr
Hele şükür gelebildim
Takoz Laptobum sağ olsun bu ara çok daha fazla takıldığından birşeyler yazmam uzun sürüyor
Şükür kendine geldi de iki satır yazabileceğim
Bugün oruçlu değilim ( bir ara pembe akıntı gelince heh regl olacağım dedim ve sahuru yapmadım tabikisabahda bir kalktım hala birşey yok Tövbe ya Rabbim regl kokusu alıyorum ama gelen giden yok )
Bende de nasıl bir burun varsa regl dönemi kendimden tiksiniyorum resmen kokuyorum diye düşünüyorumSenelerdir ben öyle derim eşimde güler valla çok manyak hatunsun kız öyle olsa ben neden almıyorum hiç koku der
Bugün boşuna gitti oruç gibi ( eğer akşama kadar başlamazsam sökülmeye) bende fırsat o fırsat temizlik yapayım dedim Yarın akşam Annemler iftara bize davetli malum birde bu gece sahuru dışarda yapacağız arkadaşlarla Hep birlikte iftardan sonra sahile inip çay keyfi yapacağız en son sahuruda orada yapıp evimize döneriz tabi ben oruç tutmayacağım için sadece çaktırmamak adına bir iki lokma birşey yerim ( sonuçta herkese regl olduğumu ilan etmeyeyim ) hem gideceğimiz yerde çocuk parkı var yine gitmişken hem eğlenir hemde spor aletlerinide kullanırım
Babamın resmen nutku tutulduadamcağız bütün gece durup durup bana baktı şımarmıyayım diye birşey demedi ama bana baktığında gözlerinin içi gülüyordu Hani kızlar babalarını konuşmadanda anlar ya bizimkide o hesap
Seninde bünye benimkinden farksızama eminim Ramazandan sonra çok daha güzel sonuçlar göreceğiz Allahın izniyle
CanımmmmmmmmYüzüde yüreği kadar güzel olan kuzummmmmmm
İnan seni benden daha iyi anlayan olamaz
Aynı şeyleri bende yaşadım ve biliyorsun benim kilom seninkinden çok daha fazlaydı
Bende uzun zaman önce dellenip tamam ben bu ameliyatı olacağım dedim ( o dönem benim bir tanıdığım birde komşu ablamın bir tanıdığı ameliyat olmuştu ve ikiside baya bir kilo vermişlerdi ve acıkcası bana çok cazip gelmişti ameliyat olup çabucak kilolardan kurtulmak)
Allah razı olsun Adaşım Sweetdimple olsun Moni ( Ayşemmmm ) olsun başta olmak üzere herkes karşı çıktı bu ameliyat fikrime ve KKdaki tüm arkadaşlarım ( tabi ailemde ) beni vazgeçirmek için baya dil döktüler hatta o zaman doktordan randevu bile almıştım doktordan ve bir gün kala vazgeçtimŞimdi hep diyorum iyiki vazgeçmişim diye
O ameliyat olan iki kişi ( biri geçen sene ameliyat oldu diğeri 1.5 sene evvel ) şu anda hiç iyi durumda değiller maalesef
1.5 sene evvel ameliyat olan hızlı kilo vermeden dolayı beyninde oluşan bir kan pıhtısının patlaması yüzünden felç geçirdiresmen aylarca komada yattı ve şu anda konuşmaya başladı ama hala yürüyemiyor doktor kesinlikle vucudunun ani kilo vermeye dayalı bir tepki verdiğini söylemiş
Diğer ameliyat olan tanıdık ( almanyada ) ameliyat sonrası her lokmada kusmaktan bir hal olmuş1 fincan çay içtikten sonra 1 lokma bile birşey yediği an çıkartıyormuş ve resmen kusmamak için hiç yemek yemiyormuş oda baya kilo vermiş ama ani kilo kaybı yüzünden felaket sarkmaları olmuş ( normal beslenerek verilen kilolarda cilt yavaş yavaş kendini toplayabilir ama hızlı olunca resmen sarkan deriler kalıyor ve tekrar bir ameliyata gerek oluyor ki o ameliyatta çok ağrılı bir ameliyatmış araştırmıştım hep ) Hem mutsuz ve aç geziyor hatun üstelik Annem kilolarından kurtuldu ama inan 45 yaşında olduğu halde 65 gibi gösteriyor ben bile yanında daha az kırışmışım diyor
Yine sen bilirsin canım ama inan çok pişman olursun sonradan
Sen daha çok gençsin metabolizman benimki gibi saçmada olsa emin ol az sporla düzene girer ve patır patır verirsin kilolarınıkız ben verebildikten sonra herkes verir ne olacak
Bence çok çok iyi düşün adım atmadan öncehiç bir şey sağlığından önemli değil
Dogru diyorsun abla ameliyattan vazgectim gitmiyorum pazartesi gunu randevuye. Zaman lazim zayiflamak icin.Cnm surekli beslenme duzenini degistirdigini goruyorum senin, hep fikir degistiriyosun biraz istikrarli olsan bi duzene oturtsan eminim verirsin az yemek kilo verdirmiyo cnm bak burda kaptanimiz olsun diger aradaslar olsun ne kadar yardimci oluyolar ne kadar guzel bilgiler veriyolar onlari dinle bak biraz en az bir hafta ayni duzeni koru bak verdigimi goreceksin
Abla kackere tahlil yaptim inan herseferinde hicbirsey yok diyorlar ya yemin ederim biktim. Su icsem sanki yariyor. Ben diyettende biktim. Yapicagim sey tabagimi kucultmek.Tatlim insanlar hastalik icin bile ameliyat olmayip once diger baska yontemleri deniyorlar.. Hem benim gordugum kadariyla 150+ kilosu icin o ameliyati yapiyorlar.. Arkadaslarinda dedigi gibi once kendine bi duzen belirle istikrarli ol.. Acele verilen acele geri geliyor yaninda arkadaslariyla hemde.. Ac kalarak zayiflanmiyor.. Kendine bi duzen belirle oyle devam et. . mide operasyonu icin doktora gidecegine diyetisyene git.. Tahlillerini yaptir belki kilo vermene engel bi durumyn var
yasmincim yaramaz bızdıkımmm
bak aynen arkadaşının dediği gibi istikrarsız davranıyorsun, acele edip herşeyden deneyip hızla kurtulmaya çalışıp metabolizmanı sarsıyorsun kuzum. yaşında buna elverişli zaten ki yeni nesil her konuda aceleci malum sanal çocuklarısınız.bende ameliyatın her çeşidine karşıyım. sağlıklı yaşamak ve herşeye çare bulmak mumkunken hemde. bak sen inançlı bir insansın nefsini körlemek için yaradana sığın ve belirlediğin( ki karatay öneririm sana, ) programa devam et yılmadan bence sen istikrarlı olursan 5 ayda fit bir kız olucak yaştasın. bunun için tum donanıma sahipsin. inanmak başarmanın yarısıdır kendine inan, oku araştır ve azmet. istikrarlı bir şekilde yaşam tarzını değiştir kuzum kendine ii bak.
inşallah bir kaç güne alışır bedenin bu düzenede rahatlarsın ablacımGec yemenin etkisiyle fazla yememis olsamda sahura kadar siskinlikten uyuyamiyorum leptini kaciriyorum sanirim. Alismisim sabahta erkenden kalkiyorum butun gun bas agrisi oluyor
amin ablamahhhh bülbülüm ahhh. devir ne olursa olsun zihniyet bozuk olduktan sonra, o odun herifler anasının ağzına baktıktan sonra surum maalesef değişmez. ve maalesef bunda kadınlarımızın da sessiz kalmasının etkiside var. gerek ekonomik özgürlüğün olmamasından, gerekse aile baskısından sessiz bırakılıyor maalesef. rabbim kimseye yaşatmasın evlatlarımıza da sizlerede hayırlı yazılar yazsın.
olsun tatlım ne kadar olsa bize kardırHayirli sabahlarr hemen dunki menumu yazayim
Sahur: peynir zeytin kiymali yumurta uc dilim karpuz
Aksam: bir karniyarigin yarisi iki kasik pilav salata uc dilim karpuz 5-6 tane kayisi(kuru degil meyve) bir avuc kadar kiraz
Spor 40 dk pedal cevirdim 100 mekik
Sporu en enerjik oldugum saatte sabahleyin yaptim ama cok tempolu yapamadim pek ise yaramadi yani bugun kosu bandinda yuruyusu denicem bakalin
Evettt sabah sporumuda yaptimm cok sukur kendime inanamiyorum ama ben ve orucluyken spor yapmak hayatta yapamam derdim ama iste buranin motivasyonu sagolsunn, sagolun kizlarrr
İnsallah canimm.. Bu kez kafaya koydum ben gidicek kilolar.. Bide bunyem boyle beslenmeye alisti sanirim.. Eski aliskanliklaim aklima bile gelmiyor
yasmincik ablalar çok güzel anlatmış sana bana söz kalmamış sende vazgeçmişsin zaten ameliyattan çok sevindim buna. senden ricam kendine yazılı bir plan yapman saati saatine herşey olsun orda yemen içmen spor sürelerin ve hangilerini yapacağın ne, ne zaman olucak ve bu planı bizimle paylaş ki eksiklerini düzeltelim sende bir hafta uy bu düzene eksiksiz bi bakalım durumuna sonra adım adım sana uygun programa ulaşırız ama herşeyden evvel acele etmeyi bırak kuzum kendine biraz zaman ver. bu arada akşam için sana tavsiyem akşam bir porsiyon ye canım yanına koca bi tabakta salata al salatayı bol ye ki o sofradan aç kalkmaBugun annem bahcemizde barbuque yapacak. Abartmadan yiyecegim ne cok az ne fazla. Zaten ekmegi gunlerdir kullanmiyorun
Ellerine saglik cok guzel goeunuyor ablaEki Görüntüle 1561511 Kizlar oglum gunde 3 tane sut burger yiyordu. Dogal olsun dedim kendim yaptim bayildi biz market acalim seninkiler daha gyzel olmus dedi . simdi hedefim sut dilimi
yasmincik ablalar çok güzel anlatmış sana bana söz kalmamış sende vazgeçmişsin zaten ameliyattan çok sevindim buna. senden ricam kendine yazılı bir plan yapman saati saatine herşey olsun orda yemen içmen spor sürelerin ve hangilerini yapacağın ne, ne zaman olucak ve bu planı bizimle paylaş ki eksiklerini düzeltelim sende bir hafta uy bu düzene eksiksiz bi bakalım durumuna sonra adım adım sana uygun programa ulaşırız ama herşeyden evvel acele etmeyi bırak kuzum kendine biraz zaman ver. bu arada akşam için sana tavsiyem akşam bir porsiyon ye canım yanına koca bi tabakta salata al salatayı bol ye ki o sofradan aç kalkma
Ameliyat konusunda kesinlikle sana katılıyorum canım eğer istikrarlı devam edebilirsek bu kilolar güzel bir şekilde gidecektir zaten spora beraber sarkmalar da olmaz yeterki vazgecmeyelimSElamün Aleyküm kızlarrrrrr
Hele şükür gelebildim
Takoz Laptobum sağ olsun bu ara çok daha fazla takıldığından birşeyler yazmam uzun sürüyor
Şükür kendine geldi de iki satır yazabileceğim
Bugün oruçlu değilim ( bir ara pembe akıntı gelince heh regl olacağım dedim ve sahuru yapmadım tabikisabahda bir kalktım hala birşey yok Tövbe ya Rabbim regl kokusu alıyorum ama gelen giden yok )
Bende de nasıl bir burun varsa regl dönemi kendimden tiksiniyorum resmen kokuyorum diye düşünüyorumSenelerdir ben öyle derim eşimde güler valla çok manyak hatunsun kız öyle olsa ben neden almıyorum hiç koku der
Bugün boşuna gitti oruç gibi ( eğer akşama kadar başlamazsam sökülmeye) bende fırsat o fırsat temizlik yapayım dedim Yarın akşam Annemler iftara bize davetli malum birde bu gece sahuru dışarda yapacağız arkadaşlarla Hep birlikte iftardan sonra sahile inip çay keyfi yapacağız en son sahuruda orada yapıp evimize döneriz tabi ben oruç tutmayacağım için sadece çaktırmamak adına bir iki lokma birşey yerim ( sonuçta herkese regl olduğumu ilan etmeyeyim ) hem gideceğimiz yerde çocuk parkı var yine gitmişken hem eğlenir hemde spor aletlerinide kullanırım
Babamın resmen nutku tutulduadamcağız bütün gece durup durup bana baktı şımarmıyayım diye birşey demedi ama bana baktığında gözlerinin içi gülüyordu Hani kızlar babalarını konuşmadanda anlar ya bizimkide o hesap
Seninde bünye benimkinden farksızama eminim Ramazandan sonra çok daha güzel sonuçlar göreceğiz Allahın izniyle
CanımmmmmmmmYüzüde yüreği kadar güzel olan kuzummmmmmm
İnan seni benden daha iyi anlayan olamaz
Aynı şeyleri bende yaşadım ve biliyorsun benim kilom seninkinden çok daha fazlaydı
Bende uzun zaman önce dellenip tamam ben bu ameliyatı olacağım dedim ( o dönem benim bir tanıdığım birde komşu ablamın bir tanıdığı ameliyat olmuştu ve ikiside baya bir kilo vermişlerdi ve acıkcası bana çok cazip gelmişti ameliyat olup çabucak kilolardan kurtulmak)
Allah razı olsun Adaşım Sweetdimple olsun Moni ( Ayşemmmm ) olsun başta olmak üzere herkes karşı çıktı bu ameliyat fikrime ve KKdaki tüm arkadaşlarım ( tabi ailemde ) beni vazgeçirmek için baya dil döktüler hatta o zaman doktordan randevu bile almıştım doktordan ve bir gün kala vazgeçtimŞimdi hep diyorum iyiki vazgeçmişim diye
O ameliyat olan iki kişi ( biri geçen sene ameliyat oldu diğeri 1.5 sene evvel ) şu anda hiç iyi durumda değiller maalesef
1.5 sene evvel ameliyat olan hızlı kilo vermeden dolayı beyninde oluşan bir kan pıhtısının patlaması yüzünden felç geçirdiresmen aylarca komada yattı ve şu anda konuşmaya başladı ama hala yürüyemiyor doktor kesinlikle vucudunun ani kilo vermeye dayalı bir tepki verdiğini söylemiş
Diğer ameliyat olan tanıdık ( almanyada ) ameliyat sonrası her lokmada kusmaktan bir hal olmuş1 fincan çay içtikten sonra 1 lokma bile birşey yediği an çıkartıyormuş ve resmen kusmamak için hiç yemek yemiyormuş oda baya kilo vermiş ama ani kilo kaybı yüzünden felaket sarkmaları olmuş ( normal beslenerek verilen kilolarda cilt yavaş yavaş kendini toplayabilir ama hızlı olunca resmen sarkan deriler kalıyor ve tekrar bir ameliyata gerek oluyor ki o ameliyatta çok ağrılı bir ameliyatmış araştırmıştım hep ) Hem mutsuz ve aç geziyor hatun üstelik Annem kilolarından kurtuldu ama inan 45 yaşında olduğu halde 65 gibi gösteriyor ben bile yanında daha az kırışmışım diyor
Yine sen bilirsin canım ama inan çok pişman olursun sonradan
Sen daha çok gençsin metabolizman benimki gibi saçmada olsa emin ol az sporla düzene girer ve patır patır verirsin kilolarınıkız ben verebildikten sonra herkes verir ne olacak
Bence çok çok iyi düşün adım atmadan öncehiç bir şey sağlığından önemli değil
Eline sağlık canim benim çok güzel görünüyorEki Görüntüle 1561511 Kizlar oglum gunde 3 tane sut burger yiyordu. Dogal olsun dedim kendim yaptim bayildi biz market acalim seninkiler daha gyzel olmus dedi . simdi hedefim sut dilimi
Menun super canimmmmcumartesi menü
sahur karatay kahvaltı
18:30 19:30 arası yürüyüş(haftayı fire vermeden kapatacağım inşş.)ilk başta zor olur diye düşündüm ama hiç zorlanmadım çok şükür.
iftar:1 kase mercimek çorba,2 y.k patlıcan oturtma(önceki gün çok yapmışım bugün onu tekrar değerlendirdim),2y,k pilav,çoban salata,karpuz
2 lt su, sahura kadar 1 lt daha gider,yarım lt de limonlu suyum var bitecek inş.
Aciktigin zamanlar limonlu tarcinli yesil cay demle canim yada ayran ic ben oyle yapiyorumIyi geceler güzeller
bugün sizinle menü paylasmaya yüzüm yokbayagi bir abarttim
sahur karatay kahvaltı ve bir parça ekmek
öğle iki kaşık pilav tavuk
akşam fırında köfte patates
salata bir kase çorba bir bardak limonata
karpuz
çayla beraber bir dilim revani
Su 2 lite yürüyüş yapmadım
bu ara bana birseyler oldu yaw sürekli aç hissediyorum kendimi biri bana akıl versin ne yapmam gerekiyorkilo vermek yerine verdiğim kiloları da geri alicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?