6 yildir uyuyan öğrencim ve 183

kesinlikle okulda yaşadığı olumsuz bir şey var. onu sindiren bir şey var. korkutan bir şey var. daha samimi olmaya arkadaş olmaya çalışın size de anlatacaktır. keskin sorular sormayın, imalı sorular sorarak anlatmasını sağlayın. ısrarcı değil de soru cevap oynuyormuş gibi.

Ben evde istismar düşünmüştüm. Eşim öyle olsa okula gitmeyip evde kalıcam demezdi diyor. Okulda bişey olmuş olabilir mi[/QUOTE
İdare yeni gelen genç bir müdür ve gitmek üzere ataması belli olan müdür yardimcisindan oluşmakta.... alacağım cevap aman hocam hiç karıştırma dan öteye gitmeyecek gibi .
Umarim öyle bir şey demezler.ben bu tip olayları hiç bırakmadım peşini hep üzerine durdum.bizim mesleğimiz vicdan meslegi.bugün sana yarın bana olmayacağı ne malum allah korusun.

Yaşlı erkek 1 hizmetli var onun kaç yıldır okulda olduguna, 6 yıl önceki öğretmen kadrosuna bakacağım. Arkadaşlarından biri olsa sorun, duyulurdu dimi? Çok caresizim. Belki de hala korkusuna sebep olan şey devam ediyor.

Kafasını kaldırmayan bir öğrenciye soru sormam faydalı olur mu ? Zaten ne sorsam diğerleri atlıyor.

Bence bu öğrenciyi bırakmayın. Takipte kalın hep ve ailesiyle iletişim içinde. Aile RAM üdan yardım alabilir. Psikoloğa devam edebilir. Bazı aileler çok bilinçsiz olabiliyor. Benim bir tanıdığım 6 yaşına kadar konuşmamış çocuğu ancak onları birileri uyardıktan sonra doktora götürdü mesela.

Üniversitede de çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. Çok iyi, güler yüzlü bir çocuktu konuştuğumuzda ama sınıfta çok silik ve yalnız duruyordu. Hiçbir zaman derste konuşmazdı mesela. Ben de yalnızlıktan mutsuzdur diye düşünüp, Bizim arkadaş grubu etkinliklerine çağırırdım onu devamlı. Çok keyifli bir ortamımız vardı. Hep bir bahane bulurdu.

Sanırım benim ısrarlarımdan bıktıktan sonra, bana sess cim, benim çok ağır sosyal fobim var. Sınıfa ders için gelebilmek bile bana çok büyük işkence. Bahsettiğin kalabalık ortamlara girebilmek benim için imkansız Demişti. Ve sınıfta TG ek konuştuğu da bendim aslında, bunu sonradan fark ettim.

İkinci senede okula dönmedi zaten. Ben yapamıyorum, tedavi olup geleceğim deyip dondurdu okulu. Sonra alt dönemimizden devam etti.

Belki böyle bir durum da olabilir.

Bir de en azından arada, tenefüslerde başını okşamak, ya da ona küçğk hediyeler vermek iletişim kurmanızıı sağlayabilir.

Az evvel TLC adlı kanalda uyuyan güzel sendromu diye anılan tıbbi adı aklımda diil nörolojik bir rahatsızlıkdan bahs ettiler
Aklınızda bulunsun

Merhaba. Ben rehber öğretmenim. Çocuk ile birebir görüşün ve kendisinin de bilgisi dahilinde ailesiyle görüşün. Ve tabii ki ram ile muhakkak irtibat kurup cocuk ile bir meslektasimin görüşmesini sağlayın. Sonrasinda zaten gerekli ise onlar psikolojik danismanlik veya da psikiyatriste yönlendirme gibi .ne gerekiyorsa yapacaklardir.

Çocuk duvara dönük ve başı önde sizi dinliyormus. Bu sekilde de dinlese, kensinin bilgisi dahilinde onu ailesi ile görüşün ve ram a sevkedin.

Kafasını kaldırmayan bir öğrenciye soru sormam faydalı olur mu ? Zaten ne sorsam diğerleri atlıyor.
Biyoloji dersini hiç sevmezdim. Üstelik hayatımın en iğrenç yıllarıydı. Annemle ilgili babamla ilgili bir sürü sorunum vardı. Boyum kısa olduğu için hep öne otururdum. Biyoloji derslerinde ise arkadan bir arkadaşla anlaşır mutlaka arkaya geçer başka şeyler yapardım. Lise 2. İlk biyoloji dersi. Öğretmen değişmiş. Sen dedi ne yapıyorsun. Hiiç kitabı karalıyorum. Neden? Biyoloji dersini sevmiyorum da ondan. Görürsün bak dedi yılın ortasında en önden izleyeceksin beni. ÖSS de biyolojim full idi.. Üniversite bitti, meslekte 5.yıla girildi.. Hala görüşürüm kendisiyle. Çünkü o tüm hayatı lise yıllarında çöküntüye girmiş genç bir kızı hayata döndürdü. Onun binlerce böyle öğrencisi var. Benim hayatıma bu denli dokunan ise sadece o vardı.
Yani özetle evet kafasını bile kaldırmayan bir çocuğun ilgisini çekebilirsiniz. Nasıl olacağı maalesef sizde.. Yakınlığı görünce mutlaka anlatacaktır inanın bana.

InsAllah

O çocuğa tam abim gibi biri(rehber öğretmeni) lazım çok şükür karşısına çıkan küçük büyük hiçbir sorunu çözemediği olmadı umarım ona gerçekten vicdanıyla hareket eden birileri yardımcı olur ve eğitime kazandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…