- 17 Temmuz 2013
- 2.453
- 3.012
- 333
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
ben sadece rehperlık servısının gorevı oldugunu dusunmuyorum, arkadaslarının bıle gorevı olabılır kaldı kı ogretmenıne sanane senın grevın degıl denmemelı, tebrık ederım dıyarlı bır ogretmen, ınsanmıssınız... bence bır ogretmenın grevı sınıfa gırıp ders anlatıp cıkmaktan fazla olmalı hatta oyle kı ders ıkıncı planda kalmalı hepımız aynı yollardan gectık ogretmenını annesınden daha cok goruyor cocuklar tabıkı paylasımı da fazla ıletısımı de fazla olmalı, ılgılenılmelı yanı ... Kendı evladında nasıl muamele grmek ıstıyorsa oyle ılgılenmelı, ogrencılerıyle sevgı ve arkdaslık bagı kurmalı bır ogretmen. Ne bıleyım cocuklar kendını yakın ve guvende hıssetmelı bence sız yapmazsanız kımse yapmaz 6 yıldır aynı okulda rehperlık servısı care bulmus mu yok, aıle bulmus mu yok eeee o zaman ıs sıze kaldı.
ne alaka ya rehberlik tamam anladım da sizin göreviniz değil demek ne demek öğretmen her zaman öğrencilerine yardımcı olmalı neden bi insanı hayata kazandırmak rehberlikçilere düşüyor ki eğer insan fıtratından anlıyorsa bu resim müzik beden öğretmenide olabilir her çocuk özeldir diye bi film var izlediniz mi bilmiyorum tavsiye ederim.
Hanımlar bakın her şey toz pembe olmuyor öyle. Yardım etsin; öğretmenin görevi sadece ders anlatmak değil vs. ama işler böyle yürümüyor. İşin sonunda kaş yapayım derken göz çıkarmaka var. Öğretmenlerin aldığı formasyon bunlar için yeterli değil ve evet yardım edilmesi gerekiyor ama usule uygun olarak. Ters bir durumda yaptırımı da oldukça ağır oluyor. Bir soruşturma açılsa bile; özellikle bu şartlarda; büyük problem. Yukarıda da yazdım; öğretmenlik yaptığım dönemde bir çocuğun ailesi tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Olay mahkemeye yansıdı ama buna rağmen aile rehber öğretmeni tehdit etti. Rehber öğretmen yol yöntem bildiği için halletti. Başka bir durumda aile öğretmeni bile suçlu çıkarabilir. Bunu şey gibi düşünün; kalp cerrahı göz ameliyatına girse ne kadar başarılı olur? Böyle bir şeyi kabul eder misiniz? Aynı şey. Sınıf öğretmeninin görevi çocuğu RAM a sevketmek ve olayı gözetim altında tutmaktır. Zaten yazılanda bu. Kimse yardım etmesin yazmadı zaten. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin lütfen. İyi niyetli olduğunuz çok belli ama her aile sizin gibi değil. Konu sahibi detaylı düşünmek zorunda.Böyle düşünenlere kalsaydık.......
Hanımlar bakın her şey toz pembe olmuyor öyle. Yardım etsin; öğretmenin görevi sadece ders anlatmak değil vs. ama işler böyle yürümüyor. İşin sonunda kaş yapayım derken göz çıkarmaka var. Öğretmenlerin aldığı formasyon bunlar için yeterli değil ve evet yardım edilmesi gerekiyor ama usule uygun olarak. Ters bir durumda yaptırımı da oldukça ağır oluyor. Bir soruşturma açılsa bile; özellikle bu şartlarda; büyük problem. Yukarıda da yazdım; öğretmenlik yaptığım dönemde bir çocuğun ailesi tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Olay mahkemeye yansıdı ama buna rağmen aile rehber öğretmeni tehdit etti. Rehber öğretmen yol yöntem bildiği için halletti. Başka bir durumda aile öğretmeni bile suçlu çıkarabilir. Bunu şey gibi düşünün; kalp cerrahı göz ameliyatına girse ne kadar başarılı olur? Böyle bir şeyi kabul eder misiniz? Aynı şey. Sınıf öğretmeninin görevi çocuğu RAM a sevketmek ve olayı gözetim altında tutmaktır. Zaten yazılanda bu. Kimse yardım etmesin yazmadı zaten. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin lütfen. İyi niyetli olduğunuz çok belli ama her aile sizin gibi değil. Konu sahibi detaylı düşünmek zorunda.
Türkçe. Farklı branşta değilim.183 u aramak icin erken degil mi? Ogrenciyi gozlemlemelisiniz hangi noktalardan yaklasabilirim diye denemeniz gerekli. Aile cocugun yaninda bebim cocugum boyke okukda uyuyor konuşmuyor tarzinda konusuyorsa bu cocugu etkiliyordur. Belki kendinin bu sekilde dikkat cektigini düşünüyor.
Once veliyle yalniz gorusun ve cocugun yanindaki söylemlerini değiştirmesini isteyin.
Ozur dileyerek soruyorum ucretli ogrt yapiyorum dediniz hocam bransiniz ne?
Gayet tabıkı, ben ogretmen degılım ısın ıc yuzunu proseduru bılemıyrum, ama rehperlık servısınden bısey cıkmamıs ınsanın ıcı el vermıyor... Allah yardımcısı olsun ınsallah duzelır
Gayet tabıkı, ben ogretmen degılım ısın ıc yuzunu proseduru bılemıyrum, ama rehperlık servısınden bısey cıkmamıs ınsanın ıcı el vermıyor... Allah yardımcısı olsun ınsallah duzelır
Merakla bekliyorumBugün gelişmeler oldu disleksi yi bikaç dakika arastirip yazacağım olanları.
Bir de aradan böyleleri çıkıyor...tamam rehberliğin görevi olabilir ama bu ne itici bir mesaj bir yorum böyle...
Ben ilk mesajda rehberlik servisinin görevi deyip ikinci üçüncü mesajda açıkladım diye gören yorum yaziyor:) insanlar sanıyor ki biz ogretmenler suya sabuna dokunmuyoruz.hayır kas yaparken göz çıkarmak istemiyoruz.güzel anlatmissiniz yani lütfen artık arkadaşlar da biraz anlasınlar bu bizim mesleğimiz ve bir şeyler biliyoruz ki karışmıyoruz yonlendiriyoruz ya da bir yere kadar detaya iniyoruz.çocuğun özeli var ailenin özeli var bizi aşar bunlark.bakmayin da yardim edeyim derken rehberlik ilkelerinin canina okumussunuz.birincisi rehberlikte gonulluluk esastir aile istemezse zorlayamazsiniz.ikincisi bi cocugun durumu hakkinda baska siniflarda konusup bilgi almak gizlilik acisindan hic etik degil.siz su an o sinifta konustunuz ama o ogrencilerin kafasina takilacak ve bu cocukta demekki bi sorun var diyip onunla ugrasacaklar.bende bi ogretmenim iyi niyetli olabilirsiniz ama bu yaptiklariniz dogru degil.sinif ogretmeniyle mudurle konusmalisiniz onun akranlariyla degil.
Böyle dusunmekteki sorun nedir ? Yıllardır yaptığım iş hanımefendi bu görev rehberlik servisinin.bizler öğrencinin özelini arkadaşına sorarak onu istemediği ve izni olmadığı halde zor duruma sokmuş olmaz miyiz? Bizlee sorun varsa aileye bile brildirrceksek öğrencinin iznini alırız. Bakın bu örnekte birkaç yanlış yapılmış iyi niyetli de olunmuş olsa da.ama bizlerin yani ogeetmenlerin formasyonu bu tip olayları çözmekte yetersizdir zira bu yuzden rehberlik servisi dedim.yapmayın yargılamadan önce sebebini dusunun hiç hoş olmamiş anlamadanBöyle düşünenlere kalsaydık.......
k.bakmayin da yardim edeyim derken rehberlik ilkelerinin canina okumussunuz.birincisi rehberlikte gonulluluk esastir aile istemezse zorlayamazsiniz.ikincisi bi cocugun durumu hakkinda baska siniflarda konusup bilgi almak gizlilik acisindan hic etik degil.siz su an o sinifta konustunuz ama o ogrencilerin kafasina takilacak ve bu cocukta demekki bi sorun var diyip onunla ugrasacaklar.bende bi ogretmenim iyi niyetli olabilirsiniz ama bu yaptiklariniz dogru degil.sinif ogretmeniyle mudurle konusmalisiniz onun akranlariyla degil.
Ağzınıza sağlık!Hanımlar bakın her şey toz pembe olmuyor öyle. Yardım etsin; öğretmenin görevi sadece ders anlatmak değil vs. ama işler böyle yürümüyor. İşin sonunda kaş yapayım derken göz çıkarmaka var. Öğretmenlerin aldığı formasyon bunlar için yeterli değil ve evet yardım edilmesi gerekiyor ama usule uygun olarak. Ters bir durumda yaptırımı da oldukça ağır oluyor. Bir soruşturma açılsa bile; özellikle bu şartlarda; büyük problem. Yukarıda da yazdım; öğretmenlik yaptığım dönemde bir çocuğun ailesi tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Olay mahkemeye yansıdı ama buna rağmen aile rehber öğretmeni tehdit etti. Rehber öğretmen yol yöntem bildiği için halletti. Başka bir durumda aile öğretmeni bile suçlu çıkarabilir. Bunu şey gibi düşünün; kalp cerrahı göz ameliyatına girse ne kadar başarılı olur? Böyle bir şeyi kabul eder misiniz? Aynı şey. Sınıf öğretmeninin görevi çocuğu RAM a sevketmek ve olayı gözetim altında tutmaktır. Zaten yazılanda bu. Kimse yardım etmesin yazmadı zaten. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin lütfen. İyi niyetli olduğunuz çok belli ama her aile sizin gibi değil. Konu sahibi detaylı düşünmek zorunda.
İlk doğum yaptığınızdaki Konuları okudukça kaygılı Güçsüz biri gibi gelmiştiniz ama Hiçte öyle değilmişsiniz gayet güçlü idealist bir öğretmensiniz tebrik ediyorum sizi lütfen hep böyle devam edin, bu milletin sizin gibi Sağduyulu idealist eğitimcilere ihtiyacı var..Bugün okulum yarım gündü,toplantı nedeniyle.
Benim başladığım saatte o ogrencim çıkıyordu, evim okula çok yakın, evimin önünde denk geldim annesiyle ona. Çocuk gayet başı dik sayılabilir, yüzü görünebilir şekilde yürüyordu annesiyle.
Selamima annesi cevap verdi kendisi sadece gözüme baktı, buna da şükürler olsun.
Hem okula geç kalmış hemde gece botu değişik teoriler düşünmenin verdiği heyecanla direk 183 u arar misiniz çocukla alakali yardimci olacaklar ücretsiz olarak destek sağlanıyor dedim. Tamam ararım diye gecistirdi,bana oturdugu evi gösterdi ,ben de gösterip birgün davet ettim, kendisi de beni etti. Ben okula o evine gitti.
Okula varınca girdiğim ilk sınıfta çocuğu sordum,dersimle ilgilenmeyisinin dikkatimi çektiğini bende sorun mu var diye sorduğumuzda belirttim. Tevafuken 1.sınıftan itibaren aynı sınıfta olanlara denk geldim. Bu arada bu okul her sene ogretmen değiştiren ve siniflari karma yapan bir okul. Yani eski hocaya yada 6 yıl beraber okuduğu öğrenciye ulaşmam zor.
Velhasıl birden fazla aklı başında görünen öğrencimden öğrendiğim kadariyla bu cocuk 1.sınıfta da böyleymis. Hatta 1.sınıfta herseye sinirlenen,başı siradayken dahi sinirle söylenen,elini vuracak gibi,bişey atacak gibi kaldırıp geri indiren öfkeli bir çocukmus. Annesi o zamandan diyormus bi benle konuşur diye ev halkından(!)
Oysa annesi bana evde normal bir çocuk,okulda farkli sadece demişti !
4.sınıfta uki farklı gün tüm çocuklar beden eğitimi dersindeyken bugün ki 2 ogrencim le ayrı ayrı sınıfta kalmış,erkek olanla konusmadan top,kız olanla adam asmaca oynamış,kız olana ismini söylemiş iletişimi surdurmemis.
3.bir ogrencime de ogretmen acı kavramını anlatirken;"biber benim dilimi çok acıtıyor" . demiş.
Tüm bunlardan sonra toplantı esnasinda sınıf öğretmenine ulaştım.ram i anlatıp özel eğitim hocasından yardım istemesini söyledim. Özel eğitim hocası yaşlı, sevecen bir bayan. Yardımcı olurum dedi,duydu kendisi de.
Ve geçen sene ingilizce öğretmeni devamli yanına gidip hal hatır sormuş,neden uyanmadigini sormuş, bir gün öğretmene kağıda gül çizmis. Cizmis ama eliyle mi vermiş öğretmeni için masaya mi bırakmış sormak gelmedi aklıma o sırada heyecanla hayallere dalmistim.
Sonuç; duygularım dunkinden daha farklı, durum daha çözülebilir geliyor.
Umarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?