6 yildir uyuyan öğrencim ve 183

Ve bir yanım burda yazanlarin zihniyetinde olabilir ailesi ,ufak bebegin var,kendini riske atma diyor. Bir diğer yanim ise eski öğrencilerini hatırla pes etme diyor. Tabi doğru tekniği kullanmak esas olan,bilmediğim icin 183 e danistim, bana arkadaş ve aile ile konuşmayı önerdi.
Geçen sene bir öğrencim okula devamli geç geliyordu,sınıfını orgutleyerek her sabah birinin gelirken onu da almasını sağlamis,kismen başarılı olmuştum. Demek ailesi istese haneye tacizden dava dahi açabilirmis.
Ne diyim, çocuk için hayırlısı neyse onu yapmak nasip olsun,

ogretmen degilim ama bunu bende dusunmustum.
konu sahibi iyimser olabilir ama cocuklar cok acimasiz oluyo bu konuda hemen gidip alay edebilirler o cocukla ve cocuk daha kotu olabilir
keske ogrencilere sormasaymis.

kesinlikle katılıyorum size. Yardım etmek istemek güzel bir şey ama kaş yapayım derken göz çıkarmak da var işin sonunda. 7. Sınıf bi kız öğrencimin eniştesi kendisini sürekli taciz ediyordu evde tek kaldıkları zamanlarda vs. Öyle anlatmıştı öğrencim. Zaten ertesi gün hemen idareye söyledim ve acilen çim, çocuk şube ya da aile sosyal politikaları aramamız gerektiğini söyledim. Yanaşmadılar tabi okulun adı çıkar diye. Ben de ben arayacağım hocam, aramayanlar için soruşturma açarlar üstelik diyerek gözlerini korkuttum paşa paşa aradılar çocuk şubeyi. Enişte hapse atıldı aile neye uğradığını şaşırdı. ancak benden önce bu öğrenci aynı durumu başka bir branş öğretmenine anlatmış yaz tatilinde( kurslarda). O öğretmenin yaptığı şey kızın annesine gidip durumu anlatmış ve enişteyi kızdan uzak tutmaya çalışın demek olmuş. Niyeti belki iyidir bilemem. Ama yaptığı şey çok yanlıştı. Velhasıl senin dediğine geliyor, doğru yere yönlendirme ve süreci takip etmek lazım.
Not: daha sonra enişte serbest bırakıldı. Çünkü konuyu ilk bilen öğretmen ailenin ısrarı üzerine mahkemeye yalan ifade vererek enişteyi masum kızı da ergenlik döneminde boş hayaller kuran bir öğrenci ilan ettiler..

Kesinlikle katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…