ben de nireye hemşerim dedim birden.....
ellerine sağlık şeker haftasonu ablam 2 günlüğüne geliyor antalyadan pazar kahvaltı ve sonrası için denemeyi planlıyoruuum....
ayşenim izninle ben de bi ekleme yapiim..bu tarife yeşil mercimek ve bulgur yerine..börülce..manş fasülyesi..haşlanmış mantar...haşlanmış tavuk...gibi malzemelerden birini de ekleyerek değişik salatalar yapabilkirsiniiz..
anlayışın için sağol canım..herzaman bekleriz...
sen varsın ya sana güveniyordur kesin...
:26:
tama canım olur öyle şeyler...
Ahh ben bi anlayabilsemm babamı doktordan deli gibi korkar hemşire adını duymaya duymaya bile dayanamaz iğne hayatta yaptıramaz hastaneye götüreceğine öldür ama ben hemşireliği kazanınca göbek atmıştıBütün gece yedik birbirimizi öksürükten ölecek pekmez içerim geçer diyor. zencefilli bal yedirdim bana mısın demedi Ama biraz önce reste çektim bugün de geçmesin eczaneden az önce antibiyotik iğne aldım vurucam dedim zavalllı çok korktu Tamam geçmezse yarın gideriz dedi doktora
Bu arada bende yine pazara gittimmm yeşilliklerimi kucakladımmm geldimmm buu çokk güzell oluyorr yaaa bu diyetin en çok salata kısmını sevdimÇünkü biz burhaniyeliyiz(edremit civarı) kendi zeytinyağımızı kendimiz sıkıyoruz hiç hazır yağ almayız ama diğer diyetler salatayı yağsız diyordu bu beni öldürüyordu amaa şimdi nefis zeytinyağlı salatalr yiyebiiyorum:)
muzlu rulo pasta
hamur için
4 yumurta
4 kaşık şeker
4 kaşık un
1 kbrtma tozu
kreması için
3 bardak süt
3 tepeleme kaşık un
6 kaşık şeker
1 yumurta sarısı
içi için 2 muz
üzeri için krem şanti
önemli noktası önce bir tutam tuz atıp robotta yumurta beyazlarını köpük gibi oalana kadar çırpıyoruz sonra yavaş yavaş sarıları ekliyoruz
şeker un hepsini kaşık kaşık bi yandan çırparken kbrtm tozu sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıyoruz
o pişerken kremasını yapıyoruz tüm malzemeleri karıştırıp
kek pişince sıcak sıcak rulo yapıp üzerine nemli bez örtüyoruz ki soğuyunca kırılmasın şeklini alsın
kremayı sürüyoruz muzları yerleştirip rulo yapıyoruz buzdulabında bekletiyoruz servis etmeden bi saat önce krem şantisini yapıp sürüyoruz tadını daha iyi alıyor
banyolu börek
yufkayı serip sana yağı eritip sürüyoruz fırçayla sonra bi kat daha yufka serip yağlıyoruz 4 e bölüyoruz
peynirimizi koyup rulo yapıyoruz ince olmuycak rulolar
sonra buzdolabında beklettiğimiz buzlu suyu bi kaba koyuyoruz börekleri bunun içine atıyoruz 15 dk bekletiyoruz
suyunu börekleri hafif sıkarak herhangi bir tepsiye alıyoruz buzdolabında 1 2 saat bekletip sonra tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörekotu
çıtır çıtır hemde su böreği tadında oluyo
anam gece gece yazdıklarıma bakın
Herkese günaydınlarrr..
Bugünde ben baş ağrısıyla kalktımçünkü hastalanan babam sabaha kadar uyutmadı bizii Allahım erkekler hiç büyümeyen kocaman bebeklere benziyorllar. Grip:2: olunca öleceğini sanan başka bir canlı türü olabbilir mi acaba? Büüüüüüüüüüüüüüütüüüün gece onu pışpışladık. doktora da gitmez ömrü hayatında bizi zor uykusuz geler beklior. :18::18::18::18:
günaydııııın.............
buyrun yeşil cayaaaa....................
bi resmi kabul etmiyor yaa...
kıslaaar tökülün bakem nerelerdesiniiiz....
Ahh ben bi anlayabilsemm babamı doktordan deli gibi korkar hemşire adını duymaya duymaya bile dayanamaz iğne hayatta yaptıramaz hastaneye götüreceğine öldür ama ben hemşireliği kazanınca göbek atmıştıBütün gece yedik birbirimizi öksürükten ölecek pekmez içerim geçer diyor. zencefilli bal yedirdim bana mısın demedi Ama biraz önce reste çektim bugün de geçmesin eczaneden az önce antibiyotik iğne aldım vurucam dedim zavalllı çok korktu Tamam geçmezse yarın gideriz dedi doktora
Bu arada bende yine pazara gittimmm yeşilliklerimi kucakladımmm geldimmm buu çokk güzell oluyorr yaaa bu diyetin en çok salata kısmını sevdimÇünkü biz burhaniyeliyiz(edremit civarı) kendi zeytinyağımızı kendimiz sıkıyoruz hiç hazır yağ almayız ama diğer diyetler salatayı yağsız diyordu bu beni öldürüyordu amaa şimdi nefis zeytinyağlı salatalr yiyebiiyorum:)
gece 3-5-7 uyandım sağolsun başağrımın günü geldi çünkü yarın regli olcam sabah gece boyunca dayak yemiş gibi uyandım baş ağrımla birlikte ellerim falan şişmişti heryerim ağrıyodu yok dedim kızım yatma bak bugünü zaten yarı yaptın kalktım çamaşırları(bıktım bunlardan haftada bir değiştircem herkezin üstünü sonunda)katladım bi posta makineye attım onlar hala yıkanıyo ütüleri yaptım anca oturdum inceden bi varlığını gösteriyo yokolacısa başımın ağrısı kızlar bu kiraz sapını günde nekadar içim bilen varmı
ayyy negüzelmiş yaww hemen kaydediyorum şekerrr
ayy çok tanıdık geldi aynı babam ve kocam bekarken babam nezaman hasta olsa kavga ederdik oda öyle grip olsa adam evrim değiştiriri utanmasa fasiyet yazardı hala dalga geçer benle hasta olunca gelde bak bana burnından getircem die işin kötüsü bide bu durumun farkında eşimde öyle şimdi allahtan hasta olmaz da evleneli 5 yıl oldu 3 kere grip oldu ama ondada birinde hastaneden kaçtık iğne yapcaklar die ikisindede ciddi kavga ettik okadar mızmızdır yanii
bende bugün böyleydim geri döndüm yattım
bende kiraz sapımı kaynattım koca bir bardak içiyorum yarın regli olcam artı çıkmak istemiyorum bu hafta
gene kimsecikler yokkk
doktor belki iğne vermez die kabul etmiştir baban canım geçmiş olsun umarım hemen geçer
ben hakiki zeytinyağını salatada kullanamıyorum çünkü ağır gelio sanırım alışmakla ilgili bi durum ama canım çekerse 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ kullanıyorum bünyenin herşeye ihtiyacı olduğunu düşünenelerdenimm şeker hariç
gerçekten kimse yok bu havada geziyorlarmı nediyolar bilmiyom kii........hasta olcaanız oturun evinizde yav....
kızlar bugünkü mönüm:
sabah:
1bardak çay
1dilim tk ekmek
1yumuarta omlet etli(tam protein yükledim kendime sabah sabah)
2çatal peynir
2zeytin
yarım domates,salatalık
öğlen:
1adet muz
10 adet findukk
1bardak 3ü1 arada
akşam:
birtabak pırasa yemeği
4kaşık yoğurt
birkase salata(2yaprak kıvırcık,1adet havuç,kırmızı lahana)
2litre su
gülüm gelmiiş..kız biz burda mineyle yalnız kaldık arayanımız soranımız yoook.....nerdeydiniz bacıım...
vallahi ben burnumu dışarı çıkartamadım kaç gündür soğuktan bi ikimizmi evdeyiz nedirr
salata yagsiz olurmu hic canim...bende zeytin yagli yiyorum..kizartma ve yemek icinde fistik yagsi kullaniyorum..diyetime gore..ama ton balikli salata yeyince ton baliktaki zeytin yagini kullaniyorum..yagsiz tdmi olur..zaten onca eziyet cekiyoruz bari biraz tad ekleyelim dimiiiiBu arada bende yine pazara gittimmm yeşilliklerimi kucakladımmm geldimmm buu çokk güzell oluyorr yaaa bu diyetin en çok salata kısmını sevdimÇünkü biz burhaniyeliyiz(edremit civarı) kendi zeytinyağımızı kendimiz sıkıyoruz hiç hazır yağ almayız ama diğer diyetler salatayı yağsız diyordu bu beni öldürüyordu amaa şimdi nefis zeytinyağlı salatalr yiyebiiyorum:)
geldimm yettim safisimmmey takım ahalisiii acil takıma bekleniyonuuuz.....
gecmis olsun canim ya..haftasonundan beri cektim bende resmen hayatimdan bezdim..Allah sifani versin cok zor birseygece 3-5-7 uyandım sağolsun başağrımın günü geldi çünkü yarın regli olcam sabah gece boyunca dayak yemiş gibi uyandım baş ağrımla birlikte ellerim falan şişmişti heryerim ağrıyodu yok dedim kızım yatma bak bugünü zaten yarı yaptın kalktım çamaşırları(bıktım bunlardan haftada bir değiştircem herkezin üstünü sonunda)katladım bi posta makineye attım onlar hala yıkanıyo ütüleri yaptım anca oturdum inceden bi varlığını gösteriyo yokolacısa başımın ağrısı kızlar bu kiraz sapını günde nekadar içim bilen varmı
nen anlamadimki ben..bizim kizlar yaz olur disari atarlar kendilerini kis olur yine atarlar kendilerini..madem bukadar hareket varda..bizim fazlaliklar nerden geli..yooksam bize ait degilmi
gerçekten kimse yok bu havada geziyorlarmı nediyolar bilmiyom kii........hasta olcaanız oturun evinizde yav....
sanada babanada gecmis olsun canim..ama erkekler hep ayni galiba,...benim babamda hasta olsa gulmekten yikilirim..bebekler gibi birkac saniyeye bir oyyy, ayy, oluyommm..birde ben guluyorum diye kizarHerkese günaydınlarrr..
Bugünde ben baş ağrısıyla kalktımçünkü hastalanan babam sabaha kadar uyutmadı bizii Allahım erkekler hiç büyümeyen kocaman bebeklere benziyorllar. Grip:2: olunca öleceğini sanan başka bir canlı türü olabbilir mi acaba? Büüüüüüüüüüüüüüütüüüün gece onu pışpışladık. doktora da gitmez ömrü hayatında bizi zor uykusuz geler beklior. :18::18::18::18:
selam fıstıklar...saferancım ve kırmızıcım dün akşam benim nette sorun vardı bağlanamadım bir türlü..yoğun kar yağışından oldugunu söyledi eşim..o yüzden msg sayımı tamamlyamadım dün
gülüm gelmiiş..kız biz burda mineyle yalnız kaldık arayanımız soranımız yoook.....nerdeydiniz bacıım...
selam kizlar ben geldim...
dun isten sonra akapunktura gittim..bukadar sik hastalaniyorum diye kontrol etti ve bana birseye alerjin var dedi
neye oldugunu bilmiyoruz tabiki...onun icinde kulagima bir igne batirdi..ama o cok sizladi..saga dondukce uyandim butun gece..
benim bu uykusuzluk hallarimde fazla oluyor artik
ama dun ekside ciktim..ekmek yememe ragmen..bende sastim..ama enaz suan 2 kiloluk odem tuttugumu soyledi...oda ekmekten
oldugunu..bir gun sirf yogurt yersem duzelecegini soyledi..bende yarin icin butun gun yogurt yemeyi dusunuyorum..ki cumaya guzel sonuc alalimben bir gecmise dalip hemen geliyorummm
vallahi soguk sizin orda...hollanda dengeyi sasirdi..gunec bile cikiyor arada..ki daha 8derecenin altinada inmedik...
kuzenim yazmis dun facede, ankarada kar oldu heryer..bende dedim sizde kar oldugu surece buraya gelmez..kalsin kalsinnn
karla oynamayi felan seviyorum ama trafikte nefret ediyorumm
salata yagsiz olurmu hic canim...bende zeytin yagli yiyorum..kizartma ve yemek icinde fistik yagsi kullaniyorum..diyetime gore..ama ton balikli salata yeyince ton baliktaki zeytin yagini kullaniyorum..yagsiz tdmi olur..zaten onca eziyet cekiyoruz bari biraz tad ekleyelim dimiiii
geldimm yettim safisimmm
gecmis olsun canim ya..haftasonundan beri cektim bende resmen hayatimdan bezdim..Allah sifani versin cok zor birsey
nen anlamadimki ben..bizim kizlar yaz olur disari atarlar kendilerini kis olur yine atarlar kendilerini..madem bukadar hareket varda..bizim fazlaliklar nerden geli..yooksam bize ait degilmi
safisss, kayraa ben geldim siz sustunuz..nereye kayboldunuz..gelinnnnnn
bugunku menum:
sabah:
2 dilim ekme,becel yag..yagsiz iki dilim peynir
ogle: 300gr yogurt, 1yk bal..ve icine bir bardak kirilmis ceviz
ara: 2 mandalina
aksama: salata ve firinda pismis tavuk dosu (100 gr)
daha cay icmedim..
ama toplam 2 lt su icmeyi hedefliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?