hiç bir ilişki oyun değildir. Dediğiniz gibi dizi ya da film de değildir. O kuralları insanlar koyar bende. Bir arkadaşa daha yzdım. Benim için aşk da sevgide kural yoktur. tabiki zaman vardır. orda haklısınız peşinden koşarım ama belli zamana kadar 2-3 ay değil ni tekim de toplasan 1 ayda bel ki 7-10 gün mesaj atmışımdır. Zorla güzellik olmayacağını bende biliyorum. Bu saatten sonra ben yapacağımı yaptım. En azından pişmanlığım olmaz. Ailem adı konulmadan daha fazla devam edemezsiniz dediği için bende sormak durumdaydım kim olsa sorar zaten. Kendinde dedin niye yapmıyorsun diye ben ona sorma hakkım ama egoso tavan yapmış olabilir. teşekkür ederim yorumlarıınız içinHayat dizi veya film değil. Bu şekilde davranmayın. Kadın erkek ilişkilerinde yazılı olmayan kurallar vardır. Sadece kendinizi değersizleştirirsiniz. Bu şekilde evliliğe giden ilişkinizde dahi mutlu olamazsınız. Siz kendinizce bir zaman belirlersiniz. Yapmıyorsa hadi güle güle diyeceksiniz. Yüzüğüm nerde teklifim nerde diye sormak karşı tarafın egosunu yükseltmiş.
Birde olaya şu gözle bakın. Eğer gerçekten sizinle evlenmek isteseydi evlilik lafını sizin sürekli açmanıza gerek kalmazdı. Lütfen kendinizi kandırmayı bırakınhiç bir ilişki oyun değildir. Dediğiniz gibi dizi ya da film de değildir. O kuralları insanlar koyar bende. Bir arkadaşa daha yzdım. Benim için aşk da sevgide kural yoktur. tabiki zaman vardır. orda haklısınız peşinden koşarım ama belli zamana kadar 2-3 ay değil ni tekim de toplasan 1 ayda bel ki 7-10 gün mesaj atmışımdır. Zorla güzellik olmayacağını bende biliyorum. Bu saatten sonra ben yapacağımı yaptım. En azından pişmanlığım olmaz. Ailem adı konulmadan daha fazla devam edemezsiniz dediği için bende sormak durumdaydım kim olsa sorar zaten. Kendinde dedin niye yapmıyorsun diye ben ona sorma hakkım ama egoso tavan yapmış olabilir. teşekkür ederim yorumlarıınız için
Allah aşkına ya 20 kez yüzük mü demişim. hani teklif mi edecektim demişim.. Kaç kere söylediğimi nerden biliyorsunuz. Sizler nasıl algılıyorsunuz bu olayı. Böle anladıysanız zaten size cvp vermeye bile gerek yok. Evlenmek için ne baskıya ne maskeye ihtiyacım yok çok şükür kalbimden ne geçiyorsa onu yapıyorum siz baskıcı ve agresif kişilik görmemişsiniz. Ya da pek insan tanımıyorsunuz. Baskıdan söz ediyorsunuz. Adamın bana kendi söylediği vaatleri hatırlattım hatırlatmak baskıcı mı oluyor hiç zannetmiyorum. Size daha fazla cvp vermeyeceğim. Siz insanları bu gözle görmekten vazgeçin ve yaşa takıntı yapmayın.
Yaşımdan dolayı he şey iyi giderse 5-6 ay sonra söz yapılsın isterim dedim.
Bak hayatım evlenme teklifi etmedin öyle sevgili olarak tanıştıramam teklif yap ki evleneceğim kişi teklif etti kabul ettim diye tanıştırayım ayrılsak sevgili olarak mı aileler tanışacak dedim.
zaman geçti yine hiç bir şey yapmadı. artık aldım karşıma konuştum nerde benim yüzüğüm teklifim. Sadece kuru bir teklif yapacaksın niye bu kadar bekliyorsun dedim.
Bir teklif beklentisi daha^ ve Adam resmen sinyalleri vermis bak zor durumdayim ustume gelme demis.. ama siz 2 ay yeter mi diye tekrar ustelemissiniz... ee siz kacirana dek ugrastiktan sonra bir de asagida goruldugu uzere ozurdileyerek degerinizi iyice dusurmussunuz... ve yine asagida goruldugu uzere adami sıkıştirdiginizin bayağı farkindasiniz.Ailem ev aldı başka şehirde onlara taksit ödemesinde yardım ediyorum kızardın diye sana söyleyemedim dedi. Bende o zaman 2 ay süre yeter mi dedim. Ailem bekliyor yaşımdan dolayı öyle belirisiz bir süreye kadar çıkamam senle en azından adı konulsun dedim. Yoksa ayrılırız dedim. Tamam o iş bende dedi.
Özür diledim hem gel gitlerim için hem sıkıştırdığım için ama bitirelim diyor ikimizde kabul edelim bittiğini diyor başka birşey demiyor. Senin kalbin çok iyi temiz bana kötü bişey yapmadın altında neden arama sadece soğudum dedi.
hiç bir ilişki oyun değildir. Dediğiniz gibi dizi ya da film de değildir. O kuralları insanlar koyar bende. Bir arkadaşa daha yzdım. Benim için aşk da sevgide kural yoktur. tabiki zaman vardır. orda haklısınız peşinden koşarım ama belli zamana kadar 2-3 ay değil ni tekim de toplasan 1 ayda bel ki 7-10 gün mesaj atmışımdır. Zorla güzellik olmayacağını bende biliyorum. Bu saatten sonra ben yapacağımı yaptım. En azından pişmanlığım olmaz. Ailem adı konulmadan daha fazla devam edemezsiniz dediği için bende sormak durumdaydım kim olsa sorar zaten. Kendinde dedin niye yapmıyorsun diye ben ona sorma hakkım ama egoso tavan yapmış olabilir. teşekkür ederim yorumlarıınız için
teşekkür ederim yorumlarınız için. Zaten atmıyorum sildim her şeyi. Ama inanın ba42 yasindaymissiniz eminim olgun ve guzel bir kadinsiniz. Ben sizden yaşça kücük olarak akil vermek haddim degil fakat evlilik hadi benim yuzugum nerede teklifim nerede diyerek baskilanacak bir durum degil. Adam.demek ki kendine guvenememis daha fazla sizi oyalamak istememis ki bence hic basindan beri niyeti de yoktur. Hakkinizda hayirlisi olsun mesaj atmayin bence artik.
benim yazdıklarımı bana atmanıza gerek yok ama tek tek açıklayayım. Çünkü siz yazarken doğru düzgün bir açıklama yapmıyorsunuz tamamen suçlayıcı yazılar yazıyorsunuz. Burda sizin gibi yazan bir arkadaş daha vardı evet hata yaptığım söyleniyor ama daha uygun cümlelerle daha kırıcısız. Siz bir takmışsınız yaşa olgunluğa.. Ben burada tabi ki yaşadıklarımı kabaca anlatıp soru soruyorum cevapları da tabi ki farklı farklı olur. Ben sanki üstüne gittiğimi bilmiyor muyum. zaten soru da üsütüne mi gittim ya da beni kandırdı mı acaba karar veremiyorum dedim. Siz kalkıp tepeden tırnağa beni suçluyorsunuz. Olayları yaşananları tam olarak bilmiyorsunuz. Ne kendimi yaşlı olarak gördüğimden dolayı 5-6 ayda işi ciddiyete almayı istedim nede başka bir kötü sebep. kendimi değersizleştirdiğimi düşünmüyorum. Herkesin fikrine saygı duyarım ama bu tarz yazılar değil. Erkekler çıkar gezer tozar bıkarır. Beni yıllar geçip bırakmayacağı ne malümdü ki 8,5 ayın sonunda bıraktı. Ve ben yine söylüyorum. Kendi ayrılmadan çok kısa süre önce ilişkimiz çok güzel gidiyor diyen biriydi. zaten varlıklı biri değil. Bir cümlesinde durumumuz iyi derken öreki cümlesinde sıkışığım diyen biriydi. Bir ilişki tek başına yaşanmıyor sadece karşı tarafta suçlu olmuyor. Eğer karşındaki sizi çok sevse bütün engeller aşılır. Para aile vs ne varsa. aşağıya sizin yazınızı yapıştırdım.Simdi size ilk mesajinizdan alintilarla cevap verecegim,
Yasa takilan sizsiniz^^ daha sifirdan elin adamina ben yaşliyim diye soylenmeye baslamissiniz, sozleriniz bu olmasada kendinizi bu degere indirgemissiniz.
Bize anlattiginiz kisimda bu kadar evlenme teklifi istediginize dair soyleminiz var. Bakin bu iliskinin toplam suresi 8 ay.
Birde elbetteki bize anlatmadiginiz kisim var, simdi 42 yasindaki bir kadina "20 kere evlenme teklifi istediğinizi soylemeniz" kisminin farazi bir rakam oldugunu aciklamak zorunda kalmak istemiyorum ama onu istiyorsunuz diye soyluyorum, bize söylediğiniz kadariyla beklentiniz zaten ilk gunden ortada (buna okeyim, bi iliskiye hersey acik konusularak baslanabilir) ama bakin sizin idrak etmediginiz kisimda asagidaki sozlerinizde...
Bir teklif beklentisi daha^ ve Adam resmen sinyalleri vermis bak zor durumdayim ustume gelme demis.. ama siz 2 ay yeter mi diye tekrar ustelemissiniz... ee siz kacirana dek ugrastiktan sonra bir de asagida goruldugu uzere ozurdileyerek degerinizi iyice dusurmussunuz... ve yine asagida goruldugu uzere adami sıkıştirdiginizin bayağı farkindasiniz.
Kalbiniz temizdir buna hicbir lafim yok, haşa kimsenin kalbini göremem ama ben bir hemcinsime kendisi bizlere danistigi icin yanlisini soylerken "size daha fazla cevap vermeyeceğim" cikisini haketmiyorum, zira siz hatanizin ne olduğunu soruyorsaniz hataniz bu demekten ote birsey yazmadım.
Ama sanirim siz adamin sere**z oldugunu sizin duygularinizla oynayan bir alcak oldugunu duymak istediginiz gibi, sanirim hic hataniz olmadığını sahane iliski yonettiginizi ama karsi tarafin kadir kiymet bilmez bir adam oldugunuda soylememizi istiyorsunuz.
Bakin ben hicbir iliskide blofler, oyunlar olsun istemem hayatimin her noktasinda durustlukten yanayim ama sizinki durustluk adi altinda sıkboğaz edip adami kacirmak olmus, boyle iliski yurutulmez.
Yani kendi iyiliginiz icin yaziyorum bunlari, isterseniz basligin ilk mesajinin ustunde sag tarafta bulunan 3 noktaya tiklayip başlıktan beni engelleyebilirsiniz.
Ben asinayim burada başlık acanlarin dürüstlük beklemedigine, rahat olunAllah kalbinize ferahlik, zihninize aciklik versin.
öyle düşünebilirisiniz bu da bir fikirEvet her insan farkli oldugu icin iliskilerde cesit cesittir ama bu hic kural olmadigi anlamina gelmez. Zaten bu kafayla evliligi bu kadar istemenize ragmen yalniz kalmissiniz belli ki.
Zirt pirt yasimdan dolayi diyerek yuzukte yuzuk tutturmussunuz adamin "yaşi geciyor diye kapak atmak istiyor" seklinde dusunmesi cok olasi.
Bu kadar israr kiyamet evlenenler yok mu var ama boyle evlenip deger goren bi kadin da gormedim goruyorum diyene de yemin etse inanmam zaten ayni deger algilarimiz yoktur.
Iliski yasarken kural yoktur diyip kendinizi bu kadar ortalara atarsaniz her seferinde ayni seyleri yasayacaksiniz.
insanların duyguları aynı değildir herkesi aynı kefeye koymayın. Belki nedeni vardır sorduğumda açıklaması vardı ve ben bunlara inandım artık kandırdı mı ben mi kaçırdım bilinmez. Fikirler değişik. zaman gösterecek benim ne istediğmi biliyor seviyorsa gelir sevmiyorsa ben zaten hayatıma bakmaya başladım son günlerdeBirde olaya şu gözle bakın. Eğer gerçekten sizinle evlenmek isteseydi evlilik lafını sizin sürekli açmanıza gerek kalmazdı. Lütfen kendinizi kandırmayı bırakın
öyle düşünebilirisiniz bu da bir fikir
ama adam yaşı geçiyor kapak atmak şeklinde düşünseydi ayrılmadan çok sısa süre önce ilişkimiz iyi gidiyor demezdi. ve ayrıldıktan sonra yazdığım süreçte de sevmek yetmiyor demezdi.
zaman gösterecek neyin ne olduğu aynı şeyleri yaşar mıyım yaşamaz mıyım.
ama başka oğlaklar öyle demiyor özellikle de erkek tanıdıklarım. Siz öyle olabilirisiniz ama bazı oğlaklar inatçı nuh der peygamber demez. Ben öylesine denk geldim herhâlde ya da sadece karakter meselesi
Yazmayin siz yazdikca daha da uzaklasir kacan kovalanir yazmayin gezin tozun story atin önünüze bakindoğru diyorsunuz ama soğrum diyor ama tek başına sevgi yeterli değilmiş diyor. Sevin bitt soğudun yazdım dedim. Benim duygularımı bilip durmadan yazma dedi.
Rica ederim kendiniz bilirsiniz. Nihayetinde üzülen sizsiniz. İlerde dersiniz kendinize neden yaptım ki bunları diye.hiç bir ilişki oyun değildir. Dediğiniz gibi dizi ya da film de değildir. O kuralları insanlar koyar bende. Bir arkadaşa daha yzdım. Benim için aşk da sevgide kural yoktur. tabiki zaman vardır. orda haklısınız peşinden koşarım ama belli zamana kadar 2-3 ay değil ni tekim de toplasan 1 ayda bel ki 7-10 gün mesaj atmışımdır. Zorla güzellik olmayacağını bende biliyorum. Bu saatten sonra ben yapacağımı yaptım. En azından pişmanlığım olmaz. Ailem adı konulmadan daha fazla devam edemezsiniz dediği için bende sormak durumdaydım kim olsa sorar zaten. Kendinde dedin niye yapmıyorsun diye ben ona sorma hakkım ama egoso tavan yapmış olabilir. teşekkür ederim yorumlarıınız için
Bazen diyorum ben mi yazdim bunlari diye bir bakiyorum sen yazmissin Cirilla,Müdürün kral adammış. Senin gözünü acmak için bilerek yanında aramış. Senin gerizekalı da dökülmüş tabii, inanma ne dalga geçmesi içinden gecenleri söylemiş işte. Hem öyle dalga mı olur her iki türlü de facia. Kaç yaşında kadınsın toparla biraz kendini, dik durun arkadaşım!
Affetmem diyosun da hala doğru mu diye soruyorsun engelle bilmediğin numaraya da bakma.
Alın üsenmezseniz konuyu okuyun 37 yasinda kadin, erkek arkadasi evlenme olayini devamli erteliyormus. En son kadinin arkasindan " yaşi geckin, bana daha genc isterim" diye konusmus ve kadin bunu duyunca kivirmaya baslamis filan.
Iliskiniz cok iyi olsa seviyor olsa 40 yasinda insana bu kadar yalvarmaniza gerek kalmazdi. Her seye inaniyorsunuz cok seviyor da onunuzde asilmaz engeller oldugundan mi dev sevgisi yetmemis.
Boşuna 5 dakikamin gittiginin farkindayim bu arada gene ayni kafa devam etceksiniz50 yasinda anlarsiniz belki
Bazen diyorum ben mi yazdim bunlari diye bir bakiyorum sen yazmissin Cirilla,
Kendimi sikayet ettim ben, suphelerim varYoksaa biz ayni kisi miyiz? IP bakilsin hemen
E tamam fikri değişmiş olamaz mı zamanla bunlar gözünü korkutmuş olamaz mı ama senin sürekli yüzük yüzük demen itici işte bu asla değişmiyor insanlar ne vaatlerle evlenip ayrılıyor değişir fikirler bunda da değişmiş işte durum korkutmuş evlenme yolundayım birden sevgilimin bakıma muhtaç annesi olsa evlenmem ben de bu kadar seneye rağmen almam böyle bir sorumluluk onun ailesinin annesinin kendine yenmesini beklerim işi olmadığını sen yazdın işe girince 2 3 maaşla yüzük alacak diye ben senin yazdıklarına göre yorum yapıyorum ve takıntılı gördüm senibu kadar yüzük olayına neden takılıyorsunuz anlamadım ben her şeyimi açık açık söyledim uymuyorsa gelme dedim. Kendi bana söyledi, yapmadı hemen gitmedim. Çünkü bekledim sonra da açıklama yaptı inandım açıklamasına sevdiğim için. Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz. Siz benim onla ne konuştuğumu nerden biliyorsun detayları kimseye anlatacak değilim cümle cümle detay mı yazacağım. Kaçıncı kişi olursa olsun karşınızda ki insana güvenirsiniz güvenmek isterseniz. Ben ona güvendim beni ikna etti ayrıldıktan sonra bazı şeyleri gördüm demek ki kalbimi kapatmışım duyduğum sevgiden dolayı beni etkilemiş. Çocuk sahibi olursa oluruz Allah ne derse o olur herkesin olması gerekmiyor dedi. Benim paramın olmadığını da annemin hastalığını da biliyordu zira kendi ailesi de ful hasta annesi de dahil. Bilip bilmeden konuşmayın lütfen. Adamın işi gücü işi olmadığını nerden çıkardınız. Direk vazgeçmiş diye yazsaydınız daha iyiydi
son cümlelerinize katılıyorum teşekkür ederim. Bana da öyle geldi açıkçası evlenirsen bizden bir şey bekleme demiş olabilir. Oğullarının evlenmek için bir kız bulduklarını bildikleri halde gidip başka yerde ev aldılar önce insan çocuğunu düşünür. Nasip işi sanırım. Umarım hayırlı iyi bir insan çıkar iyi dilekleriniz içinde çok teşekkür ederimaslında biraz hüzünlendim yazdıklarınıza. ama kendinizi hiçbir konuda geç kalmış hissetmeyin lütfen 39 da hamile kaldım tıp ilerledi artık o kısmı hemen dert etmeyin olmadıktan sonra 20 yaşındada olmaz. hem siz söylemişsiniz adamda kabul etmiş sonuçta. onun sıkıntısı başka adam 35 yaşında ailesi sizin yaşınızı bilmiyordu öğrenince bence kabul etmediler. oda işin içinden çıkamadı çıkarım sandı bekledi ama olmadı. hatta evlenirsen de bizden bir şey bekleme bile demişlerdir. kesinlikle böyle emin olun. yazmayın çünkü malesef geri dönmez. yolunuza bakın belliki evlenmek istiyorsunuz inşallah yolunuza hayırlı bir insan çıkacaktır.
zamanla fikri değişseydi o zaman beni oyalamayacaktı elbisemi her şeyimi aldırttı oyuncak değil bunlar. Kendi zaten ayrılmadan önce söz nişanı şöyle yapalım böyle yapalım benim ailemden 10 kişi gelecek diye söz etmezdi. Ayrıca işsiz demedim kaza geçirmiş iş yerinden izin almış belli bir süre. Sonra tekrar işine döndü. 3 ay birlikte vakit geçirdik dedim. Yorum yapmada sıkıntı yok ama bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz ya da bilmeden yorum yapıyorsunuz. Takıntılı değilim. Bana biri söz verdimi tutmasını isterim hele hele bir erkekse. Artı bakıma muhtaç annem var demedim. ( bu cümle sanki yatalak gibi geliyor) Bazı işlerini tek başına göremiyor. Gözü iyi görmüyor denge kaybı var vs.... ve ben tüm bunları başta söyledim hatta tesadüf eseri annemle tanıştı. çok tatlı annem var dedi. Bana ne hediye olarak annem beğendimi annen ne dedi diye sorardı. Bilmiyorum sizin görüşlerinize katılmıyorum. Bana göre ailesi istemedi çok istiyorsan yanında oluruz ama parasal olarak bizden bir şey bekleme demiş olabilir. İnsan ailesinden destek görmek ister sonuçta. Yetememe korkusu da vardı dile getiriyordu. Bilmiyorum çok karışık. Ben bile içinden çıkamıyorum. En iyisi düşünmemekE tamam fikri değişmiş olamaz mı zamanla bunlar gözünü korkutmuş olamaz mı ama senin sürekli yüzük yüzük demen itici işte bu asla değişmiyor insanlar ne vaatlerle evlenip ayrılıyor değişir fikirler bunda da değişmiş işte durum korkutmuş evlenme yolundayım birden sevgilimin bakıma muhtaç annesi olsa evlenmem ben de bu kadar seneye rağmen almam böyle bir sorumluluk onun ailesinin annesinin kendine yenmesini beklerim işi olmadığını sen yazdın işe girince 2 3 maaşla yüzük alacak diye ben senin yazdıklarına göre yorum yapıyorum ve takıntılı gördüm seni
Bak sana şöyle söyleyeyim benim annem 45 yaşında kuzeni var o da yaşıttır uzun zaman evlenmedi ama kariyeri olan bi kadındı kendi evi arabası vardı nişan yaptı kına gecesi ayrıldı düşünebiliyor musun kına oldu ve tartışma oldu ayrıldılar ya böyle bir anda ayrılık olsaydı? Belki çok zorluk yaşayacaktın Belki böylesi daha iyi ailesi de istememiş olabilir sanıyorlar ki oğullarına bir sürü kadın sırada böyle oluyor erkek ailelerizamanla fikri değişseydi o zaman beni oyalamayacaktı elbisemi her şeyimi aldırttı oyuncak değil bunlar. Kendi zaten ayrılmadan önce söz nişanı şöyle yapalım böyle yapalım benim ailemden 10 kişi gelecek diye söz etmezdi. Ayrıca işsiz demedim kaza geçirmiş iş yerinden izin almış belli bir süre. Sonra tekrar işine döndü. 3 ay birlikte vakit geçirdik dedim. Yorum yapmada sıkıntı yok ama bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz ya da bilmeden yorum yapıyorsunuz. Takıntılı değilim. Bana biri söz verdimi tutmasını isterim hele hele bir erkekse. Artı bakıma muhtaç annem var demedim. ( bu cümle sanki yatalak gibi geliyor) Bazı işlerini tek başına göremiyor. Gözü iyi görmüyor denge kaybı var vs.... ve ben tüm bunları başta söyledim hatta tesadüf eseri annemle tanıştı. çok tatlı annem var dedi. Bana ne hediye olarak annem beğendimi annen ne dedi diye sorardı. Bilmiyorum sizin görüşlerinize katılmıyorum. Bana göre ailesi istemedi çok istiyorsan yanında oluruz ama parasal olarak bizden bir şey bekleme demiş olabilir. İnsan ailesinden destek görmek ister sonuçta. Yetememe korkusu da vardı dile getiriyordu. Bilmiyorum çok karışık. Ben bile içinden çıkamıyorum. En iyisi düşünmemek
sizin tavsiyenizi dinliyecek halim yok. Çok kıymetli ise vaktiniz yazmayın. zorla mı yazdırıyoruz. Artı çok saçma sapan konuşuyorsunuz. 40 yaşının başarında olmam demek sevdiğim adama mesaj atmayacak demek değil. Attığım mesajlarda da ne yazdığımı bilemezsiniz ki bilmeden de konuşuyorsunuz. Kendi hata mı anlayıp özür dilemek yalvarmak mı oluyor. Ayaklarına pas pas olmadım. Vaktiniz kıymetli ise yazmayın. Bana yorum yazıyorsunuz aldığınız cvp memnun değilsiniz. anca suçlarsınız.Müdürün kral adammış. Senin gözünü acmak için bilerek yanında aramış. Senin gerizekalı da dökülmüş tabii, inanma ne dalga geçmesi içinden gecenleri söylemiş işte. Hem öyle dalga mı olur her iki türlü de facia. Kaç yaşında kadınsın toparla biraz kendini, dik durun arkadaşım!
Affetmem diyosun da hala doğru mu diye soruyorsun engelle bilmediğin numaraya da bakma.
Alın üsenmezseniz konuyu okuyun 37 yasinda kadin, erkek arkadasi evlenme olayini devamli erteliyormus. En son kadinin arkasindan " yaşi geckin, bana daha genc isterim" diye konusmus ve kadin bunu duyunca kivirmaya baslamis filan.
Iliskiniz cok iyi olsa seviyor olsa 40 yasinda insana bu kadar yalvarmaniza gerek kalmazdi. Her seye inaniyorsunuz cok seviyor da onunuzde asilmaz engeller oldugundan mi dev sevgisi yetmemis.
Boşuna 5 dakikamin gittiginin farkindayim bu arada gene ayni kafa devam etceksiniz50 yasinda anlarsiniz belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?