- 26 Temmuz 2024
- 274
- 591
- 23
- 42
aslında biraz hüzünlendim yazdıklarınıza. ama kendinizi hiçbir konuda geç kalmış hissetmeyin lütfen 39 da hamile kaldım tıp ilerledi artık o kısmı hemen dert etmeyin olmadıktan sonra 20 yaşındada olmaz. hem siz söylemişsiniz adamda kabul etmiş sonuçta. onun sıkıntısı başka adam 35 yaşında ailesi sizin yaşınızı bilmiyordu öğrenince bence kabul etmediler. oda işin içinden çıkamadı çıkarım sandı bekledi ama olmadı. hatta evlenirsen de bizden bir şey bekleme bile demişlerdir. kesinlikle böyle emin olun. yazmayın çünkü malesef geri dönmez. yolunuza bakın belliki evlenmek istiyorsunuz inşallah yolunuza hayırlı bir insan çıkacaktır.Merhaba kızlar,
Konuyu doğru yere mi açtım bilemedim. Son 1 aydır kalben ve ruhen çöküşteyim.
Yaşım 42. Hiç evlenmedim. 2 tane flörtüm oldu ama biri beni aldattı diğeri evlilik için söz vereme dedi. Kendi hayatıma bıkıyordum 7 yıldır kimseyi hayatıma almıyordum. Çok dua ettim hayırlı biri karşıma çıksın evlenim diye bildiğim bütün duaları yaptım. Artık ümidimi kesmiştim. Annem yeğenlerim ve sporum vardı hayatımda artık. Taki geçen seneye kadar...
Geçen sene birini tanıdım benden 6 yaş küçük başta istemedim kardeşim gibi görürüm seni dedim sonra beni ikna etti. Başlamadan önce şartlarımı söyledim. Şartlar dediysem yaşımdan dolayı çocuk veremeyebilirim daha genç birini bulabilirisin kendine, zengin biri değilim param yok anneme bakıyorum çalışma hayatım vardı ama çıktım bir 8 yıldır çalışmıyorum dedim. Yaşımdan dolayı he şey iyi giderse 5-6 ay sonra söz yapılsın isterim dedim. Doğrusu da bu deyip hepsine tamam dedi. Makul açıklama yaparak. Peki dedim başladık. Hastalığı yüzünden işten izin almıştı 3 ay kadar; bu 3 ayı birlik de geçirdik. Çok öle bağıra çağıra tartışmamız yoktu. Ama bana kötü bir şey yapınca mesela siyasetten hafif tartışıyorduk ben ayrılalım olmaz böle diyordum ayrılıyordum sonra pişman olup tekar geri dönüyordum. Çok değil 1 ya da 2 kere olmuştur. Onu bırakmamdan korkuyordu beni bırakacaksın iş de bırakmak istiyorsun i diye hep laf söylerdi. Bu huyumu bıraktım iyi geçiniyorduk oda hatta bence çok güzel gidiyoruz diyordu sen beni bıraksan da ben seni bırakmam diyordu sen benim dünyamsın diyordu. Bu arada işe gireceği zaman sana 1 maşım olmazsa 2 maaşımla yüzük takacağım dedi. tamam dedim. Ama işe girdi 1-2-3-4 maaş geçti yüzük yok. Evlenme teklifi yok. Birlik de mağazlara falan bakıyoruz eşyalara tabak falan aldık. Sadece annem tanışmak istiyor dedi ama apt koku var kafede mi yapsak tanışma işini dedi olur dedim haber ver dedim ama haber vermedi. aradan zaman geçti benim annem hasta doktora götüreceğim tam o sıra da annem sizinle tanışmak istiyor ama ben işi var sağlık sorunları var dedim dedi. iyi yapmışsın annemin gözleri iltahap olmuştu öyle buluşamazdık dedim. sonra bir kere daha dedi zaman geçince tabi bu ara da evlenme teklifi yüzük falan da yok ortada. Bak hayatım evlenme teklifi etmedin öyle sevgili olarak tanıştıramam teklif yap ki evleneceğim kişi teklif etti kabul ettim diye tanıştırayım ayrılsak sevgili olarak mı aileler tanışacak dedim. zaman geçti yine hiç bir şey yapmadı. artık aldım karşıma konuştum nerde benim yüzüğüm teklifim. Sadece kuru bir teklif yapacaksın niye bu kadar bekliyorsun dedim. Ailem ev aldı başka şehirde onlara taksit ödemesinde yardım ediyorum kızardın diye sana söyleyemedim dedi. Bende o zaman 2 ay süre yeter mi dedim. Ailem bekliyor yaşımdan dolayı öyle belirisiz bir süreye kadar çıkamam senle en azından adı konulsun dedim. Yoksa ayrılırız dedim. Tamam o iş bende dedi.
Geçen 2 ay sürede de teklif etmedi. Ben zaten ayrılacaktım ama beni oyaladığı için ama dur bir ailesi ile tanışayım dedim. Çünkü annesi pişirdiği şeylerden bana yollatıyordu kızımızda yesin diye. Ayıp olmasın diye. Köye gittiler. Köye gittiklerini biliyorum . Gelsin tanıştırayım dedi. Şimdi eses olaya geliyorum kızlar. Ailesi köyden gelmesine 3 gün kala bir konuda tartışma çıkardı. watsapdan bu konuyu tartışırken ben niye bana hala evlenme teklifi yapmıyosun dedim. Paraya sıkışığım kardeşim işden çıktı evin yükü arttı. öyle basit birşey yapmak istemiyorum dedi. Başka konuşmalarımızda oldu tabi hepsini yazamam çok uzun olur.
sonra bu ben çok yoruldum soğudum dedi ikimizde birbirimizi kırıyoruz dedi bitirelim dedi. Ben bitirmek istiyorum dedi. Şok oldum daha düne kadar beni çok sevdiğini söylüyordu. Aldatmadığın sürece seni bırakmam diyordu. Acaba gerçekten çok mu sıkıştırdım evlilik hususunda....
Özür diledim hem gel gitlerim için hem sıkıştırdığım için ama bitirelim diyor ikimizde kabul edelim bittiğini diyor başka birşey demiyor. Senin kalbin çok iyi temiz bana kötü bişey yapmadın altında neden arama sadece soğudum dedi.
Son bir aydır mesaj atıyorum okuyor ama cvp yazmıyor en kahreden de bu. Size cvp yazmaması. Oğlak burcu bide acaba kırıldı mı anlamıyorum ki..
herkes 1-2 ay mesaj atma seviyorsa gelir diyor ama gel onu kalbime parmaklarıma anlat.
Sizde ne yapmalıyım. Çocuğu kırdım mı kendimden soğuttum mu yoksa beni kandırdı mı
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama kalbim çok acıyor....
3 ayi birlikte gecirdik demis ben oyle anladim bilmiyorum.kadın nerede birlikte kaldım dedi yahu?
3 ay adam çalışmıyorken daha fazla birlikte zaman geçirmişler sadece, ki bu da aslında baya birbirlerini tanıyacak vakitleri olmuş demektir, ne güzel. çünkü yoksa kolay rahat görüşemiyolar bile normalde 3-5 aydan sonra sıkıntı çıkıyor. bu ortamda birlikte nasıl, ne ara ve en önemlisi nerede kalmış olabilirler 3 ay boyunca?
bu kadın çalışmıyor annesine bakıyor e holdingimiz var filan da demediğine göre, kim bakacak bu kadınlara? aileyle/anneyle birlikte yaşıyor diye anlıyorum
adamın kardeşi işten çıkıyor "evin yükü artıyor", annesi sarma dolma gönderiyor, köye gidiyorlar ailesiyle
ben buradan bu adamın da ailesiyle yaşadığını anlarım. ortak bir aile yaşamı var, ortak bir aile bütçesi var sonucu çıkarıyorum yani ben buradan
tabak çanak alıyorlar adamın abisi görüyor. artık ne kadar küçük yerdelerlerse. kadının ailesi zaten hani nerde yüzük modunda sevgiliyle tanışmayı kabul etmeyen bir aile ama 3 ay birlikte kalacaklar, he?
herşeyi geçtim, tüm tabuları aşsak adam yüzük alamıyor para yok (bilemem artık) ayrı ev tutacak, 3 ay orada takılacaklar kimsenin haberi olmayacak filan...dizi herhalde bu.
şu ortamdan nasıl birlikte kalmayı çıkardınız, hakketen merak ettim...
ben evlenmeden birlikte yaşamaya filan karşı değilim bu arada. 40 yaşında insanlar zaten seks yapmadan ve birlikte yaşamadan da evlenmemeli bence ama konu hiç o tandansta bir konu gibi mi?
arada cinsel birşeyler yaşansa da konu sahibi "bu sırada maalesef yakınlaştık da" gibi bir cümle kurardı, sonra ne kadar "ileriye gidildiğine" dair belki biraz daha yazardı. kimin neyi nasıl ifade edeceğini azıcık biliyorsam ben... (konu sahibi kusura kalma, böyle yazacağınızı tahmin ettim sadece yanlışsam düzeltirsiniz)
özür dilerim size yazmamıştım çift alıntı yaptı hem size hem de başka bir arkadaşa gitti pekde siteyi kullanmayı bilmediğim için çok fazla girip vakit geçirmiyorum öyle karıştı yazılar. Tekrar kusura bakmayın. Burda ki her düşünce önemli benim için.Benim mesajimla yazdiginiz yanitin ne alakasi bar size olan hangi mesajimda yuzuk ifadesini kullanmisim??
sizinde karşınızda çocuk yok sizde haddinizi bilin lütfen. Kalkıp da yanlış yazmışım diyorum tek tek reddedeceksiniz galiba diyorsunuz. Siz önce reddetmek nedir . yanlış yazmak nedir onu öğrenin. Hiç bir zaman kafeslemek gibi derdim düşüncem olmadı. İnsanlar yazıları eksik ya da yanlış yazmış olabilir. Hastalığı yüzünden izinli bu 3 ayı birlikde geçirdik diye yazmışım. Siz önce anlamadıysanız sorabilirdiniz . Acaba birlikte mi yaşadınız ben öyle anladım yazınızdan diyerek. Kaldı ki bur da bir arkadaşa cinsel bir ilişkimiz olmadığını yazdım o daha güzel bir üslüpla dile getirdiği için ona cvp verdim. Her şeyi okuyorsunuz bunu da okuyun. Benim acım taze ama siz bana bu tür üslupla yazamazsınız. 3 ay birlikte niye yaşıyorsun yok kafesledim yok yedi mi yemedi mi. Bu tarz şeyler yazacaksanız hiç yazmayın lüften. Evet 42 yaşındayım yaşlı değilim kendimi de yaşlı görmedim ama bana ne demek istendiğini de bilecek yaştayım. daha fazla polemik oluşturmayacağım arkadaşlarda bende gerilmek istemiyorum. Sizede kendi düşüncelerinizle hayatta başarılar.haddinizi bilin, çocuğunuz yok karşınızda. terbiyesizlik yapmadım ama belli ki sizin acınız taze. tam kafesledim sanmışken , 42 değil 12 gibisiniz hayatta başarılar
bir birimizden farklıyız. demek ki. Her insan bir olmuyor. Sizin düşüncenize saygı duyarım ama yine aynı şey olsa yine yaparım her şeyi açık açık söylerim. Kendisine aynı düşünce ile geldi istemese gelmez gider iyi düşün dedim hatta zaman verdim danışacağın birileri varsa danış fikir al. Ama benim güzel küçük dünyama girip de aklımı kalbimi perişan etme dedim. Kabul edip başladık. 1 ay her gün mesaj atmadım 1 aydır yazıyırum ama he gün değil ve bazı şeylere cvp veriyor ama çoğu şeylere cvp vermiyor. Senden soğuduktan sonra yazısından sonra beni sevmiyor musun hiç bişey hissetmiyor sun diye yazdığımda sevmesem işim ne niye yazılarını okuyayım niye numaran dursun niye cvp verim bazı yazılarına dedi.44 yaşındayım ve ben de evlenmedim ama hayatımda hiçbir ilişkiyede 5-6 ay sonra söz isterim diye bir şartla başlamadım.Valla bana bu yaşımda bir erkek 5 ay sonra sözleniriz dese kaçarım.Şartlarla başlayamam ilişkiye ,belki istemeyeceğim sonradan da başıma peydah olacakİlişkinin başından sonuna evlilik baskısı var. Soğudum bitti dedikten sonra bile bir ay msj atmışsınız cevap vermediği halde.Bence rahat bırakın pişman olursa gelir ,olmazsa zaten zorla olacak birsey değil.Ama sizin yokluğunuzu bir hissedememiş mesaj bombardımanından.
Çok haklısınız. Beni en iyi anlayanlardansınız bura da sizin gibi düşünen anlatmak istediğimi anlayan çok arkadaş gördüm çok teşekkür ederim size ve diğer arkadaşlara...kadın nerede birlikte kaldım dedi yahu?
3 ay adam çalışmıyorken daha fazla birlikte zaman geçirmişler sadece, ki bu da aslında baya birbirlerini tanıyacak vakitleri olmuş demektir, ne güzel. çünkü yoksa kolay rahat görüşemiyolar bile normalde 3-5 aydan sonra sıkıntı çıkıyor. bu ortamda birlikte nasıl, ne ara ve en önemlisi nerede kalmış olabilirler 3 ay boyunca?
bu kadın çalışmıyor annesine bakıyor e holdingimiz var filan da demediğine göre, kim bakacak bu kadınlara? aileyle/anneyle birlikte yaşıyor diye anlıyorum
adamın kardeşi işten çıkıyor "evin yükü artıyor", annesi sarma dolma gönderiyor, köye gidiyorlar ailesiyle
ben buradan bu adamın da ailesiyle yaşadığını anlarım. ortak bir aile yaşamı var, ortak bir aile bütçesi var sonucu çıkarıyorum yani ben buradan
tabak çanak alıyorlar adamın abisi görüyor. artık ne kadar küçük yerdelerlerse. kadının ailesi zaten hani nerde yüzük modunda sevgiliyle tanışmayı kabul etmeyen bir aile ama 3 ay birlikte kalacaklar, he?
herşeyi geçtim, tüm tabuları aşsak adam yüzük alamıyor para yok (bilemem artık) ayrı ev tutacak, 3 ay orada takılacaklar kimsenin haberi olmayacak filan...dizi herhalde bu.
şu ortamdan nasıl birlikte kalmayı çıkardınız, hakketen merak ettim...
ben evlenmeden birlikte yaşamaya filan karşı değilim bu arada. 40 yaşında insanlar zaten seks yapmadan ve birlikte yaşamadan da evlenmemeli bence ama konu hiç o tandansta bir konu gibi mi?
arada cinsel birşeyler yaşansa da konu sahibi "bu sırada maalesef yakınlaştık da" gibi bir cümle kurardı, sonra ne kadar "ileriye gidildiğine" dair belki biraz daha yazardı. kimin neyi nasıl ifade edeceğini azıcık biliyorsam ben... (konu sahibi kusura kalma, böyle yazacağınızı tahmin ettim sadece yanlışsam düzeltirsiniz)
o zaman baştan uzaklaşacaktı. 8,5 ayı beklemeyecekti bu kadar boğulduğunu düşünüyorsanız. Sizin gibi düşünmüyorum. Olgunluk baktığınız pencereye göre değişir. Nasıl bir uğraş vermişim. adamın sözlerini hatırlattım madem boğuluyordu bu sözleri vermeyecekti. Bir erkek sıkılıyorsa başta 2-3 ayda gider daha ayrılmadan çok kısa bir süre önce ilişkimiz çok güzel gidiyor iyi bir çiftiz demez. Bunun yaşla olgunlukla alakası yok ben 50 de olsam 16 yaş da olsam karşımdakine ne istediğimi söylerim beklentilerimi söylerim o da bunu düşünür ona göre başlar. ( Daha genç olsam başlarda değil 1-2 ay sonra söylerdim) Ve başladıktan sonra beklerim yapmıyorsa da konuşurum Nedenini öğrenmeye çalışırım belki geçerli bir sebebi vardır diye Herkesin ilişkisi düşüncesi farklıdır. Ben buradan yaşadıklarımı kaba taslak yazdım sonrasında sorumu sordum düşüncelerinizi paylaştınız yine de teşekkür ederim.Herhangi bir konuda bu kadar baski gorsem kosarak uzaklasirdim.
42 yas olgunlugu degil bu, pastane sozu bekleyen 16 yas toylugu, yapmayın bunu kendinize, adamada mesaj atmayi birakin, bir aydir donecek olan siz hic yazmasaniz dahi donerdi
Tamam ilk bastan kartlari acik oynadim o da kabul etti diyorsunuz ama adami kabul ettigine pisman edene kadar ugrasmissiniz.
konu sahibi olarak yazıyorum evet öyle yazmışım ama öncesinde de sağlık sorunundan dolayı izin aldığını yazmıştım. Öyle bi şey yazdım diye hatırlıyorum (yazarken bakamıyorum )Belki eksik yazılmış olabilirim ama sorulabilir acaba aynı evde mi yaşadınız bu cümlenizi anlamadım diye... Ama arkadaşımız benim yerime açıklamış çok güzel3 ayi birlikte gecirdik demis ben oyle anladim bilmiyorum.
Bana verdiginiz cevap dahi agresif, su tutumunuz cidden 42 yaş ile celisiyor, bastan cekip gidecekti kismina hic ama hic katilmiyorum.o zaman baştan uzaklaşacaktı. 8,5 ayı beklemeyecekti bu kadar boğulduğunu düşünüyorsanız. Sizin gibi düşünmüyorum. Olgunluk baktığınız pencereye göre değişir. Nasıl bir uğraş vermişim. adamın sözlerini hatırlattım madem boğuluyordu bu sözleri vermeyecekti. Bir erkek sıkılıyorsa başta 2-3 ayda gider daha ayrılmadan çok kısa bir süre önce ilişkimiz çok güzel gidiyor iyi bir çiftiz demez. Bunun yaşla olgunlukla alakası yok ben 50 de olsam 16 yaş da olsam karşımdakine ne istediğimi söylerim beklentilerimi söylerim o da bunu düşünür ona göre başlar. ( Daha genç olsam başlarda değil 1-2 ay sonra söylerdim) Ve başladıktan sonra beklerim yapmıyorsa da konuşurum Nedenini öğrenmeye çalışırım belki geçerli bir sebebi vardır diye Herkesin ilişkisi düşüncesi farklıdır. Ben buradan yaşadıklarımı kaba taslak yazdım sonrasında sorumu sordum düşüncelerinizi paylaştınız yine de teşekkür ederim.
Ben senin iyiligin icin yazmistim aslinda bu tavri keske bana degilde o adama gostersenkonu sahibi olarak yazıyorum evet öyle yazmışım ama öncesinde de sağlık sorunundan dolayı izin aldığını yazmıştım. Öyle bi şey yazdım diye hatırlıyorum (yazarken bakamıyorum )Belki eksik yazılmış olabilirim ama sorulabilir acaba aynı evde mi yaşadınız bu cümlenizi anlamadım diye... Ama arkadaşımız benim yerime açıklamış çok güzel
teşekkür ederim öncelikle yorumunuz içinYani Ergen yasimda birisini okadar seviyordum ki ayrılalım dediğinde bile zorla güzellik olmaz diye kabul ettim ..Kac gece kaç gün ağladım bilmiyorum ama bir tek mesaj bile atmadım...Sizinle aynı yastayim, israrlariniza hayret ettim doğrusu..Yazmayın düşünmeyin aramayın..Olmuyorsa vardır bir hayır.
Allah aşkına ya 20 kez yüzük mü demişim. hani teklif mi edecektim demişim.. Kaç kere söylediğimi nerden biliyorsunuz. Sizler nasıl algılıyorsunuz bu olayı. Böle anladıysanız zaten size cvp vermeye bile gerek yok. Evlenmek için ne baskıya ne maskeye ihtiyacım yok çok şükür kalbimden ne geçiyorsa onu yapıyorum siz baskıcı ve agresif kişilik görmemişsiniz. Ya da pek insan tanımıyorsunuz. Baskıdan söz ediyorsunuz. Adamın bana kendi söylediği vaatleri hatırlattım hatırlatmak baskıcı mı oluyor hiç zannetmiyorum. Size daha fazla cvp vermeyeceğim. Siz insanları bu gözle görmekten vazgeçin ve yaşa takıntı yapmayın.Bana verdiginiz cevap dahi agresif, su tutumunuz cidden 42 yaş ile celisiyor, bastan cekip gidecekti kismina hic ama hic katilmiyorum.
Ilk basta sizin kartlarinizi acik oynamaniz hosuna gitmistir ki yasinizdan dolayi bu oldukca anlasilir bir durum ancak daha sonrasinda 8 aylik iliskide en az 20 kez "yuzugum nerede?", "hani teklif edecektin?" tarzi bir cikis oldukca yorucu.
Yani adam ilk basta acik oynamanızi sevmis olsada ardindan gelen baskici tutum kacirmis belliki, bunu göremiyorsunuz,
Banane soz vermeseydi diye birsey de yok acikcasi, evlenecegiz diye soz verdigi kadin "durust ve kartlarini acik oynayan" biriydi ama siz bu kadindan fersah fersah uzaklasip "baskici ve dirdirci" birine donusmussunuz, siz degismissiniz o da degismis olan biten bu, hatta el arttiriyorum siz degismemissiniz sadece ilk basta maske takmissiniz evlenebilme adina...
Karsidaki beyefendiye hicbir sey olmaz, yarin birgun sessiz sedasiz beklemeyi bilen sabirli bir kiz bulur evlenir ama siz bu baskicilikla daha cok kendinizle kalirsiniz. Amaciniz evlenmek oldugu icin bir hemcinsim olarak sizi anliyorum ve uyariyorum, kadin erkek farketmez baski kacirir.
Mutlu bir yuva kurmak istiyorsaniz baskici tutumunuzu terketmelisiniz.
tavrım da bir şey yok kırıcı bir şey yazmadım. Yazdım mı ? Teşekkürümü ediyorum zaten fikrini söyleyen çoğu arkadaşa Sadece 3 ay birlik de geçirdik yazısını eksik yazdığım için aynı evi paylaşıp onla bir şeyler yaşanmış gibi gösterilmeye çalışılıyor bazı arkadaşlar öle anlıyor ama anlamak yerine sorsalardı diyorum sadeceBen senin iyiligin icin yazmistim aslinda bu tavri keske bana degilde o adama gostersen
Hayat dizi veya film değil. Bu şekilde davranmayın. Kadın erkek ilişkilerinde yazılı olmayan kurallar vardır. Sadece kendinizi değersizleştirirsiniz. Bu şekilde evliliğe giden ilişkinizde dahi mutlu olamazsınız. Siz kendinizce bir zaman belirlersiniz. Yapmıyorsa hadi güle güle diyeceksiniz. Yüzüğüm nerde teklifim nerde diye sormak karşı tarafın egosunu yükseltmiş.sevdiğiniz birisinin sonuna kadar peşinden koşmak acınası hal değil sizin gibi düşünmüyorum.
ama başka oğlaklar öyle demiyor özellikle de erkek tanıdıklarım. Siz öyle olabilirisiniz ama bazı oğlaklar inatçı nuh der peygamber demez. Ben öylesine denk geldim herhâlde ya da sadece karakter meselesiYa ben de oğlak burcuyum da sevmediğim insana kötü davranırım sevdiğim insana iyi davranırım. Olayın burçla bir alakası yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?