8 aylık hamilelikte havalimanına karşılamaya gelmeyen aile

Evin ve eşini birakip "aile buyukleri bebek görsün diye" cocugun babasından ayri yerde dogum yapmak mii???? Her seyi geçtim ben esinin yerinde olsam baya ariza cikarirdim bu duruma Saka gibisiniz vallahi. Boyunuzun ölçüsünü de almışsınız verdikleri karşı değer ile

herkes hazılıklıydı ve beni bekliyorlardı heyecanla
Eminim herkes çok heveslidir ve heyecanla beklemiştir hayır herkesin sizin bebeğinize en az sizin kadar heyecan duymasını bekliyorsunuz ve sonra insanlar karşılamaya bile gelmiyor - konu sahibinin yaşadığı gibi- üzülüyorsunuz. Biraz gerçekçi olmakta fayda var.

ben esinin yerinde olsam baya ariza cikarirdim bu duruma Saka gibisiniz vallahi
Yok eşi kendisi götürmek istiyor zaten ariza çıkaracak bir durumu yok. Tüm babalık izinlerini alıp konu sahibini annesine götürecek.

Sizin bahsettiğiniz durumla konu sahibinin durumu çok çok farklı. Konu sahibi keyfi olarak zaten kalabalık olan ve iki yaşlıya bakılan eve gitmek istiyor. Çoğu eleştiri de buna zaten. Haksız da sayılmazlar

Konu sahibinin annesi orada birisi yaşlı dedesi olmak üzere 3 4 erkekle daha aynı evde yaşıyor ve hepsine bakıyor. O eve bir de kocasıyla konu sahibi gidecek. Bir de bebek. Kadın hangi birine yetsin? Bunu mantıklı mı buldunuz gerçekten?

Ayrıca konu sahibinin bulunduğu il gelişmemiş izbe bir il de değil tüm imkanlar var.

Kadın 18 saat yolu karnı burnunda özel arabayla gitmekten bahsediyor. Bebeğe yazık değil mi yolda izde doğum başlasa ne olacak?

Siz de kendinizle kıyaslarken bir de benimle aynı şartlarda mı diye düşünüp eleştirenleri eleştirin olur mu?

"Şu yazdığınız ben annemde doğurdum herkes doğurabilir. Bu doğrudur. " düşüncesi 3 yaş benmerkezcilik özelliği.

Bir de annenizi alıp döndünüz.
Bakın işte kendiniz hç bakmamışsınız kendi bebeğinize.
Bu da bana tuhaf geliyor kusura bakmayın. İçgüdüsel olarak çünkü tek bende dursun istiyor insan. Siz fazla rahatınızı düşünmüşsünüz

Bunu söylerken de buradaki eleştirilerin de haklı olduğunuspat ediyor. Herkes bakımına alışamazsın zorlanırsın demiş. Yazan kişi de bebeğiyle hiç yalnız kalmamış, bakamamış. Doğum izni bitince de anneyi de almış dönmüş.
Tamamen birileri bakmış bebeğine. Normali bu gibi yazıyor bir de

Annenin iç sesi: Bİ SALIN BENİ

Annenin iç sesi: Bİ SALIN BENİ
Ay evet bir de o kısım var.
Valla ben 6 yaş oğluma şimdiden diyorum bakamam diye bu nedenle
Durup durup yakın evlerde oluruz, karım yorulur anne sen bakarsın arada bebeğime diyor. Ben de diyorum yooook bakamam bak baştan söyleyim diyorum.
Yazık yani 60tan sonra bir tur daha dönüyorlar çocuk bakımında

Ben hamileyken 2 saatlik şehirler arası yolculuk yaptım, hiçbir sorunum ağrım sızım yokken çok zor geçti. 18 saat asla tavsiye etmem. Bebek için de riskli ufacık bir ani frende strese girecek.

Ve çok zor oluyor inanın, benim kuzenlerden ikisi annesine yakın oturuyor, hiç abartmıyorum abarttığımı da düşünmüyorum iki kardeş arasında acayip bir rekabet var kendileri de dillendiriyorlar hep, biri doğurduysa öbürü de doğurur, böyle böyle 3’er çocuk yaptılar, anneleri Allah beni 4.’lerden korusun diyor çünkü hamilelikleri ve doğum sonrası full anne evinde geçiyor, birinin bebeğine bakıyorsa diğeri tavır yapıp benimkine de bakacaksın diyor, böyle böyle anneleri senelerdir 6 toruna bakmak zorunda kaldı hala da bakıyor ve bu kadın 68 yaşında, hastalanınca yatamıyor yatsa bakan olmuyor, torunları okula getir götür parka götür alışverişe götür, torunlara bakmak dışında hiçbir şey yapamıyor, ben şahsen haline üzülüyorum rahat edeceği imkanı da varken gezip tozabileceği zamanda torunlar başında, evet ben konu sahibini eleştirdim çünkü annesi tek başına 2 tane yaşlıya bakıyor, konu sahibinin anlatımına bakacak olursak onları arada bir bırakacağı kimse de yok ki kadın nefes alsın biraz kendisine zaman ayırsın, 3 tane de çalışan akşam olunca yemeğini çayını bekleyen yetişkin var, ben aynı şartlarda olsam kendimden önce annemi düşünürüm.

Ben en çok annenize üzüldüm. Kadını hiç kimse düşünmüyor. Neler yaşadığı, nelerle uğraştığı, yorulur mu ? tükenir mi ? kimsenin umurunda bile değil. Herkes kadını bir yerlerden çekiştirip hizmet ettirme derdinde. Yazık günah o kadında can taşıyor ama bu hiç kimsenin tasası bile değil.

Çok mu lazım İstanbul da doğum ? o kadar hengamede, hastalığın kaynadığı bir şehirde küçücük bir bebeği kalabalık ve evin içinde hasta olan insanların arasına getirmekten hiç mi korkmuyorsunuz ? Nasıl bir rahatlık seviyesi bu anlayamıyorum ben.

Eşiniz zaten bambaşka bir düşüncesiz. Sırf tüm sorumluluk üzerinize kalmasın diye neredeyse İstanbul' u sınırlarından çekip yaşadığınız şehre kadar getirecek. Karı koca tam tencere kapaksınız. İnsan biraz kendinden düşünmeli neyin oluru olur, neyin olmaz diye. Annenizin yükünü hafifletmeniz lazımken aksine ekstra yük yüklüyorsunuz yapmayın yazıktır.

Bu yorumum konu sahibesinin ailesinin durumunda olanlar için. İlla ki torun tombalak yanımda olsun, gözümün önünde olsun diye isteyen ailelerde vardır lafım onlara değil çünkü onlar hallerinden memnun olanlar ama burada evladına hayır diyemeyen, içine atan, başında bir dünya sorumluluk taşıyan bir kadın var. O kadıncağızın yükü hafifetilmeli. Lütfen artık birazda annenizi düşünün.

Kendiniz için en iyisini bilirsiniz kimseye bakmayın. Eşinizin sizi bırakması alması eşyalar açısından iyi olmuş. Bir süre kalır rahat edersiniz. Anne yani konforu başka alıyor. Annenizle karar verin. Ne eşinizle ne babanizla. Anneler daha iyi biliyor.

35. Haftaya kadar her hafta veya iki haftada bir Ankara İstanbul gittim geldim ben. Özel arabayla mola vere vere gidilir. Orta yolda bir gün konaklamali da kalınır.

35. Haftaya kadar her hafta veya iki haftada bir Ankara İstanbul gittim geldim ben. Özel arabayla mola vere vere gidilir. Orta yolda bir gün konaklamali da kalınır.
Yapı meselesi gidilmez değil ama ben tercih etmezdim şartlara göre değişir :) Sağlıklı olsun da bebişler gerisi önemli değil

Eşiniz yardımcı olacaksa evinizde eşinizin yanında kalın. Belli ki size bakacak vakitleri de yok zaten. Beklentiye girmeyin huzurunuz kaçmaz böylece.

Hanımefendi ben onu mu savunuyorum okudunuz mu ? Bir sürü kişi anne evinde doğum yapmak moda oldu tarzı şeyler söylemişler. Bende herkesin şartları uygun olmayabilir diyorum. Kendimden örnek veriyorum. Altınada sizin şartlarınızda saçma diyorum farkındaysanız. Ayrıca 35. Haftaya kadar uçağa binebiliyorsunuz doktor raporuyla.

Evet beni beklediler heyecanla ailemin ilk torunuydu ve gerçekten çok güzel bir lohusalık dönemi geçirdim. Kimsedendr böyle bir beklentim yoktu ama yaşadığım şehire kapsamlı bir hastane 3 saat uzaklıktaydı. Bulunduğum şehirdeki yüm arkadaşlarımda benim gibi ailelerinin yanında doğum yaptılar. Ben olumsuz bir durum yaşamadım ki onu nereden çıkardınız

Ben gitmezdim, normalde zaten aktarma kısmı beynimi döndürür, hamile ve eşyalarım çokken düşünemiyorum bile.

Haklısın hamile olmana bile gerek yok ben geliyorum ailem sen kendin gel dese direk biletimi iptal ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…