Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Gülhancım bence cuma günü başlayalım böyle bi diyeti yarım bırakınca daha kötü oluyo bence hem banu bize biraz menu yazsın mesela bugün ne yediğinide soralim fikrimiz olsun biraz
tamam canim öyle yapalim..sen 57 gömüsün ben nerdeyse 62 kiloya yakindim..su an 59 kiloyum bakalim cuma günü ne olacak

Günaydın fıstıklar dünkü sporum
10 dk abs (laura landon)
50 squat
25 selülit savar hareketi
Soğuma

Yavaştan başladim ki hamalama olmasin diye sonra artiricam

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar ve bol eksili bir gün diliyorum

Bu sabah biraz geçiktim 07:20 gibi uyandım Neyse yarın tekrar sabah 6da uyanırım nasılsa
Uyandığımdan beri etrafı toparlıyorum ki birazdan temizliğe direk girişebileyim
Kahvaltı niyetine soğuk soğuk armut yedim 1 tane süper iyi geldi

Bu arada regl olmama rağmen sadece 100 gr artıdayım geçen gün ki süper rakamın üzerine
Temizlik bahanesiylede bol bol hareket edeceğime göre eminim yarın dahada fazla eksi göreceğim

Banum sen bize bi kaç örnek menü yazsana 90 günlük diyet ile ilgili ben ona göre karar veriyim yapıp yapamayacağımà canım

Tabiki canım ne demek seve seve
Bu arada sanada günaydın

Şimdiiiii

Diyelim Protein günü;
Her türlü proteini yiyebiliyoruz ( yanına hatta az salatada yapabiliyoruz ama ben pek yapmıyorum açıkcası )
Tek şart 2 protein karışmayacak
1 porsiyon köfte + salata
yada
mantarlı et yada tavuk sote ( mantar sebze olarak kabul ediliyor bunda )
yada
Döner + salata
Yada
ızgara/buğlama balık + salata

( Bizim facedeki gruba girme imkanın olsa orada bir sürü örnek listesi oluşturduk resimli oradanda her an bakabilirdin aslında )

Heee ben et ağzıma sürmem diyen Vejeteryanlar Yeşil mercimek tüketebiliyorlarmış

Nişasta günü; zeytinyağlı sarma, dolma, kırmızı mercimek çorbası, zeyt. Barbunya, kuru fasülye, nohut, bakla, bulgur pilavı, pirinç pilavı, patates ( kızartma hariç ), ve daha bir sürü seçenek

Karbonhidrat günü öğlen; Her türlü makarna ( içinde protein olmayacak yani sebzeli soslarla olabilir ), sebzeli pizza, kısır, çiğ köfte ( etsiz ), fazla yağlı olmayan içinde fazla yumurta olmayan her türlü börek / poğça ( tabi yine proteinsiz ) patlıycanlı gözleme, krep ( tuzlu sade ama istersen sebzelide yapılabilir ) kabaklı kiş falan filan

Karbonhidrat gününün akşam menüsü zaten tatlı
Yani dilediğin herhangi bir yaş pastadan tut dondurmaya kadar dilediğin bir şey seçebilirsin eğer porsiyon çok büyük değilse yanına bir sırada bitter çikolata ekliyoruz
Ben mesela eveli gün karbonhidrat günün akşamı 1 parça bisküvi pastası + 2 top dondurma yedim
Önceki karbonhidrat gününün akşamıda 2 ince dilim kek ve 1 sıra bitter çikolata yedim

Benim bir tek dikkat ettiğim şey çok geç saate kalmamak saat en geç 17:30da o öğünü yapıyorum ve inan hiç kötü hissetmiyorum kendimi o gün ( malum tatlı akşam yemeği yerine geçiyor )

Meyve gününde de tek çeşit meyve seçiyorsun ( her öğünde farklı seçebiliyorsun tabi yeterki o öğünde aynı olsun meyve ) 3 - 4 saat arayla 5 porsiyon meyve yiyebiliyorsun ( ben 3 yiyorum genelde )

çok sağol banum face te sorun yaşıyorum giremiyorum bakarım ordanda inşallah peki bişey daha sorucam mesela peynirli yumurta yenebiliyomu yada öğlen döner akşam balık gibi menü oluyomu ayyy bu diyet şahane valla bayıldım bugün bi plan yapıcam bakalım bayramdan öncemi sonramı başlıcam ona karar vericemse kaç kilo verdin nasıl merak ediyorum bi bilsen

Seker pancari selulit savar hareketi dedigin hangisi oluyor nasil bisi o oyle

Pilatesten bi haraket canim yere yüz üstü yat bacakları kır topuklari birbirine yapıştır ve bacakları yukarı yukari kaldir kalça kismi yere çok iyi şekilde yapışacak ve haraketi yaparken hiç oynamayacak yoksa belini agritirsin canim çok etkili selülit gidermede inşallah anlatabilmisimdir :))) youtubeden de izleyebilirsin ebru Şallı daha ayrıntılı anlatıyor ve gösteriyor tatlim :)

Yok canım peynirle yumurta karıştırmıyoruz ama dediğin gibi protein gününde öğlen döner akşamda farklı bir protein tüketebilirsin önemli olan o anki öğünde 2 proteinin karışmaması
İnan çok çok zevkli Anneme ilk anlattığımda pek anlamadı sonra uzun uzun anlatınca aaaa iyi bari en azından ne pişireceğim derdin olmaz ( türü bakımından ) hatta yarın erkek kardeşim Amanyadan tatile geliyor diye hatun Börek yapacak senin ne günün o zaman dedi Nişasta günüm diyincede o zaman sen kendine uygun olan birşey yersin böreğide eve giderken alır ertesi gün Karbonhidrat gününde öğlen yersin dedi tabi o karbonhidrat demiyor Karbonat gününde yersin diyor

Canım valla Bayrama 8 gün var yanılmıyorsam hani o arada 1 kgdan fazla gider ( benim daha fazla gitti ama cumaya kadar söylemem ) İnan bayramı bile planladım Bayramın ilk günü Nişasta günüme deng geliyor ( sarma yada dolma bulduğum an af etmem tatlı dahil birşey yemeyi düşünmüyorum ) İkinci günü zaten karbonhidrat günü ( o gün eşimin akrabalarını gezeceriz gündüz zaten ) öğlen börek ikramı olursa yerim akşamda gittiğimiz yerde tatlı ikramı olursa yerim tabi çok geçe kalmamak şartıyla )
Eğer Annemlere Amcamlar gelirse akşamda orada oluruz büyük ihtimal sonra zaten evde oluruz sıkıntı olmaz
Amcamlar 3.cü gün gelirse Meyve/Sebze gününe deng gelmiş olur o zamanda hiççç kusura bakmasın kimse salatalıklarımı kemiririm Meyve şekerimi fırlattığından sırf salatalıkla yaptım dün günü ( Meyve yiyemem diyenler sebze seçip akşama kadar yiyebiliyormuş ama ben tüm gün aynı şeyi yedim ) ve inan hiç kötü olmadım aksine iyi geldi

bende şimdi açtım takvimimi önüme plan zamanıııııııartık 5 te 5 e alıştı vücudum bu son belki 90 günden sonra yaparım peki kaç günde kilo değişimi oluyo kilonu söylemede kaç günde değişim oldu merak ettim kıııızzzzz çatladım meraktan

Canım ben 3cü gün başladım değişimi görmeye her sabah tartılma huyum olduğundan her gun 200 - 300 gr fark neyse gördüm hep :) geçen gün baktım 200 gr artı yinede canımı sıkmadım ve ertesi gün birden 600 gr gitmiş oldu :) şu an regl olduğum halde o süper rakamdan sadece 100 gr fazla çıkıyorum regl cumaya biterde ödemini de atarsam bakarsın birincilik için bireyselde kapışabilirim birileriyle

Neyse canım ben işlerime girişeyim Keyif kahvemide içtim Bayram öncesi geleneksel Temizlik Şenlikleri başlasın bari

ARada dinlenince bakarım yine

kolay gelsin banumben temizlik yapmaya bayılırım bugün işteyim canım çekti şimdi valla

günaydın kızlaar valla şu sizin diyeti bende çok beğendim birde iyi kilo verdiriyor sanırım yemeklerde çok kolay yapılabilecek şeylermiş bende mi başlasam napsam :)
bu arada ben regl olduğumdan beri hiç kilo veremedim daha cumaya var ama ne olur bilmiyorum

Gülsencim benim 5 te 5 yine yalan oldu...gecen hafta 2 kilo verdirtmisti..regl döneminden dolayi zorlaniyorum birde üst üste agir oldu..ben yarin hemen 90 günlük diyete geciyorum canim..su anda basim agriyo zaten..son kac haftadir resmen bünyemle savasiyorum herseyi denedim..saglikli beslenmekte ise yaramadi bende..

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese merhabalarrrrrrr

İşlerin yarısı bitti ufak bir mola vereyim dedim
Muftakta çok az işim kaldı birde ütülerimi yapacağım
Kızkardeşim akşam Annemleri yemeğe alıyorum ille sizde gelin dedi ama henüz kararsızım Akşamada maç varmış ama bakalım eşimle bir görüşeyim sonra yemeğe gitmesek bile maç izlemeye gideriz sanırım

kolay gelsin banumben temizlik yapmaya bayılırım bugün işteyim canım çekti şimdi valla

zaten insan yapamayınca canı çekiyor imkan oluncada can istemiyor

Canım cidden hiç evin mutfağını etkilemiyor bu diyet kesinlikle dene derim inan bir öğünde tatlının olması bile insanı diyet psikolojisine sokmuyor bile

Merhabalr kızlar.
bende beşte beş yapmaya karar verdim bayrama kadar.
Sabah fırında baharatlî patatesimi yedim.

Ohhh afiyet olsun canım bende yarın Anneme gittiğimde patates salatası siparişi vereceğim onlar börek yesin biz nasılsa ertesi gün yeriz börek hakkımızı

ben daha olmadım yaa.
bende olsam belki vucut daha bi rahatlar. geçen haftaki şoku atlatamadı vucut

abartmakmı uçmuşun ne günü bu ??
:) ay benimde beynim aç midem gayet güzel oysaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…