Ben size katılmıyorum boşanmış ailelerin çocukları üzülmesin diye herkes tarafından maddi ve manevi olarak her istedikleri yapılıyor bu nedenle şımarık doyumsuz oluyorlar . Boşananlar anne baba olarak değil de karı koca olmaktan ayrıldıklarını farketseler bu sorunlar olmaz . Çocuk kimin yanındaysa karşı taraftan intikam almak içim çocuğu kullanıyorlar ve kim önce evleniyorsa çocuk o ebeveynine düşman ediliyor . Kıskanç ve hazımsız bir toplumuz bunu kabul etmek gerekiyor.
Benim eşiminde ilk evliliğinden bir oğlu var 13 yaşında biz evleneli 2,5 yıl oldu , annesi bizim evliliğimizi hazmedemedi ve çocuğu babasına karşı doldurup gönderdi sürekli , hatta çocuğun babasına yalan konuşmasına dahi teşvik etti . Benim çocukla sıkıntım yok eşim gayet güzel denge kurdu . Biz sabırla büyümesini bekliyoruz çocuğun hiç suçu yok ama annesi çocuğu kullanarak babasını cezalandırmaya çalışıyor . Onlar evliliğini yürütemediği için sorumlusu biz değiliz , kimsenin kişisel kaprisini çekmek zorundada değiliz .
Evlilik iki kişinin aldığı karadır çocuklu bir kadın yada erkekle evlendiysen herkes saygısızlık yapabilir anlamına gelmez . Kaldiki bence bize teşekkür etmeliler onların hayatlarındaki en değerli varlıkların kabul ederek ve destek olarak hayat arkadaşı oluyoruz .
Ben eşimin oğlundan sorumlu değilim anne ve babası sorumlu yanlış gördüğüm birşey olur ise eşime söylerim o gerekeni yapar . Çocuğun annesi babayı bankamatik olarak gösteriyorsa ve hertürlü saygısızlığı yapması için yönlendiriyorsa o zaman birinin müdahale etmesi gerekiyor demektir.
Teşekkür ederim , maalesef insanlarda ön yağı çok fazla , bizler üvey anne yada baba değiliz . O çocuklar için abla ve abi oluruz ancak , bunu bu şekilde kabul edersek herkes daha mutlu olur .yüreğinize sağlık :)
Teşekkür ederim , maalesef insanlarda ön yağı çok fazla , bizler üvey anne yada baba değiliz . O çocuklar için abla ve abi oluruz ancak , bunu bu şekilde kabul edersek herkes daha mutlu olur .
Haklısın canım ama insanlar aynaya bakmayı öğrenmeliler , sorun kendilerinde bende değil . Problemi kendileri yaratıp sonra başkasının üstüne atmayı alışkanlık yapmışlar .sonuna kadar katılıyorum sana canım.. Gerçekten zorlukları var.. Ama çıkan bütün sorunlarda bizler suçlanıyoruz..
yaşamayan bilemez..
Haklısın canım ama insanlar aynaya bakmayı öğrenmeliler , sorun kendilerinde bende değil . Problemi kendileri yaratıp sonra başkasının üstüne atmayı alışkanlık yapmışlar .
Sen önce kendine değer vereceksin ki karşıdaki durması gereken yeri bilsin . Çocuklu bir adamla evlendim diye hiçkimseye kendimi ezdirmem , saygı gösterdikleri kadar saygı gösteririm . Ben en başından eşimle açık açık herşeyi konuştum sınırlarımı çizdim o nedenle ikimizde huzurluyuz . Bizi huzursuz eden herkesi evin dışında bıraktık . Buna eşimin ailesinde dahil zira ilk evliliği eşimin ailesi yüzünden bitmiş ..........
Çocuk bize iki haftada bir geliyor ve geldiğinde onunda evde görevleri ve söz hakkı var , birşey yapmak istediğimizde ortak karar alıyoruz onun için çok uzak hissetmiyor kendini . Mesela kahvaltı için ne yapalım diyoruz herkes fikrini söylüyor ortak karar alındıktan sonra genelde onun olduğu haftasonu kahvaltıyı babası ile birlikte hazırlıyorlar , tamirat varsa babası ile birlikte yapıyorlar , Yada hep birlikte oyun oynuyoruz onu evde aktif yapıyoruz kendini evden uzak hissetmiyor o zaman .
Süpersin arkadaşım aynen birimde öyle .düşünce yapımız aynı arkadaşım.. bize de 2 haftada bir geliyor, ama o da evimizin bir bireyi.. babasının ve ablasının evi.. ona ait eşyaları var.. sorumlulukları var..
Evlenmek kadar boşanmakta doğal herkesin başına gelebilir bu durum , önemli olan boşanmış eşin yeni evlendiği eşi ezdirmemesi ve kişinin kendini ezdirmemesi .Boşanmış çocuklu adamlarla evlenen yürek yemiş kadınlar bunları yaşıyor genel olarak. Kendisi ilgilenmez çocuğuyla.sen uyarsan kabahat ne desen suç.Gece kapı açık uyumak nedir yayaa.Özel hayat diye bi şey var.Arabada ön koltuk o yaşta çocuğa yasak.Eşiniz ya terbiye versin kuralları öğretsin ya da siz sert dille uyarın.erkekler hem eski sorun yaşadıkları eşten boşanacaklar hem de yeni Hatunla ve ilk evlilikten olan çocuklarla sorunsuz yaşıycaklar.yeter taviz verdiğiniz
size katılıyorum ama bankamatik olarak görmek bazen yanlış anlaşılabiliyor.Ben size katılmıyorum boşanmış ailelerin çocukları üzülmesin diye herkes tarafından maddi ve manevi olarak her istedikleri yapılıyor bu nedenle şımarık doyumsuz oluyorlar . Boşananlar anne baba olarak değil de karı koca olmaktan ayrıldıklarını farketseler bu sorunlar olmaz . Çocuk kimin yanındaysa karşı taraftan intikam almak içim çocuğu kullanıyorlar ve kim önce evleniyorsa çocuk o ebeveynine düşman ediliyor . Kıskanç ve hazımsız bir toplumuz bunu kabul etmek gerekiyor.
Benim eşiminde ilk evliliğinden bir oğlu var 13 yaşında biz evleneli 2,5 yıl oldu , annesi bizim evliliğimizi hazmedemedi ve çocuğu babasına karşı doldurup gönderdi sürekli , hatta çocuğun babasına yalan konuşmasına dahi teşvik etti . Benim çocukla sıkıntım yok eşim gayet güzel denge kurdu . Biz sabırla büyümesini bekliyoruz çocuğun hiç suçu yok ama annesi çocuğu kullanarak babasını cezalandırmaya çalışıyor . Onlar evliliğini yürütemediği için sorumlusu biz değiliz , kimsenin kişisel kaprisini çekmek zorundada değiliz .
Evlilik iki kişinin aldığı karadır çocuklu bir kadın yada erkekle evlendiysen herkes saygısızlık yapabilir anlamına gelmez . Kaldiki bence bize teşekkür etmeliler onların hayatlarındaki en değerli varlıkların kabul ederek ve destek olarak hayat arkadaşı oluyoruz .
Ben eşimin oğlundan sorumlu değilim anne ve babası sorumlu yanlış gördüğüm birşey olur ise eşime söylerim o gerekeni yapar . Çocuğun annesi babayı bankamatik olarak gösteriyorsa ve hertürlü saygısızlığı yapması için yönlendiriyorsa o zaman birinin müdahale etmesi gerekiyor demektir.
size katılıyorum ama bankamatik olarak görmek bazen yanlış anlaşılabiliyor.
çocuğun gercekten ıhtoyacı oluyor ve masraflar üvey anne ya da üvey baba tarafından gereksız lüks olarak algılanabılıyor.
böyle düşünmeniz çok merhametli bir insan olduğunuz gösteriyor Allahta sizin gönlünüze göre versin :)olur mu öyle şey canım benim.. İhtiyacı olan bir şey varsa tabi ki alınacak.. ben asla o şekilde bakmıyorum olaya.. yeri geliyo bir oyuncak alıcaz babası diyo çok pahalı , ben de diyorum ama çok mutlu olacak.. evladı sonuçta ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor.. eşim çocuğunu çok iyi tanıyor, neyin ihtiyaç neyin şımarıklıktan olduğunu anlayabiliyor, ona göre davranıyor.. asla ama asla evladına aldığı bir şeyin fiyatını sormam.. çünkü eşim gerçekten çok hakkaniyetli bir insan..
Süpersin arkadaşım aynen birimde öyle .
böyle düşünmeniz çok merhametli bir insan olduğunuz gösteriyor Allahta sizin gönlünüze göre versin :)
ama herkes sizin kadar merhametli değil işte.
mesela gecende bır konuda vardı çocuk özel okula gidiyormuş ne gerek varmış vs vs benım kastettiğim bu tür şeylerdi.
evet kesınlıkle öyle :)anlıyorum canım ne demek istediğini.. valla imkan varsa tabi ki en iyi okula gitmeli.. annesi, babası ona güzel bir gelecek sunmaya çalışmalı.. bizlerde köstek yerine destek olmalıyız..
Yok tatlım eşim her ay düzenli nafakasını ödüyor , kurs masraflarını ödüyor , ihtiyacı doğrultusunda kıyafeti alınıyor ki bende güzel bir kıyafet görürsem alıyorum . Amaa 12 yaşındaki çocuğa git sana baban iPhone 6 , apple ipad aldırt kendine diye gönderirsen ve çocuğa her geldiğinde Nike spor ayakkabısı Almasını söylersen ve bir yıl içinde sadece spor ayakkabısı olarak 8 tane Nike ayakkabı alınıyorsa bankamatik olarak görüyorsun denektir .size katılıyorum ama bankamatik olarak görmek bazen yanlış anlaşılabiliyor.
çocuğun gercekten ıhtoyacı oluyor ve masraflar üvey anne ya da üvey baba tarafından gereksız lüks olarak algılanabılıyor.
Zaman herşeyin ilacı sabretmek gerekiyor ve bu konuda babası konuşsun daha doğru olur gibi geliyor .benim şuan tek sıkıntım çok ısrarcı olması.. bizdeyken mesela arkadaşlarımız gelecek ya da onun hoşlanmadığı birileri gelecekse gelmesinler diye tutturuyor.. ya da bizde olduğu hafta bir yere gitmemiz gerekiyorsa gittiğimiz yerde sürekli hadi gidelim hadi gidelim diye tutturuyor.. bende senin sevdiğin bir yere gidince bende gidelim diye sürekli söylesem hoşuna gider mi diyorum gitmez diyor gülüyor hemen.. Öyle öyle aşmaya çalışıyorum..
Zaman herşeyin ilacı sabretmek gerekiyor ve bu konuda babası konuşsun daha doğru olur gibi geliyor .
haklısın canım zaruri olmamalı gereksiz israf hem .Yok tatlım eşim her ay düzenli nafakasını ödüyor , kurs masraflarını ödüyor , ihtiyacı doğrultusunda kıyafeti alınıyor ki bende güzel bir kıyafet görürsem alıyorum . Amaa 12 yaşındaki çocuğa git sana baban iPhone 6 , apple ipad aldırt kendine diye gönderirsen ve çocuğa her geldiğinde Nike spor ayakkabısı Almasını söylersen ve bir yıl içinde sadece spor ayakkabısı olarak 8 tane Nike ayakkabı alınıyorsa bankamatik olarak görüyorsun denektir .
Tabikide o çocuğun her ihtiyacı karşılanacak ama evli oldukları dönemde nasıl ihtiyaç dahilinde eksikleri alınıyorsa öyle olmalı bana göre . Babadan yada anneden çocuk üzerinden intikam alınmamalı .
Bizimkinde öyle maalesef ama bizimki ben çağırınca gelmiyor o nedenle bir defa söylüyorum ortaya umursamazsa babası müdahale ediyor . Bizimki annesi üzülmesin diye yemek bile yemek istemiyordu hiç üstelemedik eee açlık nereye kadar dayanacak şimdi önüne ne konursa yiyor . Tabi annesi çok etkiliyor çocuğu , evde ne olup bitiyor hepsini mesajla iletiyor . Hatta annesi Birgün uyarmış mesajları silmeyi unutma yoksa baban yalan söylediğini anlar diye o nedenle bizde çok zorlandık halada devam ediyor.ben güzellikle söylüyorum ama öyle bağırma gibi değil yani.. mesela yemek yicez, babası hadi yemeğe diyo hiç duymuyor bile, ben diyorum hadi tatlım yemeğe hemen kalkıp geliyor.. çok sokulan, sıcakkanlı bir çocuk değil bizim çocuğumuz.. azıcık bişey söyle hemen ağlayabiliyor.. ya da oyun oynarken yenileceğini anladığı anda hemen ağlamaya başlıyor.. ama çocuk işte.. Önceden beni görünce ağlıyordu, ayyy çok zordu hatırlamak bile istemiyorum o anları..
Yok canım biz Almanya’da yaşıyoruz zaten çocuk burada kolej denginde bir okula gidiyor burada özel okul yok . Ben eğitime kızmam ama sırf masraf olsun diye çocuk araba biner binmez bana şu alınacak bu alınacak diye başlıyor o nedenle kontrol altına aldık masrafları .haklısın canım zaruri olmamalı gereksiz israf hem .
ama demek ıstedığım mesela çocuk özel okula gidiyorsa üvey anne ya da baba karsı çıkıyor ya özel okulda neyın nesıymıs dıye onu kastetmıstım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?