Evet doğru birşeyler öğretilmemiş yoksa birşeyler yapacağı zaman izin istiyor daha küçük olsa belki öğretmek daha mı kolay olurdu bilemiyorum ama şimdi ben söylediğimde ben onu böyle yapmıyorum yada gaz çıkarmanın nesi kötü ki gibi cevaplar veriyortüm yorumları okumadım ama belli ki sınırları olmayan bireylerin elinde şekil almamış bir çocuk var.
şımartılmamış aslında sadece ögretilmemiş bir birey var karşınızda.
siz çalışmıyorsanız bu fikrimi degerlendirin isterseniz.
baba yokken kuralcı ödüllü egitim verin.
babadan yüz buldugu için sizi onun yanında dinlemez ama o yokken güzel şekil verebilirsiniz.
sizin evladınızda olsa baba ona da kural koymadıgında bu şekilde bireye sahip olabilirsiniz.
size sunacagım tek fikir bu
annesi ilgilenmedigi daha iyi evladı çelişkide kalmaz en azında
9 yaşındaki erkek çocuğunun hallenmesinden bahsetmiyorum .9 yaş yarı ergen demek ki, bakın tartışmak için sormuyorum, 9 yaş çocuktan cinsel bi saldırı vs den mi bahsediyorsunuz?
Ayrıca bebek yanında yatarken ya sa çocuk benimki bebek olduğu için öyle söyledim. Hiç de hallenme olacağını sanmıyorum 1 gece de hallenilmeyiversin bi şey olmaZ. Zaten çocuk psikoloğa giderse zamnala bu beraber yatma vs davranışlarını aşacaktır net söylüyorum. Sabır ve ilgi gerek. Sert tutum ya da keskin mesafeler değil. O daha bir çocuk, yarı ergen değil..
Kız benim oğlumda çok söyler 5 yaşına yeni girdi ben daha çocuğum benden çok şey bekliyorsun derBu cumleyi kurabilen biri herseyin farkindadir bence. Disiplin eksikligi var. Sizin degil de babasinin bu duruma artik bir el atmasi lazim.
Kız benim oğlumda çok söyler 5 yaşına yeni girdi ben daha çocuğum benden çok şey bekliyorsun der
Annesinde kalırken sadece brokoli vs türü gıdalar yiyormuş bunların gaz yaptığını düşünüyorum tuvalet eğitimini 5 yaşında öğrenmiş o konuda bir sıkıntı yok şuan ama eşim alınıcak diye söyleyemiyorum bi ara uygun bi durum yakalarsam anlatmayı düşünüyorum9 yasinda tuvalet egitimi oturmamis bir cocugun mutlaka doktora gitmesi gerekir. ozellikle kakasini tutamiyorsa.
psikolojik nedenler de olabilir, kabizliktan enfeksiyondan da olabilir.
mumkunse pedagoga gitmeye calisin. cocuk hasta vs derseniz baba bozulabilir, bazi seyleri daha iyi ogrenmesi icin kendini gelistirmesi icin vs deyin.
Annesinde kalırken sadece brokoli vs türü gıdalar yiyormuş bunların gaz yaptığını düşünüyorum tuvalet eğitimini 5 yaşında öğrenmiş o konuda bir sıkıntı yok şuan ama eşim alınıcak diye söyleyemiyorum bi ara uygun bi durum yakalarsam anlatmayı düşünüyorum
canim bunlar da bir ihtimal tabi ama ben tibbi olarak soyluyorum. bir cocuk eger 4 yasini gectigi halde kakasini altina kaciriyorsa bunun tibbi ismi encopresis ve altindaki nedenleri arastirip tedavi olmak gerek. oyle umutsuz, cok zor bir sey degil. once tibbi bir rahatsizligi var mi diye kan testi parazit testi falan yaptiracaklar, daha sonar da psikolog ile beraber davranis terapisi denenebilir. anladigim kadariyla anne ilgilenmemis, baba bir sure olaya el koymus,. hatta onceki mesajlarinda kayinvaliden bayagi duzeltmis demisting. yani onlar da bir seylerin farkinda. aslinda sen de rahat olsan, biraksan cocuk boyle gider, sen de cocugun iyiligini istiyorsun.Annesinde kalırken sadece brokoli vs türü gıdalar yiyormuş bunların gaz yaptığını düşünüyorum tuvalet eğitimini 5 yaşında öğrenmiş o konuda bir sıkıntı yok şuan ama eşim alınıcak diye söyleyemiyorum bi ara uygun bi durum yakalarsam anlatmayı düşünüyorum
Evet bunu bende okudum, odası bizim odayla Yanyana zaten gece lambası da var annesiyle yaşadığı ev 2 katlı olmasına rağmen orda tek yatıyormuşVe evet 9 yaş bir erkeğin yarı ergen yaşıdır .
Dokuz yaşında adet gören bir kız çocuğuna şaşırmayan insanlar 9 yaş bir erkeğin yarı ergen yaşıdır dediğimde şaşırıyor.
Açın okuyun , gerekirse uzmanına danışın itiraz etmeden önce
Kesinlikle eşimin ailesi bile laf söylediği zaman çocuğa alınıyorum kendi çocuğuma laf gelmiş gibi gerçekten onun iyiliği için çabalıyorum yoksa banane der geçerimcanim bunlar da bir ihtimal tabi ama ben tibbi olarak soyluyorum. bir cocuk eger 4 yasini gectigi halde kakasini altina kaciriyorsa bunun tibbi ismi encopresis ve altindaki nedenleri arastirip tedavi olmak gerek. oyle umutsuz, cok zor bir sey degil. once tibbi bir rahatsizligi var mi diye kan testi parazit testi falan yaptiracaklar, daha sonar da psikolog ile beraber davranis terapisi denenebilir. anladigim kadariyla anne ilgilenmemis, baba bir sure olaya el koymus,. hatta onceki mesajlarinda kayinvaliden bayagi duzeltmis demisting. yani onlar da bir seylerin farkinda. aslinda sen de rahat olsan, biraksan cocuk boyle gider, sen de cocugun iyiligini istiyorsun.
sana tavsiyen esine soylerken uslubuna dikkat etmeye calis ve onu kirmadan konus, her anne baba cocugunun kusurunu gormek istemez, benim oglum uc yasinda gozluk takmaya baslamisti, o kadar bozulmustum ki (aslinda ne olacaksa). bir de cocuk soyle boyle, cocuk simarik vs diye yaklasmaktan ziyade, sence soyle soyle seyler yaptirsak nasil bir faydasi olur gibi yaklasabilirsin. mesela play therapy var. aslinda her cocuk pedagoga gitse faydasi olur, illa agir hasta diye bir sey yok. cocugun karsisinda degil yaninda oldugunu hissettir babasina. mesela babasini opturmen vs cok guzel, bunlari yapmaya devam et, bir yandan da cok fazla kendini kaptirma, yani o zaman da benim cocugumu bana mi ogretiyor diye dusunur anne babasi. simdi yeni evlisiniz herhalde, bir sure sonar herkes birbirinin huyuna alisir ve daha guzel gecinirsiniz.
Düzensiz görüşmeleri annesi sayesinde oldu bizde çocuğa senin 2 evin var canın nerde kalmak isterse söyle dedik biz hiç kabul etmenezlik yapmadık haftaiçide gelse...babasını benden değil de beni babasından kıskanıyor gibi geliyor bize çünkü hep benimle babasıyla pek işi yok ben söylüyorum git biraz babana sarıl seni özlemiş diye aramızda ufacık bir şey olsa eşimle, beni korumaya geçiyor o konuda psikolojik bir sıkıntı hissetmiyorum ilk zamanlar hissettiğimde eşime de söyledim bunlar normal geçicek bana alışması tanıması lazım diye ki öylede oldu şimdi çok iyiyiz inatlaştığı bahsettiğim konular kaldı sadeceBosanmus ailelerde cocuk anne ya da babayla yatmak isteyebiliyor. Terk edilme korkusu yasadigindan korkabiliyor. Ben bu duruma sasirmadim cunku onceden kendi yataginda yatan oglum bosandiktan sonra korkuyorum demeye baslamisti.
Tuvalet oroblemi de arabanin onune oturma pribkemi de altta yatan bir neden oldugunu gosteriyor. Belli ki babasinin evlenmesini kabul edememis, babasini belki de paylasmak istemeyen bir cocuk.
Ziplama mevzusu erkek cocuklarda enerji atmak icin yapiyorlar. Oglum 12 yasinda o da bazen evde topsuz basket oynuyor. Cocuklar artik aokakta oynayamadiklari icin enerjilerini bu sekilde atiyorlar.
Cocuklu biriyle evlenmek zor. Gorus gunletinin takvime baglanmadigi bu tip durumlarda cocuk bir annede bir babada tenis topu gibi gidip geliyor. Ve ister istemez kendisini istenilmeyen olarak dusunuyor. Biz mahkemenin verdigi gorus gunlerini uyguluyoruz. Boylece oglum hangi gunler babada olacagini biliyor ve diger gunler babayi beklemiyor. Duzensiz gorusmelerde cocuk hergun umit icinde oldugu icin gorusmedigi gunlerde hayal kirikligina ugrayabiliyor.
Cocuga uzuldum ben. Icinde kimbilir neler yasiyor.
Bu gorusme meselesini anne halletmeli. Anneye uygun bir dille ya baba soyleneli ya da bir cocuk psikologu. Pedagoglar da duzensiz gorusmenin cocuk icin iyi olmadigi gorusunde.Düzensiz görüşmeleri annesi sayesinde oldu bizde çocuğa senin 2 evin var canın nerde kalmak isterse söyle dedik biz hiç kabul etmenezlik yapmadık haftaiçide gelse...babasını benden değil de beni babasından kıskanıyor gibi geliyor bize çünkü hep benimle babasıyla pek işi yok ben söylüyorum git biraz babana sarıl seni özlemiş diye aramızda ufacık bir şey olsa eşimle, beni korumaya geçiyor o konuda psikolojik bir sıkıntı hissetmiyorum ilk zamanlar hissettiğimde eşime de söyledim bunlar normal geçicek bana alışması tanıması lazım diye ki öylede oldu şimdi çok iyiyiz inatlaştığı bahsettiğim konular kaldı sadece
herkesin durumu farkli, benim tanidigim birisi vardi professordu, cok gec yasina kadar evlenmedi, evlenmek istedigi zaman yasi buyuk oldugu icin zorlandi. daha sonr evlenmis ayrilmis cocugu olan birisiyle evlendi ve simdi cok mutlu. kendi cocugu da oldu. belki cocuksuz birisi istese o kadar iyi birisini bulamazdi.Yanlış anlamayın da çocuğu olmayan insanlar cocuksuz kişilerle evlenmeli.
Biraz okuyabildim inan, bunları yaşamak zorunda değilsin ki.
Bu nedir böyle.
Eşininde işine geliyor, sen fazla ses çıkarmıyorsun die.
Annesi ve babasi var.
Sen iyi insan herkes için olacaksın fakat çocuk için annelik yapmana gerek yok.
Bu kadar kendini ortada harcatma inan değerin olmayacak. En ufak bi sorunda suçlu sen olacaksın.
Ayrıca eşin ve ailesi sana saygı duyması gerektiğini söylemeliler.
Yeri geliyor insan kendine tahammül edemiyor.
Yaşı da 9 yani herşeyi gayet idrak edebilecek bilinçli bi yaşta.
Sen gene iyi sabırlısın sinemada gaz çıkarttığında ben olay mahallini terk ederdim.
Bol bol sabır diliyorum.
Korkabilir benim buna lafım sözüm yokEvet bunu bende okudum, odası bizim odayla Yanyana zaten gece lambası da var annesiyle yaşadığı ev 2 katlı olmasına rağmen orda tek yatıyormuş
Evet bunu bende okudum, odası bizim odayla Yanyana zaten gece lambası da var annesiyle yaşadığı ev 2 katlı olmasına rağmen orda tek yatıyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?