9 yaşında erkek çocuğunun davranışı

Evet doğru birşeyler öğretilmemiş yoksa birşeyler yapacağı zaman izin istiyor daha küçük olsa belki öğretmek daha mı kolay olurdu bilemiyorum ama şimdi ben söylediğimde ben onu böyle yapmıyorum yada gaz çıkarmanın nesi kötü ki gibi cevaplar veriyor

9 yasinda tuvalet egitimi oturmamis bir cocugun mutlaka doktora gitmesi gerekir. ozellikle kakasini tutamiyorsa.
psikolojik nedenler de olabilir, kabizliktan enfeksiyondan da olabilir.
mumkunse pedagoga gitmeye calisin. cocuk hasta vs derseniz baba bozulabilir, bazi seyleri daha iyi ogrenmesi icin kendini gelistirmesi icin vs deyin.

9 yaşındaki erkek çocuğunun hallenmesinden bahsetmiyorum .
Ben dokuz yaşındaki bir çocuğun ebeveyniyle yatmasının doğru olmadığından bahsediyorum .
Benim ilgilendiğim kısım psikolojik olarak bıraktığı etkiler .
Çocuğunuz korluyorsa bunu yanınızda yatırarak çözemezsiniz , uzmanlatda söylüyor .
Siz çocuğunuzu isterseniz 20 yaşına kadar yanınızda yatırın
Ben bana göre doğru gelenle ilgiliyim
Sizde size doğru olanla .
Konu konuyu tartışmak ya da tartışmamak değil zaten , bu benim doğrum dediğim gibi ..

Ve evet 9 yaş bir erkeğin yarı ergen yaşıdır .
Dokuz yaşında adet gören bir kız çocuğuna şaşırmayan insanlar 9 yaş bir erkeğin yarı ergen yaşıdır dediğimde şaşırıyor.
Açın okuyun , gerekirse uzmanına danışın itiraz etmeden önce

Bosanmus ailelerde cocuk anne ya da babayla yatmak isteyebiliyor. Terk edilme korkusu yasadigindan korkabiliyor. Ben bu duruma sasirmadim cunku onceden kendi yataginda yatan oglum bosandiktan sonra korkuyorum demeye baslamisti.
Tuvalet oroblemi de arabanin onune oturma pribkemi de altta yatan bir neden oldugunu gosteriyor. Belli ki babasinin evlenmesini kabul edememis, babasini belki de paylasmak istemeyen bir cocuk.
Ziplama mevzusu erkek cocuklarda enerji atmak icin yapiyorlar. Oglum 12 yasinda o da bazen evde topsuz basket oynuyor. Cocuklar artik aokakta oynayamadiklari icin enerjilerini bu sekilde atiyorlar.
Cocuklu biriyle evlenmek zor. Gorus gunletinin takvime baglanmadigi bu tip durumlarda cocuk bir annede bir babada tenis topu gibi gidip geliyor. Ve ister istemez kendisini istenilmeyen olarak dusunuyor. Biz mahkemenin verdigi gorus gunlerini uyguluyoruz. Boylece oglum hangi gunler babada olacagini biliyor ve diger gunler babayi beklemiyor. Duzensiz gorusmelerde cocuk hergun umit icinde oldugu icin gorusmedigi gunlerde hayal kirikligina ugrayabiliyor.
Cocuga uzuldum ben. Icinde kimbilir neler yasiyor.

Annesinde kalırken sadece brokoli vs türü gıdalar yiyormuş bunların gaz yaptığını düşünüyorum tuvalet eğitimini 5 yaşında öğrenmiş o konuda bir sıkıntı yok şuan ama eşim alınıcak diye söyleyemiyorum bi ara uygun bi durum yakalarsam anlatmayı düşünüyorum

canim bunlar da bir ihtimal tabi ama ben tibbi olarak soyluyorum. bir cocuk eger 4 yasini gectigi halde kakasini altina kaciriyorsa bunun tibbi ismi encopresis ve altindaki nedenleri arastirip tedavi olmak gerek. oyle umutsuz, cok zor bir sey degil. once tibbi bir rahatsizligi var mi diye kan testi parazit testi falan yaptiracaklar, daha sonar da psikolog ile beraber davranis terapisi denenebilir. anladigim kadariyla anne ilgilenmemis, baba bir sure olaya el koymus,. hatta onceki mesajlarinda kayinvaliden bayagi duzeltmis demisting. yani onlar da bir seylerin farkinda. aslinda sen de rahat olsan, biraksan cocuk boyle gider, sen de cocugun iyiligini istiyorsun.

sana tavsiyen esine soylerken uslubuna dikkat etmeye calis ve onu kirmadan konus, her anne baba cocugunun kusurunu gormek istemez, benim oglum uc yasinda gozluk takmaya baslamisti, o kadar bozulmustum ki (aslinda ne olacaksa). bir de cocuk soyle boyle, cocuk simarik vs diye yaklasmaktan ziyade, sence soyle soyle seyler yaptirsak nasil bir faydasi olur gibi yaklasabilirsin. mesela play therapy var. aslinda her cocuk pedagoga gitse faydasi olur, illa agir hasta diye bir sey yok. cocugun karsisinda degil yaninda oldugunu hissettir babasina. mesela babasini opturmen vs cok guzel, bunlari yapmaya devam et, bir yandan da cok fazla kendini kaptirma, yani o zaman da benim cocugumu bana mi ogretiyor diye dusunur anne babasi. simdi yeni evlisiniz herhalde, bir sure sonar herkes birbirinin huyuna alisir ve daha guzel gecinirsiniz.

Evet bunu bende okudum, odası bizim odayla Yanyana zaten gece lambası da var annesiyle yaşadığı ev 2 katlı olmasına rağmen orda tek yatıyormuş

Kesinlikle eşimin ailesi bile laf söylediği zaman çocuğa alınıyorum kendi çocuğuma laf gelmiş gibi gerçekten onun iyiliği için çabalıyorum yoksa banane der geçerim

Düzensiz görüşmeleri annesi sayesinde oldu bizde çocuğa senin 2 evin var canın nerde kalmak isterse söyle dedik biz hiç kabul etmenezlik yapmadık haftaiçide gelse...babasını benden değil de beni babasından kıskanıyor gibi geliyor bize çünkü hep benimle babasıyla pek işi yok ben söylüyorum git biraz babana sarıl seni özlemiş diye aramızda ufacık bir şey olsa eşimle, beni korumaya geçiyor o konuda psikolojik bir sıkıntı hissetmiyorum ilk zamanlar hissettiğimde eşime de söyledim bunlar normal geçicek bana alışması tanıması lazım diye ki öylede oldu şimdi çok iyiyiz inatlaştığı bahsettiğim konular kaldı sadece

Bence çocukla hiç ilgilenilmese bile 5 yaşına kadar altının bağlanması çok tuhaf. Bir arkadaşımın otistik oğlu bu şekilde geç öğrenmişti. Otizmin dereceleri var. Psikolojik sorunu yok deyip kestirip atmayın. Bazı konularda ısrar etmesi de tuhaf geldi. Çocuğun okulunda psikolojik danışman varsa gidip onunla konuşun. Onlara da bazı davranışları tuhaf gelirse bırakın babaya onlar söylesin.
Babaya bazı durumları anlatırken de : böyle devam ederse ileride çocuk mutsuz olur deyin.
Korku konusunu anlayabiliyorum. Benim de oğlum gece korkuyor. Eve kedi alabiliyorsanız belki böyle çözümlersiniz. Benimkisi köpeğiyle yatarsa korkmuyor. Ama köpek bakımı çok zor. Bizim köpek bütün gün bahçede o yüzden içeri alınca da evkirleniyor. Kedi bakımı daha kolay ama tabi siz bilirsiniz.

Bu gorusme meselesini anne halletmeli. Anneye uygun bir dille ya baba soyleneli ya da bir cocuk psikologu. Pedagoglar da duzensiz gorusmenin cocuk icin iyi olmadigi gorusunde.
Diger sorunlars gelince simdiki cocuklar prens ve prenses modunda yetistigi icin gec olgunlasiyorlar. Kendi 9 yasiniz ile kiyas yapmayin. Ben o konularin da zamanla duzrlecegine inaniyorum. Cocuga biraz zaman verin. O yastaki bir cocuk icin gercekten zor bir durum bu. Eminim ki elinizden gekeni yapiyorsunuzdur, biraz daha vakit taniyin. Buyudukce o da duzelecek. Biraz daha anlayis. Bieakin mutlu bir cocukluk yasasin. Zaten yaralari vardir yureginde. 9 yas daha cocuk. Erkekler on ergenlige 12 yasinda giriyor. Oglumdan biliyorum. Oglum 12 yadinda ama hala cocuk. Bosverin cocuk kalsinlar. Biz buyuduk de ne oldu? Cocuklar oyle masum oyle saf ki.

Yanlış anlamayın da çocuğu olmayan insanlar cocuksuz kişilerle evlenmeli.
Biraz okuyabildim inan, bunları yaşamak zorunda değilsin ki.
Bu nedir böyle.
Eşininde işine geliyor, sen fazla ses çıkarmıyorsun die.
Annesi ve babasi var.
Sen iyi insan herkes için olacaksın fakat çocuk için annelik yapmana gerek yok.
Bu kadar kendini ortada harcatma inan değerin olmayacak. En ufak bi sorunda suçlu sen olacaksın.
Ayrıca eşin ve ailesi sana saygı duyması gerektiğini söylemeliler.
Yeri geliyor insan kendine tahammül edemiyor.
Yaşı da 9 yani herşeyi gayet idrak edebilecek bilinçli bi yaşta.
Sen gene iyi sabırlısın sinemada gaz çıkarttığında ben olay mahallini terk ederdim.
Bol bol sabır diliyorum.

herkesin durumu farkli, benim tanidigim birisi vardi professordu, cok gec yasina kadar evlenmedi, evlenmek istedigi zaman yasi buyuk oldugu icin zorlandi. daha sonr evlenmis ayrilmis cocugu olan birisiyle evlendi ve simdi cok mutlu. kendi cocugu da oldu. belki cocuksuz birisi istese o kadar iyi birisini bulamazdi.

9 yasinda yasi gayet buyuk. Anliyabilicek yasta. Cok simarik ben cocuk gelisimcisiyim. Gercekten cocugun psikologdan yardim almasi gerekiyor

Evet bunu bende okudum, odası bizim odayla Yanyana zaten gece lambası da var annesiyle yaşadığı ev 2 katlı olmasına rağmen orda tek yatıyormuş
Korkabilir benim buna lafım sözüm yok
Ama buçocuk babasını kıskanıyor bu da olağan bir durum , olabilir yani .
Ama siz yenı evlisiniz ve kocam beni isteyebilir buda normal birşey
Bir arkadaş demiş ya " 9 yaşındaki çocuk ergen degıl sapık mı vs " diye .
9 yaş küçük bir yaş değil
Ve kimse kusura bakmasın her gece her gece kocamla ortamda 9 yaşındaki bir çocuğu istemem
Kendi çocuğumu bile yatırmıyorum el kadar olduğu halde
Ve yarı ergendir bu çocuk
İtirazı olan gitsin danışsın
Biyolojik olarak artık kafada seksi az çok bilir
Kadın ve erkeğin yakınlaşmasını vs
Ha beni ırgalamıyor diyende yatırsın çocugunu evlendirene kadar yanında
Evlilik ve cinsel hayatınızdan feragat etmek yerine çözüme gidilmeli
Dogru olan bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…