9 yıllık ilişkinin ardından düğüne 2 ay kala terk edilmek....

Forumu her ziyaretimde konuna bakıyorum, nasılsın diye. Elhamdûlillah iyi gördüm, daha da iyi olacaksın biizniAllah...

Nedense aklıma bugün aşağıdaki beyit geldi, paylaşmak istedim...

22. Sana Firavun'a yakışan debdebe, yücelik gerekse; aşkı geri ver!

Mefa'îlün, Mefa-îlün, Mefa'îlün, Mefa'îlün

(c. I, 59)

• Sen, hor görülmekten şikayet ediyorsun, ağlayıp duruyorsun, sızlanıyorsun, hor görülüşteki lütufları, ihsanları göremiyorsun. Ya Hakk'tan yardımlar, ihsanlar isteme, yahut az şikayette bulun!

• Sana, Firavun'a yakışan debdebe, yücelik gerekse, sana yakışmayan aşkı ver, Fıravun gibi vilayetler al, malını, mülkünü artır, ihtişamlı bir hayat sür!

• O can ne mutlu candır ki, sonunda bahta, mutluluğa erişmek için daha önceden hor görülmeyi, aşağı görülmeyi alır da öper, başına kor.

• Pek büyük olan, kıyısı kenarı bulunmayan o hiddet denizinden binlerce kol ayrılır, her tarafa rahmet ırmakları akar. O ırmaklar, merhameti sonsuz olan Allah'ın iyi, kötü bütün kullarının can bahçelerine ulaşır, her canı suya kavuşturur. O hiç kimseyi mahrum bırakmaz.

" Ey gönül, sen o dereye bakma! O dere ile yetinme; için daralır, o derelerin önüne çıktıkları kaynağa, sonra hep orada birleşeçekleri asla, vahdet deryasına bak!

• Bir domuz misk içinde, bir insan da pislik içinde doğsa, her biri rızık bakımından da aslına gider, her bakımdan da aslına varır.

• Hakk kapısının uyuz köpeği bile dünyadaki bütün arslanlardan iyidir, değerlidir. Çünkü o Hakk'ın aşkını söyler ve o kapıyı gözetme ve bekçilik yapma usullerini bilir.

Divan-ı Kebir'den Seçmeler​

Canım ya ben cok merak ettim barısıp barısmadıgınızı aslını söylemek gerekirse dayanamadım sonunu çok merak ettim fakat cok üzüldüm sonunu okuyunca hala geri dönmedi ha ama daha 1 ay oldu ama insallah bütün kalbimle diliyorum döner ve mutlu olursun 9 yıl heba olmaz sonucta dile kolay fakat bir ömür sevdiğin ben çok isterim tekrar barısmanızı ben gerçekten psikolojisinin suan için bozuk oldugunu düşündüm çünkü lütfen öle olursa zorda olsa şans ver insanların basına ne gelecegi belli olmaz umarım herşey hakkında hayırlısı olur

Selam kizlar
dün gece malesef yine onu gördüm rüyamda,
hesap soruyordum, beni aldattin 1 sene diyordum,
konusuyordum tartisiyordum

ama ben bunu artik istemiyorum, rüyamda görmekten cok biktim,
insallah birdaha görmem, bu benim günlük morelimi cok etkiliyor..

Kizlar ben bugun cok kötüyüm ya,
sürekli bir korku var icimde,
arayan o diye korkuyorum, ama okadar eminimki 100% eminim o degil arayan,
karsima cikacak diye okadar cok korkuyorumki, ama eminim gelmez, cikmaz karsima, ama yinede okadar büyük bi korku varki bugun icimde,
bilmiyorum niye böyle oldu ama asiri korkuyorum
cok kafam karisik, cok kötüyüm bugun

iyi olmak istiyorum unutmak istiyorum, cokmu sey istiyorum yaaaaaa

canım çok teşekkür ederim. inşallah Allah'ın izni ile daha iyi olacak herşey...

hz.mevlana... onun kısacık cümlelerini gün içinde belki elli defa tekrarlıyorum kendi kendime. hatta ilk günler çok sık okurdum imam gazali ve mevlana...

O can ne mutlu candır ki, sonunda bahta, mutluluğa erişmek için daha önceden hor görülmeyi, aşağı görülmeyi alır da öper, başına kor.

her an söylediğim şu cümle: olsun,O'ndan gelen hayra da şerre de şükürler olsun.... inşallah bu sükut hali devam eder ve bana şifa olur...

canım benim yürekten hissettim dileklerini çok teşekkür ederim...

yazdıklarının hepsi doğru.onca yıl,onca emek,ve sevgi tabiki... ama bazen elden bişey gelmiyor.bizim için yazılan kader neyse onu yaşıyoruz.
önceleri ben de senin gibi düşünüyordum. dönmesi herşeyin yeniden başlaması en güzeli idi. ya değilse? başımıza gelen şerde hayır aramak bize düşen.oturup ağlamak değil..umut var evet ama gelecek için,düzelmesi için değil....

bir de şu var affetsek de unutamayız. kırılan kırdıldığı ile kalıyor. hele ben gibi paramparça olduysa...

ben onu zaten affettim ama tekrar birlikte olmak için değil bu. insan olarak affettim....

ben demiştim demek istemiyorum...sultancım sen ne kadar kızsan da nefret ediyorum desen de hala bir parçan onda. bunun bir mantığı yok evet ama onda işte. herşey daha çok taze. eğer yol amlak istiyorsan ona hatırlatacak elinde olan ya da olmayan herşeyden uzak kalmalısın.

sen ne istediğin kadar arayan o değil diye söyle. ama bilinçaltın sana şunu diyor : arayan o ve pişman oldu. sürünüyor,hala seviyor,pişman oldu...

varsay ki öyle oldu. sevmeyi bilmeyen adam pişman olmayı bilmez. hele ki senin böyle terk edip nişanlanan adam hala nişanlıyken seni arayabiliyosa yazık ki yazık o adama...

ha peki arayan o değilse? kimse kim.sapık mı yok ortada,boş adam mı yok...

kesinlikle kim olursa olsun açma hatta yeni hat al sultan.herkes ısrarla aynı şeyi söylüyorsa onda bir doğruluk payı vardır. lütfen kendin için yap bunu...

iyi olacaksın ama bunun için sen de çaba göster lütfen.olayın içinde olduğun zaman net göremiyosun ne doğru ne yanlış. kulak ver sana söylenene.

kızma bana gücenme olur mu...

yok canim ne kizmasi ne gücenmesi,
ben ondan gelen herseyden uzak durmaya calisiyorum, bunun icin zaten bukadar radikal kararlar aldim,
bukadar radikal davrandim herseyini silerken,
engelledim heryerden, hicbiryerden görmesin beni, bende görmiyeyim,
ben onun beni aramadigindan eminim,
bilincaltimda böyle sacma salak bisey söylemesin, ki söylüyor galiba, tam emin degilim, kafam cok karisik
acmiyacam bidaha, seni dinlicem, ve acmicam,
yeter artik
eger devam edersede
degistirecem numarami
ben unutmak istiyorum, aci cekmek degil

paranoyak gibi oldum elifzeynep,
2 gündür sürekli disari ciktigimida gözüm sürekli etrafta,
gelirde karsima cikacak diye,
cikmiyacak bundan eminim, asla gelmez bunu biliyorum ama yinede bilincalti galiba,
ben böyle paranoyak olmak istemiyorum,
bi ara ne güzel düzelmistim, tam unutmustum yaa...

Ben de unutmak istiyorum. Lakin saplantı haline getirdim şu an şu dakikalar o kız arkadaşının doğum gununu kutluyor bana da yas tutmak düşüyor. Ya neden diyorum çok saçma istemiyorsa bırak sende takılma ama olmuyor saplantı haline getirmek çok kötü Yok mu bir hal çaresi bunun.

tatlım işte bu arayan kişi -o veya değil- senin böyle hissetmene neden oldu. kendimi koyuyorum yerine,ben olsam,beynim o değil dese de bir yanım o olabilir diyebilir. işte bu durum insanın aklını kurcalar,acabalar bırakır kafanda. o arayan da eğer dengesiz boş biri ise,bu kız da açıyor ne de olsa diye arar durur.

kesinlikle açma. dediğim gibi eğer devam ederse numarını değiştir. eğer numaranı değiştirmek zor geliyor ise,bir erkeğe,abin ya da baban açtır tlfnu,o konuşsun bi paylasın...

tamam canim acmiyacam zaten birdaha
ve aramaya devam ederse numaramida degistircem,
zaten aklimda vardi degistirsemmi diye düsünüyordumda
emin olamamistim

dedigin gibi aklimi karistirdi bu numara
milletin isi gücü yok egleniyor iste bizede burda aci cektiriyorlar

canım sen de diyorsun ya saplantı diye.aslında terk edilince ya da kötü bir biçimde ayrılınca geri istemelerimizin çoğunun altında saplantı yatıyor...
evet bazen doğru olanı biliriz ama uygulamakta zorlanırız. genellikle de aşk acısı yaşarken olur bu.
öncelikle şu bile senin onu sağlantı haline getirdiğini gösteriyor-o kız arkadaşının doğum gününü kutluyor-!!! neden biliyosun ki bunu! bilme,öğrenme,görme,sorma....

çaresi var elbet,istersen olur elbet...

benim o kadar ortak arkadaşım var ailesinde de tanıdıklarım var çok yakındık ama ilk gün söyledim,onun hakkında konuşmayın,benim de haberimi ona götürmeyin diye. açıp bakmadım ne face ine ne maillerine...bilip ne yapcam? bazı şeyleri bilmemek lazım. bildikçe o unutma alışma süresi uzar.

ilk önce ona dair tüm bağları kopar. görsen bile çevir yüzünü.hayatında kim var kim yok bilme.sana gelip evlenmiş bile deseler çık git oradan. bak bir süre bunu dene bir süre sonra istemeden zorlanarak yaptığın şeye alışacaksın...

hiç bir acı sonsuza kadar sürmüyor inan bana.ne zaman sıkılsan yaz buraya, mutlaka birimiz sana hadi bakalı yeter bu kadar der senin üzülmene izin vermemey çalışırız

Son düzenleme:

Evet, haklısın bilmemeli öğrenmemeliyim. Buna bugün karar verdim. Üç ay oldu ayrılık olalı ben bir ay hiç haberdar olmadım her seyden uzaklaştım ama sonra gene başladım. Neden unutamadığımı hala anlayamıyorum. Bu konuda bir şeyler yapmalıyım farkındayım. Dua ediyorum eğer dönecekse bir an önce dönsün takdirimde varsa, yoksa kalbimden sevgisi her şeyi silinsin. Duadan başka birşey kalmadı yapacağım.

elin gitse de aklına kırgınlığın ve yaşadıkların gelsin. böyle devam ederse kendini kaybedeceğin ve şikayet ettiğin durumun devam edeceği gelsin.bunu sürekli tekrar et kendine.kendi kendine telkin en iyisidir.

tatlım sen dua et ve her zaman hayırlısını dile. ilk günler ben de senin gibi onu bana hayılrı kıl diye dua ediyordum ama artık hayırlı olanı mukakkak sen benden iyi bilirsin bana hayırlı olanı nasip et diyorum. emin ol şu küçücük değişiklik bile insanın biliçaltını çok etkiliyor.

ayrılmak kesinlikle kolay değil,hem de hiç...ölüm ve ayrılık çok çok acı... ama imkansız değil affetmek,yoluna devam etmek. bana deseler ben inanmazdım biliyo musun? ölüyorum hayat bitti diyordum. ama bak görüyosun devam ediyor

evet dogru kesinlikle ayrılık ölüm degil hayat devam ediyor biz sadece kendimize acı veriyoruz biz yapıyoruz bunu kendimize bence bir tek bu dünyada ölümün çaresi yok o da olması gerekiyor ALLAH onu da bir nedene bağlıyor nedensiz hiçbirşey yoktur demekki bu üzüntüler yaşayacağımız üzüntülerin yanında bir hiç demek ki bunu bilemeyiz ama bazen diyorum ki gerçekten insan oğluna tek bir sans mı verilir bir daha verilmez mi ALLAHIM'dan dileğim mutlu bir ömür yaşamak huzur dolu bir ömür lütfen ama lütfen arkadaşlar kendimizi üzmeyelim ben çok melankoliğim ama artık bende beni üzen şeylerden uzaklaşmaya çalısıyorum ki kendimi yıpratmamaya çalışmak için mutlu ve huzurlu bir ömür yaşamanız dileğimle

Bu duruma karşı hissizleşmek istiyorum. Hayatıma devam ediyorum aslında ama bazı anlar işte o zaman kendime engel olamıyorum. Belki de daha erken henüz. İllaki kolay değil her şeyi unutmak. Aslında tamamen affedip yoluma gitmek en güzeli. Yeni hayaller kurabileceğim günleri bekliyorum. Çok zor çok cidden yaşamayan bilmez. Terkedilmenin aldatılmış kandırılmış olmanın ne acı olduğunu ancak yaşayan bilir.

bu yazdigini ben yazmis olabilirdim,
tamamen ayni duygulari paylasiyoruz, ayni düsünceler icerisindeyiz,
bende unutmus olmama sevinirken, henüz tamamen silmemis oldugumun farkindayim,
henüz tamamen hissizlesmemisim bu duruma karsi,

bu arada dün gece yine rüyamda gördüm
buseferde onun 2 tane hattini telefonunu bulup kurcaliyormusum,
mesajlari okuyormusum
o kizla konusmalarini okuyormusum, fotograflarina bakiyormusum
amaaaan..

sürekli aklimda facebookta onun engelini acip bakmak geciyor,
beni vazgecir elifzeynep nolur

dogru olmaz dimi ?
yaram iyilesmediki hala, daha derin bir yara acmazmi?

sürekli aklimda facebookta onun engelini acip bakmak geciyor,
beni vazgecir elifzeynep nolur

dogru olmaz dimi ?
yaram iyilesmediki hala, daha derin bir yara acmazmi?

Dogru olmaz tabi, kendine bile isteye aci cektirmis olursun sadece.
Bende ilk zamanlar bakardim, merak ederdim hep ama bakmamaya basladigim gün unuttugumu herseyin büyüsünü yitirdigini gördüm.
Inan hepimiz ayni seyleri yasiyoruz, simdi o zamanlarima gülüyorum ne kadar bos seylerle ugrasmisim diyorum.
Biraz zaman ver kendine, emin ol sonra bakmak bile istemeyeceksin, önemini yitirecek cünkü, verdigin gereksiz deger kalkacak ortadan.
Unutma eger o insan gercekten senin icin dogru insan olsaydi simdi yaninda olurdu, yasadigin acilarin mimari degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…