Düğün hazırlıkları onu ve ailesini de ilgilendirir, sadece kadını değil erkeği de zorda bırakır evlilikten dönme, nişan bozma durumları, hesap vermek zor gelir, küçük bir nedenle bu yoldan dönülmez, kaprisinizden gözü korksa bunca yıl sonra düğün hazırlıkları evresine gelmeden bitirirdi... Kapris çekilir dert değil evet ama çekemeyecek adam 9 yıl katlanmaz zaten, birikip patlamak için 9 yıl fazla uzun...
Sizin şu anki ruh durumunuz gerçekten iç parçalayıcı ama o ne bu halinizin ne de sizin karakterinizin farkında belli ki... Yukarıda yazdıklarınıza bakılırsa sizin evlilik ve karşılıklı anlaşma hali için yeterli olmadığınızı düşünmüş, sizi yetersiz görmüş demiyorum; herkesin boşandığına, kimsenin evliliğinde mutlu olmadığına inanan biri bu yola çıkmak için olağan eşiğin üstünde bir tahammül gücü, sevgi ve anlayış bekler, yani sizin bir süper kahraman olmadığınızı anlamış, sizinle yapacağı evliliğin de diğer örnekler gibi mutsuz sonlanacağını düşünmüş... Yazdıklarınıza göre onun mantığında evliliği ancak sihirli bir değnek kurtarabilir, hepsi eninde sonunda koşulsuz biter ki biz buna, önyargı diyoruz...
İyi bir işe girdiğinizde ondan ayrılacağınızı, "Hep öyle oluyor" demesini de buna bağladım ben... Gördüğü örnekler onun kadınlara, insanlara, evliliklere, kendine ve en son da size olan güvenini tüketmiş... Bazılarında böyledir, en ciddi adıma kadardır ilişkide yaşanacaklar, o noktaya geldiğinizde artık size verecek bir şeyi kalmamıştır ve arada aileler, ortak anılar hatta kurulmuş bir nikah masası dahi olsa dönüp gitmeleri gerekir...
Diyeceksiniz ki "O zaman neden bu raddeye geldik?" Kendini sürece kaptırdı belki, öyle ya bir ilişki belli bir zamandan sonra bu yola girmeli normuyla yaşıyoruz... Belki de sizin diğerlerinden farklı olduğunuzu, bunca yıl hayal ettiği gibi birbirinize katlanabildiğinizi düşündü, başka insanlar gibi mutsuz değil çok mutlu olacağınızı... Fakat kuşkuları, acabaları, önyargıları, sorunsuz bir evlilik için her ikinizi de yeterli bulmayışı ağır bastı sonradan...
Burada paylaşmadığınız, 9 yıl boyunca yaşadığınız diğer bir takım olaylar ve bahsetmediğiniz karakter özelliklerini de dikkate alırsak evlilikten vazgeçmeyi kendini kurtarmak olarak algıladığını ama sizi de önyargılarına kurban etme safhasından dönmesi olarak bakıldığında sizi yıkarak yeni hayatınızı inşa ettiğini söyleyebiliriz... Allah yardımcınız olsun...