cok sagol canim,mutlaka arastiricam..
Allah cümlemize yardim etsin
Bu arada bir sorum olacak kizlar,
Kendi kendime diyet listesi olusturmaya calisiyorum,mesela haslanmis tavuk gögsü agirlikli
ve hergün olmak üzere.. Fakat internette biraz arastirinca kalp ve tansiyon hastalarinin et
ürünlerini abartmadan yemeleri gerektigini okudum.. Kalorisi cok az olan ve hemen hemen
hic yag icermeyen tavuk gögsünün kalbe ve tansiyona nasil bir yan etkisi olabilecegini bir
türlü idrak edemiyorum..
Evet yüksek tansiyon hastasiyim ve kalp rahatsizligim var tahmin ettiginiz gibi..
Hergün haslanmis tavuk gögsü ve salata benim icin riskli mi dersiniz?
Selamün aleyküm kizlaarryine gec uyandim evimi toparladim supurdum sildim.
banyoyu soyle bi dip kose temizleyecegim ama oncesinde size bakayim dedim.
gelmişken kahvaltimi da yazayim.
30 gr beyaz peynir
dOmates salatalik
7 tane zeytin
1 dilim kizarmis kepek ek.
1 bardak Süt
Kizlar ictigim 3 lt. Suyun inanilmaz faydasini gordum. Bagirsak tembelliginden sikayet ederdim hep. Dunden beri o kadar rahatimki.. Sorun bagirsaklarimda degil bendeymis su icmem gerekiyormus yani.Bugun de yine bol suya devam ediyorum. Yatana kadar 3 litreye tamamlayacagim insallah.
1 saatlik sporumu bugunde yaparsam benden iyisi yok valla
bende de vardi hep canim ayni sorun.. cok su icmem gerekiyo iste. Onu da pek yapamiyorum kışın. .amin inş.
canım önemli hastalıkların var, oyüzden bence sen iyi bir araştırma hastanesinin diyetisyenine git, hastalıklarını ifade et, bence o sana tahliller tetkikler yapar ve sonucunda sana en uygun günlük listeyi verir, bence böyle yap.
ve değişim tablosunu mutlaka iste, o vericektir ama yinede aklında olsun olur ya vermeyi unutursa sen iste.
değişim tablosu nedir?
1porsiyon süt gurubu şunlar şunlar, 1porsiyonluk et gurubu şunlar şunlar vs vs..
gün içinde isteğine göre yersin kendi seçimine göre değişim tablosundan, galiba sanada verecektir değişim tablosu bilemiyorum artık...
hani 1dilim ekmek yerine 1kase çorba aynı şeydir mesela değişim tablosuna göre.
sen ayarla işte bu anlattıklarıma göre durumu, eğrimle doğrumla yol göstermeye gayret ettim sana bu sözlerimle.
oh dinlenmişsindir...
ben varya çok küçük yaştan genç kızlığıma kadar hep kabızlık sorunu yaşadım, hemde öyle böyle değil, çocukken ağlarmışım anne karnım ağrıyo diye kabızlıktan afedersin: (
sorunumu çözdüm, çözümüm ise vücuddaki sıvı dengesini kurmak oldu.
bende de vardi hep canim ayni sorun.. cok su icmem gerekiyo iste. Onu da pek yapamiyorum kışın. .
amin inş.
canım önemli hastalıkların var, oyüzden bence sen iyi bir araştırma hastanesinin diyetisyenine git, hastalıklarını ifade et, bence o sana tahliller tetkikler yapar ve sonucunda sana en uygun günlük listeyi verir, bence böyle yap.
ve değişim tablosunu mutlaka iste, o vericektir ama yinede aklında olsun olur ya vermeyi unutursa sen iste.
değişim tablosu nedir?
1porsiyon süt gurubu şunlar şunlar, 1porsiyonluk et gurubu şunlar şunlar vs vs..
gün içinde isteğine göre yersin kendi seçimine göre değişim tablosundan, galiba sanada verecektir değişim tablosu bilemiyorum artık...
hani 1dilim ekmek yerine 1kase çorba aynı şeydir mesela değişim tablosuna göre.
sen ayarla işte bu anlattıklarıma göre durumu, eğrimle doğrumla yol göstermeye gayret ettim sana bu sözlerimle.
Hastahanelerin almanyada böyle seylere baktigini sanmiyorum ama mutlaka diyet uzmanlari ile
baglantiya girmem gerekecek.. Böyle seyler icinde bir servet istiyorlar resmen.. 1 yil önce gittigim Form&Balance
benden aylik olarak 200 euro istedi ve iki yil sürebilecegini söyledi.. zayflama olayi buralarda cok pahali canim
ya.. eve bisiklet almakla spor salonuna yazilma arasinda sksip kaldim.. allahim ne sorunluyum ben
çorba bana da iyi geliyor canimsırf su içmeden de dengeliyorum ben, sıvı şeyler tüketerek, örneğin çorba çay bitki çayları sulu meyveler ile de..
tabi su daha etkili ama böylede oluyor bende.
ohhh mis gibi :) birak isler kalsin. Biraz kendine vakit ayir bence de :)Oh be bidik uyurken yatagin uzerine uzanip kitap okumak gibisi varmi cok ozlemisim resmen gerci yapilacak cok is var daha ama beklesinler biraz daha keyfim ne zaman isterse o zamn yapicigim
AynilEzgi .!.:
ben seni türkiyede sanıyordum.
almanyayı bilmiyorum ama tabiki...
yani uygun fiyata etraflıca değerlendirecek iyi bir diyetisyen yokmu almanyada?
hepsi çok fazla paramı istiyor? e ozaman ordaki hastalar ne yapıyor hep?
Zayıflama konusu olunca gerçekten çok yüksek meblalar talep ediyorlar.. Biraz az biraz çok belki oynayabilir ama inanın çok pahalı.. Ancak sağlık sigortası sizi muayeneden geçirip masrafın büyük bir kısmını üstlenecek.. Bunu da yaptırabilmek için yürüyemiyor halde olmak gerekiyor..
Mide küçültme ameliyatını düşündüm bir ara,kalp ve tansiyon hastası olmam vazgeçirdi beni.. Ya çıkamazsam ameliyattan korkusuna kapıldım.. Çocuklarım çok küçük daha
zayıflama için değil sağlık durumuna göre liste alıp değişim listesi alıcan, bu farklıdır belki ordaki tanıdıklarına bir sor, hani bunun için ille sürekli gitmen gerekmez galiba canım, hani tek sefer sana rehber olurdur belki, umarım anlatabiliyorum düşüncelerimi sana.
Canim cok basarili olacaksin buna inan.. birlikte istedigimiz kiloya inecegiz.. cocuklarin icin yap bunu.. onlarla saglikli bi ömür gecirebilmek icin..Dün 99.400 idim.. Bugün sırf kahve ve su ile 98.600 oldum.. Yarın düzenli Yemeğe başlıcam.. Gazam mübarek ola
Canim cok basarili olacaksin buna inan.. birlikte istedigimiz kiloya inecegiz.. cocuklarin icin yap bunu.. onlarla saglikli bi ömür gecirebilmek icin..
bende cocuk sahibi olabilmek icin zayifliyorum insallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?