- 10 Şubat 2015
- 3.884
- 26.864
- 508
Bir müddet kilitlerse bünyem alışır diye düşünmüştüm,ama bu konuyu bir daha düşünmem gerekecek sanırım:)Gece yeme skntisi bendede vardi halada var bunun icin cozumler var bizde biseyler yapabiliriz ama kilitlettirme mutfagini.
Sen hep pismanlik duyucaksin bu yuzden. O evin hanimi sensin ve mutfak buyuk olcude sana ait hepimizin oldugu gibi.
Bu bir cozum olsaydi bu isi en iyi bilenler bunu onerebilrdi bizlere.
Iki yil sonra tekrar ayni seylerin olmayacagini garanti verebilirmisin?
Seni tanimiyorum ama bu durum kendimi senin yerine koyunca cok zoruma gitti. Yaptigin bir suc degilki cezalandirilasin. Hem kendin hem baskasi tarafindan.
Bu hassasiyetin mutlaka gecebilcek bi durum. Rahat birak kendini boyle yuklenme baskalari karar veremez senin neyi ne zaman yiyip icecegine.
Bunu cozebiliriz bizde destegiz sana yeterki sen bi birak kendini sıkmayı bogmayi. Esinede seni boyle aciz gorme firsatini verme sonradan bu firsatlar kotu kullanilir.
Bak belki kimseye diyemediklerini paylasacak bir ortamin var burda biz seni o kadar iyi anliyoruzki baska bulamazsin boyle :)
En buyuk sorun neyse once ordan baslayalim bak sana yazdigim icin bende kendimi tuttum bana iyi anlamda vesile oldun bende sana olabilirim ins.
Afiyet olsun canım,ben öğlen yemeğine henüz 1 saatim var.. Iple çekiyorum :))Ahh ezgii ah sana laf yetistirirken aciktim he :)
Haydi buyrun oglen yemegine....kasimpati hosgeldin :)
Biseyi yok canim ya sadece huysuzluk yapito agliyo surekli kucak ve oyun istiyo e evde 2 cocuk bide isler olunca yetisemiyorum simdi uyududa bende bi size bakayim dedim
firinda patates olur kasarli ekmek olur sucuklu yumurta olur pogaca borek olur gozum dondu yalniz ha
Krep olur muhammara olur bol yeşillik olur diyerek toparlayım hemen :))
Kahvaltıda közlenmiş kırmızı biber de iyi gider bence
Yaprak sarma olur pide olur kurabiye olur
Kasımpatı nasılsın.? Kahvaltılık bayılarak yediğim muhtemelen senin de bildiğin ne olur ne olmaz yine hatırlatma gereği duyduğum bir tarif :)) ...Domates,salatalık biber doğranır üzerine lor bol sızma zeytinyağı..nefis bişey.çok basit ama ben çok severim....
afiyet olsun..
Küp doğranmış patates zeytinyağ kekik tuz kimyonla ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir yahut kavrulur ama kızarmayacak haşlama görüntüsün de olacak...
Pişi yi bilmeyeni dövüyorlar..:)
Ben basit ama hafif dokunuşlarla lezzet almış yiyecekleri seviyorum kahvaltıda...
Tuzsuz lor üzeri vişne yahut ahududu reçeli mmmm..
sağol canım oğlum geldi evet kızıda yolcu ettim hala oğlanın valizlerini yerleştirmedim vallaha yarın işim çok...
kolay gelsin adaş bende yarın evi haledebilirsem akşam çaya arkadaşları çağırayım diyorum bir tiramisuyla kuruyemiş koysam olmaz mı birazda meyva çukulata filan alırım
senin menün nasıl olcak belirledin mi ?
sağol canım oğlum iş icabı bizden uzata kalıyordu şimdi sezonu bitti eve geldi okulu ise aksine eve yakın bu günde okula gitti işte zaman zaman ayrılıyoruz böyle işte :)
kahvaltı için benim önerim ise sebze kızartıp üzerine domates sosu pişirip dökmen sosa bir iki dişte sarımsak kat harika olur kolay gelsin :)
haftada 1 pek işe yaramaz gibii ama yinede seni motive atme açısından iyi olabilir bir gün yapıyorum diğer günleride kendim tamamlıyım diyebilirsin sizin şartlarınızda zormuş nasıl oluyor bilmiyorum ama burda 6 aylık veya yıllık üyeliklerde uygun fiyat olabiliyor pazarlıkta yapabiliyoruz sen yapabilirmisin bilemiyorum spor arkadaşı çok önemli salonda çevrende spor yapan insanlar varsa daha bir gaza geliyorsun sanki bende öyle oluyor...
geçmiş olsun daficim yarın dr. gidiyorsun zanedersem dr. göründükten sonra bizi bilgilendir olurmu :)
Ben de anlamadım,üstelik sigortayı aradığımda baya duygu sömürüsü de Yaptım ama işe yaramadı :) Dr kan değerleri iyi dedi ama kolesterol,tansiyon,kalp almış başını gidiyor dedi,nasıl oluyorsa ben de anlamadım :)) bu arada schilddrüse (Türkçe'si quatır sanırım) değeri de çok yüksek çıktı.. Spora yazılıcam da,3 vardiya çalışıyorum,yorgunluktan ihmal ederim korkusu da var
Akşam eşim arkadaşları ile dışarı çıktı,saat erken çocuklar mutfaktan bişey ister diye de mutfağı kilitlemedi.. "Güvenimi sarsma sakın yeme" dedi.. Tamam dedim ama yapacağımı yaptım,üstüne üstlük eve geldiğinde yedin mi diye sordu,hayır yemedim dedim.. Yalan konuştum...
Nasıl bir insanım ben anlamadım((((
Ahh ezgii ah sana laf yetistirirken aciktim he :)
Haydi buyrun oglen yemegine....kasimpati hosgeldin :)
Aynilezgi calisitigini bilmiyordum,yogun calistigina göre aslinda haraketsizde sayilmazsin..3 vardiyede calisan biri olarak düzenli salona gidemeyebilirsin belki ama,istersen acik havada yürüyüs yapabilirsin..
Ayrica birkac gündür yazilarini okuyorum,birkac defa yazmak istedim sana ama yanlis anlasilabilecegimi düsünüp vazgectim...
Bonus arkadasimiz ile konusmalarinizi okuyunca yazmak istedim bende..
Ben kilolu insanlarin hassas,duygusal,icine kapanik,kirilgan vs kisler oldugunu düsünüyorum,kendimde ziyadesiyle öyleyim cünkü..
Öncelikle acizane gece yeme aliskanligin icin bir psikologa veya doktora görünmeni tavsiye ediyorum,cünkü bu aliskanlik ya psikolojik veya bir rahatsizliktan kaynaklaniyor olabilir..tedavi edilmedigi sürece de ne Kadar kilo verirsen ver,basa dönme riskin olabilir..
Ayrica bonus arkadasimizinda yazdigini gibi kim olursa olsun seni yasadigin sürecten dolayi ötekilestirmesine,asagilamasina izin verme...inan esinin mutfagi kilitleyip senin girmeni engelemesi ve bu sekilde verecegin kilolardan cok daha önemli senin psikolojin,ruh sagligin...
Hepimiz yasadigimiz farkli sebeplerden dolayi bu zor süreci yasiyoruz,sadece ve sadece destek gördügümüzde bu zorlu yolu asabiliriz...negatif düsünceler,davranislar,olumsuzluklar,rencide eden,yargilayan sözler bizi cok daha kötüye sürüklüyor malesef...
Haddim olmayan sözler sarfettim veya seni kirdi isem özür dilerim..
Dunden beri hosgeldin demeye firsat bulamadim oncelikle hosgeldin oncedende burdaymissin samimiyetim bundan zaten.
Mesajin beni cok uzdu. Tam abur cubur kacirdim diye pismanligimi yazicaktim hem senin hem kendimin adina cok uzuldum tekrar.
Anladigim kadariyla esin mutfagimi kilitliyo sen kacamak yapma diye? Sonra birde hesapmi soruyo? Sende buna izinmi veriyosun arkadasim?
Verme gozunu sevim verme.. Kendini boyle asagilarsan kimsedende destek goremezsin.
Incitmek icin yazmiyorum sakin oyle anlama cok icten yaziyorum bir dost bir kardes olarak. Kendimi gordum sende buraya girdim aynen yazicaktim esime dedimki bi muddet abur cubur tatli biseyler getrmeyin eve disarda yiyin ben kendimi toparlayana kadar.
Cok zayifim hemen paketleri acip yiyorum ne olursa yemek degil saldiriyorum bi bagimlilik buda ins gecicek ama zaman lazim sabir lazim. Sanki ben boyle demedim surekli eve biseyler tasimaya devam ediyo.
Az once yedim ve pisman oldum cokta guzel bi kahvalti yapmistim oysaki aksam tekrar diycektim esime ama seni okuduktan sonra karar verdim su an hicbisey demiycem.
Simdi dersemki ben sana alma dedim almissin bende dayanamadim yedim diye nolcak peki diycekki ben para veriyorum istiyosun diye sen boyle yaparsan niye veriyorum. Daha kotu hissedicem ezilicem iradesizligimle. Hayir bunu yapmiycam bunu ne ona hissettiricem ne kendime.
Biz kilo verene kadar ve Hayatimizin geri kalanindada herkes abur cubur yiycek tatli yiycek onunuzde. Bir sure yemiycez istegimiz kiloya geldikmi ins azar azar yeriz alisiriz dengeleriz. Ama kendimize boyle zulum etmek yok. Helede eslere boyle laf vermeye hic gerek yok.
Biz sadece belli sebeplerle kendimizi yemeye itmis insanlariz ve asla degersiz degiliz kimsede boyle goremez biz firsat vermezsek...
Bak troit sorunun varmis bu kilo vermene engel ve butun sinir sisteminede etki eden bisey.
Biraz guvenelim kendimize nolur robot degiliz kacamakta yapicaz elbet ama oyle bi gun olucakki umrumuzda olmiycak simdi nefsimizi tutamadigmiz hersey. Kimsenin demesine gerek yok biz tutabiliriz kendimizi... Bir gun olmaz iki gun olmaz ucuncude olur ins.
Herşeyden önemlisi kafan bozuk olmasın canım gerisi hallolur Alalh dermansız dert vermesinselamün aleyküm kızlar. doktora gittim geldim..
progesteron seviyem 0.6 gibi bişey çıktı. yani çok düşük.. yumurtlayamıyomuşum falan filan.. çok canım sıkıldı.
o yetmiyomuş gibi bi de insülin direnci mi ne zıkkım varmış. onun için de ilaca başladım.
guatr da var.. yazın ameliyat olacağım
25 yaşımda çürüğe çıktım yani.....
kafam bozuuuuuuuuuuuukkkkkkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?