Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Tünaydinlar,mutlu günler olsun güzel hatunlar...:)

Dün gece gec yatinca,gec kalktim bugun.kahvaltida gecikti hali ile..Ama en sagliklisindan,en karatayimsi olanindan bir kahvalti yaptim...:)
Bu hafta toparlanmak adina güzel niyetlerim,gayretlerim var...cuma'ya güzel rakam görecegime inaniyor,ümid ediyorum..dilerim hepimiz adina eksi görecegimiz bir hafta olur..

yine yeniden gecmis zamani...:)

Bir müddet kilitlerse bünyem alışır diye düşünmüştüm,ama bu konuyu bir daha düşünmem gerekecek sanırım:)

Ama kilitlenmezse gece mutlaka dadanırım mutfağa,bunu da biliyorum.. Vazgeçtim kilitleme desem pişman olmaktan da korkuyorum.. Kilitlendiği gündem beri 2.600 verdim..

Ne zor bir durum ya,Allah kimseye vermesin:))

Fazladan birsey yedigimizde kendimizi suclamak yerine ac olan insanlari dusunelim.

Vicdan yapicaksak eger bu sekilde yapalim. Kendimize ceza vererek degil.

Dusunsene biz cok yemekten 100 kilolardayiz ama oyle insanlar varki bizim artiklarimiza bile muhtaclar...

Biz cok yemekten karin sisligi yasiyoruz soda iciyoruz hazimsizlik yasiyoruz kilo alip duruyoruz ama onlarin kemikleri sayiliyo.

Abur cuburu saglimiz daha kotu olmasin diye once azaltip sonra kesicez. Istersekte kesmeyiz az az yeriz nasil istersek..

Bonus soylediklerine sonuna kadar katılıyorum.benim cevremden kimse kilomm hakkında konusmaz ve konusturrmam da.amakendim farkındayım kilolu oldugumu biliyorum.ve 75 olmadan da gonlumce yemeyecem.ben de bu konuda cok kararlıyım.bazen canm biseyler cekiyo.az az yiyorum tatli isteyince kuru meyve yiyorm.bi de size tavsiyem canm istediginde kendi kendime farzet ki oruclusun diyorum.oruc turabiliyorum cok şükür demek ki nefsimi irademle kontrol edebiliyorum.diyet de böyle sonucta su iciyorum bol sebze yiyorum bazi yiyeceklere de3-5ay oruc tutuyorum.bakalm iftarm ne zaman olacak?

Krep olur muhammara olur bol yeşillik olur diyerek toparlayım hemen :))

Kahvaltıda közlenmiş kırmızı biber de iyi gider bence

Yaprak sarma olur pide olur kurabiye olur

Ama siz cok tatlisiniz,tebessüm ederek okudum yazilarinizi...cok cook tesekkur ederim ilginiz icin...

Asuman ablacim ben de közlenmis biber ve patlican salatasi yapmak istiyorum zetinyagli,mercimek köftesi,patatesli ay cöregi birde börek,degisebilir ama menü hala kararsizim..cok kalorili seyler yapip kendimi de tehlikeye atmak istemiyorum...:)senin menü harikaymis yaa,yakin olsakta bizde gelsek bari...:)

Yena'cim iyiyim sükür,sen nasilsin?öksürügün biraz hafiflemistir umarim...Ilgin icin cok tesekkür ederim,biran ben mi yazdim acaba diye düsündüm yazdiklarini,hepsi bayila bayila yedigim seyler,bilhassa pisi...dometes,biber ve zeytinyagi üclüsünü ben de cok seviyorum,kurutulmus feslegen veya kekik ekleyince harika oluyor...:)

Patates ilgimi cekti,cok lezzetli oluyordur eminim,ilk firsatta deneyecegim..biraz su ekliyormusun icine?tencerinin dibine tutmamasi ve haslama göruntusunde olmasi icin..

Üzülme yena'cim,iki egeli olarak biz bulusuruz belki...:) hem bayoz'da yeriz dimi..:)

tesekkur ederim frida,sebze kizartmasi güzel fikir,hem kizartmak yerine firinda yapip daha az kalorili yapabilirim..
Sen nasilsin?misafirlerinden ve yogunlugundan bahsetmissin,kolayliklar diliyorum...

Aynilezgi calisitigini bilmiyordum,yogun calistigina göre aslinda haraketsizde sayilmazsin..3 vardiyede calisan biri olarak düzenli salona gidemeyebilirsin belki ama,istersen acik havada yürüyüs yapabilirsin..
Ayrica birkac gündür yazilarini okuyorum,birkac defa yazmak istedim sana ama yanlis anlasilabilecegimi düsünüp vazgectim...
Bonus arkadasimiz ile konusmalarinizi okuyunca yazmak istedim bende..
Ben kilolu insanlarin hassas,duygusal,icine kapanik,kirilgan vs kisler oldugunu düsünüyorum,kendimde ziyadesiyle öyleyim cünkü..
Öncelikle acizane gece yeme aliskanligin icin bir psikologa veya doktora görünmeni tavsiye ediyorum,cünkü bu aliskanlik ya psikolojik veya bir rahatsizliktan kaynaklaniyor olabilir..tedavi edilmedigi sürece de ne Kadar kilo verirsen ver,basa dönme riskin olabilir..
Ayrica bonus arkadasimizinda yazdigini gibi kim olursa olsun seni yasadigin sürecten dolayi ötekilestirmesine,asagilamasina izin verme...inan esinin mutfagi kilitleyip senin girmeni engelemesi ve bu sekilde verecegin kilolardan cok daha önemli senin psikolojin,ruh sagligin...

Hepimiz yasadigimiz farkli sebeplerden dolayi bu zor süreci yasiyoruz,sadece ve sadece destek gördügümüzde bu zorlu yolu asabiliriz...negatif düsünceler,davranislar,olumsuzluklar,rencide eden,yargilayan sözler bizi cok daha kötüye sürüklüyor malesef...
Haddim olmayan sözler sarfettim veya seni kirdi isem özür dilerim..

Ahh ezgii ah sana laf yetistirirken aciktim he :)

Haydi buyrun oglen yemegine....kasimpati hosgeldin :)

Bonus'cum hosbulduk,bu arada kahvaltin harika görünüyordu...afiyet olsun:)

Dafi abla cok gecmis olsun,arkadaslara katiliyorum lütfen doktor konusunu ihmal etme olur mu? güzel haberler ile gelirsin insallah..

Yeliz'cim sizin de doktor kontrolunuz varmis sanirim,kolayliklar güzel sonuclar diliyorum..

Yolcu kizina cok gecmis olsun,mevlam sifa versin insallah...ayrica doktorun yaptigi muamele hic hos degil,baska doktora gitme kararin yerinde ve isabetli olmus..gönlünüzce bir doktor bulursunuz insallah..

Kasimpati haklisin bende diycektim dr isini ezgiye hormonsal hastaliklar insulin tiroit gibi gece yemelerinde cok etkiliymis benimki bu yuzdendi halada tam gecmedi ama cok farketti.

Hormon yuzde 50 etki ediyosa 50 de benim amaaan zaten veremiyorum deyip koyverisimdi.

Sevgili kasımpati burada yazılan yazıların ve arkadaşça yaklaşımların beni kırması ve incitmesinin mümkünatı yok.. Benim iyiliğim için söylenildiğini biliyorum elbette..
Gece yemelerimin yüksek ihtimal psikolojik olduğunu düşünüyorum,elbette bunu bilmek yetmiyor.Senin de dediğin gibi Tıbbi bir destek almam gerektiğinin de farkına vardım artık..
Bu arada eşimle alakalı kapı kilitleme meselesi tamamı ile benim isteğim ve teklifimle gelişen bir olaydır.. Bir müddet bünyeyi alıştırmak için böyle bir yola başvurdum.. Sonuçta alışkanlıkla da alakası var gece yemesinin..
Eşim sağlık sorunlarımın artık kırmızı alarm verdiğini biliyor.. Ve mutlaka zayıflamam gerektiğinin de farkında.. Sonuçta iki küçük çocuğumuz var.. Beni çok istekli görünce benden gelen teklife onay verdi.. Demek istediğim bu tamamıyla benim senaryomdu:))
Ama iyi niyetiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim..

selamün aleyküm kızlar. doktora gittim geldim..
progesteron seviyem 0.6 gibi bişey çıktı. yani çok düşük.. yumurtlayamıyomuşum falan filan.. çok canım sıkıldı.
o yetmiyomuş gibi bi de insülin direnci mi ne zıkkım varmış. onun için de ilaca başladım.
guatr da var.. yazın ameliyat olacağım
25 yaşımda çürüğe çıktım yani.....

kafam bozuuuuuuuuuuuukkkkkkkkk

Herşeyden önemlisi kafan bozuk olmasın canım gerisi hallolur Alalh dermansız dert vermesin
Geçmiş olsun şimdiden guatr ameliyatımı olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…