evet bende bugün su içemedim de dur gidiyim bir bardak içiyim bari bu hafta benden umut yokta haftaya ışık görünüyorAdaş benim diyet de askıda artık cumadan sonra toparlarım inşallah bugün doğru dürüst su da içemedim
Sevgili kasımpati burada yazılan yazıların ve arkadaşça yaklaşımların beni kırması ve incitmesinin mümkünatı yok.. Benim iyiliğim için söylenildiğini biliyorum elbette..
Gece yemelerimin yüksek ihtimal psikolojik olduğunu düşünüyorum,elbette bunu bilmek yetmiyor.Senin de dediğin gibi Tıbbi bir destek almam gerektiğinin de farkına vardım artık..
Bu arada eşimle alakalı kapı kilitleme meselesi tamamı ile benim isteğim ve teklifimle gelişen bir olaydır.. Bir müddet bünyeyi alıştırmak için böyle bir yola başvurdum.. Sonuçta alışkanlıkla da alakası var gece yemesinin..
Eşim sağlık sorunlarımın artık kırmızı alarm verdiğini biliyor.. Ve mutlaka zayıflamam gerektiğinin de farkında.. Sonuçta iki küçük çocuğumuz var.. Beni çok istekli görünce benden gelen teklife onay verdi.. Demek istediğim bu tamamıyla benim senaryomdu:))
Ama iyi niyetiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim..
Dafi abla cok gecmis olsun,arkadaslara katiliyorum lütfen doktor konusunu ihmal etme olur mu? güzel haberler ile gelirsin insallah..
Yeliz'cim sizin de doktor kontrolunuz varmis sanirim,kolayliklar güzel sonuclar diliyorum..
Yolcu kizina cok gecmis olsun,mevlam sifa versin insallah...ayrica doktorun yaptigi muamele hic hos degil,baska doktora gitme kararin yerinde ve isabetli olmus..gönlünüzce bir doktor bulursunuz insallah..
Selamın aleyküm
diyet spor dvm ediyo kacamaklar oldu 2 gun yuruyusum aksadı ve o moddan dustum 500 gr anca gider bilgi verim dedim moddan dustum diye yazasım da yok
opüyorum hepinizi
Selamün aleyküm...
selamün aleyküm kızlar. doktora gittim geldim..
progesteron seviyem 0.6 gibi bişey çıktı. yani çok düşük.. yumurtlayamıyomuşum falan filan.. çok canım sıkıldı.
o yetmiyomuş gibi bi de insülin direnci mi ne zıkkım varmış. onun için de ilaca başladım.
guatr da var.. yazın ameliyat olacağım
25 yaşımda çürüğe çıktım yani.....
kafam bozuuuuuuuuuuuukkkkkkkkk
Selamün aleykümm..
canım sıkkın gene hastaneden aramadılar 15 günü geçti ben doktoru aradım kendimi tanıttım sanki daha önce çok kereler arayıp rahatsız etmişim muamelesi yapıp azarladı bir sürü benle uğraşıcak hali yokmuş falan onlar arayana kadar beklicekmişim gün belirlediklerinde arıyacaklarmış nezaman olursa bahtımaymış falan ters bi anına dek geldim herhal bende sinirden tamam dedim kapattım ama o doktoruda hastaneyide sildim...aneztesi raporları hazır bana yaptığı şeye bak kontrole gittiğimizde ne güzel konuşup anlaşmıştık ne oldu anlamadım...eve yakın olan hastaneden randevu alamıyorum ilk gittiğimiz özele gidicez sanırım ama 2500 lira fiyat çıkarmışlardı taa ozamanlarda..parayıda koydum kenara kızım iyi olsun yeterki ama bütün tahlileri yenilicekler muhtemelen kuzum çok korkuyo kan verirken ağlamaktan elimde yığılıyo kusuyo falan bu sıkıntıları anlamıyolar malesef...öyle işte içim çok dolu kuzumun o halleri geliyo sürekli gözümün önüne ağlıyorum...oda biliyo soruyo sorguluyo hep kısa cevaplarla konuyu değiştiriyorum...ameliyattan çok kızımın bu duygusallığından narinliğinden sıkıntı yaşıyorum...ay gene bi ton yazmışım kusura bakmayın...
bonuscum döktürmüşsün gene ve çok haklısın herkelimesine katılıyorum...o azminden accık bana da bulaşır inş...gerçi bu hafta fena sayılmam bende atıştırmaları bıraktım ve iki öğün güzel yiyorum...nasıl oldu anlamadım iki günde iki kilo eksilmişim...burası banada iyi geliyo iyiki varsınız...
nasipp bellimi olur...
Zeynepcim iyi bir hastane ve Dr bulursunuz
Çok zor bu işler İyi Dr iyi hastane çok önemli
zeynepcim bayağı sıkıntı çekmişsiniz zor gerçekten yalnız şuda bir gerçek ki özelde çocuğun nazıyla daha çok oynayıp canını az acıtıyorlar sanki yinede siz bilirsiniz ama özel hastane size göre gibi en azından kızında fazla hırpalanmaz amelyatınızı kısa sürede sorunsuz atlatırsınız umarım sende rahatlarsın en azından arkadaşım :)
bende geleyimmiiii evde oturasım gelmiyo bu aralar kolilerle
demeee ay benim dişimde kaplama vaar kırmam inşallahAdaş ben de çok severim keçiboynuzunu hatta yerken dişimi kırmışlığım bile var :)) ne boğaz var bende de yaaa
Elif bende de troit var.doktorm degerin 2nin altinda oldugu surece gebelige engel degil dedi.canm bebek icin umarmm cok beklemezsin.klomenle kisa surede bebek sahibi olanlar var.ben de klomene benzer bi gap içiyorum.adi serephone.dun doktora gittim asilama icin ama adetin 3.günü gitmem gerekiyormus(benm 4.gündü)o yuzden doktor yine klomenle devam edelim haftaya gel yumurtan iyiyse aşılama yaparz yoksa igne vururuz dedi.bakalm hersey Allahtan ve hersey nasip.yani bi gun bizim bebegimiz olur ama sabretmek gerekiyo
Canim uzulme ne umutsuz durumda olan insanlarin cocugu oluyor artik tip cok ilerledi sadece biraz sabretmek gerekiyor
Of ya bu kiz bebeklerden idrar almak bu kadar mi zor ya 2 gundur almaya calisiyoruz hep torbanin disina yapiyo zaten dogru da durmuyor bizimki sagolsun cikiyo torba yine veremedik bugun yarin bidaha denicez artik
elifcim hiç kafan bozulmasın anlatığın rahatsızlıkların hepsi haledilebilir cinsten inan :) hem senin insülin direnci için kullandığın hapları kaadın doğumcular yumurtaların daha kaliteli olması için bebek isteyen hastalarına veriyorlar içeceğin o ilaç yumurtalarına da iyi yönde fayda vericek üzme kendini olur mu tatlış
meyroşum sende bir dr. git insülin şeysine baktır bakalım hem insülinin çıkmasa bile metformini kadın doğumcuya sorup kullanabilirsin birçok kadındoğumcu bu ilacı yumurta kalitesi için veriyor
tabiki sizlerin bebikleri olucak bizlerde bu durumda teyze olucaz
üçünüzünde en kısa zamanda hayırlısı ve sağlıklısıyla gebelik haberlerinizi bekliyoruuuuz inşallah
Meyracim sevgili kus :) ihmal etme bi baktir. Tedavi edilmeyen insulin direnci kiloyla birlikte ilerde seker hastaligini garantiliyo.
Yapma deme oyle allah beterinden korusun rabbim su gunlerin hurmetine dualarimizi kabul etsin hepinize hayirli evlatlar nasip etsin.
Once meyra, sen, bengisu, kasimpati... Ve her isteyene
Su an ablam senin yerinde olmak icin neler verirdi kimbilir. Yeterki dr deseydi su ilaci kullanin diye. Hic olmadigini bilince tedaviyle olanlar bile bize normal gelmeye basladi.
sağol canım Allah razı olsun...
Ve aleyküm selamm...takip edebildiğim kadarıyla iyi gidiyosun ara ara modunun düşmesi normal ama yazmaya devam etki mod düşüklüğün uzun sürmesin arkadaşlar sağolsun iyi motive ediyolar...
Ve aleyküm selam...
Ve aleyküm selam..çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin inş..
haklısın aynen oyle daha az inciniyo çocuk..hatta hazırlık aşamasında meyve suyuna accık sakinleştirici ilaç karıştırıyolar çocuk ameliyata girdiğini bizden ayrıldığını hiç hatırlamıyo...bademcik ameliyatında öyle olmuştu...neyse Rabbim hayırlı olanı çıkarsın karşımıza inş...
sen nasıl oldun eşin nasıl...
Selam canımselam ezgicim tabiki bendeki tavsiyeler de bitmiyor ama bir sor kelin ilacı olsa başına sürermiş misaliii bende gece atıştırmalarından muzdaripim şu anda hem çayımı içip bir yandan da keçi boynuzumu kemirirken sana mesaj yazıyorum bence senin bu gece atıştırmalarının nedeni 3 vardiya çalışman eminim geceleri çalışıyorken yanında inanılmaz şeyler yiyip zayıf kalan gıcık iş arkadaşların vardır!
şimdi aklımızdaki ezberleri bozalım sen gece çalıştığında nasıl akşam 7 den sonra yemek yemeden durabileceksin kiii ? bence 2.5 saatde bir bişeyler yemen lazım bunun biri ana öğün diğeri ise ana öğün olmalı sadece sana lazım olan uyumadan önce 3 saatlik bişey yememiş olman
anlatabildim mi acaba birde geceleri atıştırmalıklarını sağlıklı atıştırmalık olarak değiştirebilirsen kilo vermene engel teşkil etmezler diyorum ben sen ne dersin ?
Selam canım
Şu anda inan ki gülümseyerek okudum yazdıklarını.. Çok güzel bir tespit yapmışsın,1995 yılında bu iş yerine girdiğimde gece yeme gibi bir alışkanlığım yoktu.. Gece 2.30 gibi yemek arası veriliyor iş arasında.. Ve nasıl bir tesadüftür ki ben de iken dakikası dakıkasına 2.30 da uyanıp mutfağa gidiyorum.. 20 yıl önce başlayan bu işimle birlikte gece yemeleri de başgösterdi..
Dile kolay 20 senelik bir Alışkanlık.. 2005 Yıllarına kadar 50 ve 55 kilo arasındaydım sürekli.. Yani diyet falan söz konusu değildi bu yıllarda.. Ama gece yemeleri ciddi bir şekilde hastalık halini alınca kilolar aldı başını gitti..
Üstüne de 2007 ve 2009 da iki kez doğum yapınca rekor seviyelere çıkmıştım..
Hamilelik iznim bitip 2010 da tekrar işe başladığımda iş arkadaşlarımın hayrete düşmesi ile aklım başıma geldi..
Ne var ki gece yeme illeti yapışmıştı yakama bir kere.. Ve işin kötü tarafı halen 3 vardiya çalışmaktayım..
Bir de iradesizlik işin içine girdimi yandığımın günüdür.. Ama burada bana edilen tavsiyelerinizin çok değerli Olduğunu bilmeni isterim,hepinizin düşünce ve fikirlerinden kendime yön çizmeye ve kuvvet almaya çalışıyorum..
Aşağı yukarı böyleişte benim demekistediğim buydu benim bildiğim 3 vardiye
gece 24:00 sabah 07:00
sabah 08:00 akşam 18:00
ikindi 16:00 gece 24:00
şeklinde mi böylemi çalışıyorsun ?
hayırlısıyla emekli olursun inş. senin saatlerin bayağı zormuş 2.5 yılmı kaldı emekliliineAşağı yukarı böyle
Gece 22.00-06.00
Sabah 06.00-14.00
Öğlen 14.00-22.00
Ama insanın dengesi çok bozuluyor..
Bazen gececilik iptal ediliyor,iki vardiya da o kadar rahat oluyorum ki..
Emekliliğime az kaldı,24 sene daha dişimi sıkıcam :)) kırılmazsa tabii
Tam tamına 24 yıl kaldı :)) Emeklilik yaşını 67 ye çıkardılar burada.. 67 yi görecek miyim Allah bilir..hayırlısıyla emekli olursun inş. senin saatlerin bayağı zormuş 2.5 yılmı kaldı emekliliine
Tam tamına 24 yıl kaldı :)) Emeklilik yaşını 67 ye çıkardılar burada.. 67 yi görecek miyim Allah bilir..
Allah herkese hayırlısı ile emeğinin karşılığını almayı nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?